söndag 23 maj 2010

Härlig helg


Nu är det söndagkväll igen. Den här helgen har varit en skön helg. Igår var jag på stan och shoppade mig lite nya kläder. Jag fick en jättefin klänning av min stora dotter. En riktig partyklänning...den passar bra nu till våren och sommarens festligheter.
Jag planterade också Mårbacka pelagoner. Dom är riktigt stora och fulla med knoppar. Jag lovar att jag ska fota dom så ni får se hur fina dom är.

Idag har jag ätit årets första färskpotatis...så gott det är. En potatis och en klick smör... Det smälter fint och gör gott för gommen och smaklökarna. Det är något speciellt med årets första färskpotatis, eller hur?

Det är gott med helger...eller hur? Dom får mig att slå av lite på tempot och umgås med nära och kära och pyssla med det jag gillar. Jag känner mig glad och harmonisk.

" Glädje föder glädje."

11 kommentarer:

soffie sa...

mmm färskpotatis är så gott,
fina bilder,
kram

Anki sa...

Åh vad gott med färsk potatis jag visste inte att de kommit redan. Blommor ja det är nog första gången som jag inte har fått tummen ur och införskaffat mej blommor till Altanen o trädgården. Det är tur att jag har en del perenner som kommer. Kram

Sussi sa...

Låter som om du har haft en "bra för själen dag" :)
Sambon hade köpt färskpotatis men skalet var så himla tjockt så jag var tvungen att skala dom ändå..

Kramisar

Ellinor sa...

Jag skrev ett inlägg här men precis som vanligt så hamnade aldrig texten bland kommentarerna. Jättekonstigt! Gör ett nytt försök nu...

Vi åt också färskpotatis i helgen, den var från Marocko eller Cypern. Se fram emot att äta hemodlat potatis i sommar för vi har satt potatis i två hinkar på balkongen och jag såg idag att det kommit upp små blad i båda hinkarna :)

Douglas är mest lik mig men blir allt mer lik Peter tycker jag och det är roligt! Just nu håller jag på och äter kost utan mjölk för att se om det hjälper Douglas att bli en gladare kille, just nu gnäller han väldigt mycket. Världens sötaste gnällpelle!

kram

Renée sa...

Färskpotatis... mmm... Det vattnas i munnen på mig. Längtar...

Beata sa...

Oh, färskpotatis är gott! Vad skön helg Du har haft! Shopping är ingen fel på. Jag skulle också behöva ha en fin klänning till sommaren... Kram

My sa...

Snäll dotter som köper klänning till dig! Och mums med färskpotatis!

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Vad bra skrivet ditt tidigare inlägg är. Det gav mig verkligen funderingar kring livet. Jag är väldigt mottaglig för det nu.

Jag har börjat blogga nu, jag hoppas lusten håller i sig. Den får mig att må så bra, mycket tack vare dig och alla andra som läser och lämnar kommentarer. TACK!!

Kram kram
Madeleine

marie sa...

Låter som du mår bra. Härligt!!
Håller med årets första färskpotatis smakar ljuvligt...
Må så gott, kram

Annelie och livet sa...

Ditt inlägg andas harmoni. Gott. Jag älskar färskpotatis!! Kram kära du.

skrivanne sa...

Du vackra!
Hoppas du haft en bra vecka! här har det varit fullt upp! Träffat min blivande kollega!
Hoppas du hinner läsa mailet och höra av dig!
Den varmaste kramen av dem alla!