måndag 5 april 2010

Orkideé och påskbuffé
Igår var vi iväg och åt påskbuffé på ett trevligt ställe. Det fanns hur mycket som helst gott att äta. Jag plockade bara ut de godaste sakerna. Igår kväll när vi kom hem fick jag så ont i magen så jag fick gå och lägga mig...det var ju inte riktigt det jag hade planerat att göra. Gick och la mig och läste med värmekudden på magen.
Kanske jag hade ätit lite för mycket i alla fall...en salig blandning av allt...gott är det ju.
Idag bär det iväg på en ny middag...får nog hålla mig lite lugn idag så jag är snäll mot min mage.
När vi var i blomsteraffären köpte jag mig en orkidée. Jag gillar dom blommorna mycket. Nu hoppas jag att den ska trivas här hemma...ibland är det lite si och så med det. Har ni några tips så får ni gärna höra av er.

11 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Fina. :)
Jag har fått lära mig att man ska "glömma bort" dem lite ibland.. Alltså inte vattna så ofta och sen när man vattnar då ska man hellst sänka ner dem i vatten som de står i en stund och sen ta upp dem..
Min förra jag hade dog på en gång men jag var så rädd om den och vattnade friskt och ofta, så jag tror jag förvattnade den. Den jag har nu har blommat om och den vattnar jag inte lika ofta.

Renée sa...

Svar på din kommentar: Jag har ätit...hmm...godis och lite påskmat! Har inte haft dottern hemma och då blir det inte som vanligt på nåt sätt.
Min syster hade sett "Shutter Island" på bio och hon tyckte den var jättebra! Jag har svårt för biofotöljer men jag kan vänta tills den kommer på DVD!

Orchidéer är ju mina älsklingsblommor men nu har dom haft vila hela vintern och jag liksom väntar på att dom ska skjuta ut nån öliten stängel snart. Än så länge har det bara blivit en massa nya blad men dom kanske börjar så vad vet jag! Lycka till med dina fina blommor! Kramis!

Anonym sa...

Vacker Orkidé! Vattna sällan har jag hört.

Min mage kan också protestera då jag ätit massa olika mat; även om jag tycker att jag tänkt mig för. Men jag förstår att det var gott, vackert och trevligt!

Kram.

Anna smyger in.. sa...

Ja det är lätt att det blir för mycket av det goda..hoppas det går bättre idag..mmmm en vit orkidée är väl den ultimata blomman..såååå vacker..

Madeleine Berglund sa...

Hej!
Ja, receptet fanns i Lantlivs nya mattidning. Alltså inte den "vanliga" Lantliv.

Idag ska jag ta det lilla lugna och kurera mig så gott det går. =)

Hur mår er hund förresten?

Kram Madeleine

Anonym sa...

Orkidéer är vackra, men jag lyckades inte ha min fina under lång tid. Det kom som små hårda mörka skal på grenarna.. / Ninna / persiljeland.blogg.se /

Cece sa...

När rötterna börjar tappa sin gröna färg är det dags att vattna. Jag brukar ställa ner mina i vattenbad i några timmar och ibland till och med över natt. Då brukar de hålla sig fina =)
Bra det att du ätit dig mätt i påsk, då klarar du dig ett tag =)

Kramar om

My sa...

Lätt att äta för mkt såna här helger! Men jag har ätit havregrynsgröt idag, för jag har tröttnat på påskmat och godis nu :)
Och orkiéer är mina absoluta favoritblommor, har många!

Kramkram

Maria sa...

Jag vet att orkideér ska stå i genomskinliga krukor utan ytterkrukor...

Ha en fin kväll !
Kram

imse sa...

Jag gillar också orkidéer. Har hört att man ska vattna sällan och när de inte blommar ska man liksom gömma dem bakom gardinen och glömma bort dem.

Hoppas magen mår bra nu!

Kram

Bibban sa...

Jag älskar orkideer men dom älskar inte mig;(
Men jag hoppas dom trivs och älskar dig;)
Kram