torsdag 22 april 2010

Askmolnet


Det slog mig just nu hur tyst det varit innan. Sista veckan har man varken sett eller hört några flygplan. Nu både syns och hörs de igen. Tack och lov får man säga för alla strandsatta resenärer som är ute på vift och äntligen får komma hem igen eller kanske så vill en del äntligen få resa bort.

Tänk att ett askmoln kan ställa det så mycket. Vad skulle hända om kamraten Katla beslöt sig för att vakna? Det skulle nog ställa till det mycket i det som egentligen är vår sårbara infrastruktur. När en sån här sak händer så inser man hur sköra vi är och hur beroende vi är av transportmöjligheter som flyg. Jag tror de flesta av oss har någon som vill hem eller är på väg bort eller som kanske skulle åkt iväg för ett tag sen.

Har ni märkt av askmolnet?

14 kommentarer:

Renée sa...

Hade det inte varit så att jag själv skulle åka i sommar så hade jag nog inte tänkt så himla mycket på det hela. Nu blir man ju påmind om vad som kan hända (sen kan man ju oxå titta på dokumentärer om flygplanskatastrofen...mindre bra...). Jag hoppas verkligen att vulkanerna håller sig lugna för jag skulle halvt avlida om jag var borta och inte fick åka hem till min hund! Sen kan man ju hoppas att man har pengar om detta skulle hända. Tänk att vara helt barskrapad och inte få åka hem på en vecka eller så...

Maria sa...

Önskar dig en underbar fredag !

Kram kram

HELENA-RUTAN sa...

Jag har inte märkt av askmolnet direkt mer än att de pratat om det på tv. Ja, sen när flygplanen började få åka upp så var det konstiga vita ringar på himlen. ;) Antagligen efter testflyg..

Anki sa...

Jag tittade på dokumentären på 4:an igår där ett flygplan råkade ut för ett askmoln det var riktigt läskigt. Ha en skön Fredag! KRAM

Sussi sa...

Faktiskt så känner inte jag någon som är eller ska ut och resa nu. Helt otroligt va? ;-)
Men min sambo blir väldigt berörd då han jobbar med flyplansexporter.

Kramisar

Madeleine Berglund sa...

Hej!
Nej, jag har inte märkt något av askmolnet. Ja, visst är vi sköra. Plötsligt händer det! Obehagligt.

Nu var det äntligen fredag.
Kul att du gillade awarden. =)

Har bakat, gått hundpromenader och varit på loppis. Nu ska jag och N gå på bio och äta en bit mat. Himla trevlig dag det här blev. =)

Hur mår din vovve?

Ha en mysig kväll!
Kram Madeleine

skrivanne sa...

Personligen har jag inte påverkats av vulkanens aska. Men min syster var i Stockholm och fick ta tåg och buss upp till Ske-å.
Önskar dig en toppen helg! Här har barnen kommit. Fått tillbaka lite energi efter en mycket tung vecka. Men tydligen gjort illa mig i handen... Vet inte vad, när eller hur. hoppas bara att det går över till i morgon.
Varma omfamningen!
kram Anna

Madde sa...

Storebror blev fast på Cypern på väg hem från Thailand, grannen blev fast i Kina och pappsen kom aldrig iväg till Mallorca

Så det kan bli :-)

marie sa...

Ja, nog har man märkt av det.....mannen har ju biluthyrningsfirma och de har fått mycket pårigningar om bilar. Full fart där med andra ord...
Den 5 maj drar vi till Spanien så jag hoppas det fortsätter vara lugnt som det är nu.

Jag trodde inte heller jag skulle klara av att jobba natt, men det har gått jättebra. Svårt att sova bara när man kommit hem..

Må så gott. Kram

Ninna sa...

Har märkt av molnet endast via nyheter, tack och lov...

Tessan ★ sa...

Du har en Award att hämta inne hos mig! :)

Malin sa...

Jodå, visst går det över... Har sådär i perioder om några dagar, sen är det bättre igen. Bara tråkigt medan det håller på. Måste ju klaga över nåt, ha ha... Hoppas du har det bra och att du fick tag på dina vita fina skor! Kramiz m

Anonym sa...

Hej igen, länge sen ;) jo vi skulle ha åkt en snabbis till London tisdagen efter utbrottet. Usch va tråkigt, men det blir fler ggr. Hoppas det lugnar ner sig snart för i augusti ska vi till Spanien. Små problem dock för oss mot flygbranschen...burr...kan bli hemska följder detta ju tyvärr.

Dansbandsfrun sa...

Oops...det var jag som var anonym. Hann inte med riktigt ;)