tisdag 22 januari 2013

Fokusera på välmående inför årlig ms besiktning


Rosor i härlig ljusrosa färg förgyller hemmet just nu.
Det är som lyx i vardagen. När man mest behöver det.


 
 
Just nu känns det som om tiden inte riktigt räcker till. Tror en del av er känner igen er?

Sen så är det som med allting annat, beror på vad man prioriterar i livet och just nu är det fokus på hälsa, jobb och självklart famiglia.
 
Snart snart är det dags för den årliga besiktningen hos neurologen och på något sätt längtar jag nästan.
Anledningen är att jag fokuserat så mycket på träning och kost. Fysisk träning i många olika former. Mental träning också på flera olika sätt. Kosten genom att äta det som min kropp tycker om.
 
Jag har satsat mycket tid och kraft genom egen träning och med min sjukgymnast som numera är min PT och kompis. Är så lycklig att jag kom till henne som kan det här med ms. Som är specialiserad på just ms. Det var en lyckodag när jag fick komma till henne. Har lärt mig otroligt mycket.
 
Eftersom jag inga bromsmediciner tar (tål dom inte) och senast diskuterade vi att testa Tysabri men varken läkaren eller jag var så glada i det med tanke på min allergi mot tidigare bromsar och nu känner jag att börja med broms och chansa nu skulle kännas som att gå bakåt i sjukdomen. Det vill jag inte. Behovet finns inte. Mitt behov är att påverka så jag orkar mer och mår bättre eller bäst utan broms och andra mediciner.
 
Jag känner mig starkare och mår så bra där jag är nu. Mina skov brukar komma som klockans tider...men nu har det hoppat över och jag hoppas det är så det ska vara en lång tid framöver.

Sjukdomen finns där och det som är skadat är skadat. Det får man helt enkelt lära sig att leva med, acceptans gör livet så himlans mycket enklare och utifrån det göra det bästa. Påverka sitt välmående kan man också göra. Lyssna på sin kropp och knopp. Det är man skyldig sig själv och sin kropp att göra tycker jag. Hitta balansen kropp, sinne och själ helt enkelt. För att må så bra som man bara kan göra. För att må bästaste.
 
Ha en njutningsfull kväll!
Kram


21 kommentarer:

Victorias Provkök sa...

Vad du är duktig som tränar så mycket...
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Mia sa...

Underbara positiva duuuu!!!! Du gör skillnad, vet du det???? Tusen kramar till dig!

MyStory sa...

Det är så härligt att läsa att du mår så bra som du gör! Jag var väldigt orolig för att sluta med broms efter så många år så jag tvekade inte att ta emot Mabthera när jag fick det. Även om det inte syntes några förändringar på MR i höstas mot hösten för tre år sedan så känns det bra att att jag fick den medicin jag fick förra veckan. Fortsätt att sköt om dig min vän!
Kram

linasandligaresa sa...

Vad underbart att läsa om din acceptans och hur den hjälper dig i livet. Med acceptans kommer man så enormt långt. Detsamma gäller för mig - det tog dock några år innan jag verkligen accepterade att en olycka skett och jag inte längre klarade det jag tidigare klarade. Men åh vad acceptansen hjälpte.
Jag önskar dig all lycka till med besöket hos neurologen.
kramar Lina

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Jag tycker du är så häftig och beundransvärd. Du har liksom den rätta tanken att utgå ifrån.

Vet du något medium i hälsingetrakten? Jag skulle vilja ha lite hjälp till huset där. :) Speciellt nu när vi få en bebis som redan har två andliga föräldrar. Du vet ju hur mottagliga barn är och jag vill "städa" innan han föds.

Kram kram

Madde

Madelein - Mother of six sa...

Du har ett bra tänk! Kram!!

soffie sa...

jag blir så glad att du mår så bra ,du är helt fantastisk tycker jag.,hoppas nu det går bra hos doktorn..å wow va vackra rosor, kramen

Anna Svensson sa...

Hej!
Har precis hittat in till dig.
Får jag fråga hur gammal du är och hur länge du har haft sjukdomen?
Min granne drabbades av ms för några år sedan, så jag är lite insatt i den här trista sjukdomen.
Men du verkar ju vara i full gång ändå, roligt.
Kram till dig och på återseende!

Livets vägar sa...

Först och främst hoppas jag att besiktningen ska gå bra!
Du är jätteduktig som kämpar och tränar. Du får bli min inspiration! :)
Svar: Styrkan är i min själ men inte nåt i kroppen.. Men en stark själ är bättre än ingen styrka alls. :)
Kvällskram <3

LyckligaPraliner sa...

Hoppfullt att läsa att du ändå mår bra där du befinner dig nu. Tanken slår mig igen att varför ska det vara så svårt för mig att komma igång ordentligt med mitt eget välmående, det kroppsliga alltså, jag som inte har någon sjukdom som jag måste kämpa med. Jag har latmask troligen bara...Fast jag är inte lat heller så de var egentligen fel av mig att säga det. Fortsätt som du gör för det verkar fungera bra. Vilken tur att din vän är proffs på ms. Och din pt dessutom :)

Ja, min dag har varit återhämtande, om man kan säga så. Ved och morotskaka :)

Kram Ann-Louise

Jenny sa...

Det är bra när man hittar rätt i träning och rehab. Jag sak till en ny sjukgymnast nästa vecka som kör ström och muskelfokuseringträning typ,tänkte hon skulle få ta hand om både knä och axel så får vi se. Kram

ryskadockor sa...

Så klokt av dig att tänka och göra så! :)
Hoppas din "besiktning" kommer att gå bra! :)
Kramar till dig!
//Lana

Camilla sa...

Jag tror att det hjälper att vara positiv...som du är!
Hoppas nu att "besiktningen" går bra.
Kram!

ansepanse sa...

du skriver så insiktsfullt och bra <3 mm, det är viktigt att lyssna på sin kropp och att verkligen må så bra man bara kan, acceptera, jo, OM man kan, jag vet inte, jag har aldrig accepterat att just jag skulle drabbas, och drabbas så hårt genom att få en SVÅR diabetes, för jag vet ju att det finns så många som har det mycket lättare, men jag kämpar på jag också och jag vet att jag måste om jag vill ha ett fortsatt bra liv
kramar finaste vännen <3 <3

nathalie ekström sa...

Hej, vad fin blogg du har!
Jag har skrivit ett inlägg om mina mål för 2013 när det gäller träning och hälsa samt lite tips! Du får gärna kika in och rösta på inlägget (röst-knapp finns i slutet av inlägget) Det skulle betyda massor! Kram på dig :)

http://naathalieekstrom.blogg.se/2013/january/mitt-mal-2013.html#comment

Malin sa...

Hej ! En stor kram till dig och en eloge för ditt positiva energi . Håller tummarna med besiktningen ...;) Jag är glad att du har bestämt dig för framtiden m mediciner , träning . ❤️Malin

Malin sa...

Hej ! En stor kram till dig och en eloge för ditt positiva energi . Håller tummarna med besiktningen ...;) Jag är glad att du har bestämt dig för framtiden m mediciner , träning . ❤️Malin

bosseliden sa...

Jag gillar ditt positiva tänk och hoppas att besiktningen går bra.
Kram Bosse

Marie sa...

Hoppas din besiktning går bra!
Blir alltid så glad när jag kikar in till dej.
Livsglädje och kloka tankar.
Jag måste oxå komma igång med träningen!!!! Men är för lat just nu.....

Underbara rosor!
Här pryder tulpaner vårt bord.
Kram

Marie sa...

Hoppas din besiktning går bra!
Blir alltid så glad när jag kikar in till dej.
Livsglädje och kloka tankar.
Jag måste oxå komma igång med träningen!!!! Men är för lat just nu.....

Underbara rosor!
Här pryder tulpaner vårt bord.
Kram

Frida sa...

<3