tisdag 5 februari 2013

Kokosmjölpannaka med Blåbär & Mango till frukost
Välkommen tisdag!
 
 
Jag är ingen frukostfantast så här på vardagarna. Snabbt upp och iväg är mer min melodi. Helgernas långa frukostar med familjen älskar jag. Sitta i lugn och ro i pyjamas och prata och bara mysa och läsa tidningen om och om igen. Sitta och njuta av nuet och planera det som ska hända i framtiden...det gör mig nästan sentimental en sån här vanlig grå tisdag. Känslan liksom. Den där speciella feelingen som får en att må så bra.
 
 
Gillar ni frukostar? Vad äter ni till frukost? Är det skillnad på vardag och helg hos er?
 

 

Min kropp gillar inte vetemjöl...men jag älskar pannkakor så jag brukar köra lite olika recept på alternativa pannkakor Nä äter inte LCHF, ni som frågat med mandelmjöl, kokosmjöl eller med creme fraiche och lite fiber husk i. Blir de goda...? Dunder goda med lite bär på :) I helgen blev det med Mango och Blåbär. Så gott magen mår med.


Nu kör vi tisdag och snart
är det lillördag :)!

12 kommentarer:

Camilla sa...

Tyvärr så ser våra frukostar ganska lika ut. Var och en äter då den har lust.
Det beror på att alla kliver upp så olika.
Jag och Gubben kliver upp vid 7.30.
Äldsta dotter vid 9 Och yngsta vid 11.
Och vi jobbar ju så olika. Så ibland äter alldeles ensam.
Men lunch och middag...DÅ sitter vi tillsammans och pratar...och äter så klart ;)
Kram!

ansepanse sa...

ingen skillnad på vardagar och helger, jag äter alltid samma frukost för jag älskar den
bamsekramar vännen <3
förresten, jättefina bilder :)

bosseliden sa...

Din fresterska. Mums!
Hemma hos oss är det jag som är frukostNisse.
Vad det blir beror på vad som finns i skåpen. Mitt mål är att det ska vara färggrant på faten. Helst nyttigt. Jag uppskattar att vi har familjefrukost varje vardag igen. Det har vi inte haft på tre terminer. På helgerna sover våra tonåringar och får numera fixa sin egen frukost.

ime sa...

Men gud vad gott det ser ut!! Jag är dålig på att äta frukost, fil och kaffe, blir samma vardag som helg. Däremot äter jag som en häst om jag skulle bo på hotell nån gång.
Kram

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Ja, på helgen kan det absolut bli pannkakor, amerikanska såna med sirap och blåbär, en riktig sockerchock! Min nya grej är smoothies på mornarna, det slinker ner bra.

Kram Johanna

Fru Martinsson sa...

Jag älskar frukostar! Tyvärr älskar jag smörgåsar med en massa gott pålägg. Så på helgen handlas det frallor och ibland blir det amerikanska pannkakor. På vardagarna försöker jag äta gröt!

Kram

Bibban sa...

mmmm så gott det ser ut, och vilket underbart uppfriskande inlägg. Känner riktigt hur jag längtar till helgens frukost :)) tisdagskram från mig till dig

Mal sa...

Hej vännen ! Älskar frukostar . Helst hotell frukostar !!! I min familj är det såååå olika . Dem måste vakna en stund och själv är jag super hungrig när jag vaknar . Scones , rostat bröd eller grovt. Kräm och mjölk eller flingor . Café late så klart. En kram till dig på en vanlig tisdag !! Glöm inte Montazami ikväll ...;)

LyckligaPraliner sa...

Tack för tipset! Ska kolla hur hur man gör och vad jag ska köpa till dessa pannkakor. Jag mår inte bra av pannkaka el tjockpannkaka. Får ont i magen. Men tänk att jag aldrig haft tanken på att gör andra till mig. Jag brukar laga annan mat till mig oftast när de andra äter pannkaka. Men ditt tips ser ju bara så underbart gott ut!

Tycker verkligen om att äta frukost i lugn och ro, bläddra i en tidning och titta ut över ängen :)

Kram Ann-Louise

soffie sa...

men mums va läckert å gott det ser ut...wow vilka bilder...på helgerna äter jag alltid ett kokt ägg på en grovmacka,å på vardagarna äter jag bara ett glas fil med lite olika frön i :)

MyStory sa...

Min vardagsfrukost består sedan drygt ett år tillbaka av en smoothie med bland annat hallon, blåbär och banan. Nu kan jag inte tänka mig något annat. Har visst blivit beroende av just det ;-)
Kram

Madeleine Berglund sa...

Åå men du, jag är en frukostälskare, även på vardagar. Det är bara sååå gott. Går upp tidigt för att hinna pyssla lite hemma och äta i godan ro. Mums. Så jag tycker ju det där ser smaskens ut. Lovely! =D

Kram Madeleine