onsdag 2 februari 2011

MR röntgen och guldstund


Nu har jag fått en tid för MR röntgen. Den blir snart.

Själva röntgen är ingenting jag ser fram emot men resultatet ska bli intressant. Är placken som vanligt eller har dom blivit sämre? Jag hoppas att allt är precis som förra gången för då vet jag att det är mitt tempo som måste sänkas och då ska jag göra det, då ska jag göra som min läkare säger....det lovar jag. Är det sämre så vet jag inte riktigt vad jag ska göra...vill inte börja med bromsar.

När jag ligger i den där tunneln brukar jag alltid ha med mig bra musik att lyssna på. Jag förstår inte varför det ska ta så lång tid...speciellt inte när man känner sig som Hannibal Lector i Lammen tystnar med gallret framför ansiktet och man ligger som i ett skruvstäd och man inte får röra sig. Det är kanske jag som är kinkig som inte är kompis med såna där trånga utrymmen och ligga blixtstilla i en hel evighet, det är så det känns när man ligger där. Tur att spegeln i taket finns så man kan se att det finns människor i närheten i alla fall.

Tänk att det finns människor som frivilligt ställer upp som försökskaniner på det här. Jag är imponerad:)! Dom är modiga dom, tycker jag!
Annars är livet gott här hos mig, riktigt gottigt. Jag tar tillvara på alla guldstunder och jag presterar det jag kan och orkar och jag är nöjd med det. Good Enough för mig!
Idag ringde vi grattade en sjuårig tös som fått en "stor" cykel och hjälm av sina föräldrar. En stolt STOR tjej! Helt plötsligt kom lillasystern i telefonen och berättade om sin tärning hon fått i julklapp...hon ville gärna att vi skulle komma och titta på hennes fina tärning:). Vi får helt enkelt slå ihop besöket med att fira sjuåringen med paket och sång och firande och samtidigt passa på att titta på tärningen:). Barn är så härliga! En härlig dagens guldstund.
Hoppas ni alla har det gottigt också! Glöm inte...Att dagen blir vad du gör den till.

16 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Ja fy för sådan där röntgen, det är bland det värsta jag vet. Jag får alltid lite panik när jag ligger där inne bara för att jag vet att jag inte kan kliva ur när jag själv vill och jag gillar inte att vara instängd :( men jag håller tummarna för att resultatet utav din röntgen visar samma som förra gången.
Svar: Ja för sina barn stångar man huvudet extra många gånger...Just nu gör jag allt för att yngsta dottern ska gilla skolan.

Ellinor sa...

Håller tummarna för att din MR går bra!

Douglas är en riktig buskille nu och han kryper runt för fullt, inte still en sekund.

Den 15:e februari öppnar jag och två till en sida för unga med ms.. ska bli jätteroligt och vi tror att behovet för en sån sida är stort. Du får gärna tipsa om den på din blogg sen,för du har säkert många läsare som skulle tycka sidan vore ett bra stöd :)

kram

Tessan ♡ sa...

Håller tummarna hårt för att det går bra å du får besked snabbt!

Jag tycker med det är jätteobehagligt att ligg ai röret å det är tungt å andas å man får inte röra en fena...uh, panik lite.

Kramisar!!

Anonym sa...

Hej Messan!
Hoppas du får bra svar från röntgen.
Jag är en aning förkyld men sådant går ju över så småningom. Det är mina små Barnbarn som smittat mig.
Lilla Emma årsgammal har börja att släppa taget och går nu riktigt bra på egen hand.
Jag skickar många kramar till Dig
Margit(maxelonia)

Madeleine Berglund sa...

Tack min fina Vän.
Lycka till nu och digga din musik!!!
Kramar Madde =)

soffie sa...

usch det måste vara hemskt att ligga i en sån men tur det finns så de kan se vad som är fel,hoppas nu att det inte är några förändringar,
kram

Sussi sa...

Håller tummarna för att det inte ska vara sämre i alla fall..
Förstår att själva röntgen inte är allt för kul men resultatet är nog ett nödvändigt ont..

Kramisar

pillan sa...

usch för en sån röntgen , vet inte om jag skulle våga .
tycker du är modig .
hoppas du får en bra helg

Monica Högberg sa...

Hoppas att din MR går bra! Själv har jag passat på att koppla av i "MR-tunneln" för jag kommer ju ingen vart. Till och med nästan somnat nån gång.

Så sant att dagen blir vad du gör med den. Själv har jag fått dra ner på tempot. Går omkring och är yrslig m.m Beror i stort sett på min hjärtmedicinering. Bormsar ja har välan gått bra för mig förutom då att jag fick byta betaferon till copaxone. Läkarna tror att betaferonet är boven till mina hjärtbekymmer. Tur att jag kan väga upp det med kärleken till man och barn.

Må så gott!

Anonym sa...

har du blivit mkt sämre?

Jenn sa...

Hej,jag gissar en mousetrapper,,,??? Det har jag med, jag har alla förustsättningar för bra ergonomi på jobbet, ändå skitont, kass. Nu har jag börjat med Back on track,,,, snart har jag väl hela kroppen full med såna smådelar hahaha.Då håller vi alla tummar för röntgen och sånt då. Karlskrona var klockrent, kul som attans. Rätt sliten dock i fredags hahaha. Kram kram

My sa...

MR finns på röntgen hos mig, men har inte jobbat så mkt med det än (jag= röntgensjuksköterska)... kommer väl bli en vidareutveckling sen i jobbet. MR är lite speciellt men ger ju bästa undersökningen och utan strålning... men kan förstå att du tycker det är läskigt. Jag har själv testat att ligga där, och gillade det inte! Tur personalen finns där och kan prata och lugna.
Hoppas resultatet visar på bästa sätt! Massa kramar lycka till

paula i pörtet sa...

Man ska då inte lida av klaustrofobi när man ligger i den röntgenmaskinen! Hej förresten, läser att du njuter av tillvaron!
Jag gjorde ju skallröntgen i höstas, kanske en enklare variant än din som scannar hela kroppen (?) men lite läskigt var det. Men, jag var liksom lite i chock över att överhuvudtaget huxflux ligga där på lasarettet så jag försökte blunda och bara slappna av och det gick bra.
Jag fick positiva besked från läkaren idag och känner mig glad och tacksam, mycket tacksam
Hoppas detsamma gäller dej min vän!
Kramen

ywonne sa...

Men varför är du rädd för bromsmedicin?? Jag har tagit sprutor isnart 12år och det har verkligen gjort allt till det bättre, kram o all lycka

Anonym sa...

Håller tummarna för att det inte blir några förändringar och för att du får beskedet snabbt. Jag själv föredrar faktiskt en sådan MR röntgen än om de måste gå in med något för att se ordentligt om det har skett några förändringar. Det är nog bättre att röntgas när man kan välja av de två obehagliga metoderna. Det viktigaste är att kunna fånga de guld stunderna i livet som du skriver om. Jag önskar dig av hela mitt hjärta all lycka till med ditt undersökningsresultat. Kram

Anonym sa...

Hej! Fick besked för ett par dagar sen att jag ska få genomgå MR röntgen. Hur lång tid kan det ta innan den dagen kommer? Bor i Göteborg. Någon som vet?

Lena