onsdag 9 februari 2011

Tänka till...

Mer än halva veckan har gått. Tiden går i en rasande fart. Den här veckan har mest bestått av jobb och vila, en härlig blandning för mig!

Igår gjorde jag något som jag verkligen älskar...jag fyndade på loppis. Den här gången blev det en byrå som ska målas vit. Målningen får bli i helgen och jag tar nog hjälp av maken misstänker jag:).

Idag var jag med om något som fick mig att tänka till. En av mina kollegor berättade om en man som blivit så sjuk. Det är en yngre man som snart själv ska bli pappa. Han tog sig inte upp i sängen och tappade känseln och när han gick upp så ramlade han omkull av yrsel. Hans familj, sambon tog honom till sjukhuset där han blev inlagd för att utredas. Efter en tid så visade det sig att han hade sjukdomen MS. Han har inte haft några symtom alls tidigare, helt plötsligt kom hans symtom.

När jag hörde det här så tänkte jag...att jag är så TACKSAM att jag mår som jag gör. Att jag är tacksam över att kunna arbeta och att jag orkar det jag gör i mitt liv. Jag är tacksam över att min MS bara är tuff emot mig på ett snällt sätt.

Den här kollegan som berättade historien för mig vet inte om att jag har MS men hon berättade att man blir väldigt väldigt sjuk när man har MS. Det här är inte en kollega som jag har någon närmare kontakt med så jag valde att lyssna den här gången.

8 kommentarer:

Daniel sa...

Det är verkligen intressant att gå runt med denna sjukdomen som inte alltid syns utåt.

Var med om en situation i helgen när jag satt i bastun och skulle kallbada. En av gubbarna jag samtalade med påpekade att jag var ung och frisk och att jag skulle ta vara på livet. Svarade ganska fort att jag är väldigt tacksam och verkligen försöker ta vara på varje dag. Han visste inte jag hade MS men visst är varje en bra dag när den håller sig på avstånd. Jag är också VÄLDIGT tacksam över att få må som jag gör trots att jag är sjuk.
Kram på dig!!!

Anonym sa...

Hej messan! Jag lider med denna kille som har blivit så sjuk. Är det så att killar blir sjukare i MS än vd vi tjejer blir? Jag har känt killar som har fått MS och sedan bara blivit sämre och sämre. Till slut har de blivit sittandes i rullstol. Jag undrar också över om MS är ärftlig. Min storasyster har ett Barnbarn som fått MS. Min syster har haft liknande symtom som jag har men inte fått någon Diagnos.
Jag hoppas att Du mår någorlunda bra.
Skickar många kramar till Dig.
Margit (maxelonia)

In my soul sa...

Vi vet aldrig hur morgondagen ska te sig. Skönt att du kan jobba och få må rätt så okej (som jag har förstått det).
Kram!

In my soul sa...

Glömde skriva att det var ett mycket vackert foto i ditt inlägg!

Monica Högberg sa...

Så san så sant. Vår MS syns inte alltid utåt och jag kommer att tänka på en kurs för flera år sen med andra MS-patienter. Vi disskuterade hur man svarar när någon frågar om hur du mår. Vi kom snabbt fram till att mår vi bra för dagen så självklart svarar vi bra. Sjukdomen till trots. Allting är relativt och just nu skulle en kraftig kräksjuka vara enormt mycket jobbigare än min MS. Må så gott och tack för ännu en härlig bild!

Marie-Louise sa...

MS kan vara en aggressiv och lömsk sjukdom, vissa blir väl mer lidande än andra. Eller har jag helt fel? Jag har varit på Vintersol, Teneriffa, i och med min reumatiska sjukdom och där har jag träffat många med MS. Många av dom har haft MS länge och symtomen kommer smygande medan en del har fått en aggressiv MS direkt. Vet du varför det är en sådan skillnad? Finns det olika sorters MS? Jag vet inte alls mycket om MS men jag vill gärna lära mig mer.

Just det här att ha en sjukdom som inte syns är inte alltid så lätt, för folk i ens omgivning kan inte förstå att man är sjuk. Min reumatism syns inte utanpå och det gör det besvärligt ibland. Jag kan ju må skit och ha jätte ont men folk ser bara den glada och "pigga" mig, hon som jag visar upp för omvärlden. Oj vad långt det blev, förlåt. /Kram

Anonym sa...

Hjärtat!!! Åh nu är det jag som inte har orken och tiden och möjligheten... Lr är det livet och MS som får mig att leva för det verkliga livet?
Har haft en peroid där jag varit såååå trött. Har haft en perid i livet där allt är sååååå spännande.. Måste sätta mig ner och mejla dig i morgon!
Hoppas att du varit på MR och att det gått bra! Jag mejlar dig i morgon!
Kram Anna

ywonne sa...

Ja visst är det skönt när MS:en håller sig lugn. Jag har läst mig till att kvinnor som varit gravida/fött barn mer sällan går in i den hårdare varianten av MS..sekundär progressiv..kan vara svaret på att män verkar bli sjukare. Iaf är det min trygga tanke, som har varit gravid/fött 4barn. Det hormonella hos kvinnor lär vara en fördel...