onsdag 9 januari 2013

Vårkänslor med tulpaner

 
Förra vårens krispiga tulpaner i trädgården.
Den benvita som ser nästan gul ut doftade som citronmarängpaj....allså gudomligt gott. Ett doftprov om dagen..eller flera....ett måste :).
 
Har haft riktiga vårkänslor i flera dagar nu. Solen har skinit från en klarblå himmel och fåglarna har sjungit vårsymfonier. Bättre orkester kan man inte ha på promenader. Vad är en podcast mot detta...:).

Idag är det en gråare dag och det faller ett lätt regn...nästan som ett lätt vårregn. Det är vad jag tänker i alla fall...känns bättre då liksom. Ett lätt vårregn...som doftar så gott efteråt.
 
Våren känns också härinne med krispiga gillar det ordet...krispiga...låter så fräscht  vita tulpaner på köksbordet. Jag älskar tulpaner och ska försöka hinna med att besöka handelsträdgården där man får plocka sina egna tulpaner i växthuset. Det är speciell känsla som jag gillar, att gå där med saxen i högsta hugg och välja ut praktexemplaren och känna doften och energin av klorofyll.
 
Älskar ni också tulpaner? Har ni också vårkänslor redan så här i januarimånad:)?
 
Vårkram på er alla

20 kommentarer:

Mia sa...

ÄLSKAR TULPANER!!! Bara att se dom, sen när man rör vid dom och hör det där krispiga, lite gnisslande ljudet från stjälkarna, DÅ kommer vårkänslan, även om det är mitt i januari :-) Just nu sitter jag och tittar ut på en klarblå himmel, med gnistrande vita grenar på träden, som kristaller...och är lycklig över att ljuset har kommit tillbaka...
Stor,varm kram till dig!

ryskadockor sa...

Oh, vilka underbara blommor! Och du har så vackra tulpaner i din trädgård? Avis!
Jag försöker också fånga in de första vårkänslorna! Har en bukett med vita tulpaner på köksbordet! :)
Nu efter den Ryska Julen åker allt "juligt" in i förvaringsboxarna! :)
Ha en underbar kväll!
Kram kram
//Lana

ansepanse sa...

jo jag älskar också tulpaner :) fast när jag läser ditt inlägg undrar jag om vi bor i samma land :) de senaste dagarna har varit gråa och dimmiga och idag har det ösregnat
så några vårkänslor har jag inte fått ännu
Sv: nej, vännen, det är inte bättre med mitt öga och kommer antagligen aldrig att bli det heller, tyvärr, för jag tror inte att jag vågar åka dit en gång till för att klinikchefen ska få försöka få bort den där grå, dimmiga klumpen, tänk om något annat blir förstört då
bamsekramar fina vännen

MyStory sa...

Tulpaner är helt underbara! Tyvärr var det inte någon bra kvalité på dem jag köpte förra veckan så de blev aldrig riktig fina.
Kram

Madelein - Mother of six sa...

Ja jag har faktiskt lite vårkänslor, borde köpa lite tulpaner här :-)

Fru Martinsson sa...

Jaa vem älskar inte tulpaner!! Här står dock julstjärnorna kvar i fönstret måste bara byta ut dom i helgen!! Fräscha nya blommor och gärna tulpaner på bordet!!

Kram

bosseliden sa...

Plocka egna tulpaner. Det vill jag också göra. Igår köpte jag också tulpaner, till min fru som fyllde år. Jag har märkt att jag blir mer och mer intresserad av blommor. Tänk vilken personlighetsresa man kan göra.
Visst kände jag igår den där härliga känslan av att vi är på rätt väg. Idag inte.

soffie sa...

jag hade vårkänslor direkt efter nyår för da hade vi sol + +grader men nu har det blivit kallt igen. ååå va vackra tulpaner..

soffie sa...

svar:jag va på en kontroll för att kolla min spiral å då togs ett blodtryck å det va högt,jag hade högt blodtryck för över ett år sedan å då fick jag sluta med p-piller trycket gick ner å jag satte in spiral så nu vet jag inte om det hormonet gör att blodtrycket steg igen,hoppas inte det för om jag måste ta bort den måste jag nog op.bort livmodern jag har jätteproblem med blödningar å av spiralen blöder jag inget. suck jag hoppas nu de kan ta reda på varför trycket är högt, tack för du frågade kramen gosa du...

Ninja sa...

Åååh vad fint att få lite vårkänslor nu...

Camilla sa...

I mars brukar jag få vårkänslor.
För här är det så mycket snö kvar Så...än är det vinter kvar,säger mor ;)
Men jag gillar också tulpaner.
Kram!

Livets vägar sa...

Än har jag inte fått vårkänslor men jag LÄÄÄNGTAAAR till våren!!!
Kanske dags även för mig att skaffa en fin tulpanbukett att blomma hemma :)

Mamma med MS sa...

Jag gillar tulpner,tycker det är så mycket vår känslor i dem. Men dock har jag ett problem att ha dem. Just för att jag vill ha dem på bordet i köket. Men det går inte eftersom katten sitter i det fönstet när han ska titta ut. Så då bryr han sig inte om vad han sätter sig på. Men har försökt att hitta några konstgjorda i fin kvalitet,dock utan resulat än..men ska leta vidare.

Carina Sjölund sa...

Tulpaner är fina!
Men jag tycker dom står sig så kort stund.
Men visst får man vårkänslor♥
Kramen goa du♥

Augusta sa...

Nej, tyvärr några vårkänslor har jag inte fått :)
Då man går ut är det så halt och halka får mig ur balans. Hatar det här vädret. :(

Men härligt med med dina positiva tankar :)

Kram

Malin sa...

Hej ! Tulpaner är vackra , helst vita . Dem har ett eget liv liksom .... Min morfars älsklingsblomma . Lägger ibland en bukett vid hans grav ...;) Älskar tiden som vi har framför oss ; våren .... Då har vi sommarn kvar . Kram❤️

Malin sa...

Hej ! Tulpaner är vackra , helst vita . Dem har ett eget liv liksom .... Min morfars älsklingsblomma . Lägger ibland en bukett vid hans grav ...;) Älskar tiden som vi har framför oss ; våren .... Då har vi sommarn kvar . Kram❤️

soffie sa...

svar:tack för dina fina ord hos mej:)va skönt att ditt blodtryck är bra nu ,kram

Anonym sa...

Jag älskar tulpaner i alla möjliga färger ja och så doftar dem ju så gott.
Kram
Margit(maxelonia)

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Underbart...alla drömmer om tulpaner så här års.
Gör dig nu en riktigt go helg, kram från Maria ♥