onsdag 30 mars 2011

Allt vi är, är ett resultat av vad vi har tänkt

De flesta människor tänker "så här är det". Det är så "jag är" och så som det ska vara. Det speglar inte vem du egentligen är utan mer den person du varit fram tills idag. Nu är en annan tid och du har en chans att göra det till bästa. Dina tankar styr ditt liv. Jag är övertygad om att tankar kan försätta berg. Jag vet, jag har testat det. Det första är att vara tacksam för allt i ditt liv. Kanske du kan göra en lista över vad just du är tacksam över... Bara att sätta sig ned och göra listan så inser man hur tacksam över hur så många saker helst som man kanske inte ens tänkt på innan. Att behålla känslan av just det där "lilla" som är så stort!
allt det vi tänker på

och tackar för,

det skapar vi i vårt liv.

Solen är här...

...och det är så underbart! Glad och pigg blir man:).

torsdag 24 mars 2011

Världens bästa läkare och MR svaret



Som ni redan vet så har jag världens bästa läkare! ja, så är det faktiskt. Han ringer hem och kollar av läget lite då och då, hur jag mår och hur jag har det, bara så där utan en telefontid. Jag har fått hans direktnummer om det skulle vara något.
Ibland påminner han mig om att jag har en sjukdom. Det är nog bra att han gör det eller...rättare sagt det är nog väldigt bra att han gör det. Jag glömmer liksom bort det annars:). Jag lever på och inbillar mig att jag har lika mycket kraft och ork som alla andra...plus lite till eftersom det är mitt vanliga jag.
När jag varit på MR så ringer han mig på direkten med resultatet och sen får jag besked på brev och undrar jag något då mailar eller ringer jag bara och blir oftast uppringd direkt eller så mailar han tillbaka och sen är det klart.
Nu var det precis som vanligt han ringde och sa allt och brevet kommer i lådan men...med en tid hos honom. Så nu vet ni svaret, eller hur?
Jag hade hoppats på att allt var precis som vanligt. Fast innerst inne så visste jag...jag har märkt det. Det ställer ju till det eftersom jag inte tål bromsarna, min egna medicin. Allt kommer lösa sig på bästa sätt! Jag fortsätter som vanligt och arbetar min heltid och lite till och gör det jag tycker är kul. Jag tänker fortfarande att jag är som alla andra, bara att jag är MS frisk!

tisdag 22 mars 2011

Tulpantider

Det är en så härlig tid vi möts av nu. Jag har tulpanfrossa här hemma:). Tulpaner för mig, det är vår det. Vilket väder vi har...solen tittar fram och termometern visar på plusgrader och då är det vår!

tisdag 8 mars 2011

Solen är här...

...och visst är det underbart? Snart är det vår och vips så är det sommar och massor av sol. Bara ben, äta smultron på strån, åka ut med båten, se knopparna som växer, bada i havet eller en insjö, äta skaldjur i mängder, fiska skaldjur, meta, plantera i trädgården, grilla, att ha semester, titta på solnedgångar, gå barfota i sanden, plocka snäckor, vandra i skogen och känna sommarens dofter och höra fåglarnas glada kvitter, vara vaken sent och se att det blir ljust så tidigt, känna daggen på morgonkvisten, packa picnickorgen full med gotter och bara må bra. Visst är vi värda det efter vår långa vinter? Vilken årstid gillar ni bäst?

tisdag 1 mars 2011

Magnetröntgen svaret...


...väntar jag på än. Det känns som en liten halv evighet att vänta på resultatet fast egentligen var det ju nästan precis nyss jag låg där. Svaret kommer när det kommer...
Mitt liv går vidare precis i samma positva anda oavsett vad resultatet blir. Jag fortsätter att tänka positiva tankar, jag fortsätter utan bromsmedicin, jag fortsätter med mitt liv precis som vanligt, jag fortsätter att tänka och leva som om jag är frisk...det är det viktigaste för mig. Jag blundar inte för det jag har...men jag gör det bästa av det!!