måndag 18 mars 2013

Akupunktur & Träning vid ms




Som jag tidigare berättat så har jag gjort akupunktur i min ena axel och arm. Anledningen att jag testade det var att det kan fungera som smärtstillande och även motverka stelhet. Tillsammans med min sjukgymnast bestämde vi oss för att prova det.

Jag har en sida som gärna låser sig och blir väldigt stel. Den vill helt enkelt inte vara med ibland. Frusterande. Ju stelare den blir så kommer värken.Värken kan vara riktig jobbig och suger energi.

I början gick jag 2 gånger i veckan för att senare gå ner till 1gång i veckan. I början av behandlingen upplevde jag att jag var mjukare en kort tid efteråt men den stelnade sedan till ganska snabbt igen. Min summering är att det är värt att testa då jag upplevde en viss uppmjukning och att smärtan minskade även om det var under en kortare period. Under mitten av behandlingen upplevde jag de bästa resutaten och i slutet var det ingen speciell skillnad alls. Det är viktigt också att tala om att det är väldigt skönt och rogivande att ligga där med tända ljus och avkopplande musik. Det i sig gör att man mår bättre, i alla fall jag gjorde det.

I mitten av min Akupunkturbehandling så började jag fokusera mer på träning. Jag började med rygg/armar och bålträning för att senare utöka med flera olika pass och gymträning för hela kroppen. I min glada iver så tränade jag lite för hårt i början (vanligt med uttröttbarhet hos oss med ms) så jag tom svimmade i gymmet. Det gick bra utan några större skador men det gjorde att jag fick backa och träna utifrån mina förutsättningar och sakta men säkert öka. Idag tränar jag fullt ut precis som vem som helst ("frisk") och oftast mer än så och det fungerar mycket bra.

Här märkte jag resultat väldigt snabbt på min svaga sida, den blev starkare, mjukare och värken är mer eller mindre borta.Tränar jag inte tillräckligt ofta så märker jag att armen genast fungerar sämre. Jag tror på att utmana sig själv och att träna eftersom man liksom "pumpar igång nervbanorna". Anledningen att jag tror på det här är att jag själv blivit så mycket bättre i min svaga sida och jag vet att det är träningen som hjälpt mig vilket jag är tacksam för. Hårt arbete har lönat sig.

Allt är värt att prova för att må så bra som möjligt. Allt är värt att ge en chans. Vi har alla olika förutsättningar. Det går inte att jämföra eller säga vad som är bra för en annan person. Min sjukdom är min. Din sjukdom är din. Valet vad, när och hur vi gör, är vårt eget.

Kram 

torsdag 14 mars 2013

Tiden går fort när man har roligt



Känns som nästan nyss jag var här....men det var visst ett tag sen. Ska kika in hos er med :). Tiden går nog extra fort när man har fullt av må bra saker.

Vi har fått vår här hos oss, officiellt numera :)! Underbart med sol och nästan barmark. Fågelkvitter och att få ta fram vårissaker. Sen kom det lilla bakslaget...det vräkte ner snö och allt blev vitt igen.
Fast VÅR har vi i alla fall :)! Det känns i luften och i hela kroppen. Ni vet det där vårpirret som infinner sig varje år.

Är nyfiken på vad ni hittat på? Berätta :).

Jag har haft full rulle här. Ni vet det viktigaste IRL. Jag gillar mitt liv jättemycket :)! Det är mycket roligheter och spännande saker som har hänt och som ska hända. Visst är det kul att ha trevliga saker att se fram emot? Det behöver vi ha mycket av. Extra mycket. Mycket roligheter, de andra sakerna får vi ändå liksom.

Nu önskar jag er en skön kväll!
Filmtajm blir det här.
 
Pssst...har ni tittat ut på himmelen ikväll?
Den är alldeles full av stjärnor och en vacker månskärva.
 
Så ses vi snart igen.
Har träffat några alldeles underbara människor som
jag bara måste berätta för er om...
Varmaste kramarna


måndag 4 mars 2013

Optikern nästa


Lite Stockholms skärgård.



Jamen, jag bara undrar vad som hänt...ser bättre utan mina läsglasögon än med dom... Har aldrig tidigare haft glasögon i hela mitt liv för jag har inte behövt. För ett par år sen skaffade jag i alla fall terminal eller läsglasögon och då var det jättebra och kändes som jag såg bättre, mycket bättre faktiskt :).

För ett par dagar sen insåg jag att jag ser bättre än någonsin utan dom....

Brukar det vara så...? Kan det bli bättre så där helt plötsligt? Tror jag ska besöka optikern in case off...:).

Soliga måndag går mot sitt slut.
Somna i soffan står härnäst på schemat :).
Vissa dagar har man svårt att hålla ögonlocken i upprätt läge :).
Kram på er

fredag 1 mars 2013

Älskar att träna danspass :)

 
Victoria Secrets ängel.
Glad :). Men tusan vilken diet de lever på.
Livsfarlig....träna och ät gott är mer min melodi.
Taggar inför mitt neurologbesök.

 
 
Det här med träning ska vara kul. Det är bra för oss med ms att träna. Lite eller mycket.

Det ska vara skojigt och extra roligt. Det ska vara jättekul:). Man ska vilja längta till nästa pass. Det gör jag. Är det rätt så ska det pirra inför passet. En nästan längtan ska finnas där. Man liksom offrar nästan allt för att få gå på passet.

På sin egna födelsedag står man först i kön. Kommer ihåg för ett par år sen när jag sköt upp min middag på självaste födelsedagen för jag hade ett Yogapass som jag absolut inte ville missa :). Middagen blev sen...men det var det värt kan jag säga.
 
Det är jättekul. Jag älskar danspass! Afrodans, Zumba, Sh´bam, Body jam...blandad dans. All dans. Det gäller att hitta det man gillar och sin egna motivation till varför man vill träna 
 
Har du inte testat dans så gör det nu. Berätta vilken som är din favorit?  Eller vad tränar du?
Gymmet är gott det med :).
 
Önskar er en trevlig helg!
Ta hand om er!