tisdag 16 augusti 2011

Det finns en speciell plats...


Tack alla ni för att ni finns och för era kommentarer, dom betyder mycket för mig...mer än vad ni vet och jag kan beskriva.TACK stort tack! Margit du har mail:).

Visst är det så att vi alla har en speciell plats i livet och det är i sig alldeles underbart och det kan ingen ta ifrån oss utan det ska vi behålla i våra hjärtan. Nu tänker jag mer på ett speciellt uttryck,

 " There`s a speciell place in hell
for women who dont help each other."

eller på svenska


"Det finns en särskild plats i helvetet
för kvinnor som inte hjälper varandra."

Den som sa de här orden var Madeleine Albright, USA`s första kvinnliga utrikesminister. Jag tror inte hon hade sagt de här orden i hennes position...om hon inte vetat vad de hade handlat om. Vad tror ni?

Jag vet vad orden handlar om på många olika sätt. Jag undrar fortfarande varför vi kvinnor inte kan hjälpas åt och glädjas åt varandras framgång. Att dela glädje är lätt men att dela skitprat är tufft speciellt på en arbetsplats där många blir inblandade som kanske inte sett vad det är som händer bakom kulisserna.

Jag tycker vi alla ska se varandra för dom vi är och vi kvinnor ska vara snällare och hjälpsammare emot varandra och peppa och coacha oss emellan. Låta avundsjuka och misunssamhet dö ut.

Dagens budskap blir...Man behöver inte vara bäst...det finns ibland eller ofta eller sällan någon där ute som är bättre än dig. Så är det:). Ta hand om varandra och önska lycka till...det gangnar dig i slutändan.

Nog pratat om det ikväll:). Kramar till er alla för att ni finns här!
16 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Ja de är lustigt det där med kvinnor. Det börjar redan när de är små med. De kan inte leka mer än två för då blir den tredje utfryst typ. Förstår inte varför inte föräldrar säger ifrån. Här blir det mer, men du vet väl hur tjejer är! Hallå!!! Det är ni som skapar beteendet. Jaja det blir väl bra någon gång :P

Ja, jag och Milla skall resa till Sri Lanka, jobba med psykisk ohälsa och dra igång ett projekt som löper över tre år. Vi skall bara vara borta i åtta dagar dock.

Marie-Louise sa...

Ja jag kan bara hålla med. Vi kvinnor skulle behöva bli snällare och mer förstående emot varandra. Så mycket skulle kunna bli bättre då, för alla parter tror jag... Kram

soffie sa...

otroligt bra skrivet och din bild är så vacker,jag tror att just kvinnor är fruktansvärt avundsjuka på när andra kvinnor gör något bra medans män är mer stolta över sina vänner,undrar varför kvinnan är mer elak på det viset, vi borde verkligen stötta varandra i allt både motgång som framgång,kramen till dej

Barnens Hjältar sa...

Ja det är jag och en kollega som startar upp sen är tanken att vi skall göra en resa per år och om det blir jag nästa år det vet jag inte ännu men kanske :-)

Ha en fortsatt fin kväll! Kram!

Ann-Christine sa...

Mycket kloka ord, jag håller fullständigt med. Kram

Sussi sa...

Mycket kloka ord i slutet. Det är något jag lärde mig tidigt. Ingen idé att gå omkring och tro något annat..

Sv. Tyvärr så har jag inget bra tips på Thrillers. Det mest spännande jag läser är Nora Robertsböcker och det är inte såna böcker du vill läsa kan jag tänka mig. Jag är en fegis ;)

kramisar

Vattenslangen sa...

Hej fina du! Läste ocså vad du skrivit om att få MS. Nej jag tycker inte det är så jobbigt. Ibland kan jag bara känna mig värdelös på något sätt, ja alltså att jag inte gör rätt för mig. Det som jag tycker är svårast att förklara, även för mig själv, är tröttheten.
Kvinnor skrev du om nu. Blir glad när jag är inne på din sida. Du skriver vackert. Så många goda tankar.
Önskar dig att du ska få må riktigt bra! Kram från Ulrika

kajsastina sa...

Underbart citat och tyvärr sant. Många kvinnor är avundsjuka och intrigerande,Det här med att prata illa om någon då en part inte är med vägrar jag att ställa upp på. Jag stoppar det genast och säger "det här vill jag inte höra på". Det bästa med att bli äldre är att du kan välja vännerna så att det ger någonting, Stötta och hjälpa, lyssna på varandra i en grupp. Ha också ha mod att avsluta vänskap, som bara är tärande (gnäll, avundsjuka).
Trevlig helg!

paula i pörtet sa...

Hon var en klok kvinna hon! Jag har alltid tyckt illa om arbetsplatser med mest kvinnor, o eftersom jag jobbat på bank över tjugo år så förstår du att den miljön var en sådan. Jisses va skitsnack det förekom, jag blev inte applåderad för min raka attityd direkt. Det finns så falska människor så man tror inte det är sant, de ler och ställer in sig för att i nästa stund sätta dolken i ryggen på dig när du minst anar det. Burr, det var inga roliga minnen jag fick nu!
Hoppas du har mycket trevligare kvinnliga arbetskamrater och hoppas du får en trevlig arbetsvecka
Kramen

marie sa...

Vilket bra skrivet inlägg!!!

KRAM på dej!

My sa...

Håller med dig fullständigt! Kvinnor SKA stötta varandra, peppa!!
Kram

Cece sa...

Ja det är fantastiskt det där - hur någon man aldrig träffat fastnar till i ens hjärta och blir kvar där. Och det stör inte. Tvärtom känns det helt fantastiskt att man kan få ödsla tid, tankar och böner på en annan människa. En människa som man lärt sig att tycka om.

Du har haft ett alldeles eget litet hörn i mitt hjärta ganska länge nu faktiskt. Minns inte när jag började följa dig, men du flyttade in hos mig väldigt tidigt och där är du kvar och vet du - det går så bra! Jag hoppas att du trivs!!

Kramar om

Me sa...

Själv gillar inte alls det hon sagt. Om du inte hjälper...hamnar du i helvetet. Hot, hot!! Varför i hela världen måste man hota!

Viktkamp sa...

så sanna ord!

Anna-Karin sa...

"Man behöver inte vara bäst". Så sant. Det är stort nog att man är överhuvudtaget, tycker jag.

Fint skrivet!

Jag önskar att du har det bra.

Stor kram!
Anna-Karin

Skogsviola sa...

Detta stämmer inte med mina erfarenheter. Jag har hela livet varit omgiven av kvinnor, som varit beredda att stötta varandra. Det gäller både skolor och arbetsplatser, för att inte tala om politiska aktiviteter. För min del har jag generellt större förtroende för kvinnor än för män, även om det är trevligt med sådana också förstås!