torsdag 16 oktober 2008

Boktips om Mindfulness

Har precis läst klart boken Mindfulness i vardagen skriven av Ola Schenström och jag kan varmt rekommendera den. Med boken följer en CD-skiva med mindfullness övningar som jag testat och de är också riktigt bra.

I dagens samhälle där vi ska hinna så mycket och ofta är stressade så behövs verkligen mindfulness, att bara vara medvetna i nuet utan en massa måsten, tankar, värderingar och planering inför framtiden.

Jag har alltid varit en energisk person som planerat och haft hundra saker på gång. Har nog allså inte varit speciellt medvetet närvarande.

Sen jag fick min MS så märker jag att jag inte kan stressa på som tidigare, orkar helt enkelt inte och jag har blivit mycket mer stresskänslig mår inte bra när det är för mycket. Nu får det bli Mindfulness för min del, för det hjälper:-) Som med allt nytt kan man säga det tar lite tid att programmera om men vill man så fungerar det jättebra!

Lycka till!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å, jag kör också med mindfulness för min tinnitus. Har också en CD jag kör med. Ibland är det superavslappnande och ibland så är det jättesvårt, allt beroende på hur dagen varit.. Men vilket bra boktips!

Anonym sa...

Vilken fin blogg och vad bra du skriver! Skönt att du äntligen är igång, det ska bli intressant att följa det du har att säga.

Söstra di

messan sa...

Hej Maria!

Visst är det bra. Är som att lära sig cykla....övning ger färdighet!
Håller fullständigt med dig vissa dagar går bra och andra går inte alls.

messan sa...

Hej Anonym!
Tackar så mycket! Det värmer massor. Hänger med dig också.