tisdag 4 februari 2014

Att ha en bra neurolog...

...är tyvärr ingen självklarhet. Fast det borde vara så.


 Det borde vara det precis som andra sjukdomar ska ha sina läkare. De som är specialiserade för just dig. De som kan och vill och har känslan.


 Min första neurolog var en riktig "skitläkare" och lite till om man nu får säga så och det får man ju.
 Mitt förtroende för honom var noll pga hans sätt att utföra sin proffesion och då är utgångsläget inte det bästa precis. Vem vill prata med nån som inte vill förstå eller säger dumma saker till en. Nån som så säger att dina promenader med hunden räcker inte för du stannar ju hela tiden när hunden kissar ;) vilken neurolog säger eller fokuserar på det. Vilken neurolog säger du är ju sjuk, väldigt sjuk, du har ju MS.


Min släkting råkade ut för honom också och hon hade samma känsla. Hon sa, att han var arrogant och dryg emot henne redan där så tänkte jag att hon kanske hade min gamla läkare. Hans namn sitter. Läste namnet på hennes läkare och frågade henne också och visst var det så.

När jag fick min diagnos ms så fick jag byta till en specialist på just sjukdomen ms. Vilken enorm skillnad. Min läkare är nog den bästa man kan ha, det finns självklart många duktiga och lyhörda neurologer men just här hos mig är han den bästa och det är jag så glad för att just jag fått honom.

Ibland när jag läser att en del knappt får kontakt med sina läkare och att de inte får sina kontroller så blir man ju så ledsen.


Sen är det lite så för att vara sjuk så måste man vara stark och stå på sig. Man måste vara tillräckligt frisk för att orka vara sjuk... ni vet det där med läkare och FK och allt annat man kan eller kommer  att råka ut för.

Jag är innerligt tacksam över att ha den läkare jag har. Det borde vara så för alla. Varför är det inte så? Vad kan vi göra?

Kram messan

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vad glad jag blir av att läsa att du hittat rätt. Det är hemskt att veta att alla inte får chansen till något som borde vara givet. Själv känner jag igen båda dina beskrivningar av en läkare. Jag har träffat på hela dess spektra. Det saknas viktiga bitar i deras utbildning som jag visserligen tycker att de borde fått via modersmjölken och uppfostran. Vissa läkare kan säkert vara duktiga på att ex. operera men ska inte ha kontakt med patienterna. Det är guld att ha träffat "rätt" läkare som både kan och förstår. Annars ska man byta kvickt om man har möjlighet och inte bor på en liten ort. Ursäkta den långa kommentaren. Kram Bosse

Skogsviola sa...

Jag var ju frisk, när jag opererades för fem månader sedan. Tack och lov, för det var en stor operation. När jag träffade läkaren, som skulle ge mig det nya knät, i ett förberedande samtal, sa han så här:"Jag är inte bara intresserad av dina röntgenbilder, jag är intresserad av DIG!" Då kände jag mig trygg. Och ännu viktigare måste det ju vara för Dig. Jag är glad för att du hittat rätt. Kram! Vendla

Anonym sa...

Tyvärr så är det många som jobbar på fel plats. På neurologen i Uppsala finns det en som stämmer bra med din beskrivning. En riktig skit. Bra i alla fall att du har en som du kan lita på. Det är jätteviktigt.
Jag träffade en skitläkare en gång på smärtkliniken som sa rakt ut: "Du kan inte gå med i gruppen för du kommer aldrig att återvända till arbetslivet!" Sant eller inte, men såhär säger man inte..
Kramis! <3

Ulla Anderstedt sa...

Det är som du säger att man ibland måste orka ta en strid med läkare och orka kämpa. Tyvärr är det höga intagningspoänt till läkarutbildningen, men ingen kollar det här med människosyn och empati har vissa läkare noll av. Tur att du nu har en bra neurolog.
Kram
/Ulla

Anonym sa...

💜
Kram L

Polargrevinnan sa...

Jag har några år på nacken och har hunnit träffa många läkare. En gång har jag råkat ut för en gynekolog som säkert gjort livet surt för många. Då var jag ung och blyg men hade det varit idag hade jag givit svar på tal.
Underbart att du nu har en läkare som du tycker om och som bryr sig om hur du mår.
I sex år har jag en familjeläkare som jag känner förtroende för och som vill att jag ska må så bra som möjligt.
Jag har läst hos dig ibland men inte kommenterat
Ha det så bra.
Kram Viola

frokenms sa...

kram till dig min vän. Hoppas att allt är bra med dig.
Kram frökenms

Helene sa...

Va skönt att du hittat en läkare som du trivs med och känner förtroende för.
Oerhört viktigt.

Saknar dina inlägg.

Kram Helene.

23 årig MS-kille sa...

jag är lagom kluven till min Ms läkare som visserligen är specialist och allt här nere i Lund, men jag känner ändå att våra möten, som är ca 2 gånger per år, är väldigt "hettsiga" och hon verkar så stressad. sedan så vägrar hon skriva ju något uppiggande till mig ( typ modiadal) fast hjärtläkare sagt att jag klarar det då de kollat mitt hjärta grundligt, samt att jag ligger halvt apatisk om dagarna och somnar på VARJE föreläsning ja är på, ( jag är student) vet inte vad jag skall göra, orkar inte med att känna som att jag lever med narkolepsi. Räcker att man har MS liksom....

Anonym sa...

Var är du? Saknar dig.
Kram L

Ms mitt i livet sa...

Hej ! ja det är underligt vilken påverkan en bra läkare kan ha på en. Hur kontakten, personkemin kan bidra till hur man upplever sin sjukdom och ev rädsla för den. Jag har också råkat ut för en del läkare som inte skulle ha kontakt med patienter. Men äntligen har jag fått en läkare som jag känner mig trygg med och det har förändrat mycket till det positiva för mig :-)
Kram

Anonym sa...

När man e sjuk så behöver man ha bra personer runt sig.
Man är så sårbar. Du vet.
Kram

Helene sa...

Kikar in här ibland...
Saknar dina kloka ord !!
Hoppas du har det bra.
Nu är det SOMMAR.
Kram Helene.

Anonym sa...

Var är du? Saknar dig!
Kram L

Bosse Lidén sa...

Hoppas det är bra med Messan. Förhoppningsvis gör du trevligare saker än bloggar. Kram Bosse

Lovisa Nilsson sa...

Hej! Jag heter Lovisa och skulle vilja komma i kontakt med dig inför World MS Day. Maila mig gärna på lovisa.nilsson@reformact.se så berättar jag mer!

Misty Moon sa...

I'm personally a big fan of jag och min MS blog. Thanks for sharing this post.
clipping path
clipping path service

David millar sa...


Ghost Mannequin services
raster to vector conversion serviceI am glad that you shared this helpful info with us.