torsdag 12 augusti 2010

Minisemester och kräftpremiär

Yngsta dottern och jag är precis nyss hemkommna igen...efter en liten minisemester. En minisemester med varierat innehåll... Solen har lyst på oss och vi har badat. Åskovädret vi råkade ut för...var intensivt och nära...alldeles för nära.
Vi har sjungit snapsvisor också...precis som det ska vara.

Igår var premiären av kräftfisket...och att få äta dessa gudomliga skaldjur. Helan går... så då sjöng vi, så klart...och så kul det är...så vi tog en till... och en till och några till.


Det är så gott med kräftor...en speciell känsla med alldeles nyfångade. Jag älskar skaldjur, dessa små och stora fantasiska varelser. Gillar ni skaldjur?

Minisemesters andra innehåll var...att bara vara och umgås och ha det kul och göra precis det man vill... det allra viktigaste.

15 kommentarer:

Renée sa...

Underbart med svenska kräftor...
Visst är USA ett underbart land, jag bara SKA dit igen! Tänkte åka när Emmy är lite äldre (typ om 2-3 år kanske...beror ju på hur mycket man kan spara oxå...) så hon kan hjälpa mig i värsta fall. Oftast kan jag ju ta mig fram för egen maskin men OM jag behöver hjälp så vet jag ju att hon kan köra mig i rullstol. Jag kommer dock ALDRIG att ha med mig min egen rulle igen... De har ju massor att hyra eller låna på olika ställen, blir nog värre om man ska byta plan i typ Tyskland. Tyskarna är inte handikappvänliga för fem öre! Blir så sur! Jag hoppas både du och jag kan åka tillbaka nån dag... (Då ska jag stanna läääänge...)
Kramis!

Anonym sa...

:) Oj vad vi fångade kräftor när jag var liten. Men har jag smakat nån? Nej inte alls...
Har precis skrivit om dagens cykeläventyr... Trött i benen trött i huvudet men oroar mig bara för rumpvärken i morgon...
Önskar dig den skönaste kvällen! Å ja det går bra! :)

Tess sa...

Åh så underbart det låter!
Kräftor är ju det godaste som finns! Tyvärr delar inte sambon den åsikten med mig :(
Kram

Daniel sa...

Ohhh! Nu blev jag sugen på kräftor! När det gäller åskoväder så måste jag ut i ett nu för dagens sista runda med hunden. Brrrr! Det blir en kort runda ;)

Tack för den fina kommentaren på min blogg. Kram!

Marie-Louise sa...

Kräftor, jag älskar verkligen kräftor. Vi ska äta kräftor på söndag har jag bestämt för jag fyller år då, vi ska passa på att bjuda in ena dotterns pojkvän då för han har aldrig varit med om en kräftskiva, aldrig ens ätit kräftor.

Eva sa...

Åh vad gott! Jag älskar kräftor!
Det där porslinet var jättefint.

Så du hör till skaran som har sett tomtar? Ja det är märkligt. Har hört flera berätta om detta. Det är så svårt att förstå, men samtidigt... så många kan inte ha fel. Och jag har ju själv upplevt märkliga saker. Så jag är helt öppen för att det finns både tomtar och andra figurer :-)

Ha en trevlig helg!

Kram,
Eva

Malin sa...

Vad mysigt ni haft! Och tack för de värmande grattishälsningarna, om du visst vad varm i hjärtat jag blev av dom!!! Stor fredagskram till diog min vän!

Sussi sa...

Vi ska ha vår kräftskiva imorgon. Fast det blir frysta.. ja eller tinade kräftor för våran del..
Och snapsvisor ska även vi bjuda grannarna på ;)

Usch så jobbigt det låter med 60-80 timmars arbetsveckor. Det sliter rejält på kroppen det..

Kramisar

Afrodite sa...

Låter helt underbart! =) Och visst är det gott med skaldjur...och nubben till...=)
Ha det gott! Kram

Anki sa...

Ja det är jättegott med skaldjur.

Anonym sa...

Jag tyckte om kräftor när jag var yngre. Minns när jag var hos min mormor och mina morbröder kom hem med kräftor som hon sedan kokade. Då tyckte jag att det var smaskens att få äta dem. Men inte nu längre. Här hos mig är det stökigt värre. Min man håller på att måla fönster. Det är skönt att vi kommit igång en aning med upprustningen av lägenheten.
Ha en bra Dag och kram kram till Dig.
Margit(maxelonia)

Anonym sa...

Vad kul och gott det låter! Det visar sig att Du hade en riktig upplevelsefylld semester! Det viktigaste är att Du kopplat av och njutit till fullo! Vi hade turen att fånga egna kräftor i år i torpet. Fantastiskt upplevelse och sen en riktig mysig fest.

Anki sa...

Tack för dina ord hos mej! Kram

Anna tassar in.. sa...

Mmmm men du så trevligt..en tradition man ska låta leva vidare tycker jag..så goda bilder så jag blir helt galet sugen rent av..

Jen sa...

Ååååå kräftor är sååå gott. kram