Smarrig glassbomb från Leila. Det gäller att arbeta snabbt eftersom glassen smälter fort.
Bild från recept.nu
Ingredienser
1.75 litermjuk vaniljglass (1.5-2liter)
0.75 litermjuk hallonsorbet
Hallonmaräng
3 st äggvitor från ekologiska ägg
Saft av ½ citron
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon
0.75 litermjuk hallonsorbet
Hallonmaräng
3 st äggvitor från ekologiska ägg
Saft av ½ citron
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon
Gör så här
1. Låt sorben mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.2. Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
3. Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
4. Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
5. Gör marängen
6. Hallonmaräng: Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
7. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
8. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
9. Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Ät och njut!
Ha en skön kväll!
Ha en skön kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar