Köpte den här vackra buketten igår. Visst är den somrig? Den får mig att tänka på sommaren, speciellt midsommar och skolavslutning som båda två närmar sig med stormsteg till både små och storas förtjusning.
Åh vi ska till Haparanda på Ikea nästa vecka... Längtar! Otroligt fin bukett... Blåklinten påminner om mamma! hon satte ofta blåklint! Sv: Vi kommer sätta lite rädisor, persilja, dill, salladslök, sandsenap och lite av varje! Men vi får väl se! Hur har du haft det idag/kväll? Kram Anna
Hacka hasselnötter och mandel grovt. Bryt chockladen i bitar och hacka även denna grovt. Hacka lavendelblommorna. Rör fett, socker och honung poröst, blanda i ägg, mjöl (blandat med bakpulver och vaniljsocker) och blanda till sists i det hackade (blommor, chocklad och nöt/mandel). Forma degen till 6 ganska smala rullar som läggs tre och tre per plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna ordentligt med händerna. Grädda i knappt 200grader i ca 15 minuter. Låt svalna i 15 minuter skär sedan till sneda, smala skorpor med vass kniv. Vänd ena snittytan uppåt och grädda i ugn i ytterligare 10 minuter.
20 kommentarer:
Den är riktigt somrig!
Kram och ha en bra vecka!
Annelie
Ja vi ses i morgon!
Åh vi ska till Haparanda på Ikea nästa vecka... Längtar!
Otroligt fin bukett... Blåklinten påminner om mamma! hon satte ofta blåklint!
Sv: Vi kommer sätta lite rädisor, persilja, dill, salladslök, sandsenap och lite av varje! Men vi får väl se!
Hur har du haft det idag/kväll?
Kram Anna
Inte bråttom med mailsvar messan. Ska vara helt otvunget och bara bli när lusten faller på du vet!
Kram kram
mmm va vacker!!!
ja verkligen somrig..jag älskar blåklint och prästkragar.
Kram
Sommar sommar sommar.....
Ja jag har jobbat den här helgen och inte hunnit med något annat. Vilken underbar bukett.
Hur kan jag ha missat den helt underbara bilden på lilla barnet och tummen.Så bedårande vacker.
Lavendelskorpor à la Provence
(ca 60 skorpor)
100g hasselnötter
50g mandel
ca 100g mörk choklad (ej blockch.)
2msk lavendelblommor
150g margarin eller smör
2dl socker
1dl honung
1 ägg
knappt 6dl vetemjöl (350gr)
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Hacka hasselnötter och mandel grovt.
Bryt chockladen i bitar och hacka även denna grovt.
Hacka lavendelblommorna.
Rör fett, socker och honung poröst, blanda i ägg, mjöl (blandat med bakpulver och vaniljsocker) och blanda till sists i det hackade (blommor, chocklad och nöt/mandel).
Forma degen till 6 ganska smala rullar som läggs tre och tre per plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna ordentligt med händerna.
Grädda i knappt 200grader i ca 15 minuter. Låt svalna i 15 minuter skär sedan till sneda, smala skorpor med vass kniv. Vänd ena snittytan uppåt och grädda i ugn i ytterligare 10 minuter.
Låt mig veta sen hur de blev! :)
Vika fina bilder!!!
Så fin bukett!
Här har vi skolavslutning både på torsdag och fredag. Tycker inte det var längesedan det var skolavslutning ju!
Kramis
Ålskar blåklint och så är det ju
Östergötlandslandskapa blomma :-)
Jag bor i Norrköping :-)
kram lisbeth
gokväll
Hoppas du mår bra i kväll...
Kram Anna
Får messan-abstinens ikväll ;)
Hoppas du mår bra. Sov gott vännen.
Kram Annelie
RIktigt somrig och vacker:)
Kram Lallis
Hej,nu är jag tillbaka i mitt bloggande. Jag mådde lite skit med Ms å allt,men tillbaka under nytt namn å blogg! Kram på dig!
Mvh Tessan
vilken underbar bukett, verkligen en midsommarbukett!
Verkligen. Å, blir det fint väder i helgen ska jag ge mig ut på Gärdet och plocka blommor. Älskar sommarblommor. Och blåklint är så fint...
kraaaaaaaaam
Skicka en kommentar