tisdag 4 februari 2014

Att ha en bra neurolog...

...är tyvärr ingen självklarhet. Fast det borde vara så.


 Det borde vara det precis som andra sjukdomar ska ha sina läkare. De som är specialiserade för just dig. De som kan och vill och har känslan.


 Min första neurolog var en riktig "skitläkare" och lite till om man nu får säga så och det får man ju.
 Mitt förtroende för honom var noll pga hans sätt att utföra sin proffesion och då är utgångsläget inte det bästa precis. Vem vill prata med nån som inte vill förstå eller säger dumma saker till en. Nån som så säger att dina promenader med hunden räcker inte för du stannar ju hela tiden när hunden kissar ;) vilken neurolog säger eller fokuserar på det. Vilken neurolog säger du är ju sjuk, väldigt sjuk, du har ju MS.






Min släkting råkade ut för honom också och hon hade samma känsla. Hon sa, att han var arrogant och dryg emot henne redan där så tänkte jag att hon kanske hade min gamla läkare. Hans namn sitter. Läste namnet på hennes läkare och frågade henne också och visst var det så.

När jag fick min diagnos ms så fick jag byta till en specialist på just sjukdomen ms. Vilken enorm skillnad. Min läkare är nog den bästa man kan ha, det finns självklart många duktiga och lyhörda neurologer men just här hos mig är han den bästa och det är jag så glad för att just jag fått honom.

Ibland när jag läser att en del knappt får kontakt med sina läkare och att de inte får sina kontroller så blir man ju så ledsen.


Sen är det lite så för att vara sjuk så måste man vara stark och stå på sig. Man måste vara tillräckligt frisk för att orka vara sjuk... ni vet det där med läkare och FK och allt annat man kan eller kommer  att råka ut för.





Jag är innerligt tacksam över att ha den läkare jag har. Det borde vara så för alla. Varför är det inte så? Vad kan vi göra?

Kram messan