onsdag 29 maj 2013

Världs ms dagen - World ms day 29 maj 2013

Idag 29 maj är det internationella ms dagen. En dag som borde uppmärksammas ännu mer än vad den gör idag. Dagen är ett initiativ av den internationella MS-rörelsen för att upplysa allmänheten om MS och hur det påverkar livet för över mer än två miljoner människor runt om i världen som lever med sjukdomen ms.

Det händer många saker i olika delar av vårt avlånga land och här finns en del. Eller här. Många aktivitet sker lokalt också.

Här är sidan jag gillar allra bäst, my motto, mitt motto. Där finns så många kloka tankar från hela världen som jag känner igen mig i. Gör ni det också? Kika jättegärna in där och se de fina och kloka budskapen som rullar på sidan. Blir glad när jag ser dessa :).



 
 
What´s your motto?
 
 
En annan liten rolig sak är det här. South Dakota går för ms!
       
En lördag i början av maj vandrade hundratals amerikaner genom Sioux Falls i South Dakota för att samla in pengar till ms-forskning och öka kunskapen om multipel skleros.
Enligt den lokala msföreningen Midwest Sclerosis Society’s Upper Midwest inbringade aktiviteten närmare €22.000 (145.000 kr).
Tänk att en liten promenad kan ge så mycket! Det gör mig glad också :).


Vi forsätter väl med den vanliga... den officiella och gamla mslåten tycker jag. U2:)! Den från första MS Day 2009. Beautiful Day. Jag kommer ihåg när första MS världs dagen var och jag fick reda på att Bono skulle sjunga den...U2 är en av mina stora favoriter...så bra det blev.

 
Kram



fredag 24 maj 2013

Att få en bokhylla över sig

 


Städa garaget är helt ok. Det är faktiskt ganska roligt :). Man hittar så mycket roligheter som var helt bortglömda. Att städa garaget och få en stor bokhylla över sig, det är inte ok. Det var i alla fall det jag fick.
 
Som vanligt på benen eller benet...ni vet ju att jag redan har vurpat runt lite i sömnen i trappan ett par snubbel i vaken tillstånd har det också blivit och fått ett par märken. Aj, det gjorde ont som tusan och jag kan nog redan säga att jag får ytterligare ett märke på benet. Det är såna smällar man får ta när man är jag liksom :). That´s Life.
 
 

 




tisdag 21 maj 2013

Var rädd om dig själv

 
En dagens kloka ord.
 
Länge sen sist... har fullt upp med livet :).
 
Hur har ni det?
Kramar
 
 




tisdag 7 maj 2013

Hokus pokus saker så blir du frisk



Jag tror inte på det där med hokus pokus saker. Ni vet när man läser i tidningarna så här botar du din Tinnitus eller din cancer. Kvällstidningarna brukar vara bra på att sälja in lysande rubriker med ökad försäljning som syfte. Ta det här vitaminpillret så blir du frisk...pillret verkar hjälpa mot de flesta sjukdomar. Låter väldigt bra och den som kommer...om det kommer... uppfinna detta pillret får nog Nobelpriset gånger 10 :).
Läste en artikel om ett vitaminpiller och det sjuka i det var att pillret hjälper mot de flesta sjukdomar... Ja, ms också. Tror de verkligen att vi är så dumma??? Placeboeffekten finns ju förstås :). Falsk marknadsföring med ett enda syfte att tjäna pengar på människors högsta önskan att bli friska. Det är fult det!

Jag tror att man göra mycket, väldigt mycket för att påverka sin hälsa även alternativa vägar och det gör jag tummen upp för...men det vet ni ju redan. Hokus pokus metoder i form av ett piller som botar allt - tumme ner.

 
Fyller ni på era D-vitamin depåer idag?
 Vädret är helt underbart.
Vad tycker ni om hokus pokus metoder?
 
Kram

måndag 6 maj 2013

Lycka är när vi gillar oss själva och läget

Så lätt det är att hela tiden se framåt när jag gjort det eller köpt det blir allt mycket bättre osv...men det är ju nu vi lever här i nuet. En kort stunds lycka, ett lyckorus kan vi få av en löneförhöjning eller av den nya TV eller något annat vi strävat efter men på sikt så måste vi kunna gilla läget, så här är det och givetvis gilla oss själva för att känna lycka. Istället för att ändra världen så kanske man ska ändra sin inställning till världen.


I lyckoforskningen så används en dator som plingar till och påminner en lite då och då, vad gör jag, vad tänker jag just nu, hur känner jag och en sån borde vi alla ha tillgång till för att verkligen göra oss medvetna om hur vi mår i olika situationer som glädje och sorg, Vi kommer säkerligen på saker vi inte haft tid att se och känna som vi egentligen inte gillar men ändå fortsätter med.


När jag läser om lyckoforskningen så visar den i stället att det är kärleken till en partner eller nära vänskapsrelationer som har störst positiva effekter på lyckan. Och att de flesta människor i stort sett alltid mår bättre av att göra saker tillsammans med andra än på egen hand för vi växer som individer då och helt naturligt gillar vi oss mer själva. Idag är det en klyfta mellan vad som faktiskt ger lycka och vad vi tror ger oss lycka. Skrämmande.
 
Att sitta ner och göra ingenting, för vi har gjort det som var vårt mål, hur ofta tänker vi inte så...och ofta förknippar vi det med lycka, jag är klar, så skönt och visst är det skönt ett tag att sitta och inte göra någonting men för mig är ändå den viktigaste sträckan vägen till mitt meningsfulla mål då är jag lycklig, för det är det som är mitt liv, berg och dalbanan.
 
 
Vad tycker du?
Kram

fredag 3 maj 2013

Möte idag...

...var jag på nästan hela dagen. Tror mycket på det.
 
 
Nu tar vi fredag för nu kom jag hem.
Det är bara så mycket vår nu!
Jag älskar det.
Kram