tisdag 29 januari 2013

Dagens kloka ord

 
 
En värdefull tanke...
 
Det är nog så, eller vad tror ni?  Visst ska man lyssna på vad andra säger och tycker men...lyssna på sig själv är det viktigast. Man känner sig själv bäst liksom :).
 
Ha en underbar dag!
Kramar


måndag 28 januari 2013

Vara glad och ledsen

Känslan av glad och ledsen.
 


Ibland blir det så att man är bägge samtidigt. Glad och ledsen. Samtidigt. En blandad känsla. Lite kaos känsla i hjärtat. Skratt och tårar. Tårar som rinner av ledsamhet samtidigt som man ler och skrattar för att det är så bra.

Glad för att man är så himla stolt över dom. För att allt går så bra och man älskar dom så otroligt mycket.
Ledsen för att avskeden är så sorgliga och för att det är så långt bort och länge.

Visst är det så att...

" Det finns bara två
bestämda gåvor vi kan
ge våra barn.
Det ena är rötter,
den andra är vingar"

Kram


torsdag 24 januari 2013

ms appen är här

Kom på att jag glömt att berätta det för er. Den är här nu. Appen Day by Day från Novartis.

Day by Day är en ny livsstilsapp som innehåller ett flertal funktioner Med ett flertal användbara funktioner ska fungera som en hjälp i vardagen med fokus på livsstil, hälsa och välmående. Appen är särskilt utvecklad för personer med ms men fungerar för alla, även för dom som har en annan diagnos.

 Jag själv har inte laddat ner den... fast jag fått en ny i-phone 5 av maken. Me happy.  Vill du ladda ner den så finns den HÄR. Ni som laddar ner den får gärna berätta vad ni tycker.

Appen innehåller:

En elektronisk dosett

 En dagboksfunktion som hjälper till att komma ihåg hur man har mått mellan läkarbesöken. Dagboksfunktionen kan också ta fram statistik som skickas till läkaren innan besöket.

En smart kontaktlista som hjälper till att samla alla kontakter inom hälso-och sjukvården.

MediYoga-övningar med bilder, videoklipp och instruktioner av Anette Hansson, Yogainstruktör på Myelinyoga och Diagnosombud NHR.

Day by Day namnet ger jag ett stort plus till, lite så som det är med ms. Det är från dag till dag....lite dagsformen som styr livet.

Kallt & fryser...

 
 
...brrr, vad jag fryser. Pälsar på mig allt jag hittar innan jag sticker ut näsan. Är som en vandrande stoppad korv. Lite Michelingubbe varning. Det frasar och prasslar om mig när jag går i min vintermundering. Ibland tror jag att näsan kommer ramla av...den är kvar som tur är. Brukar känna efter lite då och då. Bara för säkerhets skull. 
 
Gillar vintern mycket om det bara är så där lite lagom kallt. När man kan ha lite lagom med kläder på. När man känner sig trygg att näsan sitter där den ska.
 
Hur har ni det ute i kylan? Fryser ni?
 
Varm kram


tisdag 22 januari 2013

Fokusera på välmående inför årlig ms besiktning


Rosor i härlig ljusrosa färg förgyller hemmet just nu.
Det är som lyx i vardagen. När man mest behöver det.


 
 
Just nu känns det som om tiden inte riktigt räcker till. Tror en del av er känner igen er?

Sen så är det som med allting annat, beror på vad man prioriterar i livet och just nu är det fokus på hälsa, jobb och självklart famiglia.
 
Snart snart är det dags för den årliga besiktningen hos neurologen och på något sätt längtar jag nästan.
Anledningen är att jag fokuserat så mycket på träning och kost. Fysisk träning i många olika former. Mental träning också på flera olika sätt. Kosten genom att äta det som min kropp tycker om.
 
Jag har satsat mycket tid och kraft genom egen träning och med min sjukgymnast som numera är min PT och kompis. Är så lycklig att jag kom till henne som kan det här med ms. Som är specialiserad på just ms. Det var en lyckodag när jag fick komma till henne. Har lärt mig otroligt mycket.
 
Eftersom jag inga bromsmediciner tar (tål dom inte) och senast diskuterade vi att testa Tysabri men varken läkaren eller jag var så glada i det med tanke på min allergi mot tidigare bromsar och nu känner jag att börja med broms och chansa nu skulle kännas som att gå bakåt i sjukdomen. Det vill jag inte. Behovet finns inte. Mitt behov är att påverka så jag orkar mer och mår bättre eller bäst utan broms och andra mediciner.
 
Jag känner mig starkare och mår så bra där jag är nu. Mina skov brukar komma som klockans tider...men nu har det hoppat över och jag hoppas det är så det ska vara en lång tid framöver.

Sjukdomen finns där och det som är skadat är skadat. Det får man helt enkelt lära sig att leva med, acceptans gör livet så himlans mycket enklare och utifrån det göra det bästa. Påverka sitt välmående kan man också göra. Lyssna på sin kropp och knopp. Det är man skyldig sig själv och sin kropp att göra tycker jag. Hitta balansen kropp, sinne och själ helt enkelt. För att må så bra som man bara kan göra. För att må bästaste.
 
Ha en njutningsfull kväll!
Kram


torsdag 17 januari 2013

Kvinnors charm och list är magisk

Vi är fantatiska :) eller hur? Vem skulle annars lyckas med det här??

Elva människor hängde i ett rep under en helikopter, tio män och en kvinna.
Repet var inte starkt nog för att hålla för dem allihop.
Så de bestämde att en var tvungen att släppa taget för att annars skulle de alla falla.
De kunde inte bestämma vem som skulle bli tvungen att släppa taget förrän kvinnan höll ett gripande tal.

Hon sa att hon frivilligt skulle släppa repet för att hon var kvinna och van vid att offra sig för make och barn och för män i allmänhet utan att få något tillbaka.
När hon avslutat sitt tal började alla tio männen applådera.

 
Ja, vad säger man?
Kram


onsdag 16 januari 2013

Växla ner och ta lillördag

 
 
Efter en dag med bara möten mycket givande och mindre givande och en trött i huvudet känsla så ska här taggas ner.

In med en lägre växel, äta godsaker invirad i varmaste filten, mjukisoverallen och raggsockorna på. Ha så mycket tända ljus som bara går. Så bra man kan ha det, så här på lillördagen.

Har ni växlat ner än?
Kram 

tisdag 15 januari 2013

En natt med Mr Grey & Tulpanens dag



Välkommen snöiga vita tisdag!
 
Om ni bara visste vad jag är seg idag...ögonen liksom åker igen av sig självt...svårt att fokusera på det viktiga jag ska göra.
 
Men...får ju liksom skylla mig själv när jag till bringat natten med Mr Grey och Anastasia. Ni känner igen vilka böcker jag menar....eller hur :)?
 
Femtio nyanser böckerna så klart :).Tantsnusk säger en del... Ikväll blir det fortsättning på bok två Femtio nyanser av mörker och om jag lyckas hålla mig vaken ikväll så ska jag nog kunna påbörja den sista boken också. Det går liksom inte att sluta när man väl börjat läsa dom. Herregud hur ska det sluta??  Undrar vem som kommer spela Mr Grey i kommande filmatisering av boken??? Han måste vara otroligt vacker. Vem tror ni?
 
Tänk att dessa böcker ligger etta överallt och har sålts hela världen över och snart kommer filmen. Är du intresserad så kan du läsa mer här där de även finns att beställa till ett bra pris.
 
Idag är det Tulpanens dag så passa på att införskaffa en bukett om du inte redan gjort det. Jag har en bukett vita med blåbärsris i på mitt köksbord. Hann med en sväng i skogen innan all nysnö kom inatt.
Tulpaner är vackra och de passar bra att ge bort till nån man tycker så där extra mycket om :).


Ha en underbar Tulpandag!
Kram

måndag 14 januari 2013

Tänkvärda ord så här på måndagen

 
 
 
Vardagsmåndag igen. Tycker dessa ord talar sitt tydliga budskap...Lev här och nu! Njut av din dag! Det här är livet :)!
 
Nu är det lunchtime med Thaimat i matlådan. Vi hade gäster i lördags och då beställde vi hem  flera olika rätter från restaurangen. Tur hade jag att det blev en portion över till mig. Gillar ni thaimat?
 
Fånga dagen nu!
Kramar

söndag 13 januari 2013

Träna hemma - Yogans fördelar


Mmmm :)
 Älskar blommmor.
 
 
En bra träning att göra hemma är Yoga. Det finns många köpe DVD:er som är riktigt bra och här på nätet You Tube finns det mycket bra program också. Det finns flera böcker också men då ska man helst ha yogat lite innan.
 
Roligast tycker jag det är att träna i grupp med en bra ledare men har man inte möjlighet/lust/kraft att gå iväg så tycker jag det är en perfekt träningsform att göra hemma. Ett bra alternativ till annan träning är det också.  
 
Yoga kan vara en bra träningsform för att lindra olika symtomen som tex MS och man får testa sig fram för att se efter vilka övningar som passar en själv bäst. Övningarna är skonsamma samtidigt som de ökar rörligheten, styrkan och balansen. Kroppsövningar, andningsteknik och meditation bidrar med mental avslappning och en positiv sinnesstämning. Andningstekniken har vi stor användning av i vardagen speciellt när den behövs som allra mest som när vi är stressade eller hårt belastade.
 
Väljer man en tuffare Yoga kan det vara riktigt tufft.  Du bygger muskler och det viktigaste är att man bygger upp sin Core bål som är A och O. Minskar stress, stelhet, smärttillstånd i spända muskler och du sover bättre men framförallt allt...du lär känna dig själv och din kropp vilket ger en ökad positiv självbild.
 
Vad menar jag med det...Jo, ju mer du känner och älskar dig själv precis som du är desto bättre mår du, lättare att leva mer här och nu. Tillfredställelsen och känslan av lycka infinner sig.  
 
 Visst är det så att man blir gladare och piggare att röra på sig och det behöver inte vara ett maraton...utan man gör så mycket man känner att man själv vill och orkar. Man gör det bästa man kan utifrån sina egna föruttsättningar. Du är Good Enough med just det du presterar. Good enough är en härlig känsla att landa i.
 
 
En njutningsfull söndagkväll
önskar jag er!
Kram

fredag 11 januari 2013

Världens bästa REA & TGIF


Glad som en solstråle är jag idag.
Solrosor påminner om solen så här i snöstormen och det brrr kalla väder vi har idag.
Älskar att fota blommor...helst i närbild.
 


 
Tjingeling så här på veckans bästa dag!
 
Idag är en riktig lyckodag. Har fyndat så jag nästan inte tror det är sant :). Åhlens och halva rea priset är magiskt. De har allt och lite till. Fyra stora påsar de största påsarna kostade nästan ingenting. Bara bra saker som jag behöver också...nåja...nästan allt iaf :).
 
Älskad dotter bakar tigermuffins till sin REAtrötta mamma nu:). Tur man har dessa gullisar. Ikväll blir det fredagsmyyyys precis som det ska vara. God mat, fullt med tända ljus och...mycket mys.
 
Önskar er alla goa en trevlig fredagskväll! 
Kram

onsdag 9 januari 2013

Vårkänslor med tulpaner

 
Förra vårens krispiga tulpaner i trädgården.
Den benvita som ser nästan gul ut doftade som citronmarängpaj....allså gudomligt gott. Ett doftprov om dagen..eller flera....ett måste :).
 
Har haft riktiga vårkänslor i flera dagar nu. Solen har skinit från en klarblå himmel och fåglarna har sjungit vårsymfonier. Bättre orkester kan man inte ha på promenader. Vad är en podcast mot detta...:).

Idag är det en gråare dag och det faller ett lätt regn...nästan som ett lätt vårregn. Det är vad jag tänker i alla fall...känns bättre då liksom. Ett lätt vårregn...som doftar så gott efteråt.
 
Våren känns också härinne med krispiga gillar det ordet...krispiga...låter så fräscht  vita tulpaner på köksbordet. Jag älskar tulpaner och ska försöka hinna med att besöka handelsträdgården där man får plocka sina egna tulpaner i växthuset. Det är speciell känsla som jag gillar, att gå där med saxen i högsta hugg och välja ut praktexemplaren och känna doften och energin av klorofyll.
 
Älskar ni också tulpaner? Har ni också vårkänslor redan så här i januarimånad:)?
 
Vårkram på er alla

måndag 7 januari 2013

Livsstils app för oss med sjukdomen ms

Under januari kommer en ny app vid namn DaybyDay att lanseras till iPhone och Android. Appen är särskilt  utvecklad för att underlätta vardagen för personer som lever med ms. Appen fokuserar på livstil, hälsa och välmående.Den innehåller även en elektronisk dosett och en dagboksfunktion.

Är inbjuden på en förhandsvisning som kommer ske i Stockholm 10 januari men tyvärr har jag inte möjlighet att närvara. Jag ska försöka vara med på webblänk så jag kan berätta mer. Ska någon av er andra gå?

Jag tycker idén är strålande speciellt för de som har många mediciner att hålla ordning och reda på. När det gäller livsstilsfokus så vet vi alla att hälsa och välmående är extra betydelsefullt för oss. Vi vill ju må bra med vår sjukdom och vi kan påverka måendet just genom vår livsstil.

lördag 5 januari 2013

Det doftar saffransfiskgryta och såpa

Huset är nystädat och det doftar såpa och saffran. Såpa från golven och Saffran från fiskgrytan som står på spisen och puttrar. Himmelska dofter vill jag lova :). Förbereder det mesta inför kvällen som ska gå i lugnet och mysets tecken precis vad vi behöver. Efter hektiska dagar och sena kvällar är det skönt med lite lugn och ro på tu man hand. Fiskgryta och ett glas gott vin...sen somnar jag nog :).

 Vilket underbart väder vi haft det idag man får vårkänslor så här i januari :).

Önskar er en fantastisk Trettondagsafton!
Kram

Problem med att ladda upp bilder på blogger

Har ni som jag problem med att ladda upp bilder på blogger? Blogger jobbar för fullt med att lösa problemen.

Vill du ändå ladda över bilder så kan du testa att hämta hem en annan webbläsare och gå via den. Det finns flera att välja på som är gratis.

Lycka till!
 
Solen skiner och fåglarna kvittrar och dagens morronpromenad var helt ljuvlig. Nu ska här städas för vad det syns nu när solens strålar tittar in. Visst blir man glad av att solen kikar fram :). 
 
Kram på er
 


onsdag 2 januari 2013

Att bara stormtrivas

 
 


 
Gör jag nu...hittade lite godsaker i frysen.
Det ska ju ätas upp nångång så det är lika bra att frossa på nu :).
Imorrn träning och sen kalas...massa god mat igen.
 
 
Det nya året är här och så bra det känns. Bara stormtrivas och njuta. 2012 var ett bra år men 2013 kommer bli ett ännu bättre år. Det vet jag redan :)! och det känns så himla skönt att redan veta det. Som en befriande bubblande glädjefnattskänsla. Ni förstår vad jag menar :).
 
Har ni varit ute på reorna:)? Det har jag...en gång :). Lite fynd till mig...maken gjorde mångamånga fynd och snygga var de med.
 
Nu ska det stormtrivas vidare:).
Det är lätt att stormtrivas med godsaker och planering av en resa :).
Det är lätt att stormtrivas och känna tacksamhet när man har det så här bra.
Vara tacksam är en så fantstisk känsla så den känns
ända in i själen. Då trivs man ännu bättre.
 
Förresten...hade ni några nyårslöften?
 
Kramar om er