torsdag 30 augusti 2012

Höstlikt & restis


 
Dom här bilderna är från förra hösten.
Som tur är har vi inte kommit så här långt in på hösten nu.
 
Idag skiner solen här hos mig. Visst blir man glad och tänker att nu kommer lite mera sommar till oss  frusna nordbor. Nästan så man får lust att åka en tur med båten...fast den står på land nu :).
 
Sen blev jag ännu gladare när jag såg alla restisar som fanns till ännu varmare breddgrader :) och att en av dom nästan är vår precis just nu.
 
Kramar

onsdag 29 augusti 2012

Lavendelte & Doftpåsar




Idag har jag ordnat med all Lavendel jag torkat i sommar. Nu har jag något mycket gott att dofta på. Det torkade får bli doftpåsar i garderoben och givetvis får det bli ett rogivande te att dricka en regnig kväll i höst. Tänkte baka drömmar också. Älskar Lavendel med sin underbara doft!

LAVENDELTE
1 msk torkade lavendelblommor
2 dl kokande vatten
Häll i lavendelblommorna i en kopp, tillsätt vattnet.
Låt dra i 5-10 min.
Sila bort blommorna.
Drick det underbara rogivande teet och njut!

Lavendel är en flerårig liten buske som blir c:a 50 centimeter hög. Den har blåvioletta blommor och små smala silvergrå blad. Det finns också lavendel med andra blomfärger. Används för sin väldoft i doftpåsar och potpurrier. Man plockar blommorna när de just ska slå ut och torkar dem. Lavendel kan också fungera som en liten låg häck. Kan även drickas som ett gott te.

måndag 27 augusti 2012

Ont ont & sjukgymnastik

 
Sötaste fjärilen hemma hos mig nu i somras. Lavendel
är en stor favorit hos mig just för
att fjärilar och humlor kommer hem till oss.
Tror det blir ännu mer Lavendel nästa sommar.
 
 
Just nu har jag så ont, så är det. Himlans ont gör det, fast jag vill inte.Vill inte riktigt erkänna att det gör jä... ont. Det har liksom fastnat i min kropp. Blir så ibland med MS, spaciteten. Det fastnar bara så där. Känner igen det onda. Har fastnat här i ont ont träsket förrut. Spaciteten och nervsmärtorna att de ska göra så ont.
 
Datorn ska jag hålla mig ifrån och det har gjort som ni säkert har märkt. När det låser sig så funkar det inte, även om man vill att det ska fungera.
 
 Min bästaste sjukgymnast har gått i pension. Gud, vad jag blev ledsen när jag hörde det. Blev mer än ledsen. Vi var så samspelta. Hon som tog bort allt. Med min hjälp. Vi gjorde det tillsammans. Hon var den bästa man kunde ha. Bestämde mig för att berätta det för henne. I veckan får hon det av mig. Hoppas hon blir glad och känner att det är från hela mitt hjärta. Sen får jag tjuta vidare över att hon gått i pension...
 
 Min nya hoppas jag på. Hon ska få många chanser. Ont ont...ska bli bättre.
 
 Fick en svag känsla att hösten knackade på dörren idag. Det var strålande sol fast himmelen var lite si så där höstblåigare, ni vet det där mörkare blå.
 
När ont ont försvunnit ska jag rocka med datorn och kika in hos er:).
Nu ska jag vila. Kram 
 



tisdag 21 augusti 2012

Så mycket gott & Hollywoodfruar


Hur ska man kunna välja vilken olivolja man ska ha bland
alla dessa goda :).


Hur mycket gott som helst .

Ikväll har lite av det goda njutits av här hemma. Blir lycklig när jag kommer till små affärer som är så härliga som den här med bara fullt av godsaker. Har ni någon liten favoritaffär?

Nu väntar Hollywood fruarna på mig :). Ett gott skratt förlänger livet :)! Jag gillar Maria Montazami för hennes sätt att bara vara precis som hon är. Vad tycker ni?

Kram på er

söndag 19 augusti 2012

Blötaste torgdagen & goa inköp



Amerikanska blåbär...stora som hus...goda, godare, godast....



Finaste hallonen...bästaste godiset.


Lite blomster att förgylla hemmet med blir man
lycklig av.


Godmorron sköna söndag!


Skam den som ger sig...eller det finns inget dåligt väder...bara dåliga kläder. Är det inte så man säger :).

 Jag gav mig iväg på cykel till torghandeln igår. Sommarklänning, jeansjacka och gummistövlar i spöregn. När jag väl kom fram så var det som jag kom direkt från duschen. Lyckades droppa ner varenda grönsak i hela ståndet. Tror det ramlade ner lite mascara i grönsakerna med. Ger nog bara det där lilla extra, ni vet :). Hela jag genomblöt å lite till. Mig gjorde det inget...tror torghandlarn var mest oroad över mitt droppande på allt och alla. Det var det där med kläder...kanske skulle tagit min regnjacka på mig. Men ingen är ju liksom perfekt och tänker på allt :).

Tror ni jag njöt igår kväll...jösses det gjorde jag av de stora blåbären, de som inga spår lämnar efter sig. Inga blå fingrar...ingen blå tunga..fast andå har man ätit blåbär...me like :). Hallonen slank gott ner de med. Såg inte en endaste mask. Fanns det nån så har jag ätit upp den för länge sen. Gladiolusen hade tappat ett helt gäng med blommor i spöregnturen...nu är de som finns kvar vackra hemma hos mig.

En härlig dag var det :)!   Idag är det sköna söndag och äppelplockning står på schemat. En liten släng av gräsklippning med.

lördag 18 augusti 2012

Ha härlig helg



Sommarkänsla.


Helgkänslan är här igen. Visst är det skönt? På dagens schema står torginköp, vackra blommor, färska hallon och amerikanska blåbär och lite fräscha grönsaker. Gillar att strosa runt på torget och titta på alla härligheter som finns. Njuta av en god lunch på en av stadens mysiga restauranger. Bara vara och ha det bra helt enkelt :).

Vad hittar ni på idag?

Ni som undrade över halsbandet så finns det att beställa på Perlan Living. Där finns hur mycket fint som helst så kika gärna in.

Önskar er en go dag!


söndag 12 augusti 2012

Höstfeeling fast jag inte vill & lite nytt


En liten budha gör sig fin i höst.


En stråväska måste man ju bara ha:). Den här är från Tine K.
Bilderna lånade från Perlan Living. Jättebra internetshop som har mycket smått och gott.

Gokväll så här på söndagskvällen!


Är jag den enda som känner att hösten börjar knackar på dörren? Det är med lite blandade känslor. Förra sommaren var det sommar...i år blev det liksom ingen riktig sommar.Vår båt har vi knappt tittat på och baden har varit alldeles för få. Fattar inte alls hur det gick till...sommaren var för kort helt enkelt. Det får nog bli en restis till hösten så man får suga lite mer på det här med sol och värme.

Har varit en trädgårdsfixare idag. Våra äppelträd verkar vara fullproppade med äpplen. Tror det blir ett äppelår i år :). Med andra ord många äppelpajer och lite annat gott. Har ni fullt på era också?

Nu väntar söndagsmys i soffan på mig. Soffan som jag bara hatade när jag fick min ms för då fick jag mest ligga i den vare sig jag ville eller inte. Nu gillar jag den för jag är där när jag vill :)!

Önskar er alla en fin söndagskväll! Är dålig bloggare just nu :).
Kramkram

torsdag 9 augusti 2012

Gå gå med stegräknaren




En av mina stegräknare....ni ser att den är väl använd:). Har fått den här av en vän. Den här mäter bara steg och sen har jag en sida på nätet som omvandlar det till kilometer eller kanske mil om man har tur:). Vill ni ha sidan så säg till.
 På mina andra stegisar har jag mina steglängd inställda så där finns allt. Bättre och enklare.
De behöver bara nya batterier....:). Ska fixas idag!


Tjolahopp!

Att gå och röra på sig är så skönt både för kroppen, hjärnan och för hälsan. Bra för min sjukdom Ms.

 Är jag glad går jag. Är jag arg går jag. Är jag ledsen går jag. Är jag dålig så går jag fast kanske lite eller kortare ...ibland inget alls. Är jag som vanligt går jag. Just nu mår jag bra, väldigt bra av olika anledningar.

Igår var det solsken efter en hel dags regn och fullt med fågelkvitter som ackompanjerade dagens promenaden. Det var en härlig gåtur, en lång... lång en med en massa bra prat både med mitt sällskap det bästaste av alla och i telefonen. Kram till er  >3.  

 Tog fram en av de dammiga igår och de här stegen blev en gårdagens pw och jag är stolt över dom :). Jag är jättestolt precis som ni alla ska ska vara över era bragder. Det är det lilla som räknas i min värld.

Vi kan om vi vill, orkar och
kämpar. Ingenting är
omöjligt det tar bara olika
lång tid.

kram på er alla 

onsdag 8 augusti 2012

Solsken inne & regn ute





Hejsan!

Solrosorna skiner upp hela köket just nu. Visst är det vackert med den gula skarpa färgen
och som sagt det är något speciellt med blommor.
Hur har ni det därute?


Idag visar vädret sig inte från den bästa sidan...det vräker ner regn. En gummistövelväderdag om man ska ut i rusket och det måste man vare sig man vill eller inte...Härligt med gula friska krispiga solrosor som piggar upp en grå dag. Blir solsken inne :). Igår och idag har det varit två intensiva men roliga och bra dagar. Bra dagar är bäst :)! Ikväll ska regnjackan på för jag ska ge mig ut i naturen och andas frisk luft. Nu är det dags att komma igång igen med stegräknaren efter sommarens ligga på latsidan och äta alldeles för mycket godsaker liv. Har ni varit duktiga och tränat mycket?  

Jag saknar träningen och att äta nyttigt för man mår ju så himla mycket bättre då...gäller bara att ta tag i det...liksom :). För det mesta går det bra men ibland kommer dom där undanflykterna. Idag är det dags :)!

Nu önskar jag er alla fin kväll!

tisdag 7 augusti 2012

Drömgod Räksallad & härligt liv




En räksallad....som man bara älskar.


Ja...ni ser ju:).


En annan goding.


Efterrätten citronmarängpaj....så god. Kanske jag kunnat köpt med mig hem....varför tänkte jag inte på det så god som den var :). 


Vara på semester vid havet är gott. Det här var en sommarens resor när maken och jag var i väg alldeles ensamma. Vi hamnade på en supermysig restaurang där vi åt lunch som hade världens godaste mat. Lite tur ska man ha med...fast nu var det så att jag läst om just den här och lade in den på GPS:en:). Det är nog så att jag blivit bättre på att njuta och uppskatta stunderna och de små sakerna sen jag blev sjuk. Vad jag läst mig till...så tror jag ni är många som känner igen er...? Det är liksom de små stunderna som är livet här och nu.

Min räksallad var det där lilla extra som ni ser... istället för sliskig salladsdressing så fick jag en god Skagenröra till...det var så fräscht och gott och JA det kommer jag apa efter. Jordgubbsspettet var som grädden på moset...ni vet.

Makens fisk var drömgod den med och den slank ner snabbt:). Tjuvsmakade lite. Lite efterrätt som smakade och doftade som ett av min doftljus :) citronmarängpaj ni känner säkert igen ordet:)... var himmelsk god. Sen bar det iväg till vårt paradis pensionat makens och mitt. Var nästan lite så som ett paradis å lite till. Om ni frågar mig hade jag gärna hängt där ett par dagar till...:). Bara hängt och varit...

Det ska va gött att leva, eller hur? Annars kan det kvitta...gott att leva. Som sagt det gälller att fånga stunderna frisk som sjuk,,,fattig som rik.

Kramar till er alla därute och tänk
på att fånga dagen idag. 

lördag 4 augusti 2012

Summer in the city


Sitta under parasollet och läsa........


det gillar jag.



Hejsan på er alla!

Nu är man hemma igen och chillar runt och myser. Borta bra men hemma bäst :)!

 Har mer än tusen bilder från sommaren i kameran som ska laddas ner. Vi har varit lite här och där i vårt vackra land och ni ska få se bilder. Hela sommaren har jag dragit runt med min läsväska med tidningar och böcker som inte hunnits med under våren...tror det blev för många prenumerationer i våras.....min ambition var att jag skulle läsa dom på semestern....blev det så...nähä inte alls:) vi hade ju så mycket annat roligt för oss.

Men nu...är det läsning som står på schemat och massor av glass fast jag tar bara lite...får så ont i magen annars så god den är. Har ni testat den? 

 Sommar i stan är mysigt det med. Vakna och sitta på trappan och dricka kaffe och kanske sticka ner på stan en sväng och göra några fynd och sen äta ute på någon mysig restaurang och så peta in en lång promenad eller sitta under parasollet och läsa eller åka på en utflykt i hemmatrakterna...det är mysigt det och det är så det är här just nu.

Hur har ni det? Har er sommar varit bra?  Jag tror ni haft det lika underbart som jag för det är vi alla värda!

Nu väntar maken och en go film på mig!
Kärlek till er