onsdag 27 juni 2012

Nu är det sommar på riktigt


Jordgubbar och Rosé hör sommaren till.

Igår gick startskottet av Allsång på Skansen. Ni såg väl det och sjöng med? Här sjöngs det så grannarna tittade sig omkring...:). Jag satt som klistrad och gud så bra hon är Laleh :). Hennes skiva snurrar nästan jämt här hemma. När Allsången och Morden i Midsommar börjar då är det sommar på riktigt.

Sommar sommar på radio är också ett tecken på att nu är det sommar. Har ni några händelser som talar om att sommaren är här?

Nu vill jag bara önska mera sol och värme till hela vårt avlånga land:)!
Kramar till er

tisdag 26 juni 2012

Färger & boyfriendjeans & odd molly & Sparissoppa & Valnötsbröd

...hela natten har det drömts om färger:). Idag är det grått och vitt här. Kanske det är färgerna det ska bli....:). Vitt och grått med inslag av lite färg...lite Odd Molly glatt. I inredningen...ni vet.  Sitter här med termosen full med kaffe och filurerar vidare. Nu väntar dagens lunch...en Sparissoppa med ett Valnötsbröd.


 Valnötsbröd är gott med en massa gott smör på.

 Som jag lärt mig av Per Morberg...en sparrissoppa...dröm god. Lite sparris som man steker och sen mixar med lite grädde med lite kryddor och en massa kärlek.  Spara de finaste delarna och lägg i soppan när den är klar. Blir så gott.



Vad jag har på mig idag. Boyfriendjeans och och Odd Molly...de passar perfekt ihop i stilen :).

Önskar er en go dag alla ni fantastiska....här är det fullt upp:).
Ses ikväll!

måndag 25 juni 2012

Tänka andas drömma inredning...

...gör jag just nu, mycket annat hinns inte med :). Alla mina tankar cirkulerar just kring ordet inredning. Att inreda ett hem.
Ideérna poppar upp precis när som helst...ibland mitt i natten då gäller det att ha skrivboken vid sin sida och skriva ner så det inte glöms till nästa dag. Speciellt om man är lite senil i hjärnan som jag är :). Jag skyller det på sjukdomen... fast jag kanske varit likadan utan den :).

I natt kom jag på tusen saker...och idag har jag fixat en del av dom. Oj, vad det regnat här idag. Det har varit sydväst och gummistövelväderdag och så klart regnjackan på. Ful som tusan är den...regnjackan allså men den funkar riktigt bra.

Bild lånad Google

Har ett litet uppdrag som jag pysslar med just nu när det gäller inredning.

Den saxen går inte av för hackor :). Bild lånad Goggle.

Lite coolt skönt. Bild lånad Google. Alla bilderna kommer från samma hem.

Älskar skylten...varför tog jag ingen eller köpte nån.... Bild lånad Google.

Just nu tänker jag färger...och ett coolt bord till sofforna. Dags att fixa och tänka vidare. Mina inredningstidningar ligger överallt nu på vardagsrumsgolvet :). Gud, vad kul det här är:)!

Vad gör ni? Gillar ni inredning? Jag älskart speciellt att få göra det hos andra:).

söndag 24 juni 2012

Midsommarhelgen snart slut


Njutning...på hög nivå. Bananasplit.

Helgen går mot sitt slut och det har varit en underbar helg. Trevligt sällskap och mycket god mat och tid för att bara vara också. Har planterat kryddor och köpt mig flera Lavendel...älskar doften av dom. Ska börja att plocka in och torka snart. Har haft mina målarpenslar framme med...:) målat mitt loppisfynd vitt. Bordet blev jättefint och kommer passa perfekt till mina däckstolar ute i trädgården.

Idag doftar hela huset såpa...så gott det doftar och vilken härlig känsla det är när hemmet är nystädat. Alla sängarna är nybäddade med frasiga påslakan. Visst är det en härlig känsla att få gå och lägga sig i nybäddade sängar?

Vad har ni hittat på i midsommar? Nu ska jag krypa upp i soffan med lite eller rättare sagt många tända ljus. Det dripp droppar här från himmelen just nu... mysigt att vara inne. Hade tänkt mig en kvällspromenad...men tror att jag hoppar det ikväll...ser hellre en bra film :).
Kram till er

torsdag 21 juni 2012

Gästerna kommer snart...




Nu är det dags för middag här. En tre rätters i trevligt gästers sällskap. Jag säger ha en trevlig kväll alla ni fina och underbara! Snart är det MIDSOMMAR! Lite mitt i sommarn. Nu ska vi njuta av den och fånga de bästaste stunderna.

Passar på att önska er alla en glad Midsommar!


Vad du äter och träning när man har Ms...





...det spelar roll för alla oss. Det spelar stor roll för mig och min Ms. Kanske spelar större roll.

 Den största skillnaden har jag känt av det jag äter eller rättare sagt det jag inte äter idag. Jag känner själv hur saker och ting ändrats i min kropp, en helt fantastisk känsla. Känslan får mig att vilja mer!

Känslan får mig att förbryllas att det var så kort tid sen jag började med det här kost och träningsändring...men det funkar och det fungerar bra. Det fungerar utomordentligt:)!

När man själv inser att man orkar så mycket mer. Känslan av att vissa symtom är borta...Att få prata med min neureolog och berätta och höra att han skrattar...det är att trycka på gilla knappen. Lite bromsmedicin snack blev det med och så klart får ni höra om det.

När jag känner att jag vinner över min sjukdom och att det största av allt när man ser att man kan göra saker man inte kunnat gjort innan. När man får slänga en medicin i papperskorgen...det är en så stor vinst för mig. Medicinerna ligger kvar in case off:).

Det bästa av allt när man hör sina söta närmaste och kära och goa vännerna säga att det man själv känner stämmer...då är man nästan i mål:). Som jag sagt tidigare, det är jag mot min Ms:).

Nu kommer lånehunden hit...puss & kram...:)

onsdag 20 juni 2012

Sommar sommar och en date




Mina fina träd...så vackra.
Att vakna en sån här solig morgon är lycka. Känns som en riktig sommarmorgon. Det är sommar nu. Att powerwalka i strålande morgonsol och höra fåglarnas kvitter är en härlig känsla.

Att ha menyn klar till morgondagens gäster är så skönt och att allt är inhandlat och fixat är toppen. Att vi snart ska åka och titta på en ny lägenhet tillsammans med dottern är spännande. Dottern är mest förväntansfull eftersom det kanske är hennes nya hem vi ska titta på.

Att ha en date ikväll...är det bästa av allt. Min dejt är min älskade make :). Det här kommer bli en underbar kväll.

tisdag 19 juni 2012

Mölle by the Sea

 Vackra Grand hotel i Mölle.
Hotellet har helt makalös utsikt.





Just nu skiner solen här och det är sommarkänsla som får mig att tänka på alla de vackra smultronställen som finns i vårt avlånga land. Här kommer en liten hälsning från en pärla på Kullahalvön i Skåne. Mölle eller Mölle by the sea som den omnämns i The Gräsänklings blues.

Lilla Mölle är en pärla värd att besökas. Vacker stenstrand med underbara stenar slipade av havets vågor (har råkat få med mig några hem:)) vackra skärgårdsvillor som man aldrig får nog av i sluttningen ned mot havet, söta lilla hamnen, den vackra naturen och det viktigaste av allt...havet. Havet som jag älskar:)!

Här ska det kvällsnjutas nu...och så lite planerande inför torsdagsgästerna och midsommaraftonen...lite receptspaning i magasinen allså :). Vad gör ni ikväll?

Blåbärspaj med Mandelmjöl & Stevia







Så gott...tyckte jag i alla fall:). Ni ser det blåvita porslinet
i bakgrunden. Jag gillar det så mycket och har haft det i hel evighet.

Har gjort små goda Bläbärspajer med Mandelmjöl...istället för vetemjöl om man vill ha glutenfritt och tog Stevia sötningsmedel istället för vanligt socker i pajdegen. Hade riktigt Smör i för säkerhetskull :).

Ja, jag tycker dom blev jättegoda och njöt med en klick naturell Kesella till. Dottern tyckte de smaka blä och lite till...:).

Nu fångar vi den här dagen!
REA rea ska jag på i eftermiddag.....

måndag 18 juni 2012

Livet är härligt och gott


Just nu är min passion Jordgubbar med vispgrädde...så gott det är :). Tror inte man kan äta för mycket av det. Bär är nyttigt på alla sätt och vis.

Slinker ned lätt som en plätt:)!





Den här helgen har varit helt sagolikt bra. Det har varit en ensamhelg för maken och mig...det gillas :). Vi har haft det BÄST! Ätit skaldjur i massor, myst, varit ute och gått och lite fixande i huset och sen blev det en utflykt på söndagen med i soligt väder. Vad har ni hittat på i helgen?

Tiden går så fort och det händer så mycket roligt så jag nästan glömmer bort att skriva här. Får ta och skärpa till mig lite :). Tack alla ni för era omtänksamma och gulliga kommentarer. Ni är de finaste!
Nu ska jag hugga in på en tallrik med gubbar och njuta för fulla muggar av solen som lyser på min altan.
Njut av livet och det fina sommarvädret alla ni!
Kram

onsdag 13 juni 2012

Tysabri bromsmedicin eller inte...

Det är frågan just nu. Bromsmedicin eller inte. Det är jag själv som får ta beslutet. Inget enkelt val.

Min läkare säger med tanke på min nya plack. Ja, bromsmedicin behövs nu. Nej,säger han med sina tidigare erfarenheter av mina allergiska reaktioner och min allergiska disposition. 50/50 säger han. Blir jag klokare...inte så mycket alls. Hade jag inte haft det där allergiska så hade valet varit så superenkelt. Självklart vill man ha en medicin som bromsar sin sjukdom. Självklart vill man göra allt för att få må så bra man bara kan.

Jag vet att jag behöver den nu för att bromsa upp men samtidigt vet jag att jag har reagerat så starkt på mina tidigare bromsmediciner som tur är var jag på sjukhuset med bevakning då, fått avsluta dom direkt pga av det och den senaste tiden har jag fått allergiska reaktioner på saker som jag aldrig tidigare känt något av, så att jag har allergisk disposition det vet jag nu :). Kanske det är Ms:en som gör att jag blivit extra känslig...?

Min operation jag skulle göra för en tid sedan blev inställd för att de inte ville operera mig om jag inte var under bevakning. Ibland är det bra att saker står i ens journal. Jag tänker inte alltid på det själv. Glömmer bort det och att säga det ibland. Fast nu tror jag är lite extra vaksam.

Vad vill jag. Just nu vet jag inte. Får helt enkelt fundera vidare...
Ni får gärna tänka och tycka till...?

måndag 11 juni 2012

Att äta nyttigt och träna



Jag fortsätter att fokusera på vad jag stoppar i mig och att träna och vet ni jag börjar tycka det är riktigt roligt :). Ju roligare det är desto bättre går det. Som jag sagt tidigare så gör jag det för att ge min sjukdom Ms så mycket motstånd jag bara kan:). Den ska inte få ha det lätt hos mig inte.

Den får finnas där och ta en liten liten plats men jag ska må så bra jag bara kan, vara starkare och mer motståndskraftig. För visst är det så att vi kan påverka vårt mående:).

Jag äter inte enligt någon diet utan tar helt enkelt bort det jag känner att jag inte mår bra av. Det finns så många dieter och lika många teorier för vad som är bäst. Jag tror att man får känna sig för vad man ska äta. Jag märker ofta när jag äter sånt som min kropp inte vill ha med att jag får svullen och väldigt ont i magen. Nu är den oftast ganska platt och verkar må gott...om jag gör så som min kropp gillar.

Min träning är powerwalk (stegräknaren peppar mig att gå mer) dans (latino), lite styrka och yoga så det är egentligen väldigt enkel träning som man kan göra hemma när det passar om man inte vill gå iväg. Fast dansen är kul att göra med andra :).

För länge sen hade jag en motionscykel hemma som jag använde när det det inte passade med en powerwalk, perfekt att ha hemma och dra på lite härlig musik eller passa på att cykla till nyheterna på kvällen. Nu har jag bestämt mig för att köpa en ny...gav bort min gamla :). Har sett att det finns många fina på Blocket så det blir kanske en där för mig. Min förra köpte jag i en Second Hand affär det är återvinning det. Har ni bra cykeltips så snälla hojta till.

Som en liten bonus så har jag gått ner några kilo MEN det viktigaste som var/är mitt mål är ge Ms:en en rejäl fight och jag ska vinna:)!

Missoni & Lindex


I höst närmare bestämt  25 september släpps kollektionen av samarbetet mellan Lindex och Missoni. Spännande, tycker jag:). 10 procent av det totala försäljningspriset går direkt till kampen mot bröstcancer. Det tycker jag är ännu bättre!

Hur har ni det? Här har det varit fullt upp i helgen både med festligheter och slappisliv, precis så som det ska vara. Önskar er en fin måndag!

lördag 9 juni 2012

Göra saker i spöregn mitt i natten...

...det är liksom så det är ibland. Ibland mitt i natta kommer man på att...nåt som inte ska stå ute råkar ha hamnat där...Ett av mina söta olivträd står där ute i regnet så vad gör man trots vad klockan är...alldeles för mycket och lite till.  Jo, man gör så att man tar på sig kläder...så man kan gå ut:). Skippade sydvästen och regnkläderna i natt:). Tror inte grannarna skulle applodera om jag gjorde det naket. Fast maken hade gjort om han var varit vaken. Synd att han inte var det:).

Sen hämtar man det lille trädet....i spöregn. Hur dumt är det inte:). Lika knasigt som att klippa en Lavendelhäck med en liten hobbysax, ni vet det där med träningsvärk i tummen.

Lika knasigt som att det är att skriva ett inlägg om det mitt i natta:).
Kram och gonatt nu ska jag sova vidare...Zzzz

tisdag 5 juni 2012

Tro att du är något



 Svart vitt är snyggt:). Bryggor och båtar får mig att gå igång som Ernst säger;).
Sommarlife:;)!!!

För ett tag sen hörde jag en person som sa till en annan...du ska inte tro du är något! Ingen ska tro dom är något.

Väldigt skrämmande tycker jag som tycker motsatsen så klart DU ska tro att du är något. Självklart ska du lita på dig själv och din kapacitet. Solklart ska du tro på det du kan och att du är någon.

Lika bestämt ska du tro på det du står för. Du är du och du kan kan så otroligt mycket. Det är faktiskt så att du är en betydelsefull person som kan påverka så mycket...DU är är en viktig person!

 
Tro alltid på dig själv DU är något! Jag tänker varje dag att jag är jag och att jag är den jag är och jag är betydelsefull och att jag är något. Slösa med måbra orden till de som står er närmast...de som ni älskar...det betyder så otroligt mycket för dom som får orden till sig. Ta hand om dom pch mata dom med kärleksords och lyssna framförallt på vad de säger och ta varmt hand om er själva.  

Varma kramar messan
Lite dåligt samvete har jag för att jag inte kikat in hos er.