måndag 30 april 2012

Hoppa högt av glädje...




...det gjorde jag idag när maken kom hem med 2 olivträd till mig :). Ni förstår mig, eller hur? Blev så glad så jag kramade både maken och träden. Tror maken var den som uppskattade det mest...de andra tappade ett par löv...

Tack älskling, du är bästaste och snällaste maken i hela världen!!

Nu väntar middagsfix med grill och senare brasa med skönsjungande kör och senare fyrverkerier. Nu måste jag titta till mina träd igen så de står kvar på sin plats. Attans vad himlans fina å snygga de är:)!

Ha en toppenkväll så här på Valborgsmässoafton! Kram till er alla

Valborgsmässoafton & solen strålar

Magnolia från Göteborg.


Började dagen med en lång powerwalk. Det var väldigt lugnt ute idag...nästan som en söndagsmorgon. Verkar som om de flesta är lediga idag. Det är ett underbart sätt att börja dagen på med en lång promenad i lagom tempo. Solen strålar från en klarblå himmel. En alldeles underbar dag väntar på oss.

Nu gäller en snabbdammsugning och sen väntar lunchgäster...vi har en sak att fira idag :) och ikväll blir det grillat och att kika på elden och lyssna på alla härliga vårsånger. Nu är det vår på riktigt!

Nu fångar vi dagen! Ha en fantastisk dag alla ni därute!

söndag 29 april 2012

Trädgårdsdag i solsken




Vilken strålande solskensdag vi haft idag. En dag som gör gott i kropp och själ. Vårkänslorna har sprirat här hemma hos oss och jag har pysslat med plantering och fått lite färg i ansiktet. Såna här dagar är så härliga och rogivande när man fixar och donar i trädgården och det samtidigt spritter i kroppen av vårkänslor. Idag slog de första körsbärsblommorna ut...det är vårfeeling och så vackert det är. Jag kan sitta och bara titta på det vackra trädet hur länge som helst. 


Ett par Fjärilslavendel har fått bli planterade i utekrukorna. Humlorna och ett par fjärilar kom nästan på direkten. Vill ni ha söta humlor i er trädgård så plantera Lavendel de dras till dom och så blir man glad av alla humlor som surrar runt. Lite mer kryddor har kommit hem hit idag och lite små söta skyltar till dom också.

Nyfiken är jag:). Vad har ni gjort den här fantastiska soliga söndagen?

Ha en skön söndagskväll nu alla ni fina! Var rädda om er och kom ihåg att njuta av vår vackra tid vi har här och nu!

fredag 27 april 2012

Sjukdomen Ms och Spaghettiben

Konstig rubrik tänker ni säkert men som de flesta av er redan vet så har jag sjukdomen Ms och ni som inte visste det får veta det nu.

Nu undrar ni säkert vad sjutton har Spaghetti med min Ms att göra. Det kan man faktiskt undra. Jo, en del dagar är jag stel som en pinne. Musklerna blir stela och är svårare att röra, kallas spasticitet. När jag sitter still för länge så låser det sig liksom. Ibland när jag ska gå i trappan är det lite svårt att böja på benen. Nu förstår ni liknelsen, eller hur? Vissa dagar är jag stel som en okokt Spaghetti. Jag har ramlat i trappan ett par gånger...ganska nyligen i veckan. Har en del märken på benen sen jag ramlade för en månad sen pch nu har jag fått en hel nya. Jag har köpt mig en nästan långklänning för att dölja på de fesligheter vi ska på. Maken tycker vi ska flytta till enplans. Han tycker det är bra om vi gör det för min skull men jag vill inte. Trivs ju så bra här.

Sen har vi de där andra dagarna när benen och fötterna lever sitt egna lilla liv...det är liksom ingen styrning i dom, det känns som att ha bollar under fötterna, de hänger inte med mig och mitt tänk utan jag snubblar lite hur som helst. Som en överkokt Spaghetti. De är ju ganska sladdriga och ostyrsliga av sig. Sen att en del säger jä...la fyllo till mig det gör lite ont men sen tänker jag ni vet ju inget om mig. Ni vet ju inte att jag har sjukdomen Ms. Då kanske ni skulle förstå...

Lite så är det att ha sjukdomen Ms. Sen finns det massa andra saker som det blir fel på med. Det tar vi en annan dag. Har en massa fel...här hos mig och det äts mediciner för det å det andra.  Det är en sjukdom som man får lära sig att leva med. Jag har valt att acceptera den gjorde det direkt då jag fick reda på vad som var fel på mig. Det var en stor lättnad att få svaret för mig och att göra det bästa av mitt liv.Jag tycker själv jag lever ett  jättebra liv och jag önskar att andra med en kronisk sjukdom kan få göra det med.

Livet är här nu! Ta tillvara på varje sekund du har och njut av varje stund du har. Se det stora... i det som du ser och känner varje dag i din vardag. Andas och njut av det som finns hos dig. Oftast är det det lilla som blir det stora. Varje ögonblick...räknas...det är en en del av oss och vårt liv.

Varma kramar messan

onsdag 25 april 2012

Min tanke och livstilslista

Den här livstils eller tanke listan som jag gjort har hängt med mig i många år nu. Den har hjälp mig med mina tankar att fokusera på rätt saker i mitt liv. Jag gjorde den när fick reda på att jag hade sjukdomen Ms. Den har fått många nya tankar och en hel del har har plockats bort. Just nu är den lite sliten med överstrukningar och nya saker men jag gillar den. Den står jag för. Så här kommer min lista från kylskåpet ser och läser den varje dag till er. Ni får gärna säga vad ni tycker om den? Lägg till eller ta bort...


Ge mycket kärlek så får du massor med kärlek.
Vidga dina vyer.
Umgås med människor som du tycker om.
Lev nu spara inte på det som är här och nu, LIVET.
Handla istället för att klaga.
Var snäll mot dig själv också, inte bara mot andra.
Ta hand om din kropp på ditt sätt.
Inse ditt ansvar i livet, här och nu.
Finn din grej som får dig att må bra.
Har du en sjukdom så har du ett val hur du vill leva ditt liv.
Lär av andra. Lyssna och lär.
Var flexibel. Det underlättar i livet.
Alla behöver inte älska dig, huvudsaken är att du älskar dig själv.
Njut av beröm du får.
Stanna upp och bara var och känn känslan hur den känns.
Plocka bort energitjuvarna i ditt liv.
Pröva olika saker i livet.
Ha inte tråkigt, förebygg det genom planering.
Acceptera dig själv precis som du är. Acceptera att andra är som dom är.
Gläds när andra lyckas och tala om det för dom.
Hetsa inte upp dig över sånt som inte angår dig.
Lev här och nu, spara inte på krutet utan tänk Carpe diem.
Lär av våra barn. De har otroligt mycket att lära ut!
Acceptera det du råkar ut för, bara för din egna skull.
Våga var den du är och säg vad du tycker.
Hetsa inte upp dig på saker och händelser som du inte kan påverka.
Kasta inte smuts på andra för att själv bli ren.
Gå ut i naturen och må bra, den läker vår kropp och själ.
Andra är som du, i alla fall nästan likadana men med sin egen karta och ryggsäck.
Visst är vi olika, tänk så intressant det är och så mycket vi kan lära oss och vidga våra vyer.

Carpe diem! Fånga dagen!

Fulltankad med energi från Götet

Nu är vi nära allt gott.





Vilka härliga dagar vi haft i Götet. Jag känner mig helt fullproppad med ny energi. Jag har fått så mycket inspiration och ideér att pyssla med här hemma så jag har inte ens hunnit med att blogga. Under dagen och kvällen ska jag försöka hinna med att kika in hos er alla. Vad goa ni är allihopa, ni värmer i mitt hjärta<3.

Besöket på fiskekörka var lika underbart som det brukar vara...ni vet doften av alla dessa skaldjur och fiskar, myllret av alla människor och att få handla med sig lite gotter därifrån. Det är LYCKA!



Vi köpte  havskräftor och räkor och den goaste Aiolin. Skaldjur är så sagolikt gott! Jag älskar skaldjur.

Vi har ätit på fantastiska restauranger, varit på museum, fikat på små mysiga ställen, promenerat vid havet och bara varit. Jag har varit rädd om mig själv...det där med att fokusera på att det ska vara lite lagom. Spara och slösa med mina resurser på bästa sätt. Att tänka på vad och hur mycket jag orkar. Göteborg är en fantastisk och pittoresk stad nästan lite småstadskänsla i centrum och det finns så otroligt mycket att göra och titta på.

Nu väntar en lugn stillsam helg här hemma med trädgårdspyssel och sen helgen efter bär det iväg på en stor fest i Skåne för hela famiglia. Livet är så underbart när man njuter av allt det fina, eller hur?

Ha en härlig onsdag alla ni! Kramis

söndag 22 april 2012

Vårda kärleken...

....får bli dagens inlägg. Attans vad härligt det här är...mer sånt. Att ta hand om kärleken står högst över allt...men det visste ni ju redan kan jag tänka mig.Jag ville bara påminna er. ;)

Nu myser jag och maken vidare...puss å kram till döttrarna hemma.

 Kram

lördag 21 april 2012

Att vakna upp...

...som en nästan ny människa. Allt verkar vara borta just nu. Min sjukdom Ms är just nu som bortblåst...tänk vad vi kan lura våra hjärnor för ett par dagar...det är stort det.... ;). Det mår man gott av. Ny dag med en massa roligheter.... Livet är härligt:)! Jag är värd det här, eller hur? Jag mår bra och hoppas ni känner det och jag hoppas ni mår toppenbra också.

Ni alla fina ta hand om er Ni är värda det här också.

fredag 20 april 2012

Göteborgstips & Feskekörka

Feskekörka i Götet.
Här kan man mumsa på mycket gott speciellt om man som jag älskar fisk och skaldjur.


Ni vet...fåret i reklamen, Take me to Feskekörka. I Göteborg är vi. Har ni tips på mysiga fik, restauranger, muséer, affärer eller andra ställen man ska besöka så snälla hojta till:).
Snart blir det restaurangbesök...


Önskar er en trevlig fredagskväll...veckan bästa dag!




Bara vi två...


En liten gårdagens middagsbild.
Pestopasta med rostade pinjenötter, Serannoskinka, Mozzarella, körsbärstomater och parmesan.
Blev supergott och så enkelt.


Idag åker jag och maken iväg på en weekend bara vi två. Som vi längtat efter den här helgen. Bara njuta, äta gott, promenera och bara vara...

Det var länge sen sist vi var iväg ensamma men nu sitter vi här i bilen och är på väg. Det ska bli så underbart.
Ni får en ledtråd till vart vi åker....Take me to....från TV reklamen ni vet. Det talande djuret:).

Kramar till er alla

torsdag 19 april 2012

Fix & tips i tvättstugan




Just nu i tvättstugan sånt man bara måste göra ibland.Viker, sorterar och nu väntar strykning. Ett tips från mig till er för att förgylla tiden i tvättstugan är :).

Tänd många goa ljus, doftljus eller vanliga. Sätt på favoritmusiken på lite lagom högt ljud. Sen är det bara att köra på med strykjärnet och det går så mycket lättare som en dans, jag lovar er.

Idag fick jag ett sött sällskap nyss... av en stor spindel. Dom är inte precis farliga men jag är inte så överförtjust i dom. Jag spolade ner han i toan så nu vet ni det :).

Back to strykningen. Ikväll blir det italienskt till middag här. 
Vad blir det hos er?
Kram

Ny härlig dag med glada färger



Glada färger på byxor och lack är det idag.
Lite koralligt.

Här är allt bara bra. Stort tack till er alla! Ni är så snälla och omtänksamma och jag är så glad att jag har er.

Idag skiner solen här och dagens första kaffekopp har det njutits av ute på trappan invirad i en gosig filt. Det är så härligt att vi går går emot varmare väder så man kan tillbringa mer tid ute i friska luften. Jag gillar att vara ute och gå omkring och pyssla och plocka i trädgården. Vår trädgård är som finast nu med alla små söta vårblommor som poppar upp lite här och där. Jag kan sitta och titta och bara njuta av hur vackert det är. Våren är en fantastisk tid. Snart snart slår tulpanerna ut som jag planterade i höstas tillsammans med vovven som hjälpte mig att gräva. Saknar henne så otroligt mycket. Älskad och så saknad.

Idag ska det städas, strykas och packas... och så ska det njutas och ta det lugnt också.

Ha en underbar dag alla ni fina!  

tisdag 17 april 2012

Operation


Söta små blommor från trädgården.

Sitter här och laddar för dagen med en kopp kaffe. Idag är det dags för yngsta dottern att opereras. Vi gick upp vid 06.00 i morse för att vara i tid på sjukhuset och ska snart åka iväg.

Det ska bli skönt när det är gjort tycker älskade lite oroliga dottern. Jag förstår henne och tycker också att det ska bli skönt när det är gjort främst för hennes skull. Visst blir man ledsen när ens barn ska behöva gå igenom vissa saker? Det gör så ont i hjärtat.

Kram

måndag 16 april 2012

Durance doftljus och väldigt blött


Det doftar så gott här hemma.

Ni var flera som frågade var man hittade dessa godingar till doftljus. Jo, det gör man i en del inredningsaffärer och så finns dom att beställa på nätet också, lite här och där. Sök på Durance på google så kommer det upp lite olika nätshoppar till er. Min har doften Cotton Flower och den doftar himmelskt i hela huset.

Som sagt det är regnigt här idag. Är man envis så är man. På med regnjackan med luva gjorde ingen större nytta och walkingskorna. När jag gått halvvägs öppnade sig hela himmelen och det var nästan som att vara under en högtryckstvätt inte för att jag provat det men jag kan tänka mig känslan, nästan :). Hela jag var dyngsur...kläderna gick att vrida ur, de där närmast kroppen med ni vet. Allt hänger på tork nu. Ja, allt utom jag då förstås.

Nu är det doftljus och myskläder och värma sig som gäller och ikväll tar jag bilen till gymmet. Det kan jag säga redan nu:).

Ha en skön dag! Kram på er

Gummistövelväderdag

" Prognoser ger oss möjlighet
att reta upp oss
på vädret flera dygn
i förväg."
Är det så ;)? Idag är det en gummistövelväderdag här. Regnet det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor...tralla la la la...la la.
Det bästa med gummistövlar är att man inte behöver sick sacka mellan vattenpölarna...det är ganska befriande att plumsa rakt ner i dom istället och om barnasinnet dyker upp så kan man ju alltid passa på att göra några hopp i pölarna med.

Har ni gummistövlar på er en sån här dag eller...sick sackar ni?

lördag 14 april 2012

Dagens doftande ljus


Doftar så gott...nytvättad bomull som hängt på tork ute.


Snyggt är det med.




Gillar mitt nya ljus och det doftar så gott.

Hejsan alla ni hur har ni det därute? Jag tror ni har det bra, jättebra så här på lördagskvällen. Idag har jag inhandlat mig ett doftljus som doftar nytvättat...bomull...som hängt på tork ute i solen. Ni känner säkert doften hos er....:). Nästan som Clean parfymen...den blåa som man bara älskar.

Nu väntar kvällens middag här. Blev lite senare idag eftersom vi varit iväg en sväng på lite äventyr idag. Det blir potatisgratäng med nötfärsbiffar med grönmögelost och soltorkade tomater och en massa kryddor i...gott gott. Vad vore livet utan soltorkade tomater...jag älskar dom. Sås en Bea och en pepparsås.Sallad...en stor med massa saker i så klart. Dryck ett glas rött. Nu tar vi lördagskväll....och njuter.

Önskar er alla en fin lördagskväll!

fredag 13 april 2012

Tankens kraft


Allt börjar hos oss själva, eller hur? God hälsa och välmående handlar mycket om att bli medveten om våra tankar och vad vi tar in och vad vi ger ut. Svårare än så är det inte egentligen...eller?

Genom att styra våra tankar kan vi ändra vårat liv. Även om vi har sjukdomar eller andra problem så kan vi hjälpa oss själva att må så bra som möjligt. Allt beror på vad vi matar in för tankar i vår hjärna. Är vi positiva, stöttande, snälla emot hos själva så bemöts vi oftast så från andra. Motsatsen, om vi är hårda emot oss själva så blir vi oftast hårt bedömda av andra också då de ser våra egna krav på oss själva.

Att tänka snälla tankar om sig själv borde vara en sjävklarhet. Att tänka positiva tankar och berömma sig själv för bra saker som man gjort eller sånt man är duktig på borde vara lika självklart. Att tala om för sig själv, affirmationer som tex. jag är duktig på.. jag tycker om mig själv.. det skulle vi alla behöva göra flera gånger per dag. Det är en enkel handling att titta på sig själv i spegeln och säga något fint till sig själv.

Att möta sina negativa tankar är något vi också måste göra även om det mest naturliga är att man vill springa ifrån dom. Det blir som att springa iväg från sin egen skugga och det är ju svårt. Risken blir att de ploppar upp precis när som helst senare och då kanske har vuxit sig större. Det bästa är att ta emot dom när dom kommer och känna känslan och acceptera att så här är det nu och vi kan ta itu med tanken för att sen kunna släppa taget. Visst är det magiskt vad vi kan lura våra hjärnor med våra tankar. Vad tycker ni om tankens kraft? 


"Om du vill se vilken verklighet
som väntar i morgon
behöver du se på dina tankar idag.

torsdag 12 april 2012

En magisk sagolik underbar dag


Igår var dagen för ett besök i mysiga grannstaden. Inget speciellt utan bara vara där för att mysa till det...ni vet vardagslyxen....och vardagslyckan. Så får man se den här fina affären i den här vackra byggnaden.
Det är lycka det.
Sen att få gå in...och bara titta på allt fint då blir man ännu lyckligare.
En hel stor affär med allt det fina....


Har ni sett? Hur mysigt kan det bli...och jag som ingen kamera hade med mig.
Fotade med I-phonen i regnet.
Alla färglada utegrupper och ser ni lamporna som är kvällsbelysning och att bara se namnet Fiskmagasin får mig att gå igång...
som Ernst brukar säga. På framsidan av byggnaden ligger fiskaffären där du tar Take away och köper din fisk att tillaga själv och på baksidan ligger restaurangen.
Det som var allra bäst var att det samtidigt kurrade i magen. Det kallar jag tur.


Vattnet smakade helt underbart kan jag säga...du får din egna lilla karaff fullproppad med citroner
och gröna färska kryddor. Du får välja din egna karaff...med vad du vill i med eller utan godsaker.
Vi tog mycket gott i vår som ni ser.


Så kom maten efter att vi hämtat en stor salladsbuffé där jag hittade
världens godaste knäckebröd. Det var så där extra gott...hemlagat och lite mer känsla.
Dagens förätt var Palsternackssoppa...som bara försvann så gudomligt god.
Fiskruladerna med gubbröra och skirat smör...Mmmm.
Jag fullkomligt älskade allting här.
En stammis i min grannstad kommer jag och en till att bli. 


Så efter allt njutande...ut i regnet igen och att upptäcka att det fanns flera
mysiga affärer här kläder, sötaste blomaffären, finaste inredningsaffären och ett bageri...där det doftande himmelskt och lite till. Jag kommer att åka hit om och om igen.
Det finns guldklimpar så nära oss hela tiden...det gäller att hitta och se dom och fånga dom i hjärtat.
Den här dagen lägger jag i mitt hjärta.
Jag tackar dig finaste som jag fick uppleva allt med<3.

En stor varm kram till er finaste



Internationella Lakritsdagen idag

Bild lånad SVD.

Tänk att Lakritsen fått en egen dag här i Sverige:). I USA har man firat den sen 2004. Det är ju väldigt gott med Lakrits men det blir ingen för mig idag eftersom jag har bestämt mig för godisförbud ett tag...lite minskande på socker i alla fall :). Tror min kropp och speciellt magen gillar det. Ju äldre man blir desto mer lär man sig om sig själv, eller hur:)? Jag är solklart sockerberoende.

Såg att det fanns så mycket gott man göra med just Lakrits...vad sägs om Lakritskladdkaka, Lakritsglass...pannacotta med Lakrits....Hallon och Lakrits kola och tänk vanilglass med Lakritssås på... Visst blir man sugen och inte så lite heller...:)?!

Gillar ni Lakrits? Kommer ni att äta eller göra något gott med det idag? Skulle vara kul att höra om försäljningen av Lakrits har gått upp idag, eller hur:)?

Vi ses senare...ska berätta om underbara dagen igår i vår fina grannstad!
Söta Lakrits kramar

onsdag 11 april 2012

Vara lite trött...

i mitten av en tulpan:) ja, ni förstår...hoppas jag:).

...efter en dag i grannstaden är jag nu. Klippt slut. Är nog så att jag vill mer än jag orkar ibland. Kanske jag försöker lura mig själv men...har för länge sen kommit på att det tricket inte lyckas varje gång. Bara ibland eller som jag säger oftast lyckas det....

En tripp till grannstaden en njuta dag





Dagens goda och nyttiga frukost. En smoothie med lite allt möjligt i.
Mango, Hallon, apelsin, banan och youghurt.
Tror bestämt att vi får köpa en ny mixer snart...det doftar bränt...

En dagens är en tripp till en av våra grannstäder. Det är viktigt att vidga sina vyer lite. Idag ska vi ha en njuta dag. En dag att bara lyxa och vara i vår lilla grannstad. Det här blir en härlig och rolig dag för det har vi redan bestämt.

Bestämmer man känslan innan så brukar det bli så, eller hur? Våra tankar styr oss och visst är det så att vi själva kan påverka hur vi vill att just den här dagen och hur känslan ska vara.


tisdag 10 april 2012

Att få en chock


Rosor på mitt köksbordet.

Undrade varför klockan ringde idag? Varför så tidigt? Jag sov ju så skönt. Ville sova mer. Vart tog morronmyset vägen. Ni vet det där man vant sig vid de senaste dagarna.
Ligga och kika ut i fönstret och se att det snöar och blåser halv storm och tänka på hur bra man har det under duntäcket. Hur frasigt och skönt det där nya bäckibölja påslakanet är. Att det värmer gott och att man inte ens vill sticka ut foten...så man lägger sig och sover och myser lite till. Ibland är det frukost på sängen och timmarna liksom bara går.

Läste bok alldeles för sent igår kväll eller igår natt...ni vet det där spännande slutet på min bok. När man läser vingligt med ögonen för att man är så trött och samtidigt alldeles för nyfiken.

Kom på att påsken är slut. Helgvanorna är det slut med nu. Det är vardag igen, helt plötsligt. Nu är det vardag som gäller med lite inslag av vardagslyx. Visst är det lite av en chock?...när man inser allvaret... att så här är det nu....ett par dagar till. Snart snart är det helg igen.  Det är ju kortvecka vetja. Kortvecka är lika med gilla knappen. Gillar de :).

måndag 9 april 2012

Påsken nästan slut...



...för i år. Ikväll blir det lite sista påsk festligheterna med tända ljus och mys.

Den här påskhelgen har varit så härlig med goa gäster och mycket god mat här i lördags. På lördagsnatten fick vi ett besök till av två hungriga nattgäster som kom hem efter en ljuvlig utlandsvistelse. Bruna, fräscha, lyckliga och trötta och som sagt väldigt hungriga. Tur vi hade mat kvar efter våra gäster:)

Vi har varit bortbjudna på ett riktigt mumsigt påskbord...med allt och lite till idag:). Magen står i många hörn just nu. Ni vet när det är så där gott så äter man nästan alltid för mycket...kanske ni känner igen er:)?
Maken och jag har varit ute och gått långa långa promenader och vi har sett mycket bra filmer när det snöstormat och blåst utanför knuten. Jag har lyckats läsa ut nästan två böcker...har det mest spännande kvar i den sista av dom. Längtar efter att gå och lägga mig och läsa det sista:).

Vi har röjt och röjt i stora klädrummet...eller i vår walk in closet som en del säger:). Min tumme...ja...attans vad den gjort ont men svullnaden gick ner sen...inte en aning om vad som hände i den. Det har varit en härlig påsk med mycket roligheter och bara vara tid också...det gillar jag.

Nu är jag så nyfiken hur har er påsk varit? Har ni njutit och ätit gott ni med?

Nu till sista påskmyset:). Imorrn ska jag kika in hos er alla...tog mig en liten minisemester under påsken, himlans skönt trots lite abstinens ;). Jag saknar er och jag saknar att skriva av mig mina tankar. Kramar till er fantastiska bloggvänner

torsdag 5 april 2012

Vilken skärtorsdag

 Blommor från trädgården. Söta.

Natten till idag sov jag  nästan 12 timmar...tror jag behövde det :). När jag känner efter nu så kunde jag nog sovit lite till. Man undrar ju...hur kan man sova så mycket...jag skyller på min sjukdom MS:).

Vakna lite lagom utvilad och kom på att det är ingen vanlig dag idag...utan det är skärtorsdag. Veckans bästa dag fast den här veckan är det en annan veckodag:). Det är PÅSK!

Så full rulle....hela dagen. Godiset till de sötast påskkärringarna som ringer på dörren är inhandlat. Blommor är inköpta. Maten ligger i kylskåpet. Vinet finns hemma till gästerna. Städningen är avklarad. Nya träningskor är mina nu...blev ett par Nike som är drömsköna.

Så hände det helt plötsligt...nåt gick snett i min tumme...det knakade till och nu ikväll är den dubbelt så stor. Vi får se imorrn vad som händer kanske doktorn måste besökas:).

Nu njuter vi av skärtorsdagen och landar lite. Chill chill...mys pys. Tack för alla era kommentarer...jag blir så glad av dom...de betyder jättemycket för mig. Hade jag inte er här så hade jag slutat blogga för länge sen. Ni betyder såå mycket för mig...hoppas ni känner det <3.

Varma kuckeliku påskkramar kramar till er alla!


onsdag 4 april 2012

Att slösa med beröm


Små söta vårblommor fångade med kameran på morron promenaden.

Ger ni mycket beröm till andra människor? Berömmer ni er själva ofta? Jag tycker de flesta kan bli bättre på det. Jag behöver självklart också bli bättre på att berömma.

Alla borde få höra mer beröm och inte bara berömmet bra jobbat och sen vet man inte varför... vad är det jag gjort eller är bra på? Berömmet får så mycket mer betydelse för en själv när man får reda på vad är det jag gjort bra. Berömmet ska också vara förankrat till den personen vi ger det till...vi alla har olika förutsättningar.

Det får oss att utvecklas, lyftas, känna glädje, öka vår självkänsla och självförtroende och det väcker en vilja att göra mer och bättre. Ingen människa kan få för mycket beröm och tänk så bra man mår när man får ett ärligt beröm. Visst mår man bra av ärligt beröm?

Varför dömer många av oss andra människors sätt att vara så snabbt istället för att se det fina och goda i varje individ? Vi vet ju inget om den andra personens bakgrund, erfarenheter, önskningar och motivet till hennes beteende. Den som är nöjd med sig själv har inget behov av att tala illa om andra för att höja sig själv effekten blir bara tvärtom, man trycker bara ner sig själv.

Det finns ett indianskt ordspråk som jag tycker talar sitt tydliga språk: Att man ska gå en mil i en annan mans mockasiner innan man kan bedöma personen ifråga.

Genom att säga positiva saker, berömma andra så lyfter vi inte bara den andra personen utan också oss själva. Alla mår så mycket bättre och mötena med andra mäniskor blir så mycket trevligare. Så slösa med beröm i massor. Glöm inte bort att ge det till dig själv också.

Brukar ni ge beröm? Hur berömmer ni? Ger ni beröm till er själva?

Önskar er alla en solskensdag!

tisdag 3 april 2012

Shopping nöjd trött

Jag gjorde som ni sa...köpte båda två och en massa till :). Konstigt nog hann jag inte med det jag skulle köpa...det som var det viktigaste egentligen...nya träningsbyxor och skor. Fast det glömde jag nog berätta för er :).

Har fått bra tips från en vännina som springer mycket...så om jag törs gå ner på stan imorrn så gör jag ett nytt försök på stan. Då är det träningsaker på schemat och inget annat...bara så ni vet:) även om jag frågar om annat så påminn mig är ni snälla.

Får gå i mina trasiga skor imorrn med...fast det är ju populärt med barfota jogging nu har jag läst...då är det säkert poppis med barfota powerwalking med tänker jag. Varför finns det så mycket snyggt just nu :).

Nu ätit en sallad och en god kycklingfilé till. Tagit hand om mina trötta fötter också, attans så trötta de blir...det behövs efter en sån här dag. Huvudet behövs också tas om hand om så... nu desperata hemmafruar på femman. Titta och vila eller vila och titta. Det är ju sista säsongen så dom vill man ju inte missa, eller hur? Fast jag brukar somna oftast... och ska drömma om träningskläder i natt har jag bestämt...vad som än händer...;).

Hur har er dag varit? Ni ska få se shoppingbilder snart såklart. Kramisar

Vilka tycker ni...korall eller rosa?



Bilder lånade Gina Tricot.

Godförmiddag denna soliga dag:)!

Har bestämt mig för att köpa ett par färgglada jeans. Tänk korallfärgade med ett korallfärgat nagellack till...snyggt och sen lite solbränna till....ännu snyggare:). Tänk ett knalligt cerisefärgat nagellack och de ceriserosa byxorna och vit snygg tunika....det är sommar det med ett par snygga sandaler eller ett par Converse till...såå snyggt...eller hur? 

Det finns ju en massa andra färger med gröna, blåa och orange men det är nog dom här färgerna som är mina favoriter just nu. Ja, ni vet det där med beslutsångest :).

Nu till frågan snälla ni vilken färg tycker ni jag ska satsa på? Blir jätteglad om ni säger vad ni tycker :).

Ha en fin strålande dag och njut av solens strålar så mycket ni kan.

"Idag är nu och morgondagen vet vi ingeting om."

måndag 2 april 2012

Escada parfym & en ny MR


Jag älskar Escadas parfymer och nu till våren och sommaren så har de gett ut de mest populära genom åren. Rock`in Rio, Sexy Graffiti och Island Kiss. De doftar alla helt underbart...sommar, sol, livet är härligt och kul, festligheter, skratt, kärlek och lazy semesterdagar och lite annat smått och gott. Har ni inte luktat på dom så gör det på bumsen :).


Det är inte lätt att bestämma sig för vilken man vill ha...jag lovar. Eller önska sig...




...så min önskan blev en av dom och den här har jag fått :). Jag fick den av underbaraste maken när jag fyllde år...och den luktar helt makalöst gott och dessutom får flaskan mig att bli glad :). Solbrillorna ska få hamna i mitt armband snart.

Nu väntar ett besök på sjukhuset för en ny MR, magnetkameraundersökning. Jag var ju nyss där tänker ni kanske och det stämmer men nu ska halsryggen vara med också. Det skulle den förra gången med men det missades tydligen...så nu är det bara att lägga sig i tunneln igen...känns lite si så där. Jag fixar det för det har jag bestämt mig för.

Ha nu en fantastisk dag alla ni och nu fångar vi den här måndagen, eller hur? Kramis