fredag 30 mars 2012

Vi behöver varandra

Sommarbild.

När jag ställs inför vissa svåra situationer i livet så inser jag, så skönt det är att inte vara ensam utan att få kunna dela det med andra. 

Ibland kan det behöva hända saker i livet, små som stora, för att vi ska släppa andra saker så som materiella ting och tillhörigheter. 11 september 2001 är ett exempel när den mänskliga sårbarheten blev tydligare än någonsin. Telefonerna gick varma och nära och kära stöttade varandra och släppte allt annat. Det var en så stor händelse men även i mindre sammanhang då det berör mig och min familj då gäller liknande i vår familj. Vi finns där för varandra...alltid.

Självklart så blir livet lite enklare med det materiella och visst ger det en viss glädje i livet fast det är inte den stora menningen med livet. Vad är då menningen? Närhet och samhörighet, kärlek och närkontakt är läkande för oss precis som isolering och utanförskap bara ger oss oro och onödigt lidande och kan skapa sjukdomar på sikt.

Vi behöver helt enkelt varandra för att må bra! Goda relationer påverkar vår livskvalité och vi håller oss helt enkelt friskare och lever längre och det tror jag vi alla vill göra.

Vi behöver varandras närhet, kramar, vänliga och stöttande ord, värme och veta att dom finns där för bara just oss, precis som vi finns för dom.

Det är egentligen inte så mycket som behövs. Det är dom små handlingarna som visar att vi bryr oss om andra, att våga tala om och visa att vi tycker om dom, en blick, en beröring och ett ord kan räcka så långt.

Visst är det så att vi behöver varandra?

torsdag 29 mars 2012

Komma hem...


...och bli överraskad det är trevligt, extra trevligt och mycket kärleksfullt. Idag när jag kom från meditationen som var så bra, får berätta mer senare då väntade maken och vår sötaste lånehund med ett gott glas bubbel och lite gott att äta. Det är kärlek och så mysigt. Make, hund och bubbel <3.

Lilla gästhunden har nyss gått hem till sitt och nu blir det lite girltalk med älskade döttrarna som varit iväg och jobbat och sen i säng...imorrn är det en ny dag med nya möjligheter och det är fredag:)!

Önskar er godnatt och sov gott...vi ses imorrn.

Mycket på tapeten...



Nu är det vårblommor precis överallt:).
Härligt härligt!

...har jag nu :). Har blivit extra matte åt en liten hund....:)!! En liten Cocker spaniel kille som nu ligger här bredvid mig. Han ligger här och kikar på mig med sina små söta bruna ögon...vilken lycka det är. Det känns alldeles underbart att ha vovve här hemma i huset igen. Han ska vara här ikväll när hans matte jobbar. Det kommer bli många fler gånger som tur är.

Imorse blev det en lång powerwalk och sen blev det Latinodans. Var ett nytt program så jag studsade mest från ena sidan till den andra och rulla lite med höfterna. Var nog en härlig syn...:).

Ikväll ska jag iväg på meditation med en vännina, ska bli spännande. Var länge sen jag mediterade i grupp. Livet är härligt, eller hur?
Har ni mycket eller lite på er tapet;)?
Önskar er en go och härlig kväll! Imorrn är det fredag igen...tjohoo:). 

tisdag 27 mars 2012

Lagom är bäst...

Från dagens cykeltur.

Cykelturen och powerwalken tog lite musten ur mig idag. Åkte iväg och köpte ett bord och lite blommor också. Det blev helt enkelt för mycket av allt.
Kanske inte kom som en överraskning precis borde vid det här laget har lärt mig att lagom är bäst. Men hur lätt är det när man är så pigg på ett sätt och vill så mycket men benen och fötterna säger stopp.
Idag fick nästan stora tjejen bära mig hem så himlans ont hade jag i fötterna och i benen. Ni vet knölar under fötterna känns det som och ibland tror jag dom har ett eget liv...eftersom de slinker iväg så som jag absolut inte tänkt, kramp i dom stackarna och så gör det så ont i dom.

När vi kom hem fick det bli vila en stund och sen har vi haft en mycket trevlig middag.
Jag och äldsta dottern vi har pratat om allt och inget men himlans trevligt har vi haft det. Det är sånt som förgyller vardagen precis som min dag idag gjort.
När lär man sig att göra lagom? Jag har nog svårt med det där lagom...allt eller inget är nog mer jag på ett sätt. När jag jobbar då jobbar jag massor och lite till och glömmer mycket annat...när jag ska träna...då gör jag det mycket och lite till pch kanske inte ser mina begränsningar. Lagom är nog bäst...men hur får man till det?

Hur har ni det med det där lagom hos er?  Jag önskar er alla en lagomkväll!

Vardagslycka & lyx



Det här väl en vårblomma som inte behöver så mycket presentation :).
Blir glad av den gula färgen som påminner om solen. Gult är ju inte alls fult...vem som nu sa det...


Så härligt det är att susa omkring på cykeln i sin egna lilla stad och se alla vårblommor som poppar upp lite här och där. Idag såg jag vårblommornas primmadonna och flera andra små godingar. Cykelturen blev lite full rulle ibland och stanna och fota lite här och där. Med andra ord en skön cykeltur som jag verkligen njöt av.
 En annan sak som gjorde mig så glad var att...gruset är bortsopat så nu kan man köra på som vanligt igen och slippa dom där sladdarna på rullgruset ni vet...brukar bli lite såna när man ska stanna och fota eller när man råkar ha för bråttom som händer lite då och då. Sen är det ju så skönt att slippa få in dom där envisa småstenarna i skorna när man ute och powerwalkar :).

 Att dessutom vara på väg för att äta lunch med en go vän det gör ju liksom saken ännu lyxigare en vardag som den här. Sen att man fått med sig en ny tröja hem gör ju allt bara ännu bättre.
Kan det bli mycket bättre nu... Nu är det kaffe och en chockladbit på altanen som gäller...så visst kan det bli det!

Visst är det, det här som kallas vardagslycka och vardagslyx:)?
Vad har gjort er lycka och lyx idag?

måndag 26 mars 2012

Skratt är läkande

Det är så att gråta är nummer ett när det gäller läkande och att skratta kommer som tvåa. Skrattet är både lugnande och läkande och när vi skrattar fördubblas hjärtfrekvensen snabbt och vi luftar ur lungorna, som en vårstädning. Musklerna blir avspända och endorfinerna strömmar ut i kroppen och vi mår så mycket bättre.

Läste att vi vuxna skrattar tre gånger mindre nu än på 1950-talet, mycket skrämmande tycker jag med tanke på vilken positiv effekt skrattet har på oss. Vi kan faktiskt vara ansvarsfulla och busiga, framgångsrika och lekfulla, välutbildade och barnsliga. Det funkar, vi får helt enkelt bjuda på oss själva och inte ta för allvarligt på saker och ting, framförallt inte på oss själva. Sen är ju lite tajming bra att ha med:).

Vad tycker ni om det här?
 Önskar er en glad kväll :-)  

Moroccanoil tips


Ett tips till er...den är lika bra som alla säger. Finns olika sorter att välja på. Jag har lite rufsigt och tufsigt hår och den här hjälper faktiskt att stilla rufset:). Jag blev så glad att äntligen hitta en som håller vad den lovar! Är det någon av er som testat den?

Kikar in en här en snabbis och nu ska jag laga lite mat så vi ses om en liten stund igen. Är det någon mer än jag som känner att tiden inte räcker till just nu??
Se you later!

lördag 24 mars 2012

Fix & kryddträdgård & liten hund hos oss


Liten blomma i trädgården:).

Idag har vi haft en lika fin strålande dag som det var igår. Varit i trädgårdshandel igen och köpt jord till min lilla kryddträdgård som jag ska börja med imorrn. Bärhjälp yngsta dottern. Såg att det skulle bli ännu varmare imorgon:). Ska satsa på bara kryddor i år. Vad tror ni om det? Blommor har jag alltid massor av i mina krukor och sen har jag ju min Lavendelhäck också...som ni redan vet :).

Lite doftande kryddor som Rosmarin som doftar så gott och massor med Lavendel sen lite Citrommeliss, lite Mejram och kanske lite kamomill. Är nyfiken på Libbsticka, Johannesört och körvel och en del andra med. Är nyfiken på det mesta. Har ni några tips på det här med kryddträdgård?  Vilka man ska satsa på?

Vet ni vad...:) vi har haft en söt liten gäst här hos oss idag.  En hund...så nu är abstinensbesvären lugna ett tag framöver. I alla fall tills imorgon bitti igen då :). Söta lilla gästen som var här idag var kompis med vår hund och han har varit här på många besök här hos oss...vi är lite extra matte och husse. Är så glad att vi har så gulliga och fina grannar så vi får låna deras hundar för att stilla vårt hundbehov.
Imorgon tror jag vi får ett nytt besök...av en annan liten hund :).  

Hur har ni det i helgen? Vad hittar ni på?
Kramar till er  

fredag 23 mars 2012

MS trötthet - fatigue

Jag har flera gånger under den här månaden fått frågan om MS tröttheten.  Hur den visar sig? Vad är det för skillnad mot vanlig trötthet? Finns det medicin för den? Äter du medicin för din trötthet? Så här kommer mina svar till er. Jag har fått många andra mail om just sjukdomen MS så jag återkommer igen med svar till er också. Ni som inte är intresserade får hoppa över det här och läsa ett annat inlägg istället:).

De flesta människor är ju trötta efter en dag på jobbet eller på en helg efter en hel arbetsvecka. Vad skiljer egentligen MS trötthet mot "vanlig" trötthet? Jag har funderat på ett bra svar.

Ibland vet jag inte riktigt hur jag ska förklara det om någon frågar och det händer ganska ofta, för det mesta så har jag den i ett bra mellanläge, lite upp och ner men när den väl slår till då gör den det med en knock out.

Läste en artikel om MS trötthet och så här stod det där om MS tröttheten:

"Alla människor kan känna sig trötta då och då, till exempel när man har sovit för lite. En sådan normal trötthet går i regel över om man vilar. – Tröttheten vid MS liknar inte den trötthet som friska människor ibland upplever. Denna form av trötthet är bildligt talat förlamande och man kan inte sova bort den. Man vaknar på morgonen och är trött.

MS-tröttheten innebär ofta att varje uppgift känns ansträngande, som ett oöverstigligt hinder. Om man ändå beslutar sig för att ta itu med denna uppgift, så förlorar man ork att göra andra saker under dagen. Det kan därför vara svårt att få dagarna att hänga samman. Många patienter upplever att fatigue är det värsta symptomet vid MS. När man inte orkar med sitt arbete och framför allt att inte orkar med hemmet, familjen och sina vänner. Att det dessutom är ett symptom – som inte syns och som är svårt att mäta – innebär en stor risk att man inte får någon förståelse från omgivningen. Det är lätt att bli misstrodd och missförstådd när man säger att man inte orkar."


Tycker den här artikeln beskriver min trötthet på ett mycket bra sätt så är det nu för mig och det här ett bra sätt att beskriva den när någon frågar. Jag tror och hoppas att de flesta förstår då... Missförstod kommer man nog alltid att bli när man säger att man inte orkar...en del tror att man inte bryr sig.  De som bryr sig förstår och det är viktigaste.

Det blir lite som kortslutning i nerverna när tröttheten slår till skulle jag själv säga. Man blir liksom inte sig själv...och det är så jobbigt i sig själv att hantera när man vill men inte orkar. Att en enkel sak kan vara så svår och jobbig att göra. Ibland hamnar man i ett läge när man tror att andra förstår...men så inser man man att de inte gör det och då blir det lite extra tufft. Hur ska jag föklara eller ska jag låta dom tro att jag är lat? De får tro att jag är lat om de inte vill förstå :). Jag struntar helt enkelt i dom.

Det finns medicin för tröttheten den heter Modiodal. Jag äter den medicinen när det blir riktigt tröttigt men min kropp gillar dom inte alls. (ska vara när jag knappt orkar gå upp och det är mitt val).

Jag försöker hitta andra vägar för att må bra och inte bli så trött som tex motion, yoga, kost, planera mitt liv (ibland får det bli lite varannan dag) kul en dag vila en dag...lite lidande blir mitt bloggande ibland, mycket positivt tänkande, fokusera på det som jag tycker är kul, stressa så lite som möjligt, acceptera som jag gjort för länge sen så här är det och jag kan göra det det bästa av det, vitamin boosta mig själv mycket D och det viktigaste av allt...att ha en förstående älskad familj vid sin sida och det har jag. Min make har har alltid varit med mig hos min läkare och han har lika bra kontakt som jag med min bästa MS läkare och på så sätt så vet jag att han förstår...han har fått den rätta informationen. Jag önskar att alla får ha det så här.

Det är väldigt frusterande att inte alltid orka men jag tänker och vet att samtidigt så kan man påverka så mycket själv genom att göra det bästa av situationen här och nu.
Allt det här syns inte på mig...men det är så det som känns inom mig. Det är lite så, som det är att ha sjukdomen MS plus en massa andra saker.

Sommarkänsla & fredag idag


 Ätit lunch på altanen idag. Sallad med en massa gott i.
Man skulle kunna säga att jag mår som en prinsessa just nu :).


 Ser ni hur skönt det är nu....:)!
Nästan sommar...


Mysigt magasin som kom i brevlådan idag.

Åh, idag har jag sommarkänsla...det är sommartemp och man kan sitta ute i shorts. Benen är vita som snö och nästan så man får ha solglasögon på sig så man inte bländas av dom. Kanske man kan få lite färg på spirorna idag :) så man slipper att skrämma grannarna. Har ni skrämt era grannar nåt? Har suttit ute och ätit en sallad på altanen, helt underbart! Sen gör det ju inte saken sämre att det är fredag idag.

Har planterat mer blommor i utekrukorna och plockat fram grillen där det ska grillas kött ikväll, årets första grillning. Gud vilken härlig känsla det är idag. Visst vill man helst vara ute hela tiden och njuta av solens strålar och fåglarnas kvitter. Det blir lite siså där med bloggandet nu :). Tror ni förstår vad jag menar...vi ska passa på att njuta nu.

Har fått många frågor om min MS trötthet på mailen så jag ska sätta mig och knåpa ihop ett litet inlägg om just detta. Så svaret på era mail om tröttheten kommer senare idag eller imorrn.

Har ni också sommarfeelings idag? Nu luktar det bränt...dottern gör smoothie...maskinen går för högvarv och lite till...bästa att kolla läget :). Vad gör ni denna nästansommardag?
Ha en fin dag alla ni söta! Kramar 

onsdag 21 mars 2012

Underbar härlig vårdag



En present och en sak som råkade följa med hem.

Dagarna går så fort nu får känslan att inte hinna med alls. Det är ju liksom tusen saker man vill göra, eller vad säger ni? Det jag fokuserar på är träningen och vilande min MS välmående och den där trötthet ni vet och skoj saker. Min stegräknare är med mig hela hela tiden. Vi slår rekord varje dag...hon och jag. 

Idag så kom solen fram och det blev så där ljummet...som det är när det är riktig vår och det är det nu hos oss...officiellt :). Jag passade på att köpa nya ute blommor, penseér. De jag planterade för ett tag sen har växt massor och klarat sig från nattfrost med till min stora lycka.Visst är det så att man ska ha lite tur med:)? Kikade på stora fina Lavendel och Rosmarin idag som jag tänkt plantera ute men tror jag väntar lite...men snart så är det dags att sätta dom. Vad tror ni om att plantera dom nu? Kan man det eller är det för tidigt?

Ikväll var jag och dottern inbjudna till en ny affär som öppnar i vår stad. Det var mingel och champagne och en massa fina kläder...dit går jag igen.

Har fått en present eller flera...eftersom jag fyllt år för ett tag sen. En av dom var det gosiga läppglanset och läppennan från Bare Minerals. Den funkar på mig jättebra efter den allergiska reaktionen jag fick efter min ansiktsiktsbehandling. Vet inte om det beror på att det 100%  mineralprodukter eller om det är nåt annat i men jag är jätteglad att det funkar så bra och det är ju huvudsaken att den funkar.

Men hur har ni det? Är nyfiken på vad ni gjort? Så nu får ni berätta.
Varma kramar  



måndag 19 mars 2012

Nästan blåst bort


Hallon och Mango med vanilj Kesella...mitt mumsiga mellanmål idag:).
Ni ser att jag är insnöad på Mango just nu.
Har ni någon fling på nåt?

Oj, vad det blåst här idag...var nästan lite rädd när jag var ute på dagens promenad och hörde hur det knakade i de gamla träden. Jag vill inte ha något hårt i mitt huvud är rädd om det  jag har. Flög grenar och träd och andra konstiga saker lite överallt. Normalt sätt brukar man ju inte möta flygande kartonger och kataloger och annat stort och smått.

Skyndade mig hem och svepte in mig i en stor tjock varm filt istället. Tände doftljus från Yankee Candle som doftar clean cotton...så gott...det doftar nytvättat i hela huset. Var mer lockande att ligga i soffan och läsa och äta en mumsigt god fruktsallad och lukta på god doft istället för att vara ute i stormen.

Jag har det så himlans mysigt här just nu. Varmt och skönt under filten och så luktar det så gott med. Hur har ni det nu? Kram på er

Smoothie & måndag igen



En dagens frukost. Mangosmoothie.

Tror bestämt att våren tagit sig en paus idag. Nyss snöade och regna det...nu skiner solen och det blåser så det viner i knutarna på huset.

Är nu inne i en smoothieperiod och just nu är det Mango som gäller. Har frysen full med goa bär:). Jag brukar använda vaniljyoughurt som bas sen är det bara att slänga i lite vad som helst. Gillar ni Smoothie?

Helgen har gått så fort. Vi har umgåtts med söta vänner, ätit mycket god mat...skaldjur i fredags...min absoluta favorit. Igår myste och vilade jag med promenad, bok och hyrfilmen Midnatt i Paris. Det blir lite varannan dag hos mig när jag håller igång för mycket. Kanske nån känner igen sig :)? Vad har ni hittat på för skojigt i helgen?

fredag 16 mars 2012

Vecka med sjukdomen MS och mycket motion


Fina rosor som jag fått av maken.

Idag är det den speciella dagen fredag. Det är och kommer alltid vara något speciellt med den, eller vad tycker ni?

Den här veckan har verkligen har gått i ett rasande tempo. Det har varit en kul vecka med många roligheter, mycket skratt. Jag har varit riktigt duktig med mitt motionerande. Nästa vecka ska jag gå upp ett snäpp och öka på min träningen. Min trötthet har varit ganska snäll emot mig. Jag kämpar emot ska ni veta :).
Jag har varit på sjukhuset och gjort mitt EKG inför min eventuella bromsmedicinering med Gilenya. Nu är det bara MR (magnetkameraundersökning av hjärnan) kvar sen ska det äntligen bli ett beslut:)! Jag är faktiskt lite nyfiken på att få testa en ny broms på ett sätt och på ett annat inte alls...då är jag faktiskt lite rädd...efter tidigare erfarenheter.

Idag är det motion och shopping av mat och vila som gäller:).

Hur har er vecka varit? Ha en bra speciell dag så ses vi lite senare alla ni fina! Kikar in hos er lite senare och stort tack för era härliga kommentarer, de värmer gott!  Kramar

torsdag 15 mars 2012

Jag och min häck

Vårig bild på klosterlilja tagen förra påsken


...kanske nya namnet på bloggen med tanke på vad jag skrev om igår ;)

Häcken helt ok idag...nästan perfekt...men behöver en putsning med riktiga doningar. Så det är bara att bita i det sura äpplet efter hobbypysslet igår nu när maken plockat fram de perfekta redskapen :). Dom som man ska använda redan från början...ja, ni vet ju redan :).

Fast jag har kommit på en bättre idé...mina barn finns ju. Och dessutom är båda så stora och då räknas det väl inte som barnarbete?! Hihi.Vad glad jag blir att jag har två barn:)! My thumbs and me kan få lite semester.

Tänkte passa på att ha en bloppis här nu för er som är intresserade.
Till salu en liten hobbysax, skaft i svart plast, lite skev men fungerar att klippa det mesta med. (Särskilt häckar....) Pris högsbjudande. Hör av er om ni vill bjuda på den ;)

onsdag 14 mars 2012

Träningsvärk i tummen :)

Bellosar.

Det blev en riktigt bra dag idag soligt och fågelkvitter...så där vårigt ni vet som det är just nu. Då man  vill göra precis allt och lite till :).

Ibland blir det inte som man tänkt sig :). Jag har tänkt att klippa vår Lavendelhäck länge, väldigt länge... Idag tyckte jag att jag tänkt tillräckligt länge och nu var dags för årets klippning.
I år skulle den ner mycket för det har jag läst att man ska göra typ vartannat år och bara där hörde jag att det dags nu.
Fram med allt som behövs...men hittade inte stora saxen eller sekatören...men jag hade ju bestämt att häcken skulle klippas så jag hittade en liten hobby eller pysselysax eller vad dom nu heter...ni vet sån där man klipper små pappersbitar med när man eller om man roar sig med lite pyssel. Är man envis så är man...häcken är klippt och jag har jä... ont i tummen :). Skavsår och träningsvärk och skitsnygg häck det kallar jag en riktigt bra dag :)!

Hur har ni haft det idag?

Vårfeelings


På mitt köksbord just nu bor dessa små vårfeelingsblommor, vita pärlhyacinter.
Nä, mitt köksbord är inte svart...det är vitt så klart:) De står på en svart bricka:).
Solen håller precis på att spricka igenom molnslöjorna...det är en vacker morgon. Det här kommer bli en bra dag...en fin vårdag att njuta av.   

"Hela du är som ett
känsligt musikinstrument.
Stäm ditt instrument
och finn den melodi
som ger dig lycka."

tisdag 13 mars 2012

Gwyneth Paltrow nya Lindex modellen gillar jag





Lånade DV.

Nya modellen för Lindex är så fräscha Gwyneth Paltrow. Hon ser så sund och fräsch ut tycker jag. Hon är så där naturligt vacker precis som deras förra modell Reese Whitherspoon är. Kläderna börjar att säljas 21 mars på Lindex och är en kollektion i Hampton stil. Jag gillar det våriga, enkla och somriga :). Det är roligt att våren kommer med lite färgklickar till oss :).

Vad tycker ni? Vilken outfit gillar ni bäst?

Nu på med stegräknaren och dagens promenad! Ska bli skönt att komma ut i friska luften. Såg att vi ingen frost i natt haft...mina blommor hade klarat sig finfint :). Nu håller vi tummarna att det fortsätter så, eller hur? Kram på er

Motion är viktigt och roligt



Planterade blommor i utekrukorna igår så nu får frostnätterna vara lite snälla.
Läste i vår lokala tidning att håller temperaturen i sig så har vi snart en officiell vår :).


Nästan varje vår plockar jag fram min stegräknare för den peppar mig att gå det där lilla extra och som vi alla vet så är det viktigt med motion och att röra sig för att må bra. För mig själv ser jag det som ett sätt att förbättra och bibehålla mitt välmående och så tycker jag det är roligt också:).
Just nu försöker jag hitta balansen mellan vila och motion. Jag är inne i en liten period av MS trötthet nu så ibland när jag varit för aktiv blir jag helt uttjasad och det kan sitta i flera dagar efteråt och som ett brev på posten kommer det en massa andra konstiga symtom då. Samtidigt mår jag som allra bäst att hålla mig igång...blir inte lika stel i kroppen då, orkar mer och blir så mycket gladare. Det är just det där med att hitta balansen som är det svåraste. Hur roligt det än är...så måste det vara lagom på in och utkontot.

När jag är ute och går så vill jag oftast gå själv så jag kan gå i min egna takt i lugn och ro och utan stress...så mina ben hinner med och jag kan stanna och andas när jag vill :). Cykla är en annan favorit hos mig och jag cyklar nästan alltid till jobbet. Det är en härlig känsla att susa fram i sin lilla stad:).

En annan träningsform som jag känner är bra för mig är Yoga. Jag har en tränings DVD som jag använder här hemma. Yoga kan vara en bra träningsform för att lindra symtomen vid MS och man får testa sig fram för att se efter vilka övningar som passar en själv bäst. Övningarna är skonsamma samtidigt som de ökar rörligheten och styrkan. Kroppsövningar, andningsteknik och meditation kan också bidra med mental avslappning och en positiv sinnesstämning. Visst är det så att man blir gladare och piggare att röra på sig och det behöver inte vara ett maraton...utan man gör så mycket man känner att man själv vill och orkar :). Man gör det bästa man kan utifrån sina egna föruttsättningar :).

Tränar ni något? Har ni några bra träningstips så får ni gärna dela med er! Ha en fantastisk dag alla ni!

måndag 12 mars 2012

Vårkänslor



Har ni vårkänslor? Idag ska det bli årets varmaste dag hitills och det känns kan jag lova. Det går att sitta ute i bara en blus, solen värmer så där varmt och skönt. Solglasögonen är framplockade för länge sen. Gud så glad man blir när våren kommer...vill mest sitta i mina solglasögon och bara le för så härligt är det :). Livet blir så mycket ljusare och trevligare och man vill bara skratta och le och vara ute hela tiden:). Det verkar som alla blir på extra bra humör...på morgonpromenaden mötte jag flera som sa hej och log...självklart log jag tillbaka och sa hej :).

I helgen har bloggen inte alls hunnits med för vi har haft så mycket trevligheter och igår hade jag tänkt att jag skulle kika in...somnade kl.20.30...lycklig och dötrött:).

Förresten imorse såg jag inga snödroppar i gräsmatten men nu är det flera stycken som ploppat upp. Det är vår det:)! Ikväll ska det planteras lite i utekrukorna.
Hur har ni det? Har ni många vårtecken hos er?

Önskar er den finaste vårdagen...vårkramar

fredag 9 mars 2012

Så sorgligt....

Ibland händer saker som man inte vill ska ske. Det där telefonsamtalet eller sms:et som dimper ner. Det där sms:et är normalt sett bara är så där mysigt på fredagen. Idag ramlade det in lite för sent och det hade ledsamma nyheter med sig. Jag och familjen finns här och i huset får vi plats för såå många mer....

Vi finns här. Jag tänker på dig M <3. Kramar i tusen massor

Då var det dags igen :)


Krispiga fräscha tulpaner med lite äppel och körsbärskvistar i.

Idag har datorn inte alls hunnits med utan det varit fullt med fix och orken har varit snäll emot mig också. Nu är tulpanerna och maten inhandlade och snart ska jag börja förbereda inför kvällen. Duka fint...tända massor av ljus och så ska jag ska baka Pestosticks som lite tilltugg före maten. Dom är underbara att knapra på så där lite innan maten :).

Visst är det härligt med fredag igen? Hela familjen hemma... och mycket mys...det gillar jag :). Vad gör ni så här på fredagseftermiddagen/kvällen? Fixar ni inför fredagsmyset också?  Önskar er alla en skön kväll och så ses vi lite senare igen!

torsdag 8 mars 2012

Bara vara


Mysiga gränder i Gamla stan i vår vackra huvudstad.

Börjar med att säga ett stort grattis till er alla ni vackra och begåvade kvinnor...grattis på Internationella kvinnodagen <3.

Inga måsten här idag utan bara vara. Läsa min bok, bläddra i nya tidningen..vila och gå omkring i myspys kläder hela dagen. En härlig känsla och så behövd.

"När du haft bråttom
behöver du stanna upp
och vänta in din själ."

onsdag 7 mars 2012

Olivoljesmör a la messan och lite tips & shopping


Ikväll har jag gjort Olivoljesmör med flingsalt.


Smör och olivolja i skålen.

 Lite flingsalt i sen är det bara att börja...

...mosa ihop allt och sen in i kylskåpet. Ta fram det en liten stund innan det ska serveras.
Ät och njut!

Det är så gott på nybakat bröd eller på ett mumsigt knäckebröd och så enkelt att göra. Har ni någon favorit som ni gör lite då och då?

En annan favorit som jag brukar göra är min egna musli men nu var det länge sen...så nu är det dags för en ny laddning i glasburken som ekar tom.

Idag var jag på ICA och måste tipsa er om den nya juicen granatäpple 100% ren juice.. inga tillsatser alls...inget socker heller bara fullproppad med nyttigheter. Den är supergod och det känns som man får en vitamininjektion och det behöver vi nog alla nu :).

Som vanligt när jag visar mig ute i en affär så kommer jag hem med lite annat också...förstår inte varför det blir så men kul är det :). Idag fick ett snyggt bälte, ett par snygga skålar och en kudde följa med hem. De trivs så bra här kan jag säga.

Nu är det matlagningsprogram på schemat halv åtta hos mig och sen blir det mästerkocken så nu vet ni vart jag sitter...i favvissoffhörnan framför TV:n. Nu tar vi myyys, eller hur? 

Sockersöta Louis Vuitton & en god natts sömn



Pics from LV.

Dom här sockersöta reklambilderna från Louis Vuitton får mig verkligen att tänka på våren och sommaren. Jag som inte gillar glass speciellt mycket blir sugen att köpa den första struten med olika sorters färgglad glass i och sitta i solen och mumsa :). Vad tycker ni om dom pastelliga bilderna?

Gissa om jag somnade i soffan igår...? Mmm, det gjorde jag:). Har sovit så gott hela natten och nu håller jag tummarna att piggheten håller i sig hela dagen. Ha en härlig dag alla ni fantastiska bloggisar!