onsdag 27 oktober 2010

Grå eller brun? Eller kanske svart...? Vad tycker ni?


Jag känner just nu att jag är värd något jag gillar. Visst är jag? Jag vill ha den här Odd Molly tunikan. Myspys plagg att tassa omkring i. Det piggar upp i min tillvaro...har jag fått för mig. Vilken färg ska jag välja? Svart, brun, grå, blå eller kanske vinröd..?
Jag tycker vi alla är värda små godsaker lite då och då.

söndag 24 oktober 2010

Stress

Det pratas väldigt mycket om just ordet stress idag. Oftast i negativ bemärkelse. Stress behöver inte alls vara bara negativt. Det kan vara positiv stress så länge man känner att man mår bra av det.

Jag själv gillar att ha mycket omkring mig och en del tolkar det som om jag har stressigt men det är helt tvärtom...skulle jag inte ha mina saker att göra då skulle jag bli stressad av att bli understimulerad. Att det händer för lite helt enkelt, bättre att det händer för mycket.

Stressen blir negativ när den går över till press. Vi alla människor är ju så olika och jag mår bra när jag har lite press på mig, lite lagom. Jag gör bäst ifrån mig när jag är nära en deadline. Jag packar oftast i sista sekund när jag ska ut och resa.

Samtidigt så lyssnar jag mycket på mig själv och ibland kan jag stressa hur mycket som helst och ibland går det inte alls för då känner jag av att jag är på fel sida. Visst är det så att jag kan bli stressad när jag vill så mycket men...orkar så lite. Men...jag vet om det och då kan jag hantera det genom att prioritera.

Sen kan man alltid fundera på vad är det som gör att just man själv blir stressad. Är det tempo? Måsten? Eller är det vissa händelser eller vissa människor? Understimulans?

Det viktigaste är att lära känna sig själv och vara lyhörd och följa sin egna känsla. Vi har alla olika stresströsklar. Vad tycker du om stress?

Koppla av

Nu är det nästan färdigröjt för idag. Anonnserna ligger ute på blocket och nu hoppas jag att telefonen börjar ringa snart.

Nu ska det kopplas av. Ljusen är tända och potatisgratängen står i ugnen och doftar vitlök...mycket vitlök. Mums!

Tack snälla M för den fina orkideén jag fick av dig! Vad det värmer i hjärtat när en vän bara kommer förbi med en blomma...bara så där. Jag är glad att jag har så fina vänner och ni vet väl hur rädd jag är om er. Ni är guld värda!

Kramar och söndagssoftarhälsningar till er alla!

Göra sig av med saker

Om ni bara visste vad mycket saker jag har...mängder. Jag älskar ju inredning och att låta mig inspireras av inredningsbloggar och tidningar. Jag har inte allt framme som tur är...men har desto mer i kartonger här och där. Jag skulle lätt kunna inreda ett par lyor eller hus så här på stående fot.

Nu är det dags att rensa i sakerna. Det känns på ett sätt befriande att göra sig av med saker. Man behöver inte ha så mycket. Jag har precis upptäckt att blocket och tradera är alldeles underbart...allt går att sälja. Så nu vet ni vad jag gör idag....lägger in annonser. Jag hoppas att dom som köper mina gamla prylar älskar dom lika mycket som jag gjort.

Det vräker ner regn här idag också, allså en perfekt dag att rensa. Vad gör ni en söndag som idag?

lördag 23 oktober 2010

God förmiddag...

...på er alla! Vet ni vad jag gör...jag tassar fortfarande omkring i min morronrock...det är ju lördag:). Lite försenat förmiddagskaffe med en god bulle står just nu på att göra listan.

Igår beställde jag soligt väder till idag men väderguden har inte lyssnat på mig alls för ute regnar det. Fast vad gör väl det...jag tänder ljus och myser inne istället. Jag lägger mig nog och läser en bra bok istället, en thriller. Har ni några bra boktips?

Ha en underbar dag alla ni goa människor!

fredag 22 oktober 2010

Cancer och sjukdomen MS

Ni precis som jag ser ljuset där borta...eller hur? I vilken gränd man än hamnar i gäller det att hitta ljuset och fånga stunden här och nu och göra det bästa av allt. Jag tror att jag är en expert:) på just det, att fånga stunden här och nu.

Jag hade just fått reda på att jag hade sjukdomen MS.... nästan samtidigt som jag fick reda på att jag hade misstanke om cancer. Det är ett tufft besked i sig. Det var tufft för de få som visste om det. Jag var precis nyligen på en ny kontroll.

En del av mina bloggissar kommer säker ihåg min ångest... Jag vet att jag har sjukdomen MS och kanske cancer. Den här gången klarade jag mig kanske. Bara cancer i sig är ett skrämmande ord.

Nu är jag kallad till genus forskning...det handlar om, om att jag kanske bär på cancer just nu. Det ligger i mina gener.

Jag är glad över att jag vågat ta det här beslutet. Det är bättre att veta och göra gott utifrån det. Jag hjälper ju mina barn genom att göra detta. Är det inte så...är man stark så facar man verkligheten även om det gör ont?

onsdag 20 oktober 2010

Perfekt dag med positiva energier

Vissa dagar är allt så där bra...så där jättebra...och lite till. Det kan börja hur som helst och när man sammanfattar dagen, när man sitter med facit i handen så blir det en perfect day. Vad är det då som gör att det blir en sån bra dag trots att man känt av sina MS symtom mer än en vanlig dag. Trots att man har mycket omkring sig och är trött, MS trött och yrslig.

Jo, det är ju så att positiva händelser och människor ger så otroligt mycket positiv energi som överväger allt det andra om man väljer att fokusera på det positiva. Jag suger åt mig energi när jag träffar människor som ger mig kraft, positiv kraft. När det är åt andra hållet....ni förstår vad jag menar då stänger jag helt....jag drar ner en rullgardin framför mig och då kommer inga energitjuvar åt mig.

Idag har jag fått så mycket energier så den här dagen blev en perfekt dag. Så här skulle alla dagar vara...men som dom säger i Alfons böckerna man måste ha det tråkigt ibland för att uppskatta det roliga i livet.

Önskar er alla en drömkväll och en perfekt dag imorgon! Kram till er

måndag 18 oktober 2010

Klicka hem...

Bild från Blomminghome

...saker från nätet är kul och smidigt. Dom här två små godsakerna ska få flytta hem till mig. En med vit tvättmedel och med colour. Visst är dom snygga? Brukar ni beställa på nätet? Vad brukar ni beställa i såna fall?

Idag har det varit en alldeles vanlig måndag. En måndag med jobb. Jag måste nog erkänna att jag känner mig trött och sliten just nu. När tröttheten kommer så hoppar en del lustiga symtom fram. De har liksom hållt sig borta men helt plötsligt så dyker de upp...så där bara. Så ikväll ska jag inte göra något alls...mer än att vila och ta hand om mig själv.

söndag 17 oktober 2010

Sköna söndag

Jag gillar söndagar, sköna söndagar. Sovmorgon och frukost framför morronTV. Mys och lugn och ro...ingen stress alls.


På med walkingskorna och ta en promenad med vovvsen. Vilket väder vi har! Solen skiner och det är höstlikt ute...brrr kallt är det också. Nu är det vantar och halsduk som gäller för hela slanten.

Efter promenaden kommer det bästa...Latte och paj, gud så gott. Det här är rabarberpaj.
Igår bar det av till min favorit inredningsaffär och vet ni...jag köpte ingeting eftersom jag har köpstopp på mig själv. Jag la undan ett par saker som jag ska hämta senare...det räknas väl inte som ett köp???
Ha den underbaraste söndagen alla ni goa!

fredag 15 oktober 2010

Så är det...

Jag jobbar mycket just nu, precis som vanligt och lite till (är som en duracellkanin, hinner inte så mycket mer och orkar inte heller så mycket mer) och jag har så mycket annat i mitt liv, mitt riktiga liv. Det som är det viktigaste i mitt liv. Så är det...här just nu. Hur är det hos er?

lördag 9 oktober 2010

Havskräftor

Finns det något godare än skaldjur? Dom här små eller rättare sagt stora havskräftorna mumsade vi på i västkusten i somras.

De kom direkt från fiskarn, köpta direkt vid båten, alldeles livs levande. Det är en fantastisk känsla att få göra det. Efter kokning så är de så här fräscha och goda.

En njutning är det att få hugga in på ett sånt här fat. Ikväll blir det skaldjur här hemma om en liten stund...med gott bröd, ett gott vin, ailoli och så klart de goda skaldjuren.
Gillar ni skaldjur?
Jag vet att jag sagt det förrut och nu kommer det igen...Livet är till för att njutas av!
Ha en trevlig lördagskväll alla ni underbara bloggisar!

fredag 8 oktober 2010

Tiden går fort...

...när man har roligt och fullt upp. Den här veckan har jag varit på resande fot och haft mer än fullt upp och datorn fick följa med men...jag var så trött på kvällarna så jag somnade ifrån den efter dagarnas späckade schema...och all god mat. Hur har er vecka varit?

Nu är det äntligen fredag igen! Nu har vi ätit gott och äntligen får man ramla ner i soffhörnan och titta på IDOL. Såg ni att SEAL var med...han är ju så bra. Eller vad tycker ni?

Den här veckan har jag intalat mig själv att jag är en supermamma...ni vet en mamma som fixar allt och lite till...så långt från sanningen som det bara kan vara. Finns det några supermammor som klarar allt? Nä, det gör det ju inte men jag har i alla fall fortsatt min kamp med dotterns skola och jag har kommit en lång bit på vägen. Jag har fått svar och pratat med rektorn. Det känns som en seger! Är faktiskt stolt över mig själv och det viktigaste av allt är ju att min dotter får det bättre på sin skola och att jag är en engagerad mamma som försöker påverka det jag kan.

"Böner förändrar inte verkligheten.
Böner förändrar människor
och människor
förändrar verkligheten."

måndag 4 oktober 2010

Stå på er och friskolor

Idag har jag tagit tag i saker. Jag säger till er...Stå på er!! Jag har stått på mig idag och lite till. Ibland undrar man... att man ska behöva stå på sig om saker som egentligen ska fungera, saker som borde fungera.

Mitt projekt idag var...yngsta tjejens skola. En friskola som inte har allt under kontroll i alla fall inte i mina ögon. Det jag säger är inte att det är fel på friskolor. Hon har gått på det förrut och det har fungerat bra. De kan vara precis lika bra som andra skolor. Nu är det inte så med min dotters...det är mycket som saknas där. Jag har påkallat det en längre tid utan att få något gehör alls och nu känner jag...det är nog och då får man helt enkelt ta tag i det och STÅ PÅ SIG!!


Jag väntar med spänning på rektorns verksamhetsplan inför framtiden imorgon...