fredag 30 april 2010

Yippee it`s friday

Ingen är gladare än jag tror jag...att det just är fredag idag. Jag vill inte åka karusell mer (yrseln) den här veckan. Det är ju Valborg också. Vad ska ni göra?

onsdag 28 april 2010

Älskad konstnär

Idag när jag kom hem från jobbet åkte den yngsta dottern och jag iväg till en konstnärsaffär för att köpa färg och nya penslar. Vi köpte även en ny målarduk i modell större. Som en del av redan vet så har jag en konstnär här hemma. Det är yngsta dottern som målar tavlor. Hon fick sin första beställning på en tavla för ett tag sen, stolt mamma det är jag det. Nu är doftljusen tända och musiken ljuder i hennes rum och hon målar för fullt. Här får ni se en av hennes tavlor som hon målat för länge sen.

Många av hennes tavlor dekorerar hon med pärlor, noter, snören och lite annat smått och gott. Jag är en mycket stolt mamma och jag älskar hennes tavlor och hennes kreativitet! Kreativiteten har utvecklats så mycket genom åren som gått och det är så fantastiskt roligt att få följa det. Vill ni se mer tavlor av min älskade konstnär så hojta till. Kanske vi ska ha en liten vernissage med champagne, lite gott tilltugg och vackra tavlor här på bloggen, vad tycker ni?

tisdag 27 april 2010

Full rulle och stegräknare

Dagarna går i full rulle. Det har varit mycket nöje i helgen. En perfekt helg...jag har stormtrivts! Nu ska jag sätta mig i soffan och se på TV och njuta av mina nypoppade popcorn. Gillar ni popcorn?

Jag ska läsa ifatt hos er och se vad ni hittat på också, så klart.

Nu ni, har jag satt på mig min stegräknare...den ska ju inte ligga i byrålådan så här på våren när promenadvädret är som bäst. I helgen gick jag så mycket så i måndags morse tog jag mig knappt ur sängen. Lagom är bäst som man brukar säga. När jag gör något så gör jag det fullt ut och lite till:).

torsdag 22 april 2010

Askmolnet


Det slog mig just nu hur tyst det varit innan. Sista veckan har man varken sett eller hört några flygplan. Nu både syns och hörs de igen. Tack och lov får man säga för alla strandsatta resenärer som är ute på vift och äntligen får komma hem igen eller kanske så vill en del äntligen få resa bort.

Tänk att ett askmoln kan ställa det så mycket. Vad skulle hända om kamraten Katla beslöt sig för att vakna? Det skulle nog ställa till det mycket i det som egentligen är vår sårbara infrastruktur. När en sån här sak händer så inser man hur sköra vi är och hur beroende vi är av transportmöjligheter som flyg. Jag tror de flesta av oss har någon som vill hem eller är på väg bort eller som kanske skulle åkt iväg för ett tag sen.

Har ni märkt av askmolnet?

Har bestämt mig

Tack för era goda smakråd! Jag har bestämt mig...det blir ett par vita Converse i helgen. Jag struntar i om dom blir smutsiga...det finns ju tvättmaskin:) och dessutom har jag ingen lust alls att tänka praktiskt just nu. Snyggt blir det och det kan vara charmigt med ett par välanvända och lite lagom smutsiga skor. Då syns det att jag lever och har kul!

Imorse blev jag förvånad och så där lite lagom sur när jag gick upp och såg att det snöa ute och att marken var täckt av vit snö. Det ska ju vara vår och sol nu, eller hur? Lilla surheten försvann snabbt...och dagen har ägnats åt roliga saker och mycket skratt istället. Vad spelar det för roll att hänga läpp över lite väder som jag ändå inte kan påverka. Imorgon kommer veckans bästa dag igen och imorgon ska jag packa för jag ska iväg på roligheter i helgen. Längtar... Vad ska ni göra i helgen?

tisdag 20 april 2010

En vän

Träffade en vännina idag. Hon är en vän som jag får superduperenergi av. Vi tisslar och tasslar och jag mår bra så bra när vi har träffats. Jag får en magisk energi som jag lever på länge.

Ikväll fick jag ett sms av henne...där hon sa att hon var fulltankad med energi och att hon blir så peppad och får så mycket energi av att träffa mig. Snacka om ömsesidigt...

Det är det här som kallas...att det klickar mellan två människor när det är som allra bäst!! Grymt härligt är det :)! och mer sånt. Den godbiten är jag rädd om!

Glöm inte hjälpa mig vilken färg på dojjor jag ska ha. Se nedan.

Vilka ska jag ha?

Jag ska köpa mig ett par Converse. Nu undrar jag vilken färg ska jag köpa vita eller svarta. Vad tycker ni?

söndag 18 april 2010

Härlig söndag

Min orkidée som jag köpte för ett tag sen blommar för fullt nu. Det är hur mycket blommor som helst som ni ser. Jag vårdar den ömt och jag njuter av den.

Överraskningen är färdigplanerad för mina döttrar...in i minsta detalj. Jag fick en påbackning idag av döttrarna att dom minsann är stora. Jo, jag vet men dom är i alla fall mina älskade barn. Jag vet också att dom gillar överraskningar:).
Idag har jag planterat vita penséer. Så klart så blev dom vita eftersom det är min favoritfärg. Jag var också iväg och storhandladlade inför veckan och då passade jag på att köpa mig ett par nya jeans, vita blev det...sommaren är ju snart här. Lilla dottern fick med sig två par jeans hem även hon och ett par såå snygga skor. Är sugen på dom jag med.
Nu har vi ätit en god middag och ska snart landa i soffan och se en bra film. Naglarna ska lackas också...tror det blir rött idag.
Imorgon väntar en ny vecka, en bra vecka!
Hur har er söndag varit?

Underbar vecka

Den här veckan har vi haft ett fantastiskt väder. Jag har passat på att smita hem lite tidigare från jobbet. Vet ni vad jag gjorde då... Jag satt på en parkbänk och mumsade i mig glass och njöt av solens strålar. En guldstund.

Nu ska jag sätta mig ner och planera en överraskning. En överraskning för mina barn. Den stora tjejen vet lite men minstingen har inte en aning. Gillar ni överraskningar?

onsdag 14 april 2010

Funderingar på livet

Ibland i livet kommer man till en punkt när man ställer sig frågan, vad vill jag ha ut av livet.. livet som jag lever här och nu, just nu i nuet och min framtid. Vad vill jag göra? Hur vill jag leva? Vad vill jag göra på min fritid? Vad vill jag arbeta med? Vad vill jag berika livet med? Vem vill jag umgås med? Vad är det viktigaste i mitt liv? och kanske tusen frågor till...

Jag har kommit till den delen av mitt liv. Har varit där förrut. På ett naturligt sätt så kom dom funderingarna när jag fick reda på att jag hade en kronisk sjukdom som jag inte visste vad den skulle göra med mig. Nu har jag bestämt mig för att den inte ska få göra mig illa. Det har alltid slutat på ett positivt sätt...även om jag ibland har önskat att någon ska berätta för mig hur jag ska göra. Jag kan tänka så...trots att jag är en beslutsmänniska som ständigt tar beslut och då tar jag dom snabbt, väldigt snabbt och oftast hamnar dom rätt.

Jag tror att vi alla har dessa funderingar någon gång i vårt liv. Jag hoppas det, för det är såna tankar som gör att vi utvecklas som människor. Jag mår jättebra och jag mår ännu bättre av att få klarhet i en del av mina funderingar. När klarheten kommer så kommer min kämparglöd, min glöd att ändra en del i mitt liv, så det är som jag vill och så som jag mår bra av. Det kan vara en liten sak eller en stor förändring. Oavsett om det är det lilla eller stora så är det viktigaste att vi tar tag i det.

Hur gör ni?

"Man säger till de gamla
att de ska leva på sina minnen.
Det är ett hårt tal.
I varje period av sitt liv
skall man leva i nuet."

söndag 11 april 2010

chokladmassage

Den här veckan har jag lyxat till det... bara för mig själv. Jag har varit på chokladmassage. Det var så avkopplande och doftade så gott. Älskar man choklad så är det alldeles underbart både för kroppen och själen.

Min timma på britsen gick väldigt snabbt. Jag hade gärna legat kvar en timma till. När jag gick därifrån så doftade hela jag som en chokladkaka och visst köpte jag med mig en flaska massageolja också. Den går precis lika bra att smörja in sig med efter duschen.

Nästa gång jag går på massage så ska jag testa någon annan sort. Heta stenar kanske... Har ni någon favorit?

En liten vårblomma fick följa med hem också. Nu väntar dammsugaren och promenadskorna på mig.

fredag 9 april 2010

Får inte nog...

av Kladdkake kexen. Idag firar jag att det är fredag igen. Kexen slinker ner så enkelt så...och snart är det dags för fredagsmys. Det måste ju firas, eller hur?

torsdag 8 april 2010

Hur får man en kvinna att spara pengar

Ja, det kan man ju undra...för visst behövs det där lilla extra. Nu verkar det som om bankerna äntligen förstått!!


Jag lovar...jag ska hålla hårt i mina pengar nu. Jättehårt...men en restisresa ska det bli och...jag tar med mig lite sparade pengar hemifrån, så klart. Får se om jag köper upp dom eller...kanske tar med dom hem igen.
Hur ska ni göra?

tisdag 6 april 2010

Vacker miljö vardag restresor




Idag började vardagen igen efter påskledigheten. Det har varit sköna lediga dagar, lata dagar med lagom med rutiner.
Lite vacker miljö fick vi uppleva också när vi var och åt vår påskbuffé. Tänk att maten kan smaka så mycket bättre när det är i en trivsam och vacker miljö.
Just nu sitter jag och tittar på restresor...det är nog så att det måste bli en sista minuten snart...kanske i maj det skulle nog passa mig bra...alldeles perfekt skulle det vara. Visst är det något speciellt med att resa och upptäcka nya ställen?

måndag 5 april 2010

Berätta om sin sjukdom ms eller inte

Jag vet att jag skrivit om det här tidigare i min blogg och nu har det blivit aktuellt igen då ett nytt fall av uppsägning skett och domen kommer snart. Det tidigare fallet gick igenom...som arbetsbrist. Ska man berätta på sitt arbete att man har ms eller inte?

Egentligen så borde det vara en självklarhet att berätta om det men med facit i hand när man vet att människor fått sparken för att de har ms så kanske man tänker sig för vilket är förståligt.

Det är ganska lätt för arbetsgivaren att gå in och hitta saker en ms sjuk eller någon annan sjukdom, där man kanske inte klarar det lika bra som andra även om man gör det och tom så kanske så gör man ett bättre jobb.

Det blir på något sätt lättare att skylla sämre prestationer på att man vet att personen har en sjukdom och att personen kan bli sämre och eventuellt göra ett sämre resultat och kanske kosta pengar i framtiden med sina skov som innebär sjukskrivningar och rehabiliteringar, deltidsarbete och kanske arbetsanpassningar och omplaceringar som följd.

Ni precis som jag vet...att vi alla presterar olika i olika faser i livet oavsett om vi är friska eller sjuka och det är precis så som det ska vara, tycker jag. Jag tycker att det borde vara en självklarhet att berätta fast jag vet nu att det inte är det, det finns en fara med det trots att ärlighet borde vara längst.

Ska man berätta eller inte... Vad tycker ni? Har ni berättat om er sjukdom?

Orkideé och påskbuffé




Igår var vi iväg och åt påskbuffé på ett trevligt ställe. Det fanns hur mycket som helst gott att äta. Jag plockade bara ut de godaste sakerna. Igår kväll när vi kom hem fick jag så ont i magen så jag fick gå och lägga mig...det var ju inte riktigt det jag hade planerat att göra. Gick och la mig och läste med värmekudden på magen.
Kanske jag hade ätit lite för mycket i alla fall...en salig blandning av allt...gott är det ju.
Idag bär det iväg på en ny middag...får nog hålla mig lite lugn idag så jag är snäll mot min mage.
När vi var i blomsteraffären köpte jag mig en orkidée. Jag gillar dom blommorna mycket. Nu hoppas jag att den ska trivas här hemma...ibland är det lite si och så med det. Har ni några tips så får ni gärna höra av er.

fredag 2 april 2010

Dagens fika

Dagens fika blev ett supergott recept från Leilas bok A cup of cake. Chokladmuffins med bitar av mörk choklad i, vi tog 80% mörk choklad. Minstingen och jag bakade på ihop efter att vi varit i blomsteraffären och handlat blommor till utekrukorna.

Så klart så blev det en latte till också. Den här gången med vanlig mjölk istället för Baristamjölk...det går precis lika bra. Jag är latteberoende har jag alldeles själv kommit fram till. En latte varje dag...det gör susen det.

Jordgubbarna hittade vi i mataffären. Tack ICA och Spanien. De smakade så där solvarma och goda som de smakar i Spanien just nu, precis som min stora dotter sagt som nu är där i ljuva Spanien och njuter av solen och av jordgubbarna.

Glad Påsk

Idag börjar ledigheten...så härligt. Imorse var det molnigt här, nu börjar solen titta fram. Jag har ätit frukost i lugn och ro och läst tidningen från pärm till pärm. Det är en härlig känsla.

Nu ska jag hoppa i walkingskorna och ge mig ut på en promenad. Jag har plockat fram lite goda recept så när jag kommer hem ska jag baka en smarrig kaka till eftermiddagskaffet. Jag ska fota resultatet till er.

Jag har gjort ett eget litet påskägg. Jag rev ur sidor ur en gammal notbok och en gammal roman. Jag tycker det blev charmigt. Jag ska göra några fler idag som jag ska ge bort imorgon. Dom ska innehålla andra saker än godis. Jo, ett med godis blir det...annars blir minstingen ledsen:). Ger ni bort påskägg? Vad fyller ni dom med?