söndag 28 februari 2010

Härlig helg med loppis och Per Morbergs mat

Vaknade tidigt i lördags morse...var så pigg på att ge mig ut på min loppisrunda. Sagt och gjort så begav jag mig iväg till några av stadens olika loppisar. Fick jag med mig några fynd? Så, klart jag fick! Lite smått och gott som jag är jätte nöjd med. Speciellt med mina fina ramar som jag hittade.

I shoppingyran så köpte jag lite annat också. Ett av mina fynd, från bokrean blev Per Morbergs kokbok. Vilken härlig och underbar bok...den rekommenderar jag varmt till er som gillar att laga mat. Boken innehåller en massa goda recept och en massa inspirationsbilder och som ett extra plus rolig läsning om honom själv. Speciellt hur det är att vara ensam man med fem döttrar och en fru:).

När man kommer hem med en sån bok och låter sig inspireras så blev det givetvis att låna ett fiskrecept så där på direkten. Det blev Morbergska fisksoppan...den var så god!

Dagen idag fortsatte lika bra som igår...trots mina mardrömmar om maskar och skalbaggar i natt. Undrar var jag fick det ifrån...

fredag 26 februari 2010

Äntligen fredag

Idag är det fredag igen! Om ett par timmar är det helg. Det tackar jag varmt JA till. Det passar mig alldeles perfekt. Den här helgen ska jag bara göra roliga saker...alla andra måsten får vänta. Jag ska bara njuta av min helg!
Imorgon blir det en loppisrunda för mig och sen hem och läsa alla mina tidningar som ligger och väntar på mig. Det är livskvalité.
Vad ska ni göra i helgen?

Det som göms i snö...

...kommer fram i tö. Det såg jag idag, både det ena och det andra :).
Har ni sett det också?

torsdag 25 februari 2010

I love you...

Hur jag än och än vrider på det så har jag så svårt att förstå att en en del människor ständigt klagar på allt i sitt liv. Självklart så måste man få klaga...men inte ständigt. Ställer mig frågan... Kanske det är ditt liv? Hur vill du må? Vad kan du göra för att må bra? Vem har ansvaret för just ditt liv?...

Var tacksam över det liv ni har.. ni bor inte Haiti.. eller gör något åt eget ert liv....

Eva Cassidy dog 1996 i hudcancer och då visste ingen vem hon var. Hon dog när hon fyllde 33 år.
Det var då hennes musik blev känd för allmännheten efter hennes död.
Efter hennes död blev hon en stor kändis. Jag tror inte det ska vara så. Det är här och nu lever vi lever, du och jag. Jag älskar hennes musik. Här får ni en litet smakprov.

Blandad kompott

Idag fick min tulpanbukett bli en blandad kompott av färger. Jag som nästan alltid köper vita eller ljust rosa annars. Mina älsklingsfärger på tulpaner. Den här känns som en vårig bukett med alla sina färger. Det passar så bra nu...för vår vill jag ju ha.

Snöar det ute...så har man vår inne.

Lockande semlor

När jag går hem från jobbet så går jag förbi ett litet mysigt konditori. De har så mycket gott att fresta med, oftast går jag bara förbi trots alla frestelser. Sneglar bara in...lite.

I tisdags gick jag hem efter arbetsdagens slut och då stannade jag till när jag fick se ett helt skyltfönster med bara semlor...semlor överallt..uppdukat så där underbart lockande och dom såg så där drömgoda ut. Svåra att motstå...så...

...jag gick in och köpte mig en av dom magiska semlorna.


Var bara tvungen att ta ett litet smakprov innan jag la upp den. Mmm, den var lika drömgod som den såg ut!
Gillar ni semlor? Hur många har ni ätit den här semlesäsongen?

söndag 21 februari 2010

Tulpaner och urusel bloggerska



I fredags köpte jag mig lite tulpaner. Prickiga i rosa och vitt.
Just nu är jag en urusel bloggerska. Jag tackar igen för att ni kommenterar och alla mail jag fått. Stort Tack till er! Men jag är bra på andra saker, just nu. Den här helgen har jag gjort andra saker. Gissa vad?
Tio poäng till er för jag vet att redan ni gissat rätt!! Jag har jobbat största delen. Så tråkig jag är...jag riktigt känner det själv. Det har varit och är alldeles för mycket jobb nu...men samtidigt så är det ju så kul med mycket av allt. Lite kollisionskurs blir det!
Idag blev det lite tid över för maken och mig till en promenad till stan i ett otroligt vackert snörikt landskap. Solen strålade från en klarblå himmel, vad mer kan man begära...inte mycket. Vi hade klätt på oss på ordentligt. Plockat fram våra skidkläder och det gick åt kan jag lova. Mina termobyxor värmde gott om benen. Min mammas stickade mössa till mig satt varmt om öronen.
Vi gick på gator och trottoarer som inte var plogade...det var som om man var i fjällen. Hade plockat fram min Bally kängor...dom gör gott för fötterna. Fast vi inga skidor eller snowboard hade. Jag såg framför mig hur vi skulle dyka in på en After Ski och digga till bra musik, dricka varm chocklad med vispgrädde, sitta i fjällstugan och mysa och spela spel och se på bra film och äta god mat och bara vara och umgår med lovely människor. Back to verkligheten! Som jag trivs bra med också.
Jag och maken hamnade i alla fall i ett par affärer också...för att värma oss. Han köpte sig två par byxor och jag en blus och en klänning så där i värmen, ni vet. Det var min dag i dag. Hur var er?

fredag 19 februari 2010

Björn Ranelid fejk eller den riktiga?

Såg idag att Björn Ranelid skrivit hos mig. Kul, tänkte jag men inte mer. Vackra ord vardet och det gillar jag . Stora dottern sa: Är du säker på att det är den riktiga? Stort tack till dig, älskling!

Ikväll när jag tittade runt lite på internet så såg jag att fejk Björn varit ute och surfat runt lite... och haft lite skoj...så det är nog en fejk Björn som skrivit hos mig. Eller vad tror ni

Svarar er alla imorrn. Ikväll jobbar jag fast jag inte ska, så blir det ibland.

Kramar till er alla! Tack för alla gulliga mail och kommentarer jag fått, ska svara till er alla!

torsdag 18 februari 2010

snö snö snö

Nu vräker det ner här. Det räcker nu. Undrar vem det är som önskat all den här snön...för det är väl ingen av er? Fint och vackert är det...men för mig ställer det till det.

När vi åkte iväg till Thailand så tänkte jag, tänk om vi inte får uppleva både snö och värme? Nu när snön äntligen kommit till oss på julafton. Nu vet jag att vi fick bägge och mycket också:). Fast egentligen så är det väl så här en svensk vinter ska vara. Det är bara vi som inte är så vana vid det. Jag har redan kollat på resa till nästa jul och nyår!! Förstår ni varför??

Minne MS Snö Fredag

Ja ni, som tur är så har vi flera TV här hemma. Annars hade det blivit KAOS...och en utskällning eller två eller kanske ännu flera :).Jag trodde nog det var en telefon när jag packade...annars kan jag ju skylla på min MS att jag börjar bli lite rörig i hjärnkontoret. Fast bara lite då...

Idag beslutade jag mig för att ställa in resan till huvudstaden imorrn. Det ska ju bli snö, snö i massor och hem vill jag komma...det är ju fredag! Här har det börjat snöa redan. Snöar det hos er?

På sista tiden har jag märkt att jag glömmer bort saker lättare. Minnet sviktar helt enkelt. Jag har en skrivbok vid sängen där jag skriver allt jag kommer på när jag ska sova. Oj, det är mycket det... På jobbet har jag ett stort papper där jag mindmappar över de saker jag ska göra. Pappret är oftast fullt med klotter. Ibland går det åt två stycken, alldeles fullklottrade. Hemma har jag små lappar överallt...men då glömmer jag bort vart de ligger för de ligger och skräpar överallt.
Vad beror det här på må tro?

Är det åldern som spökar...njaa, jag är alldeles för ung i alla fall i mitt eget tycke :): Är det min MS som spökar med mig. Eller är det min stressiga tillvaro som visar sig. Fast å andra sidan så kanske det är så att jag kommer ihåg det jag vill komma ihåg. Eller så är det bara så att jag är lite glömsk. Jag vet inte.
Vad tror ni?

onsdag 17 februari 2010

Var är fjärrkontrollen?

Ja, det kan man ju undra.. Hur ska jag veta det. Jag som är bortrest. Nu råkade det vara så att den låg fint nerpackad i min väska... Undrar vad jag skulle ha den till när det fanns andra som bättre behövde den.

Kommer inte alls ihåg när jag packade ner den...måste ha varit i ett svagt ögonblick :).

Dom här dagarna har varit roliga och intensiva. Efter en dags hårt arbete så var vi värda god mat och vin. Oxfilé med en supergod sås till och till efterätt en söt och god liten sak, så gott!! Imorse gick jag upp extra tidigt för att njuta av hotellfrukosten. Kaffe, ägg, youghurt med färska hallon på, Croissanter och ännu mera kaffe. Det är så lyxigt att få gå och plocka bland sina favoriter och bara sitta och njuta i lugn och ro.

Nu börjar efterdyningarna komma av alldeles för lite sömn, så ikväll blir det att hoppa i säng tidigt. Imorgon ska jag vara hemma på kontoret och på fredag åker jag till vår vackra huvudstad. Sen är det helg igen!! YIIPEE!!

måndag 15 februari 2010

Rosor och rosa

Imorse var jag riktigt lat och tog bilen. Tog mig en kvällspromenad istället. Det mesta är packat och klart nu inför konferensen imorgon. Det ska bli kul att åka iväg och träffa alla och den här gången riktigt längtar jag efter den goda middagen på kvällen och den goda hotellfrukosten. Sen så brukar vi alltid göra något roligt på kvällen också. Undrar vad det blir den här gången...har mina aningar...återstår att se om det blir vad jag tror...så roligt det blir då. Då längtar jag redan!

Igår var det alla hjärtans dag och då gav jag bort de här söta små rosa påsarna. Jättesöta små påsar med rosor på. I påsarna hade jag slagit in smycken i rosa silkespapper. Det är alltid roligt att få ge bort presenter tycker jag, speciellt när man ser att den som får det blir glad. Det är värt mycket! Påsarna ser väldigt rosa ut på bilderna, skum rosa färg...de var så där babyrosa ni vet.
Nu ska jag fixa till det sista här. Tänkte måla mina naglar och gissa vad det blir för färg idag...
Det blir rosa. Mycket rosa blev det här idag. Det här får bli en rosa må bra dag!!

Ny vecka och nya tag...

...och snart är det dags att gå hem. Det blir en tidig hemgång idag för jag ska hem och packa för imorgon ska jag iväg på konferens. Ska bara...

lördag 13 februari 2010

Små ord om kärlek

Imorgon är det alla hjärtans dag. Hjärtats dag och den röda färgens dag, kärlekens färg. En kärlekens dag. Det viktigaste är att tala om och visa att man älskar dom som betyder mycket varje dag och extra mycket när de som mest behöver det. Så slösa med kärlek i masssor till alla du tycker om. Det kan aldrig bli för mycket. Eller vad tycker ni?
...........
"Kärlek är
acceptera varandra."

"Kärleken är som en duva.
Håller man den för hårt
kvävs den.
Håller man den för löst,
flyger den."
...........
"Kärlek är större
än lagen."
...........
Riktig kärlek
låter sig inte döljas."

En lång...

..paus blev det. Faktiskt längre än vad jag hade tänkt. Vad har jag gjort under min paus..

Jo, jag har..
mest arbetat
köpt mig tre par jeans och ett par leggings
varit i Stockholm torsdag och fredag och jobbat
ätit flera luncher med en av mina vänninor
klippt mig
skrattat och gråtit
läst och vilat
städat min garderob
pratat långa samtal med en vän
gått långpromenader
varit på after work
pratat med min läkare och ska dit nästa vecka
badat med en badbomb från Lush, en för torrbollar
ätit god mat
köpt nya pocketböcker
vunnit 50 kronor på Triss
druckit många Latte
mitt skoskav har läkt
och en massa annat..

Vad har ni gjort?

onsdag 3 februari 2010

Lite pausmusik...

till er alla. Var rädda om er! Vi ses.
Varma kramar

måndag 1 februari 2010

Nyss hemkommen och mitt nya duntäcke...

Vilken tur jag har....hinner se lite av halv åtta hos mig, som ni redan vet...ett favvisprogram hos mig. Undrar vad prästen ska bjuda på för gott! Första dagen med allt nytt blev en dag i ett rasande tempo. Allt hände och lite till...nog om det. Jobbar man i servicebranschen så gör man och då är leendet alltid nära och mitt positiva tänkande finns ju redan där.

Igår var jag och shoppade mig ett nytt duntäcke, tjockt och gosigt och varmt precis som jag vill att det ska vara. Bäddade rent och gjorde fint i min säng och så klart i makens också. Riktigt längtade efter att gå och lägga mig med mitt nya duntäcke. Det var varmt och skönt...men oj, vad det prasslade. Lät som om jag hade en stor platspåse i sängen. Jag har sovit som en prinsessa...och maken har inte sovit alls för mitt prasslande inatt.

Nu ska jag gå och klippa min lugg så jag ser vad jag gör imorrn! Det var ett tag sen :). Ja, sen jag såg alltså.