måndag 30 november 2009

En award

Tack snälla Sussi för den fina awarden jag fick av dig! Du är go, du! Fick den med motiveringen, för din omtänksamhet och för din positivitet. Det stämmer bra...hoppas jag :).

Vill ge den till alla som läser min blogg. Ni är lika underbara allihopa! Det vet ni, eller hur?
Här kommer några...

Anna för dina alltid så vackra ord på din blogg och för att du och jag är bloggvänner i vått och torrt.
Malin för dina alltid så kloka och genomtänkta kommentarer och för din ödmjukhet.
Ellinor för din positivitet och glädje och för att jag får vara med och dela din graviditet :).
Madeleine för att du är min inspirationskälla inom inredning och dina så vackra bilder och ord.

Slösa med beröm

Ger ni mycket beröm till andra människor? Jag tycker de flesta kan bli bättre på det. Alla borde få höra mer beröm och inte bara berömmet, bra jobbat och sen vet man inte varför... utan vad är det jag gjort bra? Det får oss att utvecklas, lyftas och en vilja att göra mer och bättre. Ingen människa kan få för mycket beröm och tänk så bra man mår när man får ett ärligt beröm.

Varför dömer många av oss andra människors sätt att vara så snabbt? Vi vet ju inget om den andra personens bakgrund, erfarenheter, önskningar och motivet till hennes beteende. Den som är nöjd med sig själv har inget behov av att tala illa om andra för att höja sig själv effekten blir bara tvärtom, man trycker bara ner sig själv.

Det finns ett indianskt ordspråk som jag tycker talar sitt tydliga språk: Att man ska gå en mil i en annan mans mockasiner innan man kan bedöma personen ifråga.

Genom att säga positiva saker, berömma andra så lyfter vi inte bara den andra personen utan också själva. Alla mår så mycket bättre och mötena med andra mäniskor blir så mycket trevligare. Så slösa med beröm!

söndag 29 november 2009

Supergod glögg


Bild lånad från Dufvenkroks hemsida.
Gillar ni choklad? Om ni gör det så kan jag varmt rekommendera den här glöggen med chili och choklad. Jag älskar choklad i alla dess former. Supergod är den! Jag köpte den på ICA idag och flaskan är nästan slut redan. Det är gott betyg det!

1:a advent

Min adventskrans
Minstingen kom till slut hem. Jag somnade som en stock på direkten när hon kom in i dörren.

Började dagen med en lång frukost med en massa tända ljus. Stjärnorna och stakarna är på sin plats och lyser upp i det gråa vädret. Nu ska vi iväg på julmarknad. Jag är en julnörd...gillar stämningen. Tänk i år ska vi åka till ett varmt land och fira jul... Jag får nog packa ner en minigran i resväskan.

När vi kommer hem blir det fika...saffransfika finns det något godare och glögg. Önskar er alla en skön första advent!

lördag 28 november 2009

Mina älskade barn...mina uggs...


Har just nu varit ute och gått med mina Uggs ( Jag älskar mina uggs) och hunden i mina pyjamasbyxor...nyinköpna för dagen. Rutiga i rosa och grått, jättesköna! Visst, kan man gå ut i pyjamas byxor...eller? Sitter här och myser nu och ser på film. Min dag har varit bra. Hur har er dag varit?
Jag räknar med en lång natt. Sitter gärna uppe hur länge som helst bara jag vet att de kommit hem. Minstingen är ute på vift och den stora är ute på sitt håll långt ifrån mig. Jag är en hönsmamma, ok, jag erkänner direkt. Jag är det, för att jag är så rädd om dom. Jag älskar mina barn så mycket. Mina barn är mitt allt! Ett liv utan dom vore ett liv utan ingenting. Jag älskar dom så mycket! Jag vet att dom vet det eftersom jag säger det ofta. Jag älskar dig!


Sommarbild som minstingen har fotat.

fredag 27 november 2009

Chefen ringde igen...

Se tidigare inlägg Chefen ringde nu precis nedanför först.

-Hej igen! Sitter du vid datorn?
- Håller forfarande på och botaniserar med pappren...svarar jag.
- Kan du nåt om bloggande, Twitter och sånt, frågar chefen.
- Ja, fast bara lite, svarar jag.
- Vi är ju ett modernt företag som bloggar, twittrar och finns på facebook och vi behöver någon som kan lägga in lite blogginlägg på vår blogg. Tror det skulle passa dig perfekt, säger chefen.
- Jo, visst kan jag göra det...

Undrar om min chef har en hemlig kamera inne på mitt kontor... Eller vad tror ni?

Chefen ringde nu...

- Hej! Ni har så mycket nu! Vad gör du?
- Jag blo....... eller jag menar. Jag botaniserar i mina papper.

Ja, vad säger man....ibland blir det fel, himla fel :).

Äntligen fredag!

Idag är det fredag igen. Jag slutar vid lunch. Så skönt! Jag ska hem och lyssna på julmusik och hänga upp stjärnor. Lite städning blir det också. Har ni fixat klart hemma eller gör ni det idag?

När jag kom från min resa så var jag helt urlakad. Kom hem sent på onsdagkvällen så det enda jag ville var att umgås med familjen och det gjorde jag. Jag längtar verkligen till helgen så att jag kan hämta lite ny kraft i lugn och ro. Ibland suger det lite för mycket energi av mig, mitt arbete och resande. Det är ju så roligt!!
Bäst att jobba vidare...ses senare.

tisdag 24 november 2009

Hotellrummet

Sitter nu på mitt hotellrum efter att ha ätit en god middag med mina kollegor. Är ganska trött eftersom jag gick upp halv fem i morse och dagen har gått i ett. Vi har haft möte hela dagen. Mötet har varit givande med mycket diskussioner, precis som det ska vara:). Mycket snurrar i min hjärna just nu.

Jag har bullat upp med godis här framför TV:n. Än så länge har jag inte lagt mig i sängen utan sitter i soffan...snart väntar sängen. Kommer somna som en stock när jag lägger mig! Imorgon blir det ett långt pass igen...sen får jag åka hem:)!

måndag 23 november 2009

Just nu...

Jag stryker.
Jag packar, åker bort imorgon.
Jag dricker glögg, alkoholfri förstås!
Jag ser på halv åtta hos mig. Ja, lyssnar mest då.
Jag äter lite mitt emellan. Blir ju så sugen av programmet.
Jag pratar med dottern om skolarbete. Vi försöker få till det...
Jag sitter här lite.

Vad gör ni?

Nollställt immunförsvar botar MS, intressant artikel om sjukdomen MS.

Min dotter tipsade mig om en mycket intressant artikel om MS. Artikeln heter Nollställt immunförsvar botar MS och finns att läsa i senaste numret av Illustrerad Vetenskap, nr 16. Jag har inte läst artikeln själv men kommer att läsa den med stort intresse när jag får tidningen. Det viktigaste är att forskningen går framåt, vilket glädjer mig och säkert alla andra med sjukdomen MS.
Har någon av er läst den?

söndag 22 november 2009

Skön söndag

Köpte mig en orkidé i veckan.

Dom är underbart vackra.

Eller hur?

Igår blev det inga inredningsprylar alls...det blev ett par snygga bruna stövlar istället. Går lika bra det:) Inte för att jag behövde dom...de var bara så där himlans snygga, ni vet.

Idag har jag varit ute och gått 5 kilometers slingan i skogen, skönt! Jag råkade få med mig en gran hem... en minigran...hade så klart med mig avbitartången i fickan, man vet ju aldrig vad man hittar för fynd.

När jag kom hem började jag riva i jullådorna givetvis med julmusik i bakgrunden. Jag är en julmusiksnörd! Blev så inspirerad så jag bakade en saffranssockerkaka som vi hade till eftermiddagsfikat. Nästa helg är det advent, så fort tiden går. Det blir mysigt att hänga upp lite stjärnor. Lite ljus...för nu är det för grått och trist tycker jag.
Nu håller jag tummarna för att mitt nysande ger med sig tills imorgon. Har ni haft en bra helg?


Gott eftermiddagsfika...

lördag 21 november 2009

Vilken natt...

Idag är det lördag och solen lyser från en klarblå himmel. Äntligen! Idag väntar stan på mig. Jag ska dricka en stor Latte, är så sugen. Mums! Gillar ni Latte? Sen ska jag springa i affärer speciellt inredningsaffärer. Jag behöver lite nytt har jag fått för mig :). Maken säger att vi har så det räcker...

Vaknade inatt av att någon försökte ta sig in i vår ytterdörr...herregud, så rädd jag blev. Hjärtat slog många extra slag. For upp ur sängen och tänkte springa och hämta brödkaveln att försvara mig med när jag hörde att det knackade. Vem knackar på mitt i natten... Inte har man nån lust att öppna. Modig som jag är så gjorde jag det, öppnade. Det var grannen som sa att dotterns moppe stod och larmade i vår trädgård och störde deras nattsömn. Vilken tur att det bara var det och att tjuven inte lyckades få med sig moppen! I natt får moppen stå i garaget så jag kan sova gott utan brödkaveln vid min sida.
Nu ska jag iväg....ses senare mina vänner.

fredag 20 november 2009

En ängel...precis i min smak

Så här skulle alla änglar se ut :). Titta ni....det är min ängel! bara så ni vet.

Kan det bli bättre

Idag visade sig vädret från sin bästa sida. Solen sken för fullt! Det var en efterlängtad sol...som jag väntat på den. Hörde att den ska stråla imorgon också, så härligt! Livet blir så mycket roligare när solen visar sig :).

Nu är veckan gjord och det är fredag. Jag älskar fredagar! Ikväll ska vi laga god mat och mysa, fredagsmysa.
Vad ska ni göra ikväll?

torsdag 19 november 2009

Tacksamhet och sjukdomen MS


Det finns nog inte något som fyller på vår själ med mer ro än tacksamheten. Att känna tacksamhet för allt som livet ger oss. Livet ger oss otroligt mycket, eller hur?

Oftast söker vi de stora händelserna för att känna tacksamheten trots att de finns hela tiden i vår vardag, överallt och gör man det till en vana så finns det så otroligt mycket att känna tacksamhet för.

Jag har redan erkänt att jag känner ingen tacksamhet över min MS men det är bara en liten del av mig även om den tar en liten plats och påverkar mitt liv och mina förutsättningar. Jag känner i alla fall en stor tacksamhet i att jag mår så bra som jag gör just nu.

Samtidigt har min MS lärt mig att se andra saker och tänka på ett annat sätt och det är jag också tacksam för. Min MS har fått mig att utmana mig själv tex. med bergsklättring och andra livsfarliga uppdrag :).

Tacksamheten för mig kan vara en sån sak som att höra fåglarna kvittra, mina älskade barn, att kunna läsa en bra bok, att kunna ta ett bad, att få träna, att skratta och gråta att få umgås med nära och kära, att lära mig nya saker, att känna lukten av kaffe när jag dricker en latte och att just jag är här och nu. Det finns egentligen hur mycket som helst och det bara finns där mitt framför näsan på mig, det gäller bara att fånga känslan och behålla den.

I-landsbekymmer...eller

Har varit i huvudstaden och jobbat ett par dagar.

Jag hade en sån bra plan igår...att jag skulle hinna eller rättare sagt smita ifrån en stund för att köpa mig en Odd Molly blus som jag sett ut. Planen gick perfekt! Sprang som en galning in på Åhlens som har en massa Odd Molly kläder. Planen höll inte för längre utsvävningar. Hittade blusen till min stora lycka. Tyvärr var den slut i min storlek, snyft...jag som tänkt ut allt så bra.

Nu måste jag tänka ut en ny plan....till nästa vecka. Har ni några bra förslag? Snacka om i-landsproblem :).

tisdag 17 november 2009

Shopping och vin...

Dags för en rolig historia som piggar upp i det gråa vädret :-)! Fy farao, vad grått väder vi har nu.

Jag gick utefter gatan när jag blev tilltalad av en väldigt smutsig skabbig, hemlös kvinna som tiggde om pengar till mat.

Jag öppnade börsen och tog ut hundra kronor och frågade:
Om du får dessa pengar, kommer du att använda dom till vin i stället för mat?
- Nej, jag har slutat dricka för flera år sedan, svarade kvinnan.

Kommer du att använda dom till shopping i stället för mat? Frågade jag.
-Nej, jag vill inte använda min tid till shopping.
All min tid går till att försöka hålla mig vid liv, svarade kvinnan.

Kommer du att använda dom för att gå till en frisör i stället för mat? Frågade jag
- Är du inte klok, jag har inte varit hos frissan på 20 år, svarade kvinnan.

Ok, sade jag.
Du får inte pengarna, jag vill att du istället följer med mig och min man ut på middag i kväll.
Den hemlösa kvinnan svarade chockad:
- Tror du inte att din man kommer bli arg om jag gör det? Jag vet att jag är smutsig och luktar förmodligen ganska illa.

Då svarade jag: Det är helt ok, det är viktigt för honom att se hur en kvinna ser ut när hon slutat med shopping, frisör och vin.

måndag 16 november 2009

En sten är inte bara en sten




Nu när vi var vid havet så ville jag givetvis plocka med mig lite stenar hem till min lilla stensamling. Jag har många stenar här hemma. Massor! Kanske är jag lite stenbesatt...om man nu kan bli det...dom är ju så fina och vackra. Lena och runda slipade av havet.
Brukar ni plocka med er vackra stenar hem?
Mitt stenberoende har gjort så jag har gjort förbjudna handlingar...plockat i ett naturreserverat...där man absolut inte fick plocka med sig. Ingen kunde undgå att se alla förbudsskyltar, eller...fast jag tog bara några stycken... Är nog förlåten, eller vad tror ni?

Lycklig...

Hos Syster Lycklig finns många fina saker som gör just mig lycklig, vilket passande namn. Just nu är jag lycklig att jag äger dessa strumpor som värmer mina istappar till fötter.

söndag 15 november 2009

Home again...

Nu är vi hemma igen. Jag hade gärna stannat ett par dagar till. Jag verkligen älskar havet! Det ger mig lugn och ro. Kan vandra i timmar och bara sitta och titta på havets krafter och dess lugn. Får mig att må så bra.

Vi har haft det så bra, riktigt lyxigt. På fredagkvällen blev det en kort promenad i mörker...sen blev det fredagsmys med god mat och mysigt sällskap med döttrar och svärson. Alla var trötta så vi gick till våra rum och somnade gott.

Lördagen blev det shopping på förmiddagen. Jag gick mest och längtade efter promenaderna vid havet. Döttrarna handlade kläder...tröjor, linnen och lite till:) När vi kom hem gick jag och maken ut på en tre timmars promenad. Gud så härligt det var...som jag längtat.

Vovven gillade promenaden också:) Vi gick och gick och njöt... Vi plockade snäckor och stenar och spanade in fina hus. Hittade många fina stenar som fick följa med hem. Har fotat massor. När vi kom hem gick vi och la oss en stund inför middagen....gissa vem som somna som en stock:). Tror det var det jag behövde. Sen blev det god middag igen och med ett gott rödvin till. Mumsfillibabba!
När jag gick och la mig på kvällen så var hela sängen full av sand...nackdel med att ha vovve i sängen:) men det är det värt hur mycket som helst. Somnade sött i sandkornen. Ett bra sätt att få kroppspeeling på. Drömde om havet...
Idag har vi gått och gått igen. Sen bar det iväg hem och nu är vi hemma igen. Glömde säga att jag fick en skön ryggmassage också;).

lördag 14 november 2009

Lite bilder...


Till er

Någon har skrivit God Jul med snäckor... regnet har sköljt bort en del.

Här får surfarna hålla till.





En bra sommar gryta att sola i...

Hav så långt ögar ser.

torsdag 12 november 2009

Packar, svininfluensavaccin, MS...

Nu packar vi. Vi ska åka iväg på en weekend. Det bär iväg till en stad vid havet :). Ni som följt mig vet att jag älskar havet. Vad ska vi göra där...gå långpromenader, shoppa, äta god mat och dricka gott, lite SPA, läsa och mysa och vila, bara vara... En avkopplingshelg! Längtar! Hela familjen följer med plus goa svärsonen. Datorn får hänga med...på ett hörn. Några inlägg blir det:). Det viktigaste får också följa med...kameran.

Minsta dottern var så sjuk igår. Dagen innan tog hon vaccinationen svininfluensan. Fick ringa till sjukvårdsupplysningen då hon var helt däckad. Där blev de så oroliga så jag blev kopplad till en en läkare med vaccinationer som speciallitet. Han gav mycket bra svar och lyckades lugna ner en orolig mamma. Tydligen är det så att ungdomar blir väldigt sjuka. Hon var knappt kontaktbar. Idag mår hon mycket bättre. Mamma är så lättad!

Jag själv har jobbat och vilat. Mitt vilande har gjort mig gott. Just nu känns det som om jag har en grundplåt att stå på. Det vill jag tro och det väljer jag att tro på. Det finns så mycket värre saker. Erkänner att mer vila behövs och det ska jag göra nu i helgen. Det ska bli så skönt. Balansgången mellan lagom och allt jag vill och måste göra den är svår ibland. Jag tränar och tränar på det...det finns ju så mycket jag vill göra...

tisdag 10 november 2009

Vattendroppar eller tårar på löv...

Ser nästan ut som tårar...

Vattendroppar...

eller tårar på löv...

"I prövningens stund visar det sig
om man är värd lovord eller klander."
arabiskt ordspråk
Idag sticker det och värker i mina armar och ben. Mitt ena ben vill inte riktigt följa med mig. Bomull under fötterna... Brukar bli så när jag är trött så det går nog över efter en god natts sömn. Vissa dagar är så här...

Kloka ord


Hoppet är en bevingad varelse som fladdrar i själen

och sjunger en melodi utan ord.

Emelie Dickinson


måndag 9 november 2009

Ullared och en vägran

Ikväll blir det Ullared på TV igen. Jösses, vilket underhållande program det var :). Ibland visste man inte om skulle skratta eller gråta... Såg ni det?

Imorgon kommer jag att vägra...totalvägra kontoret och kylan. Har bokat in mig på en massa onödiga saker istället...allt för att slippa. På onsdag så råkade jag hitta en föreläsning som verkar vara bra och dessutom erbjuder dom full värme! Självklart bokade jag in mig direkt:). Har jag tur får vi en kopp kaffe med nåt gott till också, inte alls illa :). Undrar vad jag ska göra på torsdag.... Har ni något bra förslag?

Fyriskaka

Jag har fått ett jättegott recept av en mina bloggvänner, Margit. Den låter himmelsk god! Jag har inte bakat den själv än men det har Margit gjort och jag litar på henne...att den är underbart god. I helgen ska jag baka den. Tack snälla du för receptet!

125 g smör, mjukt ej smält
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
2-3 äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel (eller efter smak)

Rund eller avlång form.
Ugnstemperatur 175 grader. Gräddningstid 35-40 minuter.
Vispa fett och socker vitt och pösigt.
Tillsätt därefter ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned i smeten växelvis med grädden.
Fördela smeten i smord och bröad form.
Fyll ytan med äppelklyftor som du trycker ner lite lätt i smeten.
Strö över socker och kanel.
Om man vill kan kan man göra en marzansås och bjuda till denna kaka, det är jättegott.

söndag 8 november 2009

Fars dag och hyacinter

Idag har jag firat min pappa. Jag gör det genom att tala om hur mycket jag älskar honom och att min högsta önskan är att han ska få stanna hos oss länge. Att han ska uppleva så mycker mer i sitt liv här på jorden. En liten present fick han också.

"Att bli lycklig ligger inte i att äga mycket utan i
att älska mycket och att hoppas."
Nu ska det snart firas här hemma med en god middag. En Lasagne står och bubblar i ugnen. Minstingen har dukat och fixat.


Köpte mig två hyacinter idag...lite tidigt kanske men jag gillar hyacinter. Vita blev det, såklart:). Har gjort ett helt gäng kransar i helgen också. Dom får ni se en annan dag.

lördag 7 november 2009

Lördag

Idag ska jag ut och plocka mossa i skogen. Håller på att göra lite kransar. Ska försöka hinna ner till stan en sväng också för att köpa Fars dag present. Firar ni Fars dag?

Känner för att baka något gott också... Har ni några bra förslag så hör av er:).

fredag 6 november 2009

The show must go on


En av världens bästa låtar. Eller vad tycker ni? Den ger mig kraft och styrka.

Konstnärsmaterial och lite annat...

Här hemma hos mig har jag en liten konstnär. Det är min yngsta dotter som målar tavlor. Hon är jätteduktig. I lördags på vår fest sålde hon sin första. Gissa om jag var en stolt mamma och hon en stolt konstnär! I sommar är hon inbjuden till en konstnärsutställning. Spännande!!

Eftersom hon har fått sin första beställning på en tavla som hon ska börja måla i helgen så var jag idag och fyllde på förrådet med färger och taveldukar. Det går åt. Hennes rum består av penslar, färger och tavlor...överallt. En del av färgerna som ska vara på tavlorna...sitter på väggarna istället. Snart får vi göra om ett rum till ateljé :).

Passade på att köpa mig en väldoftande body lotion. Något ska ju jag ha också :).


Nu ska jag sätta mig och fredagsmysa med en av mina favorittidningar och boken som jag just nu läser...och den där lilla goda saken till...den är redan uppäten och ligger i magen:).

Jag tålde sprutan:)

Stort Tack för era tummar och tår! Dom gav mig tur. Äntligen var jag en normal människa...allså ingen allergisk reaktion. Så skönt det känns! Igår ringde min snälla MS läkare för att höra att allt gått bra. Gulligt, eller hur?

Idag är det fredag igen :). Det spelar ingen roll att det är grått och regnar ute. Jag är så glad!

onsdag 4 november 2009

Vaccinsprutan är tagen

Äntligen har jag fått ett svar att jag får ta sprutan Twinrix. Jag behöver den när vi åker iväg till Thailand. Jag har väntat och väntat på vad min MS, neurologläkare ska svara. Förstår honom att han inte kunnat lämnat besked eftersom vi fortfarande inte vet vad det är jag inte tål. Mycket hänger på honom och hans svar... Nu har jag fått ett besked. Vi kör en chansning...med full beredskap.

Så nu har jag tagit den! Än så länge känns det inget och inga allergisymtom har visat sig. Så snälla ni, håll tummarna för mig!
Det känns tryggt att veta att behöver jag åka till sjukhuset så vet de att jag kommer och varför. Tryggt för mina nära och kära runt omkring mig också. Håller tummarna nu!

tisdag 3 november 2009

Brrrr och sol

Bild lånad av google
Solen skiner för fullt ute...och det är nästan varmare ute än här inne. Idag visar tempen på 14 grader!! Termometern ligger i och för sig ganska nära fönstret... Det blåser så tändstickan blåstes ut...när jag skulle tända ett ljus, en liten värmekälla hade jag tänkt mig. Tjii fick jag :). Nu kanske ni tror jag arbetar i en bambuhydda...men det gör jag inte :). Har köpt mig torgvantar idag. De värmer gott!

Idag blir det en rask och skön promenad hem i solen.

måndag 2 november 2009

Måndag igen

Hela helgen gick i ett rasande tempo så det blev inget bloggande alls. Fredagen var jättemysig med vår tjejlunch. Tyvärr blev en av mina brors barn sjuk så det blev inget barnvakt. På fredagkvällen fixade vi med dukningen. Blev jättefint med mina löv :).

Lördagen blev det mest matlagning hela dagen. Festen blev jättelyckad och alla var nöjda....tror jag eller hoppas jag:).Jag hade min nya klänning på mig! Kors i taket! Igår kom allt hålligång ifatt mig. Var klippt slut. Låg mest i soffhörnan hela dagen och vilade. Skulle se en film igår kväll men råkade somna ifrån den.

Idag fryser jag. Är stel som en pinne. Hade alldeles för lite kläder på mig imorse när jag cyklade till jobbet och när jag kommer dit så är det svinkallt på kontoret. Har suttit med en kappa på mig. Fingrarna har varit som stela pinnar på tangentbordet. Imorgon skulle de "titta" på det för att se om de kunde göra något...det hoppas jag verkligen de kan...annars...
Nu ska jag värma mig i ett bad.