torsdag 29 oktober 2009

Shopping och girlpower

Idag har det shoppats loss. Har köpt mig en ny klänning till på lördag. Jättefin, tycker jag. Gud, så roligt det är shoppa! Känner jag mig själv rätt så blir den hängandes i garderoben ett tag och jag tar en av mina gamla godingar :). Dom som jag är inkörda på och gillar så mycket. Eller nån av de nygamla som hänger med prislappen kvar:).

Varit i blomsteraffären och handlat lite nytt. Okidéer blev det några stycken och lite nya blomster till köket. Dom andra var så ledsna...

Hann med en sväng till hjärta till hjärta också. Där gjorde jag riktiga fynd precis som vanligt. Ni vet det där med second hand och loppis, det gillar jag! Har sprungit omkring med loppisfynden och testat vart de bäst passar in. Snart är de på plats, tror jag :).

Största notan blev det på Systembolaget... :). Gästerna måste ju ha lite gott i glasen. Imorrn blir det inköp av maten.
Sen blir det full fart...kom på att jag lovat bort mig på en lunch imorrn med några vänninor samtidigt som jag visst ska vara barnvakt. Det blir en lunch med alla tjejer helt enkelt!! 7 stycken tjejer blir vi. Girlpower!!

Ledigt:)

Idag och imorgon har jag tagit ledigt från jobbet. Jag städar, tvättar och förbereder inför partyt på lördag. Så roligt det ska bli!
Imorgon ska jag vara barnvakt till min brors två små döttrar, guldklimparna. Dom ska sova över till lördag så det blir full rulle :). Idag ska jag åka ner på stan en sväng också...vill hitta nåt att ha på mig på lördag. Kanske en snygg klänning...
Nu ropar tvättmaskinen att den är klar... Ses senare!

onsdag 28 oktober 2009

Solen...

...skiner idag! Så härligt, äntligen! Idag blir det en bra dag!

Vad gör ni?

tisdag 27 oktober 2009

Hem ljuva hem

Så tänker jag idag! Det var så skönt att komma hem igen trots att jag bara varit i Stockholm över dagen. Fast egentligen skulle jag stannat kvar men lyckades slippa det :). Varje gång jag får åka hem är jag glad, extra glad! Inte så att jag är otacksam på något sätt att bo på hotell för det kan vara skönt det med. Speciellt hotellfrukosten, eller hur?

När man är borta mycket så värdesätter jag att få komma hem igen, otroligt mycket. Att få sova i min egen säng...utan hund då :) Att äta hemlagad mat och få springa omkring i mysbyxorna hur som helst.

Idag har jag inga tåghistorier att berätta...det var tyst både dit och hem. Faktiskt rätt skönt för ovanlighetens skull :).

Nu ska jag däcka i soffan och se alla bra program. Ser ni på Ugly Betty och hemmafruarna? Det gör jag!!

måndag 26 oktober 2009

Tre i sängen...

I morse bokstavligen ramlade jag ur sängen. När jag vaknade hängde jag redan på kanten med ena foten i golvet. Inte för att jag direkt brukar vara så morgonpigg. Oftast är det helt tvärt om.

Idag var det för att det låg en tredje person i mitten. En bred sak som tryckte ut mig från min plats. Dessutom hade den tagit min kudde och halva täcket. Fönstret stod på vid gavel så det var riktigt kallt.

I natt får vovven inte närma sig min säng. Du har ju en egen säng eller korg! Jag ska sova och sova gott dessutom :)!

Har ni något tips?

Just nu tappar jag mycket hår. Riktigt mycket...det är långa hårstrån överallt :). Har ni några tips på vad man göra eller andra idéer?

söndag 25 oktober 2009

Helgen

I fredags eftermiddag träffade jag min vännina och hennes bebis. Den lille bebisen växer så det knakar. Jag fick den stora äran att mata henne med nappflaskan. Det var ju ett tag sen. Vi hade en jättemysig stund med en god latte och en promenad. Sen bar det av hem till familjen för fredags mys.

Igår var det en fixar och pysseldag inne. Putsade fönster...alla!! Maken var också duktig som tur var. Ser världen utanför på ett helt nytt sätt nu:).
Gav mig ut i naturen med min korg i högsta hugg för att samla in löv. Nu undrar ni säkert vad jag ska med löv till inne. Jag ska ha dom som bordsdekoration nästa lördag när vi har fest här hemma. Plockade med mig kastanjer och rönnbärskvistar också. Bordet ska få ett höstema är tanken. Har köpt servetter i olika gröna nyanser, oranga och en vacker röd färg.
När jag kom hem gjorde vi en potisgratäng med massor av grädde i. Till det blev det ungsbakad laxfilé med färsk spenat toppat med saffran och tomatröra. Mums vad gott det var!

Vad har jag gjort idag? Det undrar jag med... Jo, jag har läst ifatt lite tidningar som legat och samlat damm. Slukade dom två sista numren av Lantliv. Fick ny inspiration till att göra både det ena och det andra:) Nu har jag precis ätit blåbärspaj med vaniljsås och vilar mig lite...igen.
Hur har er helg varit?

lördag 24 oktober 2009

Tusen tack

Jag har fått en utmärkelse av gulliga Madeleine. Tusen tack! Jag blev jätteglad! Tack för all inspiration du ger mig! Jag väljer att skicka den vidare till alla mina bloggvänner. Den är ni värda allihopa!

fredag 23 oktober 2009

Skaldjurssoppa


För ett par helger sen gjorde jag en underbart god Skaldjurssoppa. Bakade ett gott rågbröd till.
Här kommer recptet på soppan för er som är intresserade.
800 g skinn och benfri laxfilé
250 g skalade räkor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 mörötter
6 st medelstora potatisar
1 fänkålsstånd
4 tomater
3 msk olja
1 kuvert stött saffran
1 tsk fänkålsfrön
1 krm cayennepeppar
1 1/2 tsk salt
1.2 liter vatten
2 172 dl vin
2 msk fiskfond
2 dl visprädde
1 ask creme fraiche med smak av saffran och tomat.
Dill eller persilja till garnering
1. Dela laxen i kuber. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Ansa och strimla fänkålen.
2. Dela tomaterna, skär bort fästena och tärna tomaterna. Hetta upp olivoljan och fräs lök och vitlök varsamt. Smaksätt med saffran, fänkålksfrön och cayennepeppar. Rör om.
3. Lägg ner morötter, potatis, fänkål och tomater. Späd med vatten, vin och fiskfonden. Låt allt koka i ca 15 minuter. Häll i grädden och creme fraichen och smaksätt med peppar och salt.
4. Lägg ner fisken och låt det sjuda i ca 5 minuter. Lägg i räkorna och smaka av med dill eller persilja om du önskar. Serveras med Aioli och bröd. Bon appetit!!
Ha en skön fredagskväll med mycket mys!

torsdag 22 oktober 2009

Tinnitus och frågor


Kommer ni ihåg att jag skulle svara på lite frågor om MS till två tjejer som skriver ett specialarbete i skolan om just sjukdomen MS. Frågorna handlade om hur det är att leva med och hur jag och min familj upplever MS. Det har jag gjort nu. Det var riktigt roligt. Det känns bra att kunna hjälpa till. Det roligaste av allt är jag får deras arbete skickat till mig när det är klart. Ska bli jättespännande att läsa!
Ja, visst är det tinnitus jag har. Det låter som när Pernilla Wahlgren sjöng Picadally Circus om ni kommer ihåg hennes höga C där på slutet. Det är min bästa liknelse :). Det ljudet låter jämt sen ibland hoppar ljud nummer två in. Det har jag faktiskt ingen bra liknelse på just nu. I alla fall så har jag en hörselnesättning pga tinnitusen på just höga toner. När det är många som pratar samtidigt då kan jag ha svårt att höra och även folk som pratar väldigt tyst och sen har vi höga tonerna då...dom hör jag inte alls.
I handväskan har jag alltid mina formgjutna öronproppar som jag ska använda på konserter, disco och bio för att inte förvärra hörselskadan och tinnitusen. Då är jag alltid redo för roliga saker!

Jag lyckades...

...smita hem lite tidigare idag. Nu har jag tänt många ljus och ska sätta mig och äta en smaskig Gulaschsoppa med knäckebröd till. En sen lunch kan man nog säga. Återkommer senare.

onsdag 21 oktober 2009

Ibland drömmer jag om...


tystnaden. När det är helt tyst och inga ljud hörs. Det är knäpptyst... Det är lugnt och skönt. Det är bara helt ljudlöst. Riktigt ljudlöst.
Jag drömmer mest om det när jag går och lägger mig. Den totala tystnaden. När man hör minsta sak som ett stort ljud och inga andra ljud som stör.
Mitt lilla ljud har levt loppan nu ett par veckor extra högt, trots att det bott så länge hos mig och jag vet att det kommer forsättta att bo hos mig.
Vi är bra kompisar men...inte på kvällen när jag ska lägga mig. Då är vi osams. Riktiga ovänner som inte alls kommer överens. Kanske för att det blivit högre och så minns jag när det var helt tyst. Tar med mig den känslan varje kväll, tystnadskänslan. Låtsas att det är så.
Lilla ljudet hör jag alla timmar på dygnet. Tänk om jag kunde stänga av det en timme när jag ska sova. Vilken lycka det skulle vara!!!

Grått och chokladbollar

bild lånad av recept.nu

Idag är det grått och dimmigt. Riktigt smoggigt. Ser bara vit dimma utanför fönstret. Ett riktigt rugguggleväder.

Vad gör man inte en gråmulen dag för att festa till det? Jo, chockladbollar till fikat. Det får bli i eftermiddag för snart närmar sig lunchen. Var på IKEA igår och passade på att köpa några kartonger. Vad gör ni för att festa till det en grå dag? Ha en bra dag!

tisdag 20 oktober 2009

Det närmar sig

Om 2 månader flyger vi ifrån Sverige till varmare breddgrader. Tillbringar gärna lite tid på den här stranden. Åh, vad jag längtar!!

måndag 19 oktober 2009

Min helg

Helgen har rusat iväg. På lördagen var jag och stora dottern på stan för att köpa presenter till svärsonen som fyllt år. Vi inhandlade även en present till kvällen eftersom vi var bortbjudna på middag. Något fika hann vi inte med...fick bli en korv med bröd på stående fot istället.

Hem och snabbt göra iordning oss sen iväg på middag. Vi blev bjudna på så god mat! Förrätten var mozarellaost och soltorkade tomater inlindade i Parmaskinka som hade varit i ugnen ett tag. Visst låter det gott! Huvudrätten var färsk lax och räkor med hemmagjord pasta och god sås till. Sen blev det en supergod efterrätt också, så klart :). Älskar efterrätter! Till all god fick mat fick vi goda viner också. Gissa om vi var mätta och lyckliga när vi åkte hem.

Söndagen blev det lite extra sovmorgon och sen ut i det vackra vädret. Tog mycket kort på lite allt möjligt. Vi var ute hela dagen och var och fikade på ett litet smultronställe här i stan. När vi kom hem ramlade jag ner i soffhörnan och där låg jag resten av kvällen tills det var dags att flytta till nästa ställe, sängen. Somnade som en stock med ett leende på läpparna!

Hur har er helg varit?

fredag 16 oktober 2009

SPA kväll






Nu har mitt dagdrömmeri äntligen blivit verklighet. Nu är jag ny SPA:ad. Kroppen och knoppen är som nya igen. Har skrubbat, målat naglarna, smörjt in mig med väldoftande kräm. Mår som en prinsessa:). Det var precis det här jag behövde idag.
Nu tassar jag omkring i mina mjukisbyxor och älsklingstofflorna och ska snart sätta mig ner och äta en god middag med ett glas rött till. Så lyxigt det känns! Det här är livet från den ljusa sidan!
Önskar er alla en skön kväll!

Längtar hem

Sitter här och längtar hem. Önskar arbetsdagen var slut nu, alldeles på direkten. Snart så... Nedräkningen har börjat:).

Längtar hem till en skön kväll med lugn och ro, tända ljus och lite god mat. Åh, vad jag längtar! Jag har beslutat mig för att ha en egen ta hand om mig själv kväll eftersom jag är ensam hemma. En SPA kväll. Längtar...känner riktigt känslan redan.

Nu, nog med dagdrömmeri och tillbaka till verkligheten igen!

torsdag 15 oktober 2009

Sjukdomen MS och graviditet

Ni som inte är intresserade av MS får gå till mitt tidigare inlägg :). Lite längre ner finns det.

Läste en intressant artikel om MS och graviditet. Läste den speciellt nogrannt och med stort intresse eftersom en av mina bloggvänner väntar smått och en annan arbetar på det och för att jag själv arbetat en gång i tiden med just graviditeter och på förlossningen där jag sett många små nya liv komma till jorden. Det jag fastnade för var orden, Jag uppmuntrar de allra flesta att skaffa barn”.

Fastnade för dom orden...just för att de är så positiva för de som har MS och är gravida eller planerar en graviditet. Oavsett om man har en kronisk sjukdom eller inte så är oftast vår önskan att bli förälder stor. Är man kronisk sjuk så finns så många andra aspekter att tänka på och en stor del är medicineringen som man oftast får ta ett upphåll med. Risken att MS ska överföras tills ens barn väldigt liten. MS i sig är inga hinder för att bli gravid.

För mig är det en självklarhet att få bli mamma och föda normalt och att få amma som vilken mamma som helst. Kortisonet finns ju alltid där vid behov.

Så tilla alla er som funderar på smått...Kör hårt! Ni som väntar smått...Stort grattis!

Jag har bestämt mig!

Nu har jag äntligen bestämt mig för att ta vaccinationen mot svininfluensan. Jag har haft ett långt samtal med min MS-läkare, världens bästa läkare i mina ögon. Lite virrig ibland:)...men väldigt duktig och kompetent. Jag har stor tilltro och litar fullt ut på honom.

Jag fick många bra förklaringar varför just jag ska ta sprutan. En av dom stora anledningarna är att jag ingen bromsmedicin tar och en riktig influensa ökar risken för ett skov.

Så nu tar jag sprutan. Har ni bestämt er än?

Idag gick jag hem två timmar tidigare...mina kollegor ville inte jobba med snoriga mig:). Näsan har droppat som en kran där packningen är trasig, ni vet. Imorgon fick jag komma tillbaka igen. Snällt, eller hur?

onsdag 14 oktober 2009

Trött...


Bild tagen av min yngsta dotter.
Är ikväll trött och förkyld så jag vilar mig inför morgondagen. Läser era bloggar imorgon.
kram messan!

tisdag 13 oktober 2009

Jobb...jobb...jobb


Just nu är jag inne i en intensiv period med just jobb och åter igen jobb. Det blir alldeles för många timmar. Hinner inte med så mycket annat. Jag tänker och drömmer om siffror, budgetar, anbud, informationsmöten och avtalsfrågor m.m..... Roliga tankar och drömmar, eller hur?
Snart...snart lättar det som tur är.
Nu ska jag slänga mig i soffan och se på TV. Har ont i kroppen och ont i huvudet, det började idag...kanske en influensa på gång. Har varken tid eller lust nu! Måste vara frisk nu när det händer så mycket och när det är så roligt på jobbet.
Nu ska jag se på halv åtta hos mig. Gillar det programmet för det är så mycket god mat och goa recept:) Gillar ni det?
Ha en skön kväll!

måndag 12 oktober 2009

Nyfiken...

Är nyfiken på er dag! Hur har er dag varit? Vad har ni gjort?

Min har varit full rulle och mycket skratt på arbetet. Visst är det så att man ska ha roligt på jobbet, det är viktigt för trivselns skull. Ju mer skratt desto bättre är mitt motto!!

Skratt och humor främjar imunförsvaret. Det vill vi ju alla ha ett bättre, eller hur? Att skratta ligger på plats nummer två när det gäller läkning. Att skratta frisätter vårt må bra hormon, endorfinet. Skrattet gör att vi luftar våra lungor...blir som en höststädning för dom kan man säja. Att skratta gör livet så mycket härligare!

En clown är som en magnecyl,
fast den fungerar dubbelt så snabbt.

söndag 11 oktober 2009

Coco Chanel

Nyss hemkommen från bion. Har ni sett filmen, Coco - Livet före Chanel? Om ni inte sett den så rekommenderar jag den det varmaste. Vilken film! Jag är lyrisk...vilken kvinna...vilket liv...vilken kärlekssaga...en underbar film på alla sätt och vis.

Dottern och jag ger den högsta betyg. Vi älskade den! Maten var också fantatiskt god som vi åt på en restaurangen före bion. En helyckad kväll har vi haft:)! Den gör vi gärna om snart igen.

Sköna söndag

Det gick ju inte alls bra för Sverige igår...trist. Självklart skulle vi vara med i VM!

Bättre gick det förra helgen när jag var på hockey. Fick en inbjudan av ett företag att se hockey i deras lounge. Det var riktigt trevligt med god mat och som sagt så vann vårt lag:-). Stämningen var på topp!

Har varit ute och promenerat i det härliga höstvädret. Jag och hunden. Fantastiskt vackert är det! Idag var det lite gråare ute. Nu väntar en kopp kaffe och läsa nyheterna på nätet och i tidningarna. Vad gör ni idag?

Ikväll ska jag och minstingen ut och äta en mysig mamma och dotter middag...sen blir det bio.

lördag 10 oktober 2009

Sverige-Danmark

Det är mycket nu... Är helt inne i matchen.

fredag 9 oktober 2009

Sjukdomen MS...


... är inte en njursjukdom som jag läste i Aftonbladets Klick idag. En njursjukdom...var har de fått det ifrån?

Vad är MS?
Multipel skleros (MS) är en kronisk, neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet (CNS). Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Ordet multipel skleros betyder "många ärr" och syftar på att det bildas ärr på flera olika ställen i CNS.

Vardagslycka för mig

Mitt egentillverkade kastanjhjärta.

Gillar hjärtan...

Vackert löv.

En frostnypen ros.

Skogen med sin vackra natur, solen, friska luften och alla härliga färger.
Njut av livet, det går inte i repris.
"Livet behöver inte vara perfekt
för att vara alldeles underbart."

Ledig


Ville bara säga att idag är jag ledig!! Så skönt! Det här blir en bra dag, en toppendag. Det har jag bestämt!
"Uppskatta det lilla
i livet,
så upptäcker du
det stora!"

torsdag 8 oktober 2009

Nyss hemkommen från huvudstaden

När jag reser med jobbet blir det alltid tåg. Mycket tåg blir det. Det är skönt då kan man jobba lite under tiden eller sova:).

Ni som redan läst mina tågobservationer (som jag gillar göra) vet att vad som helst kan hända på tågen! Ni som vill läsa om pladdertanten och Love storyn kolla här.

Idag hade jag tänkt att ta det lite lugnt när vi åkte dit. Tjii, fick jag! Fick en man bredvid mig som säkert var lomhörd eller halvdöv minst sagt, eftersom han skrek när han pratade och han pratade oavbrutet bla...bla... bla... hela vägen till Stockholm

På nästa station kliver en kvinna på. Hans konkurrent!! Hon plockar glatt fram sin mobil och börjar ringa och hon pratar ännu högre och gällare än mannen.

Mannen noterar att han fått en konkurrent och ger järnet ännu mer. Nu har tävlingen börjat och tävling blev det! Kvinnan toppar då också såklart. Förstår ni hur det lät innan vi rullar in på Stockholms central? Två personer som försökte överrösta varandra:).

Det hela slutar med att hela vagnen skruvar på sig och flertalet plockar fram sina iphones eller hörlurar till datorn. Själv plockade jag fram öronpropparna och pluggade igen. Så skönt det var:-).

Kvinnan berättade även att domaren i hennes domstol skulle få sparken och hon sa även vem hon ville skulle få tjänsten med namn och personnummer...en klassiker att höra på tågen. På tågen gäller varken tystnadsplikt eller Pul men det är en annan historia. Ha en skön kväll och stort tack för era tankar om vaccinationer!

onsdag 7 oktober 2009

Svininfluensan

Har ni bestämt er om ni ska vaccinera er?

Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra. Det närmar sig dagen då det är dags med stora steg. Det är så olika information man får beroende på vem man pratar med. En del säger att vi får lättare skov efter en vaccination och samtidigt så ökar risken att få ett skov efter en influensa. Enligt de studier jag läst om så verkar risken större efter en influensa. Vad är er känsla?

Jag funderar vidare…lite extra. I vaccinet är det konserveringsmedel precis som i mina bromsmediciner som jag inte tål...fast än så länge har jag inget svar på vad det är som gör att jag får allergiska reaktioner, kanske inte alls har med konseveringsmedlet att göra. Undrar hur testat det här vaccinet är och vad som finns i det...

Hmm, funderar som sagt vidare...

Här är en bra sida med många frågor och svar om influensan för er som är nyfikna. Det mesta finns där:).

Mail om MS

Sedan jag började blogga så har jag fått många mail som har handlat just om sjukdomen MS. En del har haft sjukdomen en längre tid och en del har precis fått sin diagnos och har många frågor och funderingar. Jag har fortfarande kontakt med dom flesta på mailen. Verkligen givande mailkontakter som ger så otroligt mycket.

För en tid sen fick jag ett nytt mail från två gulliga tjejer som ska skriva ett specialarbete om MS. De frågade vänligt och snällt om de fick ta information från min blogg och ha mig som källa. Självklart fick de det! Jag är glad om jag kan hjälpa till att sprida information vidare och samtidigt lämna min syn på sjukdomen.

Vi kom även överens om att de ska maila mig frågor som jag lovat svara på också. Frågorna kommer att handla om hur det är att leva med MS, omgivningens syn och hur familjelivet påverkas. Mycket intressanta frågor, tycker jag.

Just nu väntar jag med stor spänning på frågorna. Är jätteglad att ni frågade mig :). Lycka till tjejer!!

tisdag 6 oktober 2009

Undrar hur de tänkte?

Eller tänkte dom alls? Vad tror ni?

Just nu har jag fullt upp:). Vi ses imorrn!

måndag 5 oktober 2009

En underbar måndag

Hur är en underbar måndag egentligen? Inte alls som min började...försov mig. Stressade på som galning och hann nästan i tid.

En underbar måndag blev det när jag mötte en bil med min bästa vännina i som frågade: Ska vi äta lunch? Ja, ropade jag och tid och plats bestämdes.

En lunch blev det, en långlunch som betyder så mycket för mig:). Det blev världens bästa måndag i mina ögon! En del människor får man hur mycket positiv energi som helst av! Känner ni igen det? Har gått och skrattat och med ett stort leende på läpparna hela eftermiddagen. Vilken underbar måndag det blev!

Det måste varit menningen med att jag skulle försova mig? Eller vad tror ni?
Hur har er måndag varit?

lördag 3 oktober 2009

Självkärlek


Bekräfta dig själv.
Värdera och respektera dig själv.
Acceptera dig själv.
Gör roliga saker med dig själv.
Boka tid med dig själv.
Ta dig själv på allvar.

Jag älskar, alltså finns jag.

fredag 2 oktober 2009

En annorlunda fredag...

...blev det här. Lilla dottern är hos stora dottern i Stockholm den här helgen. Vi är ju liksom vana att ha minstingen "lite" hemma:). Lite skumt blir det allt även om hon just nu är en tonåring fullt ut:) Älskar dom båda jättemycket!! Det vet dom! Önskar er en underbar fantastisk helg <3!!

Vad gör vi då?....Jo, vi pratar och pratar och planerar för allt vi ska göra. Thailandsresan och vaccinationer, weekendresan som kommer snart.

Emellan varven så lyssnar jag på min favorit musik. Som ni redan vet så gillar jag det mesta (nästan).

Här kommer en favorit Andrea Bocelli! Jag har alla cd med honom vilken röst han har. Jag får gåshud...precis som av Lars Winnerbäck,U2...osv...gillar så mycket. Älskar dunka dunka också men det har jag redan sagt :-).

Ok, det får bli att jag gillar allt utom jazz och dansbandsmusik.Jag älskar musik jättemycket...så får det bli...

Kloka ord

Det finns dagar som är som trappor,
man måste välja om man ska gå upp eller ner.
(Jag väljer den här trappan.)