onsdag 30 september 2009

Att våga...och ont

Det här kallar jag mod och lite till :-).

Tog mig knappt ur sängen i morse...stelare än en furuplanka. Snälla maken skjusade mig till jobbet...för dit skulle jag givetvis. Viktigt möte på schemat som jag absolut inte ville missa.
Nyfiken som jag är :-)

Ledsen att säga det men jag hade ingen hjälm på mig... Fick en för ett par år sen av min käre bror så nu är det dags att plocka fram den. Huvudvärken håller i sig. Dom där blåa sakerna på kroppen har jag inte tittat närmare på, dom finns där, ett gäng. Just nu räcker det att veta hur många muskler vi har i kroppen. Vi har MASSOR och lite till. Jag lovar. Återkommer...

Nu ska jag ta ett bad igen. Det mjukar lite!
Kram till er alla <3

tisdag 29 september 2009

Vilken vurpa

Som en del av er redan vet så cyklade jag omkull i vintras.

Idag var det dags igen...

Cyklade på min sida där cykelbanan är. Cyklade i ganska hög hastighet eftersom jag hade bråttom till jobbet, precis som vanligt :-). Det gick tre killar på gångvägen och pratade. Helt plötsligt när jag är jämnsides springer en av killarna rakt in i mig. Jag och cykeln flyger iväg... Det var som att bli knockad av en bulldozer från sidan.

Landade inte speciellt mjukt. Slog i hela kroppen och huvudet. Hela dagen har jag gått omkring som en stel träplanka och med spränghuvudvärk. Jobbade på tills dagen var slut sen kom snälla maken och hämtade mig. Hade liksom inte någon lust att cykla igen.

Nu har jag legat i ett bubbelbad för att mjuka upp min träplankestela kropp. Det känns som om jag gått en boxningsrond och blåmärkena blir nog snygga imorgon. Är glad att allt gick så bra! Imorgon blir det bilen...känns tryggare:). Annars får jag sätta på stödhjul på cykeln:). För cykla det tänker jag fortsätta med.

måndag 28 september 2009

En toppenhelg

Den här helgen har varit en riktig bra helg, en toppenhelg!

Fredagkvällen började med mys och god mat med familjen. Jag hade gjort en fisksoppa med saffran i och bakat bröd till. Har bilder i kameran... som inte vill ladda ner. Det var populärt speciellt eftersom både maken och dottern hade tillbringat större delen av dagen ute och var lite stelfrusna när de kom hem.

Lördagen for maken och lilla tjejen iväg på STCC (biltävlingar). Jag själv träffade min mamma och mormor och gick på marknad. Bondens marknad. Handla mycket smått och gott. De har så fräscha och goda grönsaker och dessutom är det närodlat som inte rest från andra sidan jorden, det gillar jag. Lite blommor fick följa med hem också.

På marknaden åt vi kroppkakor med skirat smör och lingonsylt. Gott gott! Har inte ätit det på många år. Senast var när vi var på Öland och det var ett par år sen. Gillar ni kroppkakor? Självklart blev det lite shopping på stan också...bara inredningssaker:) Som vanligt...

På söndagen blev det sovmorgon, en lugn morgon och brunch innan vi gav oss ut i naturen. En härlig söndag blev det med frisk luft och lugn och ro för själen. Precis vad vi behövde!
Hur har er helg varit?

lördag 26 september 2009

Lavendeldrömmar


Här kommer receptet som jag lovat några av er på drömmar med Lavendel i. Recptet är hämtat ur min älsklingsbok, Leilas bok A piece of cake. Det är en riktig drömbok med bakverk och bröd. Har ni inte den så rekommenderar jag den varmt om ni gillar att baka. Dessutom är Leila en otroligt charmig och söt tjej!
Lavendeldrömmar
ca 20 stycken
100gr mjukt smör
1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1/4 tsk hjortronsalt
1 msk färska eller torkade Lavendelblommor
Sätt ugnen på 150 gr.
Vispa smör och strösocker ljust och krämigt
Blanda de torra ingredienserna med Lavendelblommorna och rör ihop med smörkrämen till en smulig deg.
Krama till små bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Lycka till och njut av dom små godingarna!

fredag 25 september 2009

Ett ljus.

Jag tänder ett ljus ikväll för min bästa vännina. Varför...för jag vet att du som bäst behöver det nu. Vi håller varandra i handen nu. Hårt. Sorgen är tung.

Jag tänker på dig och jag älskar dig! Jag finns här...det vet du. (fast du inte läser här.)

torsdag 24 september 2009

ett två tre fyra...

...fem, sex, sju... Jag struntar i att räkna dom, gråa stråna allså. Jag slänger i en toning istället. Blir kanonbra!

Det här med att arbeta hemma är kanske inte min starkaste sida. Hittade på så många olika ursäkter för att slippa tänka till.

Jag kände mig som Nalle Puh säger:
Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som har flugit in i huvudet på dem av misstag.


Är det, det gråa luddet som syns i mitt hår månntro?

Han är klok Nalle Puh...trots sin lilla hjärna.

Jobba hemma

Det här med att arbeta hemifrån blir inte alltid som man tänkt sig...

Just nu doftar det Lavendel här hemma. Drömmar med Lavendel i. Mums!

onsdag 23 september 2009

Tokjobba

Hur gör man egentligen när man tokjobbar? Tror det är det jag gjort idag :).

Första mötet började direkt på morgonen och givetvis hade jag inte skrivit ut ett papper som jag bara var tvungen att ha. Det man inte har i huvudet får man ha i benen. In och starta upp mötet och ut igen och skriva ut. Mitt i mötet började telefonen pipa...dags för nästa möte, dubbelbokad...

Avsluta på ett snyggt sätt... sen raskt iväg till nästa och inte glömma andas där emellan.

En alldeles försenad lunch på stående fot och iväg till det tredje, pust och stånk..det sista mötet för dagen. Det roligaste, budgetmötet som jag sett fram emot så mycket :-(. Eller inte...

Är det, det här som kallas tokjobba? Nu ska jag stupa ner i soffhörnan och softa och titta på IDOL.

tisdag 22 september 2009

Hur är det att leva med sjukdomen MS?


Den frågan har ställt mig själv många gånger sen jag fick min diagnos MS. Hur är det att leva med sjukdomen MS?

Ibland tänker jag, så länge som jag haft den så kanske det hade varit bättre att jag inte fått diagnosen. Ovetandes om den så fanns den inte. I alla fall inte på ett papper och inte i mitt huvud heller.

Mina hjärnhinneinflammationer med inläggning på sjukhus en tid hade bara varit just hjärnhinneinflammationer och inget mer. Mitt för höga tryck i hjärnan hade bara fått vara just det. Synen försvann men kom tillbaka när trycket runt hjärnan minskade. Kanske jag skulle nöjt mig med svaret, du har hjärnhinneinflammation och högt tryck i hjärnan igen och sängläge som gäller och lite tappning som vanligt och ett par dagars rullstolsåkande på sjukhuset.

Jag hade inget val. Fick diagnosen vare sig jag ville eller inte. Det tog ett tag innan jag accepterade att just jag hade fått den, MS.

Fast nu när jag vet, så förstår jag mig själv så mycket bättre. Jag förstår mina symtom. Jag är tacksam nu att jag har ett namn på min sjukdom. MS. Multipelskleros. Ett ganska vackert namn…

För att komma tillbaka till frågan. Hur är den att leva med, MS? Jag lever och jag tänker alltid. Jag har tur som lever så bra som jag gör. Just nu tänker jag oftast inte på den överhuvudtaget. Jag kallar mig MS-frisk. Att leva med den påverkar så klart mitt liv. Jag har mina begränsningar i livet på en del sätt och det som är så skönt är att jag vet vilka dom är. Just nu är dom relativt lätta att leva med men visst blir jag ledsen ibland.

Jag har alltid haft hur mycket energi som helst. Det har jag inte nu. Fast jag önskar jag hade det och jag brukar köra på som om jag har det. Ibland tar det tvärstopp.

Att ta bromsmediciner. Testat har jag tappert gjort. Tål dom ju inte, tyvärr. Blir lika arg varje gång. Jag vill ju så gärna. Min doktor säger stopp. Väntar på forskningen som jag sätter mycket stor tilltro på och att en ny medicin kommer. Som passar just mig.

Mitt liv annars med MS så försöker jag göra allt jag vill. Saker som ger mig lycka.

Mitt liv är här och nu, det som rullar på varje dag. Mitt liv med sjukdomen MS som jag förgyller med allt som gör livet gott för mig som böcker, långpromenader, familjen, loppisar, heminredning, båten, mode, vänner, resor, musik, yoga, laga mat och baka osv…. Listan kan göras hur lång som helst. Det här är mitt liv!

"Ju mer jag betänker det, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas och njutas av."

måndag 21 september 2009

Om du lämnade mig nu...

Den är så bra och får bli den här kvällens gonatt musik. Jag älskar den här låten! Önskar er alla godnatt och en stor kram till er som vill ha den :).

Äntligen är abstinensen borta...

...och dom har kommit hem igen. Mina älskade kaffetabletter!! Jag får abstinens om jag inte har dom här hemma. Nu har det varit så att de varit slut hos leventören en längre tid... Jag har sprungit i varenda te och kaffeaffär och frågat och så nu i lördags så fanns dom igen...till min stora glädje :). Plötsligt så händer det :-).

Jag köpte en 800 grams påse så nu är abstinensen borta för den här gången...härligt!

Bild lånad google...min påse är jättestor!

Höstbilder









Vilket underbart väder vi haft den här helgen! Jag har varit ute i stort sett hela dagarna. På kvällarna har jag varit så där skönt trött och somnat tidigt. Det har varit en fantastisk helg! Hur har er helg varit?

fredag 18 september 2009

Planterat och fredagsmys






Nu har jag planterat min Ljung och prydnadskålen....för det heter väl så:) Snyggt blev det i alla fall. Dottern är hämtad på stationen och nu börjar lugnet infinna sig. Ni vet det där fredagsmyset.
CD:n går just nu för fullt med bra fredagsmusik och maten är inställd i ugnen. Det doftar riktigt gott! Vilken otrolig vacker dag det varit idag....hoppas det håller i sig under helgen. Det är så fantastiskt att vara ute nu!
Nu ska jag mysa vidare...

Veckans bästa dag...

..är äntligen här! Visst är det något alldeles speciellt med fredagar? Idag har vi dessutom ett helt underbart väder med en strålande sol. Ikväll blir det fredagsmys med hela familjen eftersom stora dottern kommer hem på besök i helgen. Kul!

Idag ska jag åka och fylla på kylskåpet som gapar tomt efter veckan och nu vill jag inte ha mer skäll från lilla dottern...att det ekar i det :). Ljung ska inhandlas och planteras.
En skogspromenad blir dagens balsam för själen.

Förresten, är det någon av er som har ett bra förslag på mat till ikväll? Tar tacksamt emot tips!
Ses senare!! Ha världens bästa fredag!

torsdag 17 september 2009

Glad

Jag fick ett sms idag. Ett sms som gjorde mig så glad :) eftersom personen jag fick det av betyder så mycket för mig. Det jag läste var "Jag tycker om dig!"

Jag är så glad i hjärtat!!!

Stackars Anka...

bild lånad av Disney
Såg ni programmet om svenska hemmafruar i Hollywood? Herregud, säger jag! Jag har läst den här veckans uttalande som fru kvackande Anka har gjort stup i kvarten och säger bara stackars Anka... Undrar om hon var likadan när hon försörjde sig genom att köra budbil...
Hellre är jag fattig som en kyrkråtta med en ödmjukhet och hjärncellerna i behåll än rik och totalt tom. Dessutom tjänar jag mina egna pengar :).
Vad tycker ni?

Tjejhelg

I fredags åkte jag till en av mina bästa vänninor som bor i Stockholm. Tjejhelgen var bokad sen länge och den var riktigt efterlängtad. Fredagkvällen blev det en god middag med vin och tjejsnack. Vad skönt det är med tjejsnack och vilket kackel det blir:) Känner ni igen er?

Lördagen var vi två, förväntansfulla och glada och gav oss ut på stan för att shoppa. Shopping blev det! Dagen gick i ett rasande tempo och jag tror vi hann med varenda lilla affär... Fötterna var som blyklumpar och armarna två meter långa när vi slutligen hamnade på vår italienska restaurang där vi bokat bord. Vilken känsla det var att bara få sätta sig ner och äta en underbart god middag. Pasta frutti di mare....mums. Somnade som en stock den kvällen:)

Söndagen blev en promenad dag på Djurgården och givetvis en lång....lång fikapaus med en god latte och smörgås och en liten kaka. En hellyckad helg som jag gärna gör om snart igen!

Min vännina fick ryggskott efter helgen!!! Troligtvis av för mycket spring i affärerna...för mycket att bära... Lagom är ett bra ord ibland:)

tisdag 15 september 2009

En liten paus

Nu var det länge sen jag bloggade. Det känns som en hel evighet sen jag var här sist. Det blev en liten paus, en liten välbehövlig sån. Jag har varken haft lust eller ork. Det kom av sig lite...livets verklighet...som suger ibland.

Under veckan som gått har jag funderat mycket på just livet. Livet som är så skört...som en liten silkestråd som så lätt kan gå av. Livet som är en berg och dalbana, så uppåt och neråt. Livet som är så underbart att få leva! Livet som vi lever här och nu och som vi ska njuta av och passa på att leva här idag, nu, just nu.

Stort Tack till er för alla omtänksamma och gulliga kommentarer! Jag har läst alla, om och om igen och ni är verkligen underbara! Tack.


"Tro, hopp och kärlek
är sann näring för hjärtat."

måndag 7 september 2009

Sorg

Idag skriver jag med en stor sorg. En sorg över att en av mina bästa vänninor förlorade sin make på ett mycket tragiskt sätt igår. Vi förlorade även en kär vän.

Det värker så mycket i mitt hjärta för min vännina och hennes barn. Det gör så ont och det är som om orden sinat... jag vill inte förstå...fast jag vet att så här är det. Jag är så ledsen för deras skull och det gör så ont i mig. Det smärtar i mitt hjärta... Allt känns så fel och sorgligt... Jag sänder dom all min kärlek och omtanke... Jag finns här för er.

"När solen gått ner och
himlen är mörk
När stjärnorna tindrar
Och världen sveps in
I månens silverne sken
Då släpper vi taget
Andas sakta ut
sjunker tillbaka
Ned i drömmarnas hav
Vi förs av dess strömmar till fjärran stränder"

Skriven av Drasca (hittad på google)

lördag 5 september 2009

Dagens träning...Buenas noches


Idag blev det en shoppingrunda. Springa mellan affärerna...... och tillbaka till en affär igen, för då hade jag bestämt mig, den skulle jag ha för den andra var inte lika bra... Sen väntade nya affärer igen och nya igen...

Av med kläderna igen och prova det nya och sen så på med mina egna kläder igen. Vilken träningsrunda det blev :)

Är klippt slut nu.... mycket nytt ligger fortfarande i påsarna :)
Buona sera! Bonsoir! Buenas noches! God natt!

fredag 4 september 2009

Me like...

Söta små kanel ljus...

present från dottern.

...att det är fredag igen :)! Fredagljusen är tända. Nu väntar mys med familjen i helgen. Stora dottern är hemma och hälsar på. Fick dom här små söta kanelljusen när hon kom hem. Tack gumman! Dom luktar ljuvligt! Luktar nästan jul hos oss nu:).

Imorgon väntar en shoppingdag på stan med döttrarna (vad som helst kan hända då...jag är beredd) och även ett besök i favoritinredningsaffären, igen:) Det blir nog lite shopping på båda ställena, hoppas jag. Får för mig att jag behöver fylla på lite här och där i min fantasi...
Önskar er alla en riktigt trevlig helg!! Vad ska ni göra?

torsdag 3 september 2009

Doften av höst


Jag älskar den klara luften som gör att det känns som om det är lättare att andas, himmelens mörka djupa blåa färg, dofterna som slår emot mig när det doftar höst, färgerna ute i naturen som är som en vacker tavla som jag aldrig får nog av. En tavla som ständigt ändrar utseende och färgskiftningar.

Jag älskar att jag får rosiga kinder när jag är ute och går, att få krypa ner under favoritfilten och njuta av alla tända ljus som brinner och få läsa en bra bok eller se en film efter en promenad i min höstskog.

Jag älskar Sverige just för att det är ett årstidernas land! Mina vackra sommarminnen har jag med mig på ett tryggt ställe, i mitt hjärta. Nu säger jag varmt välkommen hösten. Du är efterlängtad!

" Lyckan finns inom oss,
även när den
kommer utifrån."

onsdag 2 september 2009

Hemma igen

Nu har det konferansats färdigt. Ordet finns ej i ordboken misstänker jag.

Dagarna har varit fantastiska. God mat i massor och hotellfrukost. Finns det något bättre än hotellfrukostar...att bara få slå sig ner och plocka tallriken full. Det finns ju så mycket gott och jag hinner läsa tidningen och se på nyheterna på TV. Det gillar jag:).

Hotellet låg precis vid havet, strandnära kan man säga. En del av konferensen gjorde vi ute i stålande solsken precis vid havet. Kan det bli bättre? Så klart det inte kan vara.

Fick tid till en promenad vid havet innan middagen igår och jag hittade ett underbart hus, en sekelskiftsvilla vid havet. Precis som mitt drömhus. Önskade att jag haft med mig kameran. så ni hade fått se den egna stranden och sanden och klipporna och solnedgången. Vill ni höra in i minsta detalj så berättar jag gärna mera...:)