fredag 31 juli 2009

Fredagar, min otursdag...??

Förra fredagen när jag var och klippte mig så blev jag sittandes i bilen en halvtimme eftersom vägen var avstängd pga en olycka. Ambulansen och brandkåren var där och långt ute i skogen låg en bil på taket.

Idag åkte jag och maken och minstingen på en utflykt och efter ett tag blev vi sittandes i 2 timmar, i en bilkö eftersom det hänt en stor olycka med många bilar inblandande. Den här gången åkte ambulanserna i skytteltrafik.

När trafiken väl kom igång och vi såg de inblandade bilarna så var vi tacksamma att vi inte kom tidigare till platsen. Det känns alltid en olustig känsla att åka förbi en olycksplats och jag hoppas att allt gick bra för alla inblandade.

Fredagar är nog inte min dag i trafiken, eller vad tror ni?

Mindfulness

Har precis läst klart boken Mindfulness i vardagen igen. Har läst den en gång för länge sen men kände att det var dags för en liten repetition. Boken är skriven av Ola Schenström och jag kan varmt rekommendera den. Med boken följer en CD-skiva med mindfullness övningar som jag testat och dom är också riktigt bra.

I dagens samhälle där vi ska hinna så mycket och ofta är stressade så behövs verkligen mindfulness, att bara vara medvetna i nuet utan en massa måsten, tankar, värderingar och planering inför framtiden.

Jag har alltid varit en energisk person som planerat och haft hundra saker på gång. Har nog alltså inte varit speciellt medvetet närvarande alla gånger.

Sen jag fick min MS så märker jag att jag inte kan stressa på som tidigare, orkar helt enkelt inte och jag har blivit mycket mer stresskänslig mår inte bra när det är för mycket. Nu får det bli Mindfulness för min del, för det hjälper:) Som med allt nytt kan man säga det tar lite tid att programmera om men vill man så fungerar det jättebra! Övning ger färdighet! Jag övar och övar och för varje dag går det lite lättare.

torsdag 30 juli 2009

Snart slut...

Nu börjar dagen gå emot sitt slut och det är dags att hoppa ner i sängen. I min renbäddade säng. Finns det något härligare än att krypa ner i rena lakan som doftar en lagom dos av tvättmedel:) Det är vardagslycka för mig!

Önskar er alla god natts sömn och så ses vi imorgon igen.

Mitt halsband

Jag har köpt mig nya berlocker till mitt favorithalsband. Gillar dom här berlockerna som man kan byta ut lite då och då utan att behöva köpa ett nytt halsband.

Har ni något favoritsmycke?

onsdag 29 juli 2009

Positivt tänkande

Det här är en saga....

När jag vaknade i morse kände jag mig på dåligt humör. Men det var jag bara glad för. Det visade ju att jag hade känslor.

Sedan tog jag barnsalva istället för tandkräm på tandborsten. Då förstod jag att även den bäste kan göra fel. Jag kände mig djupt tacksam för den insikten. När jag öppnade kylskåpet föll mjölkpaketet ut, gick sönder samt stänkte ner mina skor och byxor. Jag intalade mig att det var bra för ovanlädret. Byxorna hade jag ändå tänkt byta.

Under tiden kokade frukostkaffet över. Det fick mig att komma ihåg att kaffe på tom mage är hälsovådligt. Just som jag slagit igen ytterdörren märkte jag att jag glömt nycklarna. Den... stunden nynnade jag och tänkte på att jag inte behövde bryta mig in förrän efter jobbet.

De nya byxorna fastnade i cykelkedjan och att jag körde rakt in i grannens häck spelade egentligen ingen roll. Tur att det inte var ännu dyrare byxor, mumlade jag glatt...och inte grannens häck tillade jag positivt och vitsigt.

På jobbet tog jag in kaffekoppen till skrivbordet och råkade spilla det mesta på manuset till kvartalsrapporten. Det kunde varit tre veckors arbete ropade jag ut i korridoren. Tur att det bara var ett fjortonsdagar jobb som blev förstört! Förresten hade jag ändå tänkt arbeta om det. Till lunch tog jag en råkosttallrik och bet av en tand på en liten sten. Just den tanden har alltid varit lite sned så jag bad tandläkaren att dra ut rasket. Lika bra att inte ha några sneda tänder, tänkte jag och kände mig uppåt.

På hemvägen skulle jag ta ut pengar, men mitt kort försvann in i bankautomaten och kom inte ut igen, fast jag genast bankade på minuten. Nåja, de pengarna hade jag ändå bara gjort av med filosoferade jag lugnt och tillämpade lite avslappninsteknik. Låssmeden kostade bara 1800 kronor och explosionen när jag knäppte på TV:n blev inte särskilt kraftig. Nu kan jag skaffa text-TV och så blev omtapetseringen äntligen av. Så bra!

Det är fint att tänka positivt, tänkte jag positivt och kastade mig i sängen så att benen -på sängen - vek sig. Annars vet man inte vad som kunde gått snett idag!

Jag litar inte....

...på TV:s väder presentationer längre. Idag skulle det regna och vara molnigt här. Solen skiner för fullt till min stora lycka. Tur att dom har fel ibland:).
Vad har ni för väder hos er?

tisdag 28 juli 2009

Wish I Could Fly

Ibland behövs det inte så många ord. I vissa lägen i livet så önskar jag att det gick att ta en paus ifrån allt, stänga av och att bara få flyga iväg för ett litet tag för att få en paus, en liten sådan. Gör ni det också ibland?

Loppisfynd

Jag har lovat er att visa några av mina loppisfynd jag gjort på sistone. Här kommer några:)

Idag köpte jag ett litet bord som nu ska målas i vitt. Det ser inte mycket ut för världen just nu men med lite målning i vit färg så tror jag på det.

Gamla bowlingkäglor. Står just nu i minstingens rum.

En stor tillbringare som passar till det mesta.

Irländsk setter. Får mig att minnas min brors hundar.

Bra att ha burkar.

Söt kaffekopp

Nu ska jag bänka mig framför Allsången. Ser ni det?

Dagens sanning

" Om blommorna
varade i evighet,
skulle vi inte
älska dem så mycket".

måndag 27 juli 2009

Gränna


Nu är vi nyss hemkomna från polkagrisstaden Gränna. En mysig stad med polkagriskokning i varje hörn. Köpte ett par till minstingen. Det fanns många nya sorter...vad sägs om Teguila stång? Njaa. Vi köpte en traditionell och en med viol och självklart favoriten dundersur och ett par till.

Tillbringade en del somrar på mormors lanställe vid Gränna när jag var liten och då var stort det här med polkagriskokningen. Då fanns det inte alls många nu är de överallt, kanske varannan affär:).
När vi åkte dit hann vi med ett par loppisar också dock utan att köpa något. Vi köpte däremot nyupptagen potatis, färsk lök och hallon.


Precis utanför Gränna ligger en av "butikerna på landet" så vi besökte den och kikade efter lite snyggt till maken. En liten påse fick vi med oss. Dom är så mysiga dom butikerna dels eftersom dom alltid ligger så charmigt till ute på landet och oftast är i ett ombyggt uthus eller en ladugård.


Det går inte att åka hem utan att ha med sig lite delikatesser från Grännaknäcke hem. Vi köpte deras världens godaste knäckebröd och Tozetti som är en saffransskorpa som biuscotti ungefär.

Innan vi begav oss hem så avslutade vi med en god middag på Hamnkrogen precis som krogen heter så ligger den nere i hamnen där båtarna till Visingsö går. Där åt vi en god lax som var underbart god!

Dagen har varit jätterolig i den rödvita staden!

Utflyktsdag

Idag bär det iväg till polkagrisens stad på upptäcksfärd.

Igår var vi ute hela dagen och när vi kom hem hamnade jag i soffhörnan med Liza Marklunds bok, En plats i solen. Den var riktigt spännande och svår att släppa ifrån sig.

Ikväll ska jag läsa ifatt allt jag missat på era bloggar. Ha en bra dag allihopa!
Vad ska ni göra idag?

lördag 25 juli 2009

Award

Jag har fått en award av gulliga Sussi. Tack snälla du, den värmer jättemycket!



Jag skickar den vidare till

Annelie

Anna Skrivanne

och till alla andra bloggar som jag läser. Ni vet vilka ni är, eller hur? Ni betyder alla så mycket för mig! Just nu är det mer än fullt upp här så vi ses imorrn.

Kram och ha en underbar kväll!

fredag 24 juli 2009

Min dag

Idag tittade solen äntligen fram här hos oss till min stora glädje. En annan gäst som också tittade fram var blåsten inte lika efterlängtad.

Jag har varit ute och gått i flera timmar och när jag kom hem var håret som en enda stor trasselsudd. Tog en liten stund att reda ut, var tvungen att få till det någorlunda eftersom jag skulle till frissan och klippa mig och inte reda ut tovor som mest liknande Svinto....

Nu, så är det klippt och som vanligt igen. Lika skönt varje gång att vara nyklippt.

Har varit på ett par loppisar och hittat lite småsaker som jag får visa er senare. Gillar ni loppisar? Själv så älskar jag dom ;). Har en auktion inbokad längre fram och jag riktigt längtar till den redan. Då ska det ropas in saker...om det finns mycket att handla vill säga:).

Vad har ni gjort idag?

MS och rökning

Läste en intressant artikel på SR. Egentligen inget nytt för att det är farligt att röka det vet vi redan men tyckte studien som presenterades var intressant.

"Rökning förvärrar multipel skleros

Rökning kan snabba på sjukdomsförloppet för personer som lider av nervsjukdomen multipel skleros, eller MS, enligt en studie som nu publiceras i tidskriften Archives of Neurology.

I studien ingick nästan 1500 patienter med MS. Drygt hälften hade aldrig rökt, medan cirka en femtedel var rökare. Rökarna hade i genomsnitt betydligt svårare MS än ickerökarna när studien började, och under de år som varje patient följdes så förvärrades rökarnas sjukdom betydligt mer än ickerökarnas.

Flera ämnen i cigarettrök har en skadlig effekt på nervceller, vilket enligt forskarna kan förklara resultaten. Även om orsakssambandet inte är helt klarlagt, altlså om rökning förvärrat sjukdomen eller om svårt sjuka är mer benägna att röka, så finns det enligt forskarna nu ännu mer anledning för ms-sjuka att fimpa."

Vilken dag?

En dag som denna så hade jag tänkt, äntligen fredag och helg! I semestertider så vet jag knappt vilken dag det är. Är helt dagvild! Det kanske är det som är menningen med semester, eller vad tror ni?

torsdag 23 juli 2009

Ännu mera härliga barn och ett klokt ord...

...behövs inte sägas mycket mer. Härliga är dom! Dom är framtiden...

"Livet är som en trädgård
och vi kan välja att odla lyckan"

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
SIRI 6 ÅR

Männen har fler framdelar på kroppen.
JULIE 6 ÅR

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
STINA 9 ÅR

Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.
THERESE 6 ÅR

Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta.
KATJA 6 ÅR

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.
KRISTINA 7 ÅR

En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
ANDRÈ 5 ÅR

En svärmor är straffet man får när man gifter sig med någon man inte känner.
PÅL 7 ÅR

Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.
MARCUS 7 ÅR

En psykolog är en galen man som slår tanter.
EMELIE 6 ÅR

Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar.
SOFIE 5 ÅR

Barn är härliga!!

På alla sätt och vis. Älskar deras kloka ord. Så okomplicerade och raka och så får man sig ett gott skratt också.

Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.
STEFAN 6 ÅR

En del kor är svarta. De är invandrare.
KARIN 5 ÅR

Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet. HANS 6 ÅR

En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.
ERLAND 6 ÅR

Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
BJÖRN 7 ÅR

Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att Tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.
MIKAEL 6 ÅR

En kropp är något som tar slut i skorna.
ALLAN 5 ÅR

Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.
HILDA 7 ÅR

Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna.
JOHAN 5 ÅR

Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga.
STINA 6 ÅR

Morfar är så gammal att han inte längre kommer ihåg varför han tycker om kvinnor.
TORE 7 ÅR

Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar.
ANDERS 8 ÅR

Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten.
LARS 6 ÅR

Dagarna i Stockholm


Vi hade full rulle i Stockholm. Det var så skönt att komma iväg eftersom det har varit en del tråkiga saker här hemma som tagit mycket energi och kraft. Jag är så tacksam att min MS har varit lugn och att jag orkat med alla roliga saker.

Nästan varje morgon har jag och maken gått promenad på Djurgården. Både vackert och otroligt skönt. Vi slank även in på Rosendahls trädgård och åt deras goda morotskaka. Den är supergod!

En av dagarna tog vi båten ut till Fjäderholmarna och solade och badade. På lördagskvällen blev det Gröna Lund. Döttrarna såg vi inte röken av på hela kvällen, dom och åkbanden åkte allt som fanns att åka.



Vi har varit på en del museum också. Den bästa var Titanic utställningen. Den kan jag varmt rekommedera om man är intresserad av historien. Det var väldigt intressant att höra om de personer som reste med båten och se de historiska föremålen. En person som åkte 3:de klass hade sparat i 5 år för att ha råd att genomföra resan och att få uppleva drömmen om Amerika.

En shoppingdag blev det också, såklart! Jag och döttrarna och en vännina till mig begav oss ut på stan för att fynda. Mycket fynd blev det. Vi gillar reor!! Minstingen som fyllde år shoppade loss ordentligt. Underbara dagar blev det! Vad har ni gjort?

tisdag 21 juli 2009

Hemma igen...

ifrån Stockholm, mer blir det inte ikväll..nu ska jag packa upp och sova. Jag är så glad för jag har orkat allt och haft så så kul. Imorgon väntar fullt upp på dagen sen tror jag och hoppas jag att det lugnar ner sig ner sig och att jag får blogga lite:)
Ha en skön kväll!

onsdag 15 juli 2009

Stockholm


Nu är vi i huvudstaden, så skönt! Ikväll har vi lagat en god middag hemma hos dottern och sen bar det iväg ut på en kvällspromenad. Vi gick ut till Valdemars udde på Djurgården. Det ligger så vackert. Stockholm är en underbar stad.

Imorgon väntar nya äventyr för oss. Vi har inte bestämt oss för vad vi ska hitta på än. Här finns hur mycket som helst att göra:)

Vad gör ni?







Staty Valdemars udde


tisdag 14 juli 2009

Bakom flötet...

har vi befunnit oss idag. Visst blev det lite drag också. Vädret blev precis så perfekt som vi önskade lite sol och lite moln, perfekt fiskeväder precis som det ska vara säger den fiskevana jag...hihi.

Minstingen får givetvis den första gäddan :). Hennes första gädda!! Stort Grattis!

Strax efter kom min bror med sin gädda. Han är ju en storfiskare så vi blev inte förvånade men så klart jätteglada...han fick sin fiskelycka! Sen blev det ett par små abborrar med...

Dotterns drag

Minstingens gädda!

Gäddan igen...inte är dom speciellt söta...eller?

Nu ska vi packa, imorgon väntar nya semesteräventyr!

Vilken natt...

..det blev! Har drömt dom mest konstigaste drömmarna hela natten. Mest mardrömmar.

Rusade upp klockan 5 imorse och väckte maken, helt hysterisk. Jag var helt inne i drömmen och samtidigt klarvaken.

- Mitt kontokort First Card är borta men inte det andra. Scandickortet är också borta. Vad ska jag göra? skrek jag helt gråtfärdig.
Maken kastar sig upp ur sängen med en chockad och sömnig blick och säger:
- Vi måste spärra det nu!
- Jag vet inte hur man gör, skriker jag. Tänk om någon handlat för flera hundra tusen på det och det dimper ner en räkning snart. Hjälp mig!!

Vi går in och sätter oss i vardagsrummet och jag tittar i min plånbok och där ligger mitt First Card kort men inte Scandickortet...har faktiskt ingen aning om vart det är men det gör inget bara de inte plockar ut mina frinätter för då blir jag sur, riktigt sur ;).

p.s Jag vet hur man spärrar ett kort;) d.s

måndag 13 juli 2009

Övernattningsgäster

Inatt har vi fått övernattningsgäster i kylskåpet! Dom här små maskarna som vi ska ha till fisket imorgon. Gäller att inte blanda ihop burkarna när vi ska äta frukost ;)

Sol och bad och maskar

Idag blev jag så glad när jag vaknade, solen lyste igen! Vi har haft så mycket regn och rusk här och jag har pysslat tillräckligt mycket inne nu, så nu var solen riktigt efterlängtad.

Jag och maken och minstingen packade en utflyktskorg och åkte till stranden. Det blev en underbar dag i solen. Jag fastnade i en bok och i glädjen att få sola igen och glömde totalt bort det där med att smörja in mig...märkte det först när vi kom hem att jag var illröd lite här och där. Det har redan börjat lägga sig som tur är för imorrn ska vi ut på sjön och fiska. En överraskningstur för min pappa.

Vi har varit i fiskeaffären idag och köpt mask!! Låter helknäppt att gå och shoppa mask:) Det finns nog massor i jorden just nu efter allt regnande men dom i affären är riktigt stora och då nappar det ju bäst, hoppas vi:) Hoppas på mycket abborrar och en växlande molnighets dag imorgon!

lördag 11 juli 2009

Ett gästinlägg!

Blad!
Vattendroppar!

Solnedgång!


Peace!



God klubba!


Hejhej! :)
Det här är messans yngsta dotter som skriver idag!
Som ni säkert redan vet så gillar jag att fotografera väldigt mycket och idag har jag valt ut några av mina favoritbilder. Vilken gillar ni bäst? ;)
Idag så har mamma varit iväg och träffat sin mamma och sin mormor! Sedan när hon kom hem så gick vi två och hyrde lite filmer och köpte godis (för det tycker jag att man ska ha till filmen =) )
Snart ska vi äta laxpudding som pappa har gjort , om den smakar bra kan jag inte säga ( men det tror jag att den gör ,hihi! ) det återstår att se ! :)

fredag 10 juli 2009

Amerikanska pannkakor


När vi äter brunch här hemma (händer ibland) brukar vi göra amerikanska pannkakor med lönnsirap till. Gott, mycket gott! När jag var i USA bestod min frukost alltid av pannkakor med lönnsirap och en melonklyfta...lite nyttigt också:)

Här får ni receptet.

4 portioner
2 ägg
5dl lättfil
1 msk smält smör
3 dl vetemjöl (1 dl kan bytas ut till grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
smör till stekning
Stek lite mindre pannkakor och servera med färska bär och lönnsirap till. Njut!

torsdag 9 juli 2009

Vi behöver varandra

När jag ställs inför vissa svåra situationer i livet så inser jag, så skönt det är att inte vara ensam utan att få kunna dela det med andra.

Ibland kan det behöva hända saker i livet, små som stora, för att vi ska släppa andra saker så som materiella ting och tillhörigheter. 11 september 2001 är ett exempel när den mänskliga sårbarheten blev tydligare än någonsin. Telefonerna gick varma och nära och kära stöttade varandra och släppte allt annat. Det var en så stor händelse men även i mindre sammanhang då det berör mig och min familj då gäller liknande i alla fall enligt mig.

Självklart så blir livet lite enklare med det materiella och visst ger det en viss glädje i livet fast det är inte den stora menningen med livet. Vad är då menningen? Närhet och samhörighet, kärlek och närkontakt är läkande för oss precis som isolering och utanförskap bara ger oss oro och onödigt lidande och kan skapa sjukdomar på sikt.

Vi behöver helt enkelt varandra för att må bra! Goda relationer påverkar vår livskvalité och vi håller oss helt enkelt friskare och lever längre och det tror jag vi alla vill göra.

Vi behöver varandras närhet, kramar, vänliga och stöttande ord, värme och veta att dom finns där för bara just oss, precis som vi finns för dom.

Det är egentligen inte så mycket som behövs. Det är dom små handlingarna som visar att vi bryr oss om andra, att våga tala om och visa att vi tycker om dom, en blick och ett ord kan räcka så långt.

Visst är det så att vi behöver varandra?

Still raining...

Här regnar det än....hur mycket vatten finns det egentligen? Hunden vill inte ens gå ut. Hon bara drar och vill gå hem igen:) Nu ligger hon och sover.

Jag har inte kommit utanför dörren än utan började rensa istället. Fick ihop en sopsäck med kläder. Tänk så mycket man samlar på sig. Jag är nog en liten hamster, som tror att mycket kan vara bra att ha nån gång... Nu finns det plats för lite nytt när shoppinglusten infaller:).

Snart ska jag ge mig iväg en liten sväng till jobbet och checka läget och handla lite mat till kvällen. Taco får det nog bli ikväll hos oss. Vad ska ni äta?

Regn och rusk

Idag är det riktigt ruskväder här. På nyheterna sa dom att det ska spöregna hela dagen.

Jag kan faktiskt tycka att det är mysigt med såna här dagar. Vara inne och mysa och tända ljus och bara gå omkring och pyssla.

Jag ska ut en liten sväng till bokhandlaren och köpa mig lite nya pocketböcker, det går åt nu. Det blir gummistövlar och sydväst på :).

Vad gör ni såna här regniga dagar?

tisdag 7 juli 2009

Bullmamma..

Jag hade suget kvar...ni vet den där, när lusten bara slog till...så sugen på att bara baka bullar. Jag gjorde det igår bakade en massa bullar. Var en riktig bullmamma:) Regnet det bara öste ner utanför och åskan var riktigt nära ett par gånger men det funkar här hemma men annars så gillar jag inte alls åskan, speciellt inte när vi är ute med båten, då är jag rädd.

Hälften blev vaniljbullar och resten kanelbullar. När allt var nybakt åt jag tio bullar, så gott det var eftersom jag riktigt längtat. Hur jag än vrider på allting så är jag ett bullmonster måste bara ha lite socker i min tillvaro.

Kanelisarna råkade jag glömma lite...gör inget eftersom jag älskar lite brända saker.

Hur har ni det det just nu i er tillvaro?




Inga ord behövs....

måndag 6 juli 2009

Igår...

...var jag så mätt och trött när vi kom hem så det blev en minipaus från bloggen.

Vi fick jättegod mat precis som vanligt! Min mamma kan verkligen det där med mat. Hon skulle haft en restaurang. Vi hade sån tur med vädret, solen sken och vi kunde sitta ute. Till efterrätten fick vi flytta in under tak då det kom en skur...precis som svenska sommaren ska vara, eller:) Efterrätten var så god så den får ni se på bild, Fransk hallonpaj, mums!

Min bror och jag hade köpt en massa saker och lagt i en snygg badväska till mamma i födelsedagspresent. Rött, vitt och rosé viner, nagellack, nymalet kaffe, te, matmagasin, hemmagjord fläder saft, duschkräm och lotion, annorlunda kryddor och mörk chocklad i lite olika smaker. Hon blev jätteglad!
Minstingen gick omkring och fotade hela tiden så nu har vi kommit fram till att hennes blivande yrke är säkert fotograf:) I höst väntar en fotokurs på henne men pssst tala inte om det då hon ska få den i födelsedagspresent.
Fransk hallonpaj...gott

Lite regn...

söndag 5 juli 2009

Kalas

Idag lyser solen från en molnfri himmel. Snart bär det iväg på födelsedagsfest för hela familjen. Det är min mamma, barnens mormor som fyller år. Vi kommer få en massa god mat, hoppas vi:) Jag ska ta lite bilder så ni får se mer om trevligheterna ikväll.

lördag 4 juli 2009

Tycker om....

Den här sången är tillägnad en alldeles speciell person "hjärta" och självklart till er alla andra:)
Puss och kram

fredag 3 juli 2009

En känsla från mig


Känslan finns där,
den glada, den levnadsglada
den ledsna, sorgen.
Båda måste få finnas
hos mig.
Den ljusa har övertaget
för den är mitt liv.
Den mörka
dyker upp då och då
under livets gång.
Det ljusa och det mörka
kompletterar varandra.
Vitt och svart.
Glädje och sorg.
Det är det här som är
livet.

Åska och shopping


Det här köpte jag igår, ett par sköna skinnskor, en fin scarf till hösten och en söt sommarklänning att ha på stranden. Jag älskar att fynda! Har ni fyndat något på rean?
Nu är åskan här och har hållt igång i flera timmar, nu verkar det dock ha lugnat ner sig och man vågar sitta vid datorn igen.. Luften känns mycket svalare och det går att "andas" igen! Nu håller vi på med maten och ska snart sätta oss ner och äta, vad gör ni ikväll?

torsdag 2 juli 2009

Systemtrubbel

Imorse åkte jag och stora dottern och hälsade på min bror, hans fru och deras två söta barn. Vi lekte, plaskade med barnen och åt god mat. Var en supertrevlig dag! På hemvägen fyndade jag lite kläder, men de får ni se imorgon..




Nu sitter jag och njuter av ett glas rosé, var bara tvungen att få smaka ett miniglas men det var nära att jag inte fick köpa! Hade nämligen stora dottern med mig och kassören frågar "Det är väl bara du som ska dricka vinet? Hon ska inte dricka av det?" Sa han och pekade på dottern. Undrar vad som hade hänt om jag svarat ja? Hade jag inte fått köpa vinet då..? ;-)

Sugen...


Ibland blir jag bara så sugen på att göra vissa saker. Idag fick jag ett sug efter att baka bullar...vilken stolle ställer sig och bakar bullar i den här värmen? Inte jag i alla fall:) Sparar suget till en annan dag istället.