tisdag 31 mars 2009

Att bli ifrågasatt på grund av min sjukdom MS

Det blir vi alla lite då och då och så ska det vara i lagom utsträckning. Vad är då i lagom utsträckning?

Att ständigt bli ifrågasatt är ingen rolig känsla. Det tar på ens krafter och känslan av att ständigt behöva förklara sig, det är inte lagom i min värld.

- Du verkar vara så frisk.
- Du som alltid är så positiv och glad.
- När ska du börja arbeta heltid?
- Du ser alltid så fräsch ut.
- Varför arbetar du inte heltid?
- Du är ju ändå aldrig här.
- Tror du skulle fixa att arbeta fullt nu.
- Kanske du ska söka andra arbeten.

- Du har ju så mycket energi, är du verkligen sjuk?

Visst är det så att jag tänker att jag är frisk, ingen människa vill väl gå omkring och tänka att man är sjuk och inte kan det vara speciellt nyttigt heller. Att jag för det mesta alltid är glad och tänker positivt, det är mitt ankare i livet det är så jag vill och har valt att leva oavsett om jag är frisk eller sjuk och det kan ingen ta ifrån mig.

Jag sminkar mig varje morgon och gör allt för att jag ska se fräsch ut för min egen skull. Då mår jag helt enkelt bättre än om jag struntar i det och det måste ju vara det viktigaste i alla fall för min skull.

Varför jag inte arbetar heltid har jag berättat så många gånger tidigare. Dels beror det på min sjukdom och så har jag ett väldigt krävande arbete som inte går ihop med min MS. Visst, jag tittar på andra arbeten för fullt för ingen mer än jag vill arbeta heltid och önskar att jag kunde göra det här och nu. Satsar mycket av min energi på just mitt arbete och försöker ta det lite lugnare på det privata planet och som tur är får jag ta mina vilopauser hemma.

Jag är på mitt arbete så mycket som jag ska och oftast blir det mer. Konstigt att ingen nämner det…

Jag vill inte att någon ska känna ett medlidande och tycka synd om mig men jag vill ha lite förståelse.

Min burk

Det ligger fel saker i rätt burk eller är det rätt saker i fel burk.....det är inte mina kakor i burken i alla fall för jag gillar dom inte, så det måste vara maken som snott min musli burk. Hur det nu än är så ser jag att jag måste göra mer av min Musli.

När jag ändå är inne på det här med kakor så kan jag berätta för er att maken min är ett riktigt kakmonster! Som tur är så verkar han ha en ämnesomsättning som ingen annan har. Tur för honom ;-).

Award!

Jag har fått en jättefin award av underbara Merja. Stort tack snälla du! Det värmer.

Jag väljer att skicka den vidare till alla er underbara som läser min blogg. Ha en fortsatt bra dag!

måndag 30 mars 2009

En positiv händelse mitt i allt

Det här är min favoritbok som jag kan sitta och inspireras av och bara njuta i timmar. Den ligger
alltid framme så den är nära till hands och dessutom snygg att bara titta på. Boken heter Franske Stemninger på nordiskt vis.

Mitt intresse för just den här inredningstilen började när jag var sjukskriven och nyss fått min diagnos MS. Jag hittade många fina inredningsbloggar och blev så inspirerad att jag började måla om saker i vitt och sprang på så mycket loppisar och akutioner som jag bara orkade och det blev en hel del :-) Idag ser inte vårt hem ut alls som det gjorde för ett år sen. Det har varit en jättekul och spännande resa och som tur är har jag haft min make vid min sida som burit och målat och haft ett stort tålamod, med mig! Färdigt ska det inte bli, ser det som ett levande projekt och en mycket positiv händelse när jag blev sjuk i min MS. Undrar om det hade hänt annars?
Här skulle jag gärna slå mig ner och koppla av ett par timmar.
Hänger ni med?

I det här badkaret skulle jag gärna krypa ner efter en lång vinterpromenad.

Den här tavlan får jättegärna komma hem till mig och stanna kvar.

Alla bilder är lånade från boken Franske Stemninger.

Fullspäckad och rolig helg

Den här helgen har varit fullspäckad med så många roliga saker. I lördags vet ni ju redan vilken skojig möhippa jag var på :-). Söndagen började med påskpyssel som vi inte hann klart på lördagskvällen för då somnade vår lilla gäst, klippt slut efter dagens aktiviter. Sen begav vi oss iväg på en utflykt hela familjen. Vi var på museum och ute i friska luften. Lilla gästen var överlycklig och sprudlande glad!

Innan vi åkte hem så stannade vi på IKEA för att köpa en lampa som vi väntat på ett tag och så blev det ett par varmkorvar också, som lunch. En snabblunch :-)

Igår kväll var jag så trött så jag orkade inte blogga utan satt...och låg i favvishörnan i soffan, glad och lycklig efter en hellyckad helg!

lördag 28 mars 2009

Earth hour


Ni har väl inte missat Earth hour? Jag gör det för mina barn och förhoppningsvis för kommande barnbarns skull och för vår jord som vi har äran att få leva på!

Möhippa och litet besök

Min vännina ska snart gifta sig så idag hade vi den berömda möhippan för den blivande bruden. Hon hade blivit hitlurad till sin gamla hemstad av sin blivande make. Det blev en god lunch med mycket skratt. Dagens tema var presenter till henne som var lite "kinky" till bröllopsnatten. Hon fick massor av roliga saker!! Nu är hon välutrustad inför sitt kommande äktenskap :-) Det var en glad och lycklig blivande brud som fick lämna sin hemstad.

Vi har en liten tös hemma hos oss i helgen. Min brors lilla dotter är här på besök. Minstingen och hon har varit på bio idag och sett Pettsson och Findus. Vilken succé! Nu är det mys i soffan med kusinerna och lite ostbågar. Imorgon blir det nya äventyr!

Sommartider hej hej

Nu är det dags att ställa om klockan igen till härliga sommartider. Nu blir det långa och ljusa kvällar att njuta av :-). Så underbart för nu vet vi att det är på gång!

fredag 27 mars 2009

Han bara kom...

lille John Blund. Ni vet ju hur han är?
Nu skickar han sömnpiller och en tomte!? Lyssnar just nu på sömnhälsningarna...Zzz
Sov gott alla underbara bloggisar så ses vi imorrn!
Zzzz Natti Natti

Den perfekta påskpresenten

Det måste vara det här galna melodiägget! Melodiägget kokas tillsammans med äggen och spelar en melodi när ägget är löst, medium eller hårdkokt. När det inte används så förvaras det ihop med äggen i kylskåpet.

Killing me softly meddelar att ägget är löskokt. När ägget är medium kokt så bjuds man på I guess I will be a Hen. Det hårdkokta rockar loss med Carmina Burana.

Vilken galet rolig pryl! Eller hur?

Den som söker den finner

Hittade ett helt paket med Weinerbröd i frysen när jag städade ur den. Så nu har jag Weinerbröd i ugnen. Det blir gott till eftermiddagskaffet :-) Nu ska jag söka vidare....kanske finns mer i gömmorna, vem vet!

Det vräker ner snö

Idag är det fredag och ledig dag. Hade tänkt att ge mig ut i skogen med hunden och njuta av solen som varit här de senaste dagarna men det vräker ner snö och blåser svinkallt så jag tar en kortare promenad idag istället.

Det får bli lite pyssel härinne. Kanske fixa till en krans till ytterdörren. Vad gör ni idag?

torsdag 26 mars 2009

MS och ridning

När jag var ung så hängde jag i stallet jämt som ni redan kanske vet och jag hade en egen häst också. Det var mitt liv, det jag levde för till hundra procent, skolan och hästarna.

När jag åkte på språkresa till England så var det givetvis kombinerat med ett ridläger. Vet inte om jag lärde mig så mycket mer engelska även om det var det mina föräldrar betalade för men jag lärde mig ännu mer om hästar och det var det viktigaste :-) i alla för mig. Det bästa av allt var hästarna på eftermiddagarna efter plugget på den resan. Engelska, kanske inte mitt största intresse...iaf inte då.

Tyvärr så slutade jag med ridningen men har nu tack vare min stora dotter fått testa på det igen. Underbara ridturer vi haft! Här kan du läsa mer om du vill. Eftersom jag funderar på att boka in mig på en ridskola till hösten så läser jag mycket om just MS och ridning.

"Framför allt är det hästens skritt som framkallar en gångliknande rörelse i bäckenet. Man tränar alltså precis samma muskler och funktion som när man går, vilket är mycket positivt för många MS-patienter. Dessutom har ridning en gynnsam effekt på de muskelspänningar som många har i benen, säger Siv Ohlin."

"En annan oerhört viktig aspekt är den mentala – både känslan av aktivitet, frihet och lätthet i kroppen, och i form av samvaro med hästarna och med andra människor. Jag märker absolut vilken skillnad detta kan göra, för de av mina patienter som rider. Egentligen borde man erbjuda ridterapi för många fler med MS, men tyvärr är tillgängligheten ett stort problem, säger Siv Ohlin."

Nu är det så självklart att jag ska gå på ridskola i höst :-) Längtar redan... Kramisar till er alla!

Ensam

Ikväll är jag ensam hemma men som ni redan vet så gillar jag ensamheten lite då och då. Ikväll passar det perfekt för jag kan hålla med om att jag är lite trött, fast bara lite :-) Helt ensam är jag ju inte för vovven är givetvis här också.

Jag ska laga mig en god middag och njuta och äta i lugn och ro. Sen blir det pyssel, mina fötter är ledsna och behöver filas och smörjas så dom blir glada igen. Eftersom jag ingen näringsbrist verkar ha så har mina naglar på händerna vuxit i rekordfart på sistone så de ska klippas ner och kanske lackas i en glad färg.

Sen har vi alla tidningar som jag inte hunnit med. Det blir en perfekt en stund i soffhörnan också med en kopp te och tända ljus.

Och...så klart, en bloggrunda hos er!

Vad brukar ni göra när ni är ensamma?

onsdag 25 mars 2009

En biltjuv...


Idag har jag varit ute och åkt bil med min kollega som tur är så händer det inte så ofta :-) Gudskelov!

Innan vi åker tänker jag alltid en liten bön : att vi ska klara oss den här gången också och att jag älskar min familj. Sen bär det iväg. I full fart plus lite till...

Det är omkörningar i rondellerna och om det inte finns en fil att köra i så gör hon en egen. I kurvorna får jag hålla i mig så hårt jag bara kan för att inte hamna i hennes knä. Ibland när vi backar tar vi med oss en buske eller två...fattar ni hur bilen ser ut fast den är ny!
Jag sitter krampaktigt och håller mig i pensionärshandtaget och funderar på, hur kort lunch har vi egentligen?
Har sagt till henne flera gånger att byta karriär...biltjuv vore kanon ingen polis i hela världen skulle hinna ifatt henne eller varför inte ambulansförare för köra som en galning, det gör hon!

Lunchtime

Åt lunch idag på Burger King, det bästa var att det fanns inget att doppa halsduken i, inget rinnande i allafall. Halsduken är nytvättad och doftar äppelsköljmedel stor skillnad mot gårdagens unkna doft :-).

Ute skiner solen och det är underbart väder. Solen riktigt värmer... längtar ut... nu måste jag jobba på igen!

tisdag 24 mars 2009

Tack och Thaimat

Minstingen tackar för era gulliga kommentarer om hennes dikt. Hon är jätteglad och stolt :-) och det tycker jag verkligen hon ska vara. Min älskling!

Imorse när jag vaknade så var det helt vitt ute...undrar vem som beställt det? Inte jag i allafall! Skulle aldrig göra en sån dum sak! Påskliljan som jag planterade ute igår var helt stelfrusen idag, nästan så det knakar om den...så speciellt långlivad blev den inte hos oss.

Var och åt lunch med min chef idag. Vi var på en Thairestaurang, jättemysigt! När jag var på väg hem så tyckte jag det luktade Thaimat om hela mig. Kunde inte förstå varför tills jag tittade på min halsduk som var full med woksås eftersom jag doppat hela halsduken i min tallrik under lunchen. Snyggt jobbat!

måndag 23 mars 2009

MS dikt

Min minsting har gjort ett specialarbete i skolan om MS. Arbetet avslutade hon med en dikt om sjukdomen MS som hon själv skrivit.


Vissa har den, andra inte
Ibland jobbigt, Ibland inte
MS
Multipel skleros
Trötthet, Dålig balans
Skovvis, Progressiv, Godartad
Smärta, svaghet
Det finns så mycket
Symtom som inte syns
Inget botemedel
Har man MS så har man
Man måste lära sig att leva med det helt enkelt!

Shopping

Idag gick stora dottern och jag en sväng på stan. Så klart, så fick jag med mig lite saker hem :-)

Dom här söta tofflorna ska få värma mina istappar till fötter. Mina gamla älsklingstofflor i fårskinn börjar gå på sista versen. Dessutom hittar jag dom inte...kanske någon annan som slängt dom!


Den här klänningen i chokladbrunt kunde jag bara inte motstå. Den blir perfekt på någon sommarfest. Hoppas det blir lite fester i sommar :-). Annars får jag fixa till det....

I smyckesaffären hade det kommit in fler ringar med olika budskap på. Det fanns många fina att välja på men jag fastnade för det här. Nu har jag tre ringar till mitt halsband. Tro, hopp och kärlek passar mig perfekt.

Den här "påskiga" påskliljan fick följa med hem också. Men den åker ut snart...för jag ska plantera den ute i en kruka.

Det här blev dagens skörd. Jag är supernöjd!

söndag 22 mars 2009

Halsband

Kommer ni ihåg det fina halsbandet jag köpte till minstingen. Nu har jag fått ett nästan likadant :-) Vi har inte likadana kedjor och jag fick två ringar på mitt och stenen är lite svagt rosafärgad.
Visst är mitt fint också?

Jag blundar idag

Så är det faktiskt och vet ni varför... Det snöar ute! Snacka om bakslag om man jämför gårdagens underbara väder. Jag väljer att fortsätta min tro på att våren är här.

Nu står en Laxpudding i ugnen och väntar på att resten av familjens ska komma hem. Stora dottern kommer hem på ett besök så idag blir det en mysig familjemiddag. Tror hon mest kommer hem för att hälsa på vovven :-) men så klart för vår skull också!

Imorrn blir det en mor och dotterdag på stan. Längtar redan!

lördag 21 mars 2009

Nu ni är det vår...

...för det har jag bestämt! Har sett vårtecken överallt hela dagen, så härligt :-)

Fullt på alla uteserveringar och alla har solbrillor på sig. Vårförälskade par som pussas. Dom som inte har någon SPANAR för fullt. Motorcyklarna är ute och luftar sig och har sett två cabbar med taket nedfällt...kanske lite tidigt ;-). Överallt människor som lapar sol mot en husvägg och alla husägare som arbetar i sina trädgårdar med krattan i högsta hugg. Vårblommorna växer så det knakar och fåglarna som kvittrar....Nu är det vår!!

Härmed förklarar jag våren, varmt välkommen hit!!

En utmärkelse till :-)

Titta jag har fått en award av min bloggvän Lena. Tack snälla du! Jag blir så GLAD!


Jag ska skicka den vidare till fem stycken med en motivering... egentligen skulle jag vilja skicka den till så många fler :-) Den här gången gör jag som jag blivit tillsagd...händer ibland ;-).

Angelica En supergullig tjej som jag gillar och som kämpar på med stor glöd.

Ayla En MS blogg vän som alltid är lika gullig med uppmuntrande ord.

Trasdockan En ny bloggare som jag vill önska ett varmt lycka till! Jättefin och positiv blogg :-)

Frida En jättemysig pluggande tjej med rätt inställning till livet! Carpe diem :-)

Annica En ny bekantskap som har en jättefin blogg med goda brödrecept och massor av annat också.

fredag 20 mars 2009

Hemma igen

Nu är vår älskling hemma igen efter 3 dagar på djursjukhuset. Med sig hem blev det 7 olika mediciner som ska intas på dygnets alla timmar och hon är så trött så hon sover och sover. Idag går det inte att säja om hon ser eller inte på ögat, det får tiden utvisa... Vi är så glada att hon är hemma igen :-) Vår älskade hund!

Hon har en tratt på huvudet så vi märker att hon är hemma igen...eftersom hon går in i allt med tratten. För att inte tala om när hon ska klia i ögat men kliar på tratten, vilket ljud, vi vet att hon är här igen. Jag är så glad :-)

En award till :-)

Jag har fått en award till av gulliga Merja. Stort tack, härliga du!



Jag ska skicka vidare den till 10 st...men jag väljer att skicka den vidare till alla som läser min blogg. Ni är alla värda den massor :-). Så kan man väl göra???

Kram på er

torsdag 19 mars 2009

En utmärkelse!

Titta vilken söt liten award jag fått av underbara Angelica.

Jag väljer att skicka den vidare till några av alla bloggar jag läser varje dag.


Ayla

Anna

Lena

Merja

Lillaplufs

Vår älskade hund

Dom här senaste dagarna har varit trista. Allt började i tisdags med att jag fick åka till veterinären med vår hund, familjens kelgris och min bästa kompis för hon är mattes minsting.

Hos veterinären konstaterades att hon hade ett väldigt högt tryck i ena ögat och att en ögonspecialist måste undersöka henne. I vår stad finns inga ögonspecialister utan vi fick en akuttid i en annan stad, 13 mil från oss. Skyndade mig hem för att hämta lite saker och insåg att kvällen eller natten kan bli lång.

På Djursjukhuset konstaterades att trycket gått upp ytterligare och att hon måste läggas in med trycksänkande dropp och smärtstillande. Att ha detta höga tryck i ett öga gör väldigt ont.

När jag stod där och skulle säga hejdå, då kom tårarna i floder. Tänk att det finns så mycket tårar...

Vi fick beskedet att om trycket går ner så kanske vi skulle få hämta henne dagen efter men det fick vi inte. Trycket har gått ner men inte till den normala nivån och hon reagerar inte på ljus i sitt öga.

Idag ska hon undersökas igen för att se om det finns en bakomliggande sjukdom som gjort att hon fått det här. Just nu vet jag inte när hon får komma hem igen.

Jag pratar med veterinärerna flera gånger varje dag och det känns tryggt. Nu vill jag bara veta och jag vill att vår älskade hund ska få komma hem igen för det gör ont när hon inte är här hos oss. Hon är inte bara vår hund utan hon är en väldigt älskad och värdefull familjemedlem.

måndag 16 mars 2009

Carpe diem

Fånga dagen! Dom här tänkvärda väggorden hänger i min hall. Jag ser dom varje dag och varje gång jag tittar på dom så får dom mig att tänka till, att njuta och ta tillvara på just den här dagen.

Just den här dagen är mitt liv och det är bara jag som kan göra det bästa av den. Varje dag är ett äventyr i sig och guldkornen finns där hela tiden.

"Carpe diem quam minimum credula postero" Fånga dagen betänk inte morgondagen.

söndag 15 mars 2009

Underbar Kolapaj


Här kommer receptet på en alldeles underbar Kolapaj. Rekommenderas varmt! Är så enkel att fixa till och lika mumsig varje gång.


Ingredienser
150 g smör
1/2 dl kakaopulver
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 1/2 dl finhackade valnötter

Gör så här
Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen. Smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner kakaon. Ställ den åt sidan.

Blanda socker och mjöl i en stor skål. Tillsätt ägg och blanda väl. Rör ner vaniljsocker, salt och valnötter. Tillsätt kakaoblandningen och blanda till en jämn smet.

Smörj en pajform på sidor och botten. Häll chokladblandningen i formen. Ställ den i ugnen tills pajens kanter är mörka, inte brända, 25-35 minuter. Stick en kniv i pajens mitt efter 25 minuter. Om den är ren när du drar ut den är pajen klar.

Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna i formen på ett galler. Täck formen med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den i kylen några timmar.
Ät och njut! Det ska jag göra nu :-) Lite nytta blev det allt idag!

En lugn söndag

Idag vaknade minstingen seg och förkyld så hon och jag har slappat hela dagen. Gått i mjukisdressarna båda två, skönt! Vi har sett två filmer på tv, en Irene Huss deckare och en som hette Kärlek på jobbet. Båda var lättsam underhållning för våra sega förkylningskroppar :-).

När vi skulle laga middag så slog latheten till på alla familjemedlemmar...så det blev en mosbricka med en bamse från gatuköket. Det var länge sen vi köpte där, en hel evighet sen men gud så gott det var. Alla var var supernöjda och blev mätta och det är ju det viktigaste!!

Rätt låt vann igår tycker jag. Den är lite annorlunda och det uppskattas hemma hos oss som inte är så överförtjusta i schlager. Gillade mixen med disco och opera :-) Vad tycker ni? Vann rätt låt?

lördag 14 mars 2009

Vackra tulpaner








På min födelsedag kom det ett blomsterbud med den här underbara buketten från min bror och min svägerska. Helt underbar med vita tulpaner. Jag som älskar vitt!
Så glad jag blev...hoppas ni kan tänka er!
Stort Tack till er!
Idag kurerar jag mig och vilar...halsen har gett med sig lite och jag var bara tvungen att gå ut en sväng eller rättare sagt åka en sväng. Det blev till favoritaffären, ni vet. Bikörningen ut dit kanske inte var den bästa...snurrig som man är :-). Fick med mig en väggklocka och beställde en lampskärm som jag får hämta om 2 veckor. Nu ska här vilas och drickas honungste för hela slanten.

Sjuk

Jag kände redan på kvällen på födelsedagen att min hals började göra ont men tänkte det går över. Igår vaknade jag med feber och ont i halsen så igår sov jag hela dagen. Idag ska jag försöka vara uppe lite, så mycket gjort blir det nog inte. Tur att Strepsils finns, det bedövar gott :-)

torsdag 12 mars 2009

Tack!

Tack till er alla underbara för alla gratulationer jag fått på bloggen. Tack till er som jag fått mail av och alla som ringt eller skickat kort. Här är massor folk så det är bäst att jag drar vidare....ville bara säga stort tack för allt!

Stora kramar till alla!

Fyller år idag

Idag fyller jag år. Ikväll ska vi fira med en god middag och lite gäster. Känner mig lika ung som vanligt... ;-).

onsdag 11 mars 2009

Vinterlandskap

Imorse när jag vaknade så var allt vitt ute. Träden var täckta med ett fint lager snö och solen sken från en klarblåhimmel. Det var otroligt vackert! Jag hade tänkt att cykla till jobbet men beslutade mig för att ta på mig varma skor och gå en skön promenad till arbetet. Så pigg och glad man blir av solen och fågelkvittret. Det här gör jag om imorrn igen :-)

Tänk vad vädergudarna kan hitta på när man ligger och sover...

tisdag 10 mars 2009

Dagen efter

Idag hade jag inte planerat in något speciellt med tanke på gårdagen, visste inte om jag skulle vara hemma eller på sjukhuset eller hur jag skulle må. Vaknade i allafall pigg och utvilad :-).

Tänkte först vara hemma och fixa och stryka men bestämde mig för att gå ut och gå en lång promenad istället till Biblioteket och så blev det. Jag vet att strykningen och fixet finns kvar :-).
) och jag ville göra något för min skull.

På bibban lånade jag en bok som heter Från MS-diagnos till bättre hälsa skriven av Birgitta Bruntes som är läkare och själv har ms. Birgitta har ett annorlunda synsätt på ms och hennes metoder räknas som alternativmedicin av läkarkåren. Anledningen att jag vill läsa boken är för få veta mer om olika synsätt och medicineringar av ms.

På vägen hem passade jag på att köpa 20 tulpaner, riktigt ljusrosa. Underbart vackra! Min dag har varit lika underbar som tulpanerna! Nu ska jag läsa i min bok. Vad gör ni?

Utmaning

Här kommer din utmaning från mig, Anna! Lycka till :-)

måndag 9 mars 2009

Så snöpligt det kan bli...på sjukhuset

Maken och jag begav oss till sjukhuset idag. Jag var peppad för en full dos medicin och 100% mentalt förberedd. När vi skulle gå in till ms-sköterskan kom min läkare och började fråga om min senaste spruta och låret som var svullet i 3-4 dagar och febern som satt i lite för länge.

Tusen frågor blev det... Min ms-sköterska sa, vi kan inte ta sprutan för hon är allergisk. Vi kan inte riskera det. Helt plötsligt kom en ms-läkare till...som säger att jag absolut inte får ta sprutan när jag reagerade så starkt på en halv dos och hon förklarade att en full dos kan vara farligt för mig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga mer än, att jag visste det redan, att min kropp inte vill ha dessa bromsar. Den har ju sagt ifrån redan från början fast jag valt att testa och nu vet jag.

Så det blev...att åka hem igen och nu är det bestämt att jag är allergisk mot min egna medicin. Så snöpligt det kan bli!? Vilken tur jag haft i allafall :-)

Innan maken och jag åkte imorse så sa jag till honom, att det här känns olustigt och något kommer hända. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var utan det var mer min egna känsla. Jag ska alltid lita på min egna känsla i fortsättningen, jag lovar!

Stort Tack för alla gulliga tankar från er!

söndag 8 mars 2009

Sjukhusdags igen

Imorrn är det dags igen för mig att åka till sjukhuset. Min snälle make följer med mig den här gången.

Nu är det sagt att jag ska ta en hel dos och som vanligt får jag stanna kvar så vi vet att allt går bra. Håller tummarna nu att min kropp "gillar" medicinen. Lite pirrigt är det allt eftersom kroppen reagerar så starkt men tryggt att veta att jag är på sjukhuset med alla proffs runt omkring mig.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag är pigg inför morgondagen. Sov gott allihopa!

En skön söndag och Internationella kvinnodagen

Idag har jag en lyxig och skön dag. Maken fixar middagen just nu...har hört att det viskas om efterrätt också :-). Så bra jag har det och så underbart skönt det är att bli ompysslad.

Jag själv har röjt lite i vårt sovrum och nu ligger jag och läser alla tidningar som jag inte hunnit med på sistone. Mitt sällskap är familjens hund som gärna tar sig en tupplur när tillfälle ges.

Idag är det Internationella kvinnodagen och det får mig att tänka på alla duktiga och självständiga kvinnor. Tänk så mycket starka kvinnor det finns att ha som förebilder. Hurra för kvinnorna!
Har ni någon kvinnlig förebild?

lördag 7 mars 2009

Fint

Köpte det här det till minstingen idag. Visst är det fint?

Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av Ayla.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? "Eftersom det var så jävla kallt lät han motorn gå på tomgång för att få upp värmen i bilen."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Något varmt och lent och mjuk päls undrar vem är det, kan ju inte vara maken, eller... Min hund var det ;-)

3. Vad såg du senast på TV? Morgon-TV i morse. Lite halvtråkigt men en bra frukost fick jag i mig.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? runt 18:00. rätt svar: 18:07

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? En CD med Josh Groban en samlings cd. Låter himla bra. Minsting som smågnolar till någon låt...hon har hörlurar på sig och lyssnar på datorn och det verkar vara bra :-).

6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Cyklade hem från stan. Härlig cykel tur!

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Mina döttrar och min man.

8. Vad har du på dig? Mina favvis jeans för dom är sååå sköna, ett bälte, en svart blus och en scarf och mitt fina armband som jag fick av stora tjejen från Thailand och en klocka.

9. Drömde du något inatt? Jag drömmer världens konstiga drömmar.... men för det mesta kommer jag inte ihåg dom :-)

10. När skrattade du senast? Nyss, skrattar ofta och älskar det. Minstingen fick mig till ett riktigt gott skratt vid middagen. Tack för den min älskade minsting den kommer jag att skratta länge åt!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Är i köket så jag ser ett skafferi och ett kylskåp och en frys och massor av tända ljus. Ett vitrinskåp med lite softig belysning och glasburkar med lite smått och gott i.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Njae...men när jag tänker efter så har jag sett en riktig konstig sak eller rättare sagt en skum sak...men med tanke på de inblandade så sparar jag den till mig själv. Sorry!

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Helt ok!

14. Vilken var den senaste filmen du såg? Hmm, kommer inte ihåg vad den heter men den var bra ;-) En thriller, har en viss kärlek till dom.

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Tror inte att jag skulle köpa något speciellt. Jag skulle bjuda hela familjen på en underbar semester som var ett riktigt äventyr för oss alla.
Kanske jag råkar köpa ett hus i Provence eller i Italien, vem vet...

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Gillar inte att simma på djupt vatten!

17. George Bush? Och...

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Dom är färdiga redan och döpta, mina två töser och mina läppar är förseglade om deras namn :-).

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Inte på heltid för jag njuter av våra fyra fantastiska årstider här i Sverige. Jag skulle gärna kunna bo borta i ett par månader.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Välkommen messan! Så kul vi ska ha nu :-) party!? Tar gärna emot en kram också.

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?

Lena
Anki
Helena
Merja

Åhhh, vad jag längtar efter era svar :-) Stor kram

fredag 6 mars 2009

Kloka ord igen...och mina tankar

Vägen till framgång är kantad av många rastplatser.

Så sant som det är sagt, känner igen mig :-) Lite rastplatser det blivit och funderar än på kanske jag ska ta en ny plats till mitt hjärta.

Vänta inte på den stora lyckan...så du missar den lilla!

Åter igen så känner jag igen mig, lyckan är här och nu och min lycka finns hos mig och det är jag som har hand om den, så den vårdar jag ömt.

Var rädda om er ! Hör av er med fler klokord om ni har lite i bakfickan!?

En mysig fredag

Det blev det idag. En lång skön frukost med morrontv som sällskap. När jag fixat till mig åkte jag och köpte tulpaner till min underbara vännina som nyss flyttat hit till stan. Hos henne blev det fika och mysiga samtal med henne och hennes gulliga son. Vi måste ses snart igen för det är alltid lika trevligt!

Sen vidare hem till familjen och äta en god middag och nu väntar vi på stora dottern som kommer hem i helgen och hälsar på. Hennes gamla rum börjar ta form...undrar vad hon tycker för nu är det ett nytt rum, en säng finns alltid här för henne.

Min fredag har varit en mysig fredag. Hur har er fredag varit?

torsdag 5 mars 2009

Micropopcorn

Det är gott det...har precis ätit upp en påse. Kanske inte min etta på topplistan men man tar det man har hemma och det går superbra :-)
Vad har ni för favoritsnacks?

ms och rörlighet

Läste i Dagens Medicin en artikel om ett läkemedel som förbättrar rörligheten hos ms sjuka.
Forskningen går framåt och det glädjer mig. Läs mer här om du är intresserad.

Positiv stund

Jag sitter här och njuter. Njuter för att min helg börjar nu och av stunden här och nu. Har massor av tända ljus och det är tyst och lugnt och jag bara är. För mig är det en positiv stund just nu idag.

"Man kan vara glad utan att skratta"

Maken jobbar över och minstingen är på dans. Minstingen och jag har ätit en god middag innan hon åkte iväg på sitt kvällsäventyr. Vi har också skrivit på hennes specialarbete om MS som hon ska lämna in till skolan imorrn. Det blir jättebra och hon har sökt information själv på nätet och så klart frågat sin mamma, specialisten :-). Är så stolt över henne och hennes engagemang och val av ämne. Min älskade minsting!

Nu ska jag njuta vidare av min positiva stund. Ha en skön kväll och hoppas ni får njuta också!

onsdag 4 mars 2009

Kärt återseende när det som bäst behövs

Tänk när man träffar en vän som betyder så mycket i precis rätt ögonblick och när man som bäst behöver det. Då vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Det var precis vad jag gjorde idag träffade min absolut bästa killkompis genom tiderna och den här gången blev det skratt och massor av kramar och vi bestämde tid för en lunch. Längtar efter den lunchen för det var alldeles för länge sen vi sågs. Vi har alltid haft kontakt och haft många intensiva perioder och sen blir det lite lugnt men nu är det dags igen för en ny intensiv period.

Allt var som om vi hade pratat igår men det är så det ska vara med en bästis, det bara fungerar och det finns hur mycket som helst att prata om, det tar liksom aldrig slut, vi blir aldrig färdiga.
Vi kommer aldrig att bli färdiga, utan vi kommer alltid att hålla kontakten med varandra resten av livet för vi vet så mycket om varandra och har delat så mycket tillsammans både glädje och sorg.

Så skönt...

...att var hemma igen. Har varit på konferens i 2 dagar och känner mig ganska urlakad. Det är så otroligt lyxigt att få åka iväg och äta god mat, 3-rätters middagar och fina frukostar, umgås med kollegor och för att inte tala om alla fina miljöer som jag får se, underbart och jag är så tacksam att jag får göra det här.

Samtidigt suger det mycket kraft från mig för jag vill prestera och vara 100% delaktig och engagerad så när jag kommer hem är jag som en badboll som någon släpper ut luften i. Kanske det är så att jag engagerar mig för mycket eller så har jag bara inte orken? Tål att funderas vidare på.

Nu ska jag lägga mig i badet i koppla av sen blir det en Ceasarsallad med familjen.

måndag 2 mars 2009

Receptspaning


Sitter och spanar in recept på nätet och så mycket gott det finns. Blev så sugen på scones med färskost och marmelad till. Kanske inte så bra middag men skyndar jag mig så hinner jag fixa det nu och sen laga middag.
Hur kommer det sig att jag hamnar på receptsidorna titt som tätt...högst troligtvis för jag gillar att laga mat och framförallt att äta den. Just nu är jag ett matvrak!
När jag tänker efter så blir det inga Scones idag för jag har just ätit en Marabou kaka men jag kollar vidare på receptsidorna i alla fall och njuter.

Det blir ingen bromsspruta imorgon

Nej, så blev det. Ingen spruta imorgon utan den kommer jag att få nästa vecka istället och som vanligt blir jag inlagd. Allt beror förstås på att jag reagerade den här gången också inte lika allvarligt som sist men tillräckligt mycket för att min läkare oroar sig för biverkningarna och eftersom jag bara tog en halv dos.

Är trött idag, trött säkerligen av min sjukdom och trött därför att min kropp verkar vara så känslig för medicinen. Jag vill bara att det ska vara hyfsat enkelt. Att jag tar min spruta och får dom vanliga biverkningarna och sen är det bra. Det är min högsta önskan just nu. Önskningar brukar ju ofta gå i uppfyllelse, eller hur?

söndag 1 mars 2009

Yoga

Som en del av er redan vet så går jag på Yoga och älskar det, för det mig så otroligt mycket både kroppsligt och själsligt. Jag mår så bra av det :-)

Idag när jag var inne och spanade på Sunes blogg så fick jag läsa en riktig solskenshistoria igen, blir lika glad varje gång, om Charlotte som riskerade att hamna i rullstol men idag är hon Yoga lärare. Charlotte berättar sin historia och hon delar med sig av ett Yoga program också.

Här hemma hos mig är redan programmet utskrivet och alla ni andra som säkert också är intresserade titta här.

Jag drömmer mig bort



Här vill jag vandra.

Nu sitter jag här och drömmer mig bort...drömmer om att vandra mellan de fem byarna i Italien.

Le Cinque Terre (de fem byarna) är så vackert placerade på den östliga sidan av den italienska rivieran på gränsen till Toscana. Byarna ligger på toppen av kustens klippor och bjuder på en härlig havsutsikt. De fem byarna är: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Det är ett naturskyddsområde och är ett av de vackraste landskapen i Italien. Här har tidigare generationer omformat och bearbetat bergen till terrasser, som idag är fyllda av vinrankor och olivträd. Tänk så härligt att få vandra här med alla dom fina vyerna, det måste vara helt magiskt!
Området är ju världsberömt för sina underbara vandringsturer som går ut på att vandra från by till by och på kvällen bo på ett hotell och äta en god middag och bara koppla av och vila sin kropp och själ och sina trötta fötter :-).
Här vill jag sitta och vila mig efter en dagstur.

Att handla underkläder...

...är inte alltid det lättaste. Det finns så mycket fint i bomull och spets och det lyfter och trycker upp och ner och ihop ibland. En del pushar up och andra heter Balconette osv...

Men så kommer man till det där med storlek speciellt i en bh. Vilken storlek har jag? Hmmm, är inte riktigt säker för det varierar ganska mycket beroende på modell och i vilken affär jag handlar. Det är nog så att jag skulle behöva en personal shopper när underkläder ska inhandlas :-) Är ni bra i den här djungeln?