lördag 28 februari 2009

Det här är snusklubbor

Så här ser de ut, världens godaste klubbor!

En toppenbra lördag

Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag längtar ut i friska luften. Jag och maken ska träffa min vännina och hennes blivande make för dom är här och hälsar på den här helgen. Den här gången ska vi träffas på en restaurang och äta god mat och lite gott vin. Så kul det ska bli :-)

Tänkte hinna in i ett par loppisar också. Älskar att gå på loppis och fynda. Har genom årens lopp samlat på mig en hel del från just loppisar. Just nu letar jag skrivbord till vårt nya rum och även lite småsaker.

Idag blir det en toppenbra och rolig dag!

torsdag 26 februari 2009

Sugen på allt

När jag kom från jobbet idag väntade lilla tjejen hemma med nybakt bröd som de bakat i skolan idag. Mums så gott det var! Har ätit fyra mackor nu :-) Är hungrig i allafall. Är jämt hungrig och sugen på saker på sistone.

Idag åt jag fiskgratäng till lunch samtidigt som jag satt och tänkte på pannkakor med grädde och sylt...så gott. Efter lunchen gick jag och köpte mig tre par snusklubbor och lite annat smått och gott. Just nu tänker jag på vad vi ska äta ikväll och kanske man skulle ha något efter lite senare också...

onsdag 25 februari 2009

ms-skola och bromsmedicin

Ikväll har jag använt mitt VIP kort på sjukhuset igen för jag har varit på ms-skola. Maken och jag åkte dit efter jobbet och det var min läkare som höll i första föreläsningen. Han har humor min doktor, det gillar jag :-) för lite då och då i föreläsningen hade han lagt in bilder på sig själv från 80-talet när han var ute vandrade och när han plockade kantareller. Då undrar ni säkert vad han menade med det...han förklarade det med att olika möjligheterna/vägar finns och att det finns massor av olika möjligheter att välja på och att forskningen går så mycket framåt så man får välja att plocka ut godbitarna. Visst är han härlig!?

Som vanligt så kommer jag att plocka russinen ur kakan...vad annars!?

Pratade lite med honom också efteråt och eventuellt kommer jag inte att få min fulla dos nästa vecka då jag har haft feber lite för länge och min lårmuskeln svullnat upp ganska rejält idag och den gör jä.... ont. Så vi får se vad som händer. Det verkar i allafall som om mitt beslut att inte ta bromsmedicin var helt rätt för min kropp verkar göra totalt motstånd emot allt vad bromsar heter.

Tillbaks igen

Nu är jag tillbaka igen lite luggsliten i sömmarna. Nu har jag gjort mitt första test på en annan bromsmedicin och det gick bra, fick bara de vanliga biverkningarna som feber, muskelvärk och huvudvärk. Den här gången fick jag en halv dos om jag skulle få en allergisk reaktion som förra gången. Allt kändes väldigt tryggt och jag fick nål i armen för att de snabbt skulle kunna ge mig andra mediciner om det hade behövts.

Dottern och jag hade det jättebra och dom kollade mig hela tiden. Vilka underbara människor det är som arbetar inom vården! Dom är verkligen beundransvärda.

Nästa vecka blir det till sjukhuset igen för det andra försöket med en hel dos. Är övertygad om att det kommer gå bra :-).

Ikväll ska jag faktiskt till sjukhuset igen men i ett annat ärende, berättar mer när jag varit där, ska bli spännande och intressant. En del människor har VIP kort på krogen och jag har ett på sjukhuset :-). Inte illa va!?

Tack för alla era underbara kommentarer och allt stöd ni gett mig! Ikväll ska jag kika in hos er igen. Så vi ses snart!

söndag 22 februari 2009

Sjukhus och riktiga änglar

Imorgon är det dags, då läggs jag in på sjukhuset. Känner mig lugn som en filbunke just nu. Jag hoppas allt går bra och att allergiska reaktioner håller sig långt ifrån mig som möjligt. Jag har redan bestämt att det kommer gå bra :-).

Tror ni på änglar? Det gör jag! Tänker på alla underbara människor som jag har runt omkring mig som min stora dotter som följer med mig imorrn till sjukhuset och stannar kvar hos mig. Min underbara vän som nyss ringde och sa att hon tänker på mig. Min gulliga bror och hans fru som som också tänker på mig och givetvis min underbara man och lilla dottern som finns här hela tiden. Sen har vi alla andra som ringer och mailar och sist men inte minst alla ni som peppar mig här ute i bloggvärlden.

Jag känner mig så trygg och är så glad att ni alla finns. Jag är så tacksam att jag har så många underbara människor runt omkring mig och det ger mig styrka och mod att känna så mycket stöd. Nu förstår ni säkert att jag tror på riktiga änglar!

Toy


Var idag på IKEA i ett ärende och fick då se att de hade tuggummit Toy. Jag har inte sett det på evigheter men kommer ihåg att jag gillade det massor. Så klart så var jag tvungen att köpa ett paket och jag tror det smakade som vanligt :-) Kommer ni ihåg Toy?

lördag 21 februari 2009

Torsdagen i Stockholm


Torsdagen i Stockholm började med en promenad på Djurgården, vädret var underbart, perfekt promenadväder och lagom kallt. Efter promenaden så väntade ett museumbesök på Auqaria vattenmuseum där vi gick i en regnskog och tittade på hajar och en massa andra fiskar och givetvis blev det en god fika också.
Dagarna i Stockholm har varit toppen och att få umgås med mina tjejer så härligt vi haft det. Det här måste vi göra om snart igen!!

fredag 20 februari 2009

Nyss hemkommen...

...från Stockholm och flera toppen dagar där med mina barn, alldeles underbart!! Så härligt vi haft det.
Vädret var underbart idag med sol och med knallblå himmel, kommer foton och mer imorrn :-)

Kvällen här och nu packar jag upp och myser med maken. Vi ses väl imorrn!???
Kram

onsdag 18 februari 2009

Stockholm

Nu sitter jag i stora dotterns lägenhet i Stockholm. Idag har vi varit och shoppat hela dagen! Blev en jacka och ett par sommarskor. Köpte också två lampor som inflyttningspresent till dottern och hennes pojkvän. 

Nu ska vi snart laga lite god mat :-) Har ni haft en bra dag? 

tisdag 17 februari 2009

Kloka ord

Ett misslyckande är inte att falla, däremot att falla och inte resa sig igen.

Det tar inte längre tid att se saker från den ljusa sidan än att se dem från den mörka.

MS och att resa

Den här historien tycker jag var underbar! Att leva här och nu och att inte låta en sjukdom sätta stopp för ens resdrömmar.

Beröm

Idag fick jag beröm för hur gårdagens situation hanterades och tänk så glad jag blev. Jag följde min magkänsla och litade fullt ut på den och det gick så bra. Måste faktiskt erkänna att jag är stolt över mig själv för det tycker jag man ska vara.

Tänk vad viktigt det är att vi talar om att någon gjort ett bra arbete eller en god gärning och ger beröm. Tänk vad vi får andra att växa genom att ge dom bekräftelse på det goda arbete dom gjort. Jag tror många av oss är dåliga på att ge beröm utan många gånger så fokuseras det mer på de misslyckande vi har gjort.

Så fram för mer beröm :-) till alla i vår närhet för det är så många som gör så mycket gott och som aldrig får höra det.

Beröm skärper hörseln väsentligt.

Här packas det för fullt

Väskan ligger på sängen och här packas det för fullt inför min och lilla tjejens minisemester. Så skönt det ska bli och tänk att det kom så välbehövligt :-) Hurra imorgon åker vi!

måndag 16 februari 2009

Medmänniska


Idag har det varit en otrolig tung dag på jobbet. En dag när jag varit medmänniska och funderat på vad ska jag säga och hur ska jag säga...för tala om var jag tvungen att göra och det gjorde jag. Sen har jag bara varit där och lyssnat på den som velat och det har varit ganska många. Jag har kramat och tröstat och funnits till hands. Det finns inga direkta regler för hur man ska vara som medmänniska för människor i kris utan man får följa sitt hjärta och sin känsla.

Jag har gått så många kurser i krishantering så jag ska ju kunna det men när man väl hamnar där så glöms mycket av det man lärt sig bort. Det viktigaste är att man bara är där och lyssnar, tröstar och förstår att vi alla bearbetar sorg på olika sätt och att man vågar vara en vanlig medmänniska, tror jag.

Har läst mycket om krishantering eftersom det ingår i mitt arbete och enligt den senaste forskningen så upplever människor att de får större hjälp av att prata med "vanliga" människor än de får av professionell vård, att det blir en naturligare relation. Tror att jag själv skulle tycka det var bättre också att få prata med en vanlig medmänniska. Vad tror ni?
Ikväll tar jag en paus ifrån alla bloggar och tar hand om mig och min familj. Nu ska jag bearbeta och mina tårar ska få komma.
Stor kram

söndag 15 februari 2009

Min frukost

Det här blir min frukost imorgon, hallon och blåbärs smoothie. Allt är inköpt och klart och mixern står framme så det går snabbt och enkelt.

När jag jobbar och går upp tidigt så slarvar jag med frukosten oftast blir det lite kaffe och en tallrik fil är inte sugen eller hungrig direkt på morgonen. En smoothie är perfekt för den står man sig på ända fram till lunch och den slinker ner lätt.

Frukosten på helger och när jag är ledig ser helt annorlunda ut, då blir det ägg, fil, gröt ibland och goda smörgåsar.

Vad äter ni till fukost?

Rolighet inbokad

Idag har jag bokat tåg till mig och lillasyster, vi ska åka till Stockholm och hälsa på stora tjejen. Gud vad roligt det ska bli :-) På onsdag bär det av.

Lillasyster längtar och skulle gärna vilja åka nu på direkten. Datorn får givetvis följa med också så ni får hänga med på våra roligheter.

En lugn söndag

Idag har det varit en lugn och skön snöndag tror både jag och maken behövde det. Vi har läst och sett lite på tv givietvis har vi gjort lite nytta också, tvättat. Det är så skönt och välbehövligt med såna här slappardagar lite då och då.
Vad har ni gjort?

lördag 14 februari 2009

Kärlek

Kärlek är underbart och magiskt och oftast går det inte att beskriva det i ord och känslan är pirrig, förväntansfull, inspirerande och tokig och livet är som att gå i ett ständigt glädjerus och det surrar i magen och med ett ständigt leende på läpparna.

Kärlek är magiskt och tänk vad den får oss att må. Kärleken behöver inte vara till en annan människa utan kan vara kärlek till vad som helst egentligen. Det finns så mycket att känna kärlek för och alla har vi så mycket kärlek inom oss så slösa med kärleken och det kommer en massa tillbaka.

Lite kloka ord om kärlek:

Arbeta som om du skulle leva i evighet! Älska som om du skulle dö imorgon!

Kärleken regerar utan svärd, binder utan bojor.

Antingen är man kär eller inte - någon medelväg finns inte.

Alla hjärtans dag

Idag är och blir en underbar dag! Vaknade av att jag fick frukost på sängen av maken, underbart! Det är värt många hjärtan det :-) Ute är det soligt och solen värmer på kinderna. Lilla dottern fick sin present i morse och hon blev så lycklig och glad.
Önskar er alla en underbar alla hjärtans dag!

fredag 13 februari 2009

En av mina älsklingslåtar...Ja, det är en av mina älsklingslåtar därför det finns det så mycket minnen och...
Har ni en låt med mycket minnen i?

I bland gör det ont

Så är det och så ont det gör. En kollega ringde mig och fråga mig om jag skulle vara med på det här engagemanget och så klart jag ska det, har ju planerat det så länge och skrivit in det almanackan och sett fram emot det. Ringde bara för att kolla för du är ju ändå aldrig här!! Jag som alltid jobbat med honom och mer än heltid tills jag blev sjuk och jag jobbar än idag fast bara 75%...

Samma kollega har jag arbetat övertid med massor av timmar och lyssnat på hans problem om sitt äktenskap och han inte kan få barn och jag har stöttat honom och hans familj. Han har ofta gråtit hos mig och jag har fått ta hand om hans nedstämda fru.

Visst gör det ont men nu är mina dörrar stängda och han har redan kommit till mig igen och bett om hjälp men sorry jag har inte tid...och har heller ingen lust att lägga min energi på honom. Svarade sist sök efter hjälp hos någon annan.

Svaret är att han numera nonchalerar mig...

Ledsen är jag att det ska bli så men tyvärr så händer det lite då och då. Min högsta önskan är att vi skulle förstå varandra och respektera och att ge och ta emot hjälp för vi ändå är ju vuxna människor. Huvudsaken är att jag mår bra och det gör jag men det gör inte han...

Fredag och finne

Så var fredagen här igen :-) Har jobbat på förmiddagen idag sen var jag på stan och köpte alla hjärtans dag presenter till lilla tjejen och till maken. Berättar inte vad det är eftersom tjejen kanske tjuvläser här och det vill jag ju inte. Så klart fick ett gäng tulpaner följa med hem också...så fina dom är, eller hur?
Lilla tjejen är sjuk idag stackarn och igår var dom 13 stycken i hennes klass alla andra låg däckade i influensa. Hoppas vi slipper den.

När jag vaknade i morse hade jag en stor finne på hakan...ska man ha det i min ålder!?? Jag hade finnar i puberteten men den är ju liksom över för ett tag sen :-) Får jag det nu för jag kommer hamna i klimateriet snart!? ;-) Eller?

torsdag 12 februari 2009

Gäsp...

Idag har jag fixat och donat så mycket så nu ikväll ska jag lägga mig tidigt. Ska i alla fall se halv åtta hos mig sen blir det sängen med en bok misstänker att jag fastnar i den ett par timmar för en thriller är ju en thriller :-).
Gäsp...

Oj, är klockan så mycket

Råkade titta ut i fönstret och såg att människor var på väg för att luncha och jag som nyss ätit frukost...och går i morgonrock än. Dax att sätta lite fart!

Först blir det en promenad med den trötta hunden som just nu sover som en stock och inte alls har några planer att gå ut. Sen blir det hem och röja för det ser just nu ut som en bomb slagit ner här hemma. Bäst jag sätter fart nu!

onsdag 11 februari 2009

Kloka var dom...

orden i det förra inlägget men ack så svåra att efterleva i alla fall i min värld, inte för att jag är arg speciellt ofta men när det händer så händer det. När jag blir arg då blir jag det, kanske inte alltid vid rätt tidpunkt och ibland ej heller på rätt person och det här med konstruktiv kritik kan det bli lite si och så med. Då är jag bara arg. Hur gör ni? Hur är ni när ni är arga?

Kloka ord

Det är ingen konst att bli arg, vem som helst kan bli arg. Det som däremot är en konst är att bli arg på rätt person, på rätt sätt, vid rätt tillfälle, och av det rätta skälet.
Aristoteles

Kloka ord...eller hur?

Lunch på stan idag

Idag gick jag ut på stan och åt lunch fast det var tusen saker att göra på jobbet. Fick äta gott och dessutom fick jag en dos av frisk luft som gjorde att jag var piggare på eftermiddagen än vad jag brukar vara. Ska försöka peta in en liten promenad på luncherna framöver.
Så klart att det blev en liten latte i efterrätt också :-)

Nu ska jag hem och laga mat...funderar på att göra avocadsoppa. Vad tror ni om det?

tisdag 10 februari 2009

Acceptans

Har funderat mycket på det här med acceptans, att acceptera olika händelser och situationer med just acceptans även om vi inte gillar situationen eller som i mitt fall att ha ms och att inte få vara som vanligt.

Jag har för länge sen valt att inte kämpa emot utan att tänka så här det, just nu i mitt i mitt liv. Därmed inte sagt att jag gillar det men jag har accepterat det, så klart det kommer fram en liten jävel ibland som inte har accepterat det men honom får jag jag helt enkelt plocka bort eller ta död på. Situationerna kan vara så många, vi kan förlora vårt arbete, vi får en sjukdom, någon i vår närhet dör eller vi blir övergivna av den vi älskar.

Vad är acceptans egentligen;

Med acceptans menas att välja att se, ha och stå ut med både den inre och den yttre verkligheten utan att fly, undvika, förvränga eller döma den,
och att handla utifrån denna verklighet effektivt och i riktning mot sina värderingar och mål.

Jag har mina mål kvar även om dom idag kanske är lite tillknycklade på grund av min verklighet men huvudsaken är att dom finns där än och att jag tror på dom och det gör jag och jag kommer alltid att göra det oavsett vad som än händer.

En tanke

Morgondagen och gårdagen var lika långt borta, men just nu lyste
solen klarrött mellan björkarna och luften var sval och mild. Det är
en kväll för en sång, tänkte Snusmumriken. En ny visa som ska ha
en del förväntan i sig och två delar vårmelankoli och resten bara
hejdlös förtjusning över att få vandra och vara ensam och trivas
med sig själv.

Hämtat från: Det osynliga barnet skrivet av Tove Jansson

Min egna stund

Så här mysigt hade jag det efter min promenad igår. Bra tidningar, gott kaffe och en god croaissant. Min egna stund, så skönt!

Satt faktiskt och drömde mig bort lite också...det är dags att boka in något roligt snart, kanske ett spa eller weekend med mannen ska i alla fall spinna vidare på det :-)

måndag 9 februari 2009

Något är fel...

...men vet inte vad. Försöker lämna kommentarer på era bloggar men det går inte :-( Det verkar som det hänger sig vid halvtid och sen står det bara still där. Har testat på en annan dator också men det vill sig inte där heller. Jag är ju inte något datafreak direkt så jag avvaktar och hoppas det fungerar snart igen :-)

Eller så är det så att datorn försöker säga mig nåt...kanske dags att sluta blogga...eller kanske att jag har ett galopperande virus, tänk vad fantasin skenar iväg ibland :-)

Tänker på er i alla fall och hoppas att jag kan gå in hos er senare eller imorrn!
Kram

Min promenad idag

Lite snö har vi fått under natten.

Små knoppar i rabatten är lika med vårkänslor!

Helt underbart väder!

Världens första egna butik...

...öppnas nästa helg i Stockholm. En butik med bara Odd Molly kläder :-) Gissa vem som ska åka dit?

Idag skiner solen här och jag ska gå en långpromenad och bara njuta innan jag ska gå till min sjukgymnast. Idag ska kameran få följa med så ni kan få bildbevis på hur vackert det är. Ha en underbar måndag!

söndag 8 februari 2009

Min blogg jag och min ms


När jag började blogga om mig och min ms så tänkte jag inte så mycket på om någon skulle läsa den eller inte utan det var mer att jag fick skriva av mig om mig och min ms och allt annat i livet. Idag när jag sitter här med facit i handen så ser det annorlunda ut.

Idag vet jag att jag har mina "stamkunder" som jag sökt upp eller de har hittat mig, ni är mer än guld värda i massor och att jag har många som läser min blogg utan att lämna ett avtryck och det värmer så otroligt mycket. Sen har vi alla som jag fått mail av och det är ganska många vilket jag är så tacksam för och jag har kontakt med dom flesta idag och det droppar in nya mail hela tiden. Svarar på alla men det kan ta olika lång tid.

Tänk vilka livshistorier jag har fått till mig! Jag är så tacksam att jag fått ta del av så mycket och att ni har har berättat så öppet om ert liv. Många gånger så gråter jag när jag får ett mejl.
Min blogg jag och min ms har fått större menning och betydelse än vad jag någonsin hade kunnat tänka mig...

Har du någon favoritparfym?

Vilken i såna fall?

Myssöndag med döttrarna

Idag har jag haft en riktig myssöndag med mina tjejer. Vi åt en lång och mysig frukost och pratade tjejsnack. Helt underbart att sitta prata med mina två tjejer :-) och få höra deras historier om allt mellan himmel och jord. Sen kollade vi en skräckis, Barnhemmet och den var ganska läskig.

Nu har stora dottern åkt iväg hem till sig. På sportlovsveckan ska jag och lillasyster åka och hälsa på henne och det ser vi fram emot massor för då blir det tjejsnack, shopping, restaurangbesök, långa promenader och förhoppningsvis besök på ett museum också. Vi längtar redan dit!!

lördag 7 februari 2009

Mina tänder råkade hamna i tvättmaskinen

Nu tror ni kanske att jag har löständer men det har jag inte, tack och lov :-) Däremot tillhör jag den del av befolkningen som gnisslar tänder så jag har en bettskena på natten och bettskenan går oftast under namnet mina tänder.

En kväll när vi skulle gå och lägga oss letade jag febrilt efter min skena...vet ju precis att den alltid ligger i badrumsskåpet men inte den här gången. Letade och letade...Helt plötsligt dyker maken upp med min bettskena i handen och frågar är det den här du letar efter? Då visade det sig att den legat i min morgonrock som vi nyss tvättat...som tur var hade den inte krympt utan bara blivit vitare och fräschare och med en viss smak av tvättmedlet VIA :-)

En dag på stan

Jag ska ge mig ut på stan och leta efter ett skrivbord i secondhand affärerna. Vill ha ett litet till vårt nya rum (stora dotterns) som vi ska fixa till nu. I helgen ska vi börja måla det och sen kommer det roliga, inredningen. Jag säger som Ernst, det går jag igång på :-).
Vad ska ni göra idag?

fredag 6 februari 2009

ms-forskning

Snart kommer jag läggas in på sjukhuset...för tydligen går det lite utför med min ms. Nu ska jag sova där och olika bromsar ska testas pga min allergi och de funktionsnedsättningar jag har efter det senaste skovet.

Var idag på återbesök hos min neurologläkare och vi bestämde att jag ska vara inlagd och de ska ge mig sprutor för att se vad jag tål och inte. Har egentligen ingen lust med allt men jag gör det för andra efter mig som kan få en del av det och det kan bara bli positivt i slutändan :-) för mig också hoppas jag.

Jag är också med i en stor undersökning som Karolinska gör om ms och jag har lämnat en massa blodprover och svarat på en massa frågor nästan som en bibel...om allt i mitt liv.

Hoppas jag genom min hjälp att jag får ms forskningen framåt i massor...

En av världens bästa grupper!?

Olivträdet är...

ett fejkträd. Det kommer fån SIA. Det ser precis ut som ett äkta och är väldigt lättskött :-) Alla som varit här har trott att det är ett riktigt men tittar man riktigt nära och pillar på det lite då märks det.

Jag har haft ett riktigt men den stackarn dog rätt snabbt, trivdes inte i värmen här. Det här exemplaret kommer klara sig ett bra tag framöver och kräver bara lite dammning av bladen då och då :-) Såna olivträd gillar jag!

Semesterdag

Igår blev det inget inlägg trots att jag försökte samla ihop mina tankar till ett litet men hjärnan och kroppen orkade inte så det blev en semesterdag istället, tyvärr. Den här gången lyssnade jag på min kropp som ropade vila och sov, så det var det jag gjorde igår. Ingen äventyrssemesterdag direkt men så skön och välbehövlig :-)

I eftermiddag ska jag titta in hos er och se vad som hände igår, spännande!

Idag vräker det ner snö här. Jag vill ha vår nu! Vad har ni för väder?

Barnvakt

Igår kväll var vi barnvakt till min brors lilla 1½ åring. Det gick i ett :-) Har aldrig sett en liten äta så mycket...lassen med potatismos var inte direkt små och de små prinskorvsnuttarna tog hon inte en av utan två i taget. Hon är som en liten solstråle hela tiden och pratar långa ramsor där man förstår vissa delar :-)

När pappa och mamma kom och hämtade henne var hon så trött så hon låg nedbäddad hos mig i soffan och myste men somna det ville hon inte. Misstänker att hon somnade så fort bilen började rulla. Tänk så mycket energi och glädje dom har dom små liven! Det är helt underbart att se :-)

onsdag 4 februari 2009

Att dras med

Min egna vision som jag försöker leva efter är att inte dras med i negativism och skitsnack för det är så lätt att haka på och hamna där och jag vill inte det även om jag hamnar där ibland precis som alla andra :-)

Jag vill tänka positivt så ofta jag kan, helst alltid och jag vill helst inte prata skit om andra. Jag vill vara här och nu och njuta, det här är mitt liv! Har alltid tänkt att ju mer skit man pratar om andra desto sämre mår man själv och den negativa energi som det läggs på att prata skit om andra kan jag lägga på andra mer meningsfulla saker för mig och jag mår dessutom bättre av det, så mycket bättre.

Har fått för mig att dom som är mest negativa, klagar på allt och pratar skit om andra ständigt, har en låg självkänsla eller ett dåligt liv kanske med lite smak av bitterhet i eller kanske för lite eget liv att tänka på. Vad tror ni det beror på? Varför är en del alltid så?

Ibland händer det givetvis att jag dras med...blir lika arg på mig själv varje gång, grrrr. Idag var en sån dag på mitt arbete för det är där det händer för det mesta. Som tur var så kom jag på mig själv i tid men jag hade säkert hunnit sagt en del dåliga saker jag med, tyvärr. Jag valde i alla fall, rätt eller fel att tala om min ståndpunkt, nu får det vara nog för jag vill inte vara med på det här sen gick jag därifrån. Efteråt så var det så skönt...jag har tagit ställning och jag står för det till hundra procent!!!!

Riktigt eller fejk..

...glömde ju berätta om mitt olivträd är ett riktigt eller ett fejkat. Vad tror ni?

Mitt olivträd


Kommer ni ihåg att jag köpte mig ett olivträd i min favvisaffär? Så här ser det ut. Jag är jättenöjd med det :-)

tisdag 3 februari 2009

Vardagslyx


Det blev det idag eftersom jag fått massage på jobbet. En underbar förmån tycker jag :-) Jag känner mig så där mjuk och lugn och ro hormonet flödar i kroppen utom på ett ställe där det var en muskelknuta. Oh herregud vad ont det gjorde det gjorde när hon skulle trycka bort den...funderade ett tag på att resa mig och gå därifrån ;-) Kommer säkert ha lite träningsvärk där imorrn men sen är den borta :-)
Läste det här hos branschrådet Svensk massage:
Idag konstaterar forskare världen över att massage påverkar det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet, att hormoner som ger lugn frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Kerstin Uvnäs-Moberg, professor i fysiologi vid Karolinska Institutet och erkänd som en av världens främsta hormonforskare, har i sin forskning kommit fram till att massage och annan beröring utlöser hormonet oxytocin, även kallat "lugn-och-ro-hormon.
Det stämmer verkligen i alla fall på mig!

måndag 2 februari 2009

Ibland blir det fel

Eftersom jag är som jag är så brukar jag röra till det lite ibland :-) Gjorde det idag...Vakna imorse eller rättare sagt på förmiddagen och tänkte, så skönt nu kan jag ta det lite lugnt ska ju inte vara på jobbet förräns klockan ett. Mmmm, långfrukost underbart, se morronTV, läsa tidningen och hinna med en promenad med hunden också och att gå till jobbet och slippa stressa. Det var det jag gjorde!

När jag kom till jobbet visade det sig att jag skulle varit där på förmiddagen...enligt mig själv tror jag i alla fall...

Som tur är har jag ett flexibelt arbete och bestämmer mycket själv över mina arbetstider men idag tyckte jag lite synd om mina kollegor men dom bara skratta åt mig. Tur att jag har så förstående kollegor och ingen skada hade ju skett utan jag gjorde mitt jobb i alla fall, fast på fel sida av dagen.

Det här kanske är en sån sak jag kan skylla på MS:en, eller!??

Hur har eran dag varit?

Solen skiner...

...och jag blir så glad! Det är klarblå himmel ute och jag ska gå en promenad till jobbet i lugn och ro. Kan det bli bättre?

söndag 1 februari 2009

Var rädd om dina fötter

Har pysslat om min fötter nu så nu är de nyfilade, insmorda och tånaglarna har fått lite glad färg på sig också. Mitt fotbad var inte riktigt lika tjusigt som det här...hade inte några rosor att pynta med ;-) Fötterna och jag är i alla fall jättenöjda och det är det viktigaste!!

MS behandling i tablettform

Läste i dagens medicin att företaget Merck kommer söka tillstånd under år 2009 för en MS tablett. Det är ju många läkemedelsföretag som just nu arbetar febrilt med att bli det första företaget att erbjuda en bromsmedicin i tablettform.
Artikeln finner du här.

Att läsa såna här artiklar tycker jag är så positivt och jag vet att det kommer att komma ännu fler verksammare och smidigare mediciner. Jag har en stor tilltro på forskningen. Skulle du hellre ta tabletter än sprutor?

Uppdate: Det var ett reportage med i Rapport nu om just bromsmediciner i form av tabletter. Kommer säkert i sena sändningen också, för er som är intresserade.

Vad har ni gjort idag?

Vad ska ni göra resten av dagen?