onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Ha en underbar kväll så ses vi nästa år igen :-)
Kram

tisdag 30 december 2008

Brand i bilen

Som en del av redan vet så har jag alltid gillat att köra bil även när jag inte hade körkort...var ganska ung och hade ganska många år till rätt ålder. Är man uppväxt med en pappa som varit rallyförare en gång i sin ungdom så är det normalt, eller!?

Han köpte en massa bilar till mig men problemet var att jag nådde inte ner till pedalerna men min kusin och jag löste det bra, en körde och sa till den andra som låg på golvet att koppla och det gick alldeles galant. Vi körde en massa och jag vet inte hur många bilar vi slog runt med, kanske därför man är som man är :-)

Ett år när jag nådde ner till pedalerna körde jag på isen runt och runt och det var så himla kul!! Kommer ihåg känslan än idag att det var så superhäftigt, äventyr som jag gillar så mycket!

Körde på och efter ett tag så lukta det soppa (bensin) stanna hos alla superkillar och fråga, det luktar bensin, är det något fel på bensinslangen?
Nää, det är det inte sa de och log, typ dumma tjej!

Åkte ett tag till innan elden bara var där och den var överallt på hela bilen. En av superkillarna var där med sin jacka och försökte släcka. Nu gäller det att ta sig sig ut tänkte jag och bilen hade störtbåge med, inte helt lätt att hoppa ut men kom ut och såg bilen brinna upp samtidigt som jag log åt superkillarna. Glad att jag inte var där i, jackan var lite bränd men det är såna smällar man får ta om man vill ha roligt. Superkillarna var lite ångerfulla.

Äventyr med mina bilar finns en massa...vill ni höra mer så hör av er!
Kram

Lycka är när vi gillar oss själva och att gilla läget


Så lätt det är att hela tiden se framåt när jag gjort det eller köpt det blir allt mycket bättre osv...men det är ju nu vi lever här i nuet. En kort stunds lycka, ett lyckorus kan vi få av en löneförhöjning eller av den nya TV eller något annat vi strävat efter men på sikt så måste vi kunna gilla läget, så här är det och givetvis gilla oss själva för att känna lycka. Istället för att ändra världen så kanske man ska ändra sin inställning till världen.

I lyckoforskningen så används en dator som plingar till och påminner en lite då och då, vad gör jag, vad tänker jag just nu, hur känner jag och en sån borde vi alla ha tillgång till för att verkligen göra oss medvetna om hur vi mår i olika situationer. Vi kommer säkerligen på saker vi inte haft tid att se och känna som vi egentligen inte gillar men ändå fortsätter med.

När jag läser om lyckoforskningen så visar den i stället att det är kärleken till en partner eller nära vänskapsrelationer som har störst positiva effekter på lyckan. Och att de flesta människor i stort sett alltid mår bättre av att göra saker tillsammans med andra än på egen hand för vi växer som individer då och helt naturligt gillar vi oss mer själva. Idag är det en klyfta mellan vad som faktiskt ger lycka och vad vi tror ger oss lycka.

Att sitta ner och göra ingenting, för vi har gjort det som var vårt mål, hur ofta tänker vi inte så...och ofta förknippar vi det med lycka, jag är klar, så skönt och visst är det skönt ett tag att sitta och inte göra någonting och visst behöver vi det lite då och då i lagom dos, för mig är ändå den viktigaste sträckan vägen till mitt menningsfulla mål då är jag lycklig för det är det som är mitt liv.

Morgonstund har guld i mund

Älskar mina egna morgnar då jag är ensam, huset är tyst och alla sover, morrontv:n hörs lite tyst i bakgrunden och jag sitter med min stora mugg med kaffe och en alldeles färsk morgontidning och det är fortfarande lite halvmörkt ute så på bordet lyser några ljus och i fönstren lyser stjärnorna så där mjukt och fint. Det är min egna kvalitetsstund innan dagen drar igång.

Det sägs ju att går man upp tidigare så får man mycket mer gjort men det gäller nog inte mig för jag bara njuter och njuter av nuet och lugnet och jag vet att jag hinner det jag ska göra i alla fall!

måndag 29 december 2008

Pollymuffins

Nu ska här bakas goda Pollymuffinsar till vårt försenade eftermiddagskaffe :-)
Här kommer receptet.

150 gr smör
2 dl mjölk eller 2 dl gräddfil
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse polly

Sätt ugn på 175 gr. Smält smör och tillsätt mjölk.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ned den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i pappersformar eller i muffinsplåt. Stick ner ett par Polly i varje form.
Lycka till! Mums!

Stan

En liten sväng till stan blev det idag med lilla tjejen. Dagens inköp blev min efterlängtade almanacka och lite vitaminer till mitt hår så jag inte tappar så mycket. När vi skulle åka hem slank vi in i en skoaffär och där hittade vi ett par riktigt snygga stövlar så dom följde med oss hem, det var liksom inte planerat utan blev bara så :-). Plötsligt händer det!

Odd Mollys vår och sommarkollektion drömmer jag om just nu

Snart kommer Odd Mollys vår och sommarkollektion och jag drömmer för fullt, klänningen på bilden JAA! den vill jag gärna bo i när sommaren kommer.

Vill du ser mer underbara kläder och drömma lite så kolla här.

söndag 28 december 2008

Almanacka

Måste köpa en för det nya året, har missat det. Jag kör med en filofax, riktig pappersalmanacka och en vecka på ett uppslag ska det vara, så jag har koll på mitt liv :-)
Hur gör ni?

Årets värsta dag

Årets värsta och jobbigaste dag kommer närmare och närmare med stormsteg. Skriver inte utifrån mitt perspektiv utan från vår hunds. Nyårsafton med alla smällare är en riktig mardröm för henne och många andra husdjur.

Här har det redan börjat med lite tester inför den stora dagen och hunden ligger nu under köksbordet på mina fötter och ser totalt vettskrämd ut och jag spelar musik för att försöka maskera ljuden lite.

På nyårsafton börjar det redan på morgonen med små smällare och ju mer dagen går och kvällen kommer desto mer blir det för att klockan tolv explodera. Vid tolvslaget är hon så stressad så hon springer mest omkring och försöker söka skydd någonstans och jag kommer ihåg ett år när hon försökte ta sig in under badkaret dock utan att lyckas. Ett år gav vi henne åksjuketabletter och hon blev lite lugnare och tröttare och vi lyckades få med henne ut lite på dagen för annars vägrar hon att gå ut.

Visst är fyrverkerier vackert och en speciell dag är just nyårsafton men snälla tänk på alla våra fyrbenta vänner också!

Långpromenad

Har varit ute och gått i en timma nu och så skönt det var. Det var riktigt frostigt ute och solen sken, underbart vackert! Det var väldigt många som var ute och promenerade idag och alla jag mötte hade frisk luft rosiga kinder.

Jag fick en massa nytt syre och energi, promenader är ju väldens bästa avkoppling och lagom med motion. När jag är ute och går försöker jag att bara gå och njuta av allt jag ser, hör och känner lukten av och idag lyckades jag verkligen med det för nu känner jag mig riktigt avkopplad.

MS kan upptäckas tidigt

Intressant läsning :-) frågan är som sagt hur informationen ska användas i framtiden eller ska den användas...

Nervsjukdomen multipel skleros, eller MS, tycks kunna ses på hjärnan flera år innan sjukdomen bryter ut. Det visar ny forskning från USA.
Av drygt 40 personer som fått hjärnan undersökt med hjälp av magnetkamera till exempel på grund av extrem migrän, visade det sig att en tredjedel av dem utvecklade MS inom fem år. Men hur den här kunskapen ska användas i framtiden har forskare olika åsikter om. 12 000 personer i Sverige lider idag av MS.

Referens:M. Daumer et al. (Dec 10 2008) Neurology, ”MRI as an outcome in multiple sclerosis clinical trials ”

Sömntuta

Var helt färdig igår kväll och när vi hade ätit en god middag så började jag känna att karusellen tilltog igen och bestämde mig för att gå och lägga mig så jag somnade vid halv tio och vaknade klockan tio i morse, så skönt!

Idag ska det bli en riktig slappardag med tidningar och kanske en film och givetvis en promenad i det fina vädret. Det är kallt och frostigt och solen skiner, underbart vackert!

lördag 27 december 2008

Il Divo



Fick den här skivan i julklapp av min man. Den är så bra så den spelas jämt här hemma.

Rea och karusellåkning

När jag vaknade imorse var det som jag åkte karusell i mitt huvud, det snurrade och snurrade och jag som hade bestämt mig för att gå på rea...

Efter tag lyckades jag ta mig i kragen att komma iväg i alla fall och nu sitter jag här med en massa påsar, kul! Nu går karusellen mer än någonsin och jag mår nästan lite illa men vad gör man inte för lite rea!?

Dagens inköp blev i alla fall en svart klänning från Gina Tricot, en grå tröja från Åhlens, två skjortor från Gina Tricot och en jättefin klänning från Bondelid. Klänningen från Bondelid har jag sneglat på ett tag och nu var den på halva rea priset så vilken tur att jag gav mig ut.

Nu blir det att vila...

fredag 26 december 2008

Gillar inte min MS trötthet och ordet vila

Just nu är jag inte vän med att ständigt vara så trött så fort jag gör lite olika aktiviteter flera dagar i sträck och jag gillar inte alls att behöva vila jämt och ständigt. Det är liksom inte jag. Jag är inte så bra kompis med favvis hörnan i soffan heller för den eller min säng är mer eller mindre en plats där jag tvingas att vistas när jag egentligen hellre är ute på andra äventyr.

Mina batterier har legat på nästan fullt ett tag men nu är de nere på low efter två dagars aktiviteter och jag blir så arg för jag vill så mycket mer och skulle kunna göra så mycket mer om jag bara orkade. Jag vill vara som vanliga messan, det är min högsta önskan.

Alla dom här dagarna i jul som jag varit med alla underbara människor och jag är som i en bubbla en ofrivillig sådan. Jag hör ett pratande och surrande hela tiden men jag hänger liksom inte med, det suger, gillar det inte alls. Ibland när jag skärper mig så är jag delaktig i diskussionen men sen helt plötsligt tappar jag, orkar inte och då blir jag tyst och hamnar i min egna värld. Den här känslan har jag upplevt hela helgen och det är säkert så att nu är det så intensivt under julhelgen så då blir känslan mer påtalande men jag gillar den inte det minsta. Får tårar i ögonen för jag vill inte...

När jag blir så här trött kommer en massa konstiga symtom också, balansen blir helt off typ som att vara onykter, smärtor i både den ena och den andra kroppsdelen och allt tar så lång tid att göra och att bara tänka osv...

Min nyårsönskan är, att messan ska bli som vanligt!

Tack


Stort tack M för den fina presenten jag fick igår! Kvällen får vi snart göra om igen. Nu har jag massor av nya tidningar att läsa och chocklad i olika former och till det nymalet mummakaffe vad mer kan man begära :-) Precis vad jag behöver nu till min "vilopaus".

Hoppas hemresan gick bra och lycka till med kalkonen och all "annan" planering...
Stor Kram

Mellandagsrea

Imorrn ska jag ge mig ut på mellandagsrea (om jag orkar) egentligen behöver jag inget speciellt men det alltid kul att kolla av läget lite. Misstänker att jag inte kommer vara den enda som är ute i samma ärende :-)

Har jag tur så hittar jag något fynd. Nästa år kommer nya Odd Molly kläder igen, kanske bättre att spara sig till det...vi får se...

Sista rycket

Kvällen igår var jättetrevlig. Idag blir det middag hos svärmor sen blir det vila för jag känner att mina batterier går på low just nu. Det snurrar i huvudet, balansen är lite si och så och jag vill bara lägga mig ner och vila, inte göra nånting. Är bara trött och orkar knappt tänka ännu mindre vara social.

Så nu blir det ett kortare besök hos svärmor sen hem och lägga sig i soffan och kanske se på TV eller läsa. Åh, vad jag längtar dit, redan!

Vad ska ni göra idag!

torsdag 25 december 2008

Snart kommer gästerna


Nu står två laxpajer i ugnen och en god sallad är fixad och bordet är dukat och klart och gästerna kommer om ett par timmar. Nu ska jag bara piffa till mig själv lite och springa runt och tända ljus lite här och där och väcka lilla dottern och hunden som jag inte sett röken av sen vi kom hem. Båda två verkar vara helt slutkörda, tur att mina batterier går än. Kör lite varannan dag just nu, igår var jag jättetrött vakna visserligen 04.30 med smärtor i benen men det känns mycket bättre idag och jag känner mig mycket piggare, sov ju ett par timmar längre imorse också.

Ikväll kommer det bli lugnt och skönt, softa lite med bra musik och trevligt sällskap, jättekul att träffa min stockholmsvännina för vi ses ju bara lite då och då, så det gäller att passa på :-)
Nu ska jag fixa vidare!

Dagen efter

Idag är det juldagen och vi är nyss hemkomna från vårt julfirande. Det blev en riktig mysig julafton med en massa god mat och till barnens förtjusning så kom tomten gåendes ute i trädgården med en stor säck på ryggen, vilken tur! På kvällen åt vi bakade potatisar, creme fraiche, löjrom och champagne till det, en tradition hos oss. Mycket gott!

Det bästa på dagen var att det snöade och la sig som ett fint vitt täcke på marken, riktigt stämningsfullt. Eftersom vi har ett par minusgrader ute så är det fortfarande vitt på marken och nyss började det snöa här igen. Hoppas det kommer massor!

tisdag 23 december 2008

God Jul till er alla

Jag önskar er alla en riktigt God Jul! Var rädda om er och njut av ledigheten.
Stor kram

Risgrynsgröt och skinkmacka

Nu ska vi provsmaka skinkan som kom ut från ugnen för en stund sen och till det blir det hemlagad risgrynsgröt, mums!

Allt är fixat så nu ska vi bara njuta av kvällen och ta det lugnt! Imorrn bär det av till min bror och svägerska och deras gulliga ungar, ska bli jättetrevligt!

Kärt samtal

Idag ringde telefon, det var dottern från Thailand som ville höra hur det var med oss här hemma. Jättekul att höra hur de har det och det verkar som om det inte går någon nöd på dom, om man säger så.
Ikväll skulle de till en fisk/skaldjursrestaurang som låg precis vid havet och imorrn skulle de fira lite annorlunda.

Låter som en toppen semester :-)!

Ny dag

Solen skiner ute och jag måste ner en sväng på stan. Har ingen större lust för misstänker att det är mer än kaos idag men det är ju min egna planering som gör att jag måste åka ner idag så jag får skylla mig själv.
Vad ska ni göra idag, dagen före?

När jag kommer hem ska jag fila och klippa min naglar, ena handens naglar är långa och fina, på den andra har alla gått av utom en. Inte speciellt snyggt! Slänger nog på lite rött på naglarna när jag ändå är i farten. När jag är klar med det ska jag bara sätta mig i soffan och koppla av. Längtar redan dit och jag har lagt fram tidningar som jag inte hunnit öppna men ikväll ska jag verkligen göra det!

måndag 22 december 2008

Känslomänniska eller beror det på MS?


Jag har nu mer än någonsin insett att jag är en riktig känslomänniska. När jag blir sur, ja då blir jag sur och riktigt sur och när jag blir förbannad då blir jag riktigt förbannad plus lite till...

När jag är glad då är jag massor av glad plus lite extra, sjunger och dansar och tycker livet leker...

Nu är jag glad plus lite extra och extra men samtidigt är jag lite sne på alla nyfikna människor!? Typ frontalkrock :-)
Är glad och positiv för det mesta och det är så, de som verkligen känner mig skulle säga, har jag hört. Så skönt det är när man inser att så här är jag och jag gillar det! Mina snabba svängningar slår inget annat och den som bäst ser dom är maken och jag "tror" han gillar dom, för det mesta i alla fall!?. Barnen vet jag redan gillar dom för dom har likadana svängningar...kanske ett arv!?

Det är liksom min personlighet så är jag och jag gillar det och ibland kanske det beror på MS, eller kanske inte vad vet jag...

Spontan gäster

Lite spontant så där så fick vi gäster, jättekul! Fixade ihop lite kyckling file och en massa god sallad och hittade en flaska rött i skåpet. Just nu verkar alla glada och nöjda! Det är så kul med spontanbesöken, det brukar vara dom som blir bäst!

Nyfikna människor

Jag bara är sån att jag vill inte att alla ska veta allt om mig, kan bli så grymt irriterad på människor som är sååå nyfikna och ska veta allt in i minsta detalj. Jag vill själv välja vem jag vill berätta personliga saker för eller vem jag säger vad till. Är det konstigt? Jag har ju mina vänner och familj både i riktiga livet och i cybervärlden som jag delar glädje och sorg med och jag känner mig nöjd med det.

Idag har jag blivit lite lagom irriterad på den här typen av människor som frågar och frågar och speciellt när jag vet att det inte är av omtanke eller av intresse utan av ren nyfikenhet, till vilken nytta? Det värsta är att de ger sig inte heller om man svarar lite kort på ett snyggt sätt om ni förstår vad jag menar. Det bara fortsätter...

Det är ju mitt val vem jag vill prata med om vissa saker och framförallt att visa respekt för andra människor!
Vad beror det på? Vad tror ni?

söndag 21 december 2008

Toppendagen går mot sitt slut

Idag blev precis så bra som jag tänkt mig, en riktig toppendag inte för jag gjort så mycket speciellt egentligen men fixat lite ärenden och köpt mig en kjol som jag sneglat på ett tag och nu fanns det en i min storlek kvar så då slog jag till :-).

Vi har klätt vår Kalle Anka gran och den luktar gran, inte en som lukta rävurin som det blev ett år. I år tycker jag granen är större än någonsin kanske det är för jag varje år säger, nästa år ska vi ha en liten gran men av någon konstig anledning så får vi bara större och större gran. Ja, nu står den där i alla fall, vår look a like Kalle Anka gran!

Hmmm, glömde köpa nikotintuggummi idag...lite svårare att få tag i dom nu, det var lättare med pinnarna men dom vill jag inte ha mera utan det får bli V6 barntuggummi istället! God smak, smakar som Bugg, kommer ni ihåg Bugg?

Dagens lilla budskap: Den inställning du har till livet påverkar allt.
Kram till er alla

MS tröttheten

Läste på Annas blogg om det här med MS-tröttheten eller fatigue som det egentligen heter. Det är verkligen det jobbigaste symtomet i allafall just nu. Tröttheten finns där på ett eller annat sätt hela tiden och när den slår till med sin fulla kraft då är det bara att gå och lägga sig och vila. Det känns som tröttheten lamslår hela systemet och inget funkar som det ska. En läskig känsla!

Just nu är det så mycket jag vill göra och det har gått bra hitills för som jag sagt tidigare så börjar jag nog hitta balansen mellan vila och action och jag mår bra just nu. Jag har medicinen Modiodal mot trötthet utskriven och den kan jag ta vid behov men fram till nu har jag inte tagit någon utan vill helst klara mig utan dom, för jag är inte speciellt förtjust i att stoppa i mig en massa mediciner.

Positivt tänkande


Nu har jag läst klart boken Vändpunkter, människor som vågat möta livet och jag kan verkligen rekommendera den. Det är ingen bok som man sträckläser, utan ett kapitel, ett livsöde i taget.

Agneta har lyssnat på människor som nått en avgörande vändning i sitt liv, hennes egna historia är också med. Vissa historier får mig verkligen att tänka till lite extra och verkligen inspireras.

Boken handlar om vilken inställning till livet vi har och vilket förhållningsätt vi väljer att ha till olika händelser som inträffar i livet och hur det påverkar oss. Att tänka positivt kommer man så långt med och jag blir ännu mer övertygad efter att ha läst alla de här människornas livsöden och hur de har hanterat dom.

Solen skiner

Blev jätteglad när jag vaknade idag för det är knallblå himmel och solen skiner. Gick upp med ett stort leende och slog igång mobilen. Nytt meddelande: Hej Mamma! Vi sitter i en taxi på väg till huset nu. Det är 35 grader. Jag älskar dig! Din dotter

Kan dagen börja bättre!? Idag blir en toppendag!

lördag 20 december 2008

Nya CD skivor

Ligger nu i min favorithörna i soffan med en massa tända ljus, såklart! Lyssnar på nya skivor som jag fick igår, Seal Soul, Enyas nya, Andrea Bocellis nya och Josh Grobans samlings album. Jag gillar att lyssna på musik och när jag tänker efter så lyssnar jag jättemycket, det
är verligen rogivande och avkopplande.

Ska vila en stund nu känner mig lite som seg kola idag, sen blir det pizza och lite rött till. Det var nog hundra år sen jag åt hämtpizza, ska blir rikigt gott!!

Wedding day

Pearls for Girls

Jag älskar mina Pearls for Girls smycken, har lite olika halsband och armband. Dom har så många olika berlocker att välja på. Jag byter berlockerna lite då och då på mina armband och halsband. Nu är det dags att köpa ett nytt gäng berlocker igen.
Gillar ni smycken?

Puss och kramkalas

Sitter här med en tår i ögat för jag har precis sagt hejdå till stora dotterns som flyger till Thailand idag för fira jul och nyår med pojkvännen och hans familj. Första julen utan stora dottern. Verkligen en annorlunda känsla.
Dom kommer få en underbar jul! När dom kommer hem i januari så ska vi fira en liten försenad julafton, det blir supermysigt!

fredag 19 december 2008

Ibland påminns jag om saker

Vissa saker vill jag inte minnas och jag har bearbetat dom på egen hand och gått vidare men ibland kommer dom till mig som ett brev på posten, jag bara gråter då och ser en massa gator och tunnlar ooch ingen värme bara kyla och istappar,
dom bara är där och det gör så fruktansvärt ont varje gång jag påminns om dom och vissa av ärren sitter så djupt fast. Dom är liksom ett helvete som alltid finns där i mitt hjärta, ett riktigt helvete som jag idag ser som ett sidospår i mitt liv.

Mina steg i framtiden väljer jag...

Nattens äventyr

Gick och la mig tidgt igår så jag skulle vara riktigt pigg idag men nåste medge att jag är lite seg idag efter nattens händelser...

Hade precis somnat så där underbart skönt ni vet, när jag långt borta hör en dörr smälla till men jag sjönk in sömnen igen. Vaknar efter ett tag att någon knackar och ropar, jag tänker för mig själv har det hänt eller är det inbrottstjuvar men helt plötslgt kommer stora dottern in i sovrummet och säger att hennes pojkvän gick in på toan men inte har kommit ut än och det var ett tag sen han gick in...

Oj då, tänker jag hoppas inget hänt eftersom han tillbringat kvällen på en julfest. Vad ska vi göra säger dottern? Jo, vi får hämta verktygslådan och försöka öpnna utifrån för inne i badrummet var det fortfarande knäpptyst. Sagt och gjort dottern öppnade dörren och där ligger pojkvännen, min svärson, och sover väldigt djupt på badrumsmattan. Dottern väcker honom och de går och lägger sig på rätt ställe, i sängen.

Idag hoppade svärsonen upp väldigt pigg och bad om ursäkt men han var så trött efter julfesten... Snäll och förstående svärmor som jag är så skrattade jag bara åt det hela och gav honom ett paket tuggummi eftersom han skulle iväg på ett möte.

Mitt hår

Jag har nog haft långt hår så länge jag kan minnas och det kommer jag fortsätta med när jag blir lastgammal så får det bli en knut eller kanske en lång fläta för att klippa av mig håret det gör jag bara inte. Är så imponerad av de som klipper sig kort och byter färg som jag byter kläder, verkligen modigt! Mitt hår har i princip alltid haft samma färg förrutom ett par grå som dykt upp på sistone, dom tonar jag bort lite då och då.

Mitt hår är kanske inte det blankaste utan mer åt frissighetens håll, kanske typ Ronja Rövardotter hår men som tur är så finns ju plattången som jag alltid har med mig. Ja, inte varje dag men så fort jag är borta mer två dagar.

När det är fuktigt ute får mitt hår ett eget liv...det ökar i storlek och blir mer än dubbelt så stort så det ser ut som håret är ute och går med mig. Jag har alltid mössa när jag cyklar till jobbet och som tur är så finns det så himla fina mössor just nu, tack och lov för det!

Eftersom mitt hår är så långt så blir det ständigt stopp i duschen eller badkaret, sjö i badrummet händer lite då och då och dessutom tappar jag mycket just nu.

Jag gillar mitt hår i alla fall och idag blir det en hästsvans eftersom jag ska till stallet och rida nu!

torsdag 18 december 2008

Pepparkakshuset och hunden

Våran familjemedlem hunden har varit ensam mer på dagarna än vad hon brukar vara och jag har fått för mig att hon inte gillar det och vill ha sällskap. Precis efter att vi gjort vårt pepparkakshus så bodde alla tomtar bredvid och på huset precis som vi ställt dit allt. Huset står på en bänk i vårt kök.

Efter några dagar så hittade vi tomtar i vårat vardagsrum, speciellt en, han med långt grått skägg och han ser dessutom väldigt snäll ut. Yngsta dottern sa, varför ligger tomten i vårt vardagsrum varje dag och dessutom blir skägget längre och längre dag för dag. Vi visste ju alla svaret redan, det är vår hund som hämtar den snälla tomten på dagarna och tuggar lite på det långa skägget och det kanske tom är lite glasyr på skägget eller också är bara tomten ett sällskap!

Pepparkaka


Vilken form ska en pepparkaka ha?

Hjärta eller stjärna eller någon annan form ?

Tuffa dagar på jobbet

Nu har det verkligen varit några tuffa dagar så ikväll och imorrn blir en återhämtningfas. När jag är ute och reser och ligger på hotell blir det väldigt intensiva dagar och kvällar, dagarna är möten och konferenser och olika utbildningar och på kvällarna blir det oftast middag med chefer och kollegor eller representationer. Några vanliga heltispass blir det liksom aldrig...

Den här veckan har jag ätit och suttit still hela veckan i princip så imorgon ska jag åka rida igen (ser fram emot det massor) och ta en riktig långpromenad, har saknat det jättemycket. Har mycket inplanerat på jobbet måndag och tisdag och efter det så blir det lite julledighet.

Idag har varit en tuff men så rolig dag på arbetet. Har suttit med intervjuer och case till en tjänst som ska tillsättas och det gäller ju att vara superkoncentrerad hela tiden. Känslan när "rätt" person kommer och fullkomligt bara lyser, den blir man verkligen glad av. Så var det idag!

Allt med mitt arbete känns just nu så skojigt och stimulerande och jag tror jag börjar hitta en balans mellan arbete och vila, nu ska jag bara behålla den när jag börjar arbeta mer...

Ikväll blir det ett sista "jobb" ett julbord, en liten stund för min del!

Grattis

Idag får jag säga grattis till mig själv för det är 2 månader sen jag sluta röka. Det har gått så himla bra och varit så enkelt. Har lite nikotintuggummi i väskan men jag glömmer för det mesta bort att ta dom. Har försökt övertyga min chef om att hon måste sluta också och det har hon gjort nu. Vi ska även starta en sluta röka kurs på arbetet vilket känns superinspirerande att få med så många medarbetare som möjligt.

Det som måste finnas är den riktiga viljan att sluta för då blir man automatiskt motiverad, egentligen borde det räcka att tänka på alla hälsorisker man frivilligt utsätter sig för och att vara medveten om sitt egna ansvar över hälsan, det man kan påverka när det gäller hälsan i alla fall.

onsdag 17 december 2008

Berätta om sin MS eller inte, igen

Jag skrev ju tidigare om det här med att berätta om sin MS på jobbet eller inte här på bloggen. Jag skrev inlägget efter att ha sett artikeln som jag då länkade till och jag blev så nyfiken på vad ni tyckte och hur ni gjorde med era val. I det inlägget skrev jag inte om mitt val så nu gör jag det...

I mitt fall så har jag berättat för arbetsgivare och familj och vänner och i princip alla i min närhet. För mig var det en självklarhet men jag gjorde det inte första dagen utan delade det i första skedet med min man. Det var min tid att bearbeta beskedet.

Eftersom jag har ett mycket gott och nära samarbete med min chef och kollegor så ville jag att dom skulle veta om det. Dom har vetat om det en tid nu och jag känner inte att jag blivit annorlunda behandlad på något sätt, min chef är väldigt rädd och mån om mig och stöttar mig när det behövs precis som hon alltid gjort även innan jag sjuk.

Det viktigaste är att alla gör ett eget val som känns bra i hjärtat!

tisdag 16 december 2008

Känslan håller i sig

Min glada nästan euforiska känsla sitter i fortfarande, vilket jag är jätteglad för. Jag ser fram emot så mycket nu, att sitta här på tåget på väg till Stockholm och att få gå ut och äta en god middag ikväll i goda vänners sällskap, att jag ska åka rida igen på fredag, att få fira jul med nära och kära, att min vännina från Stockholm kommer hit i jul och att jag ska börja arbeta mer, ser faktiskt fram emot det mesta just nu med en så stor glädje och det känns så skönt.
Hoppas karamellen räcker länge!

Bromsmedicinen till sjukhuset

Har nu pratat med med min MS-sköterska och hon tar tacksamt emot medicinen som kommer att användas till träningssprutor och även om någon skulle behöva en "riktig" dos, tex någon som är inlagd och inte har medicinen med sig. Det känns jättebra att dom kommer till användning!!

Berätta om sin MS eller inte

Ska man eller bör man berätta för sin arbetsgivare att man har MS. Vad tycker ni? Någon skyldighet att göra det finns ju inte och jag tror det är väldigt inviduellt hur man väljer att göra och givetvis beror det på hur påtaglig sjukdomen är.

Vill du läsa mer om vad som gäller dig och ditt arbete så läs här.

måndag 15 december 2008

Bromsmediciner i garderoben

Just nu har jag flera påsar med bromsmediciner (betaferon) i min garderob som jag hämtade ut innan min allergiska reaktion dök upp. Har funderat idag ska jag bara gå ner med dom till Apoteket och dom slängs för så är det ju och det är ju inte klokt egentligen :-)

Fick i alla fall för mig, kan de inte användas på Neurologiska kliniken när man lär sig att ta en spruta i en kudde. Eller, det kanske inte är ok? Eller tänk om jag kunde skicka dom till ett u-land där dom så väl skulle behövas, för det är ju en så fruktansvärt dyr medicin speciellt för patienterna i alla länder som inte har vår läkemedelsförmån.

Förslag mottages tacksamt, vad jag kan göra med sprutorna/medicinen? Vill ju så gärna att de ska komma till nytta och inte bara slängas.

Blev ingen laptop ikväll

Äntligen, nu ikväll var vi och skulle köpa en ny laptop så vi slipper slåss på kvällarna om datorerna och det passar ju så bra till julens ledigheter. Kom till affären och hittade en bra, den tar vi och ett Office paket och en trådlös mus. Nää, det gick inte för Officepaketet var slut men det kommer på onsdag så då kunde vi hämta det, fast förresten kom på fredag för det ska komma på onsdagar men brukar komma på fredagar...?
Kan ni lägga undan datorn till på fredag när Officepaketet till vår dator kommer frågar jag lite snällt. Nä, det går inte för då måste ni betala en handpenning annars kan inte systemet lägga undan...? Vi hade nyss lämnat faktureringsadress och där stod hela beloppet men handpenningen är ju lätt att plocka bort, inga problem, så då gör vi det.

Sen började diskussionen om xp eller vista..vi skulle ha vista enligt säljaren. Jaha, säger jag som definitivt är den mest otekniska och ointresserade person av allt datorer heter, vill bara att det ska funka. Jag vet i alla fall att vi har xp nu, men inte mer. Hade vi trådlöst, ja det har vi, sa jag. Ok, då får ni köpa en ny roter också för då kom samtalet in på bakåtprogrammering eller var det framåtprogrammering eller något annat. Då gav jag upp för då var min MS hjärna totalt utröttad!
På onsdag eller fredag får någon annan åka dit...

Muslin igen

Glömde ju skriva att nötterna ska givetvis grovhackas men det har ni säkert redan kommit på.

För att få Muslin lite krispigare så kan man ha den inne lite längre än 10 minuter, det brukar jag ha.

Märklig dröm

När jag vaknade för tidigt i morse så var det för jag drömt så konstig dröm. Jag drömde att jag plockade ögonbrynen och att jag vaknade dagen efter och gick in i badrummet och fick se att allt var bortplockat, ingen rolig syn men jag målade dit ett par! När jag skulle klä på mig en ny fin stickad tröja så var det ett stort hål i ryggen på tröjan, jag blev jätteledsen men bestämde mig för att ha tröjan på mig i alla fall. Snyggt!

När jag vaknade till på riktigt sprang jag ut och kolla, jo brynen är kvar och tröjan är hel, vilken tur att det bara var en underlig dröm.

söndag 14 december 2008

Min Musli

Nu har jag gjort min egna Musli, den är jättegod och jag tror den är rätt nyttig också. Familjen älskar den och jag brukar få höra när den är slut...jag lovar.
Här kommer receptet.

5 dl havregryn (jag kör fiberhavregryn)
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl russin
2 dl hasselnötter eller valnötter
1 dl kruskakli
1/2 dl vatten eller mer om det blir för torrt
1/2 dl flytande honung

Blanda allt utom russinen. Bred ut på ett bakplåtspapper och
in i ungen i 200 gr i ca 10 minuter. Rör om då och då.
Låt allt svalna. Blanda i russinen. Klart!

Jag brukar ibland blanda i torkade frukter (aprikoser, äppelskivor, hallon) också.

Lycka till! Hoppas ni gillar den om ni testar.

Tredje advent

Idag har det varit köphysteri hos messan, det sista klapparna är nu inköpta bara någon liten kvar. Någon hysteri är det definitivt inte för vi köper inte alls mycket paket längre, skönt, fast jag måste erkänna att jag tycker det är kul att ge bort saker. Nu återstår det roliga att slå in i snyggt papper och snören och lacka God Jul och det ska jag ägna kvällen åt.

Jag passade på att köpa en present till mig själv idag, en mjukisdress i plysch, ville ha en rosa (babyrosa) men det fanns inte så det fick bli en svart istället. Det är så mysigt med mjukisdress när jag går hemma på mina "trötthetsdagar" och laddar batterierna. Gillar ni mjukisarna?

Imorgon har jag planerat in något kul igen! Ska först till min läkare och sen bär det av ut på landet till en kompis och där jag ska få en husvisning på deras sprillans nybyggda villa som de inte flyttat in i än. Ska bli så spännande! Givetvis blir det mycket fika och skratt och kanske en liten promenad också.

lördag 13 december 2008

Bara till låns


Tankar som kommer till mig en kväll som den här när maken och jag är ensamma hemma och båda tjejerna är på vift är att vi är på väg in i en ny tid i vårt liv. Nu kommer det handla mer om oss två igen. Spännande!

Vi har två underbara flickor och den stora tjejen flyttar hemifrån i januari och den yngsta har vi kvar ett tag till. Jag har alltid kämpat för att min tjejer ska bli starka kvinnor och ta för sig ute i världen och att de ska göra saker som de tycker är menningsfulla i livet och att de ska lita på sin egna känsla och framförallt tänka med sin hjärtan.

När jag ser dom idag så ser jag att de är två starka tjejer som håller på att blomma ut som självständiga och starka kvinnor.

När den stora nu ska flytta hemifrån känns det så spännande och på ett sätt skönt men samtidigt känner jag en stor sorg. En sorg över att hon försvinner ifrån mig, samtidigt som jag vet att vi kommer behålla vår underbara relation även i framtiden. Jag vet att sorgen snart kommer att lägga sig och jag tror de flesta känner så men det är inget vi pratar om. Menningen är ju att de ska bli vuxna individer och skapa sig ett eget liv där jag också får vara delaktig fast på ett annorlunda sätt emot tidigare.

Vi har dom ju bara till låns...

Klok klapp


Sänd ett personligt julkort till förmån för hjärnforskningen. Så här gör du.

Nyss hemkommen


Nu har jag nyss kommit hem från min shoppingtur som jag och maken och yngsta dottern varit på. Vi fick se ett riktigt Lucia tåg, det var yngsta dotterns klasskompisar, dottern ville inte vara med, så lite lussestämning blev det också. Handlade lite julklappar till min brors barn fast jag berättar inte vad för då kanske deras mamma läser det här och skvallrar :-)

Köpte lite goda julteér och nymalet kaffe, med lite vaniljsmak i, älskar det kaffet och måste alltid ha det hemma.

Ikväll är maken och jag ensamma för bägge tjejerna är på fest så idag var vi inne i fiskaffären och köpte en massa smått och gott som vi ska laga till ikväll, mysigt!

Nu ska jag ta en glögg och en pepparkaka. Ikväll skulle jag egentligen varit på glöggfest hos Maria i Stockholm men nu blev det inte så men jag hoppas att hela gänget får det JÄTTEKUL!

Luciamorgon

Dagen började med en stor frukost som intogs i soffhörnan. Masssor av tända ljus, en perfekt Luciamorgon. Nu ska jag ut och fixa lite ärenden. Ha en underbar Luciadag på er alla!

fredag 12 december 2008

Jag somnar alltid till vågornas brus

Ja, det stämmer verkligen för det gör jag...fast jag inte bor vid havet men på ett sätt gör jag det. När jag fick tinnitus så sov jag i princip aldrig och led av ständig sömnbrist och tänkte så här kan det inte vara resten av mitt liv, då dör jag och MS var ju där hela tiden också med sin trötthet. Frågan var hur mycket pallar man... innan man klappar ihop.

Jag kämpande en massa med sömnen och fick en massa och hur lätt som helst utskrivna sömntabletter av min läkare...vad hjälper det, det är en nödlösning i ett akut läge, tycker jag men inte bra på längre sikt.... utan insåg att jag måste hitta på något annat och det gjorde jag med hjälp av mig själv och tinnitussan som jag fick otroligt stöd av. Stort Tack, I love You!

Till slut kom jag fram till att jag måste ordna något som fixar min sömn och jag hittade den här.

Så nu sover jag alltid till vågornas brus eller ett sommarregn eller något annat läte och jag har svårt att sova utan min maskin med alla ljud eller rättare sagt somnar inte alls utan min maskin. Favvisen är vågornas ljud...att höra ett regn är inte heller fel.

Sov gott alla nu ska jag sova till havets brus eller ett lätt sommar regn eller kanske en liten bäck. Gonatt!

Idol är klart

Följer ju inte Idol egentligen men ikväll så såg jag lite då och då och såg att Kevin vann så grattis till honom. Alice var också jättebra och tänker jag girlpower så skulle hon vunnit...
Vad tycker ni?

Utmärkelsen jag fick och som jag skickar vidare

Titta här.

Ljuslykta


Nu har jag varit ute och gjort en snölykta i trädgården eller rättare sagt det var jag och mannen som tillverkade den. Nu står den utanför köksfönstret och lyser så fint.

Ett litet tips: det är perfekt väder ikväll och kramsnö som är som gjord för att göra snöbollar till ett snöbollskrig.

Idag blev den bästa dagen på länge

Idag när jag vaknade så var jag så förväntansfull inför dagens ridning och blev så glad när jag såg all snö ute. Vi begav oss iväg till stallet i ganska sakta takt, det var lite småslirigt ute på landet. Hästen en vit arab stod så snällt och väntade på oss och efter borstning och sadling bar det iväg ut i skogen. Det var helt underbart att rida ute i det vita landskapet och det snöade lite lagom när vi red också. Eftersom det snöat ganska mycket och var halt i skogen så red vi i paddocken mest, kändes lite tryggare. Det var så roligt och en underbar känsla att sitta på hästryggen igen!Jag bara älskar det.

När jag satt på hästryggen så kom en massa gamla minnen upp, som min kombinerade språkresa/ridläger till England trots att det var så länge sen så minns jag känslan precis när vi red upp på hederna och släppte hästarna lösa i galopp, vilken frihetskänsla. Det tyckte nog hästarna också!

Somrarna när farfar alltid hyrde häst till mig och jag bodde i stallet, red barbacka och red till vår lilla insjö och bada med hästen tillsammans med mina kompisar och ibland red vi på kvällen till ett ställe där vi grillade korv och red hem igen och alla gånger jag sov i stallet.

Nu sitter jag här med en mugg med ckocklad och vispgrädde och bara myser. Nästa fredag åker vi dit igen, åh, vad jag längtar redan!

Tack min älskade dotter för idag! Jag är så lycklig!

Vitt ute


När jag vaknade imorse så var det helt vitt ute och det snöar fortfarande. Det är så vackert, alla träden är helt vita och på våran ljusslinga ute ligger ett tjockt täcke med snö så det blir ett sånt där vackert mjukt sken. Allt blir så ljust och vackert med snön och alla ljud i staden blir så mycket tystare.

Nu är det vinter, äntligen!

Tänk på alla barn och vuxna som gillar pulkaåkning, göra snöänglar och snölyktor så glada vi är nu.

torsdag 11 december 2008

En utmärkelse

Jag har fått en fantastisk fin utmärkelse av Ayla. Den kommer ursprungligen från Norge, därav språket. Jättestort tack Ayla det värmer verkligen underbart i hjärtat att få en sån fin utmärkelse.

"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"

Imorgon kommer jag skicka den vidare.

Tillägg: Nu skickar jag den vidare till alla som läser min blogg för jag tycker alla ni är värda den massor!!
Så ta den för det är ni alla värda eller fånga den ni som vill och ni har fått den av mig, med en massa kramar messan!

En glad dag

Idag har varit en riktig glad dag för min lyckliga glada känsla sitter kvar än, åh så underbart det känns! Har fart och flängt runt idag och nu blir det snart middag med potatismos och köttkorv och massor av extra stark söt senap, mums! Sen ska jag lägga mig i soffan och vila för imorrn måste jag vara pigg när jag ska rida på den vita araben. Riktigt längtar så jag går nog och lägger mig tidigt så det blir imorgon snart!

Jag är jag med eller utan MS och så har det alltid varit


Så klart att jag är jag, det har jag alltid varit och jag står upp för det, så har det alltid varit, vissa gillar det och visar retar sig så mycket på det och skyller det pga min MS att jag ändrats...men jag har alltid varit den som sagt ifrån och varit lite av "svarta fåret" i familjen. Jag tänker vara den som fortsätter att ifrågasätta och inte ta emot vad som helst, så är det bara, för jag är jag och det är jag glad för och jag hoppas att jag uppskattas iallafall.

Vem är jag, jag är oftast nästan jämt glad/positiv om man skulle fråga de som verkligen känner
mig, ibland euforisk glad i perioder, halkar ner ibland i det gråa, ytterst sällan, blir så förbannad på tre röda och då är jag förbannad så det blixtrar men det går över bara vi har rett ut det, gråter när jag är glad och när jag blir berörd och ibland av ilska, känner så stark empati för andra, helt plötsligt är jag glad igen, så det som man kan kalla mig är en känslomänniska, in i minsta detalj...tror jag. Stämmer det ni som känner mig???

Några i min närhet kanske tycker jag är superknepig men jag vet ju, så har det alltid varit och det kommer bistå, svängningarna kommer snabbt, fast det som är det viktigaste, de som fattar och förstår finns vid min sida än idag och dom är många och det är jag så tacksam och glad över.

En tanke

Vad hjälper det att ha en massa idéer,
om man inte förverkligar dom?

onsdag 10 december 2008

En historia om en julgran


Jag eller rättare sagt vi, min familj, man och två döttrar och en hund också hon en en tjej, har ju alltid en riktig gran hemma hos oss, vi gillar doften av riktig gran och även barren :-). Vi får alltid en nyhuggen gran av min pappa varje år och han är lika stolt varje år och säger, i år har jag hittat den finaste Kalle Anka granen som finns!! Ja, vi vill ju alla ha en Kalle anka gran så vi blir jätteglada :-)

Det här året var som alla andra, vi tar in granen kvällen före julafton och klär den men jag säger hela tiden luktar det inte lite konstigt, nää det är du som är känslig mamma, ok så är det nog tänker jag. Vi pyntar hela kvällen och går och lägger oss och går upp på julaftons morgon och hela vårat hem stinker av, ingen vet vad men det luktar pyton. Kan liksom inte beskriva doften.

Ringer till pappa och berättar och han säger skrattande, då har ni fått en rävurinsgran!! Jaha, vad menas med det...jo det betyder att det är en gran som en räv bott intill och pinkat in:-(.

Herregud det är julafton vad ska vi göra, jo min man går ner till vår affär och säger att granen luktar hemskt och vi köpte den här igår....vi måste ha en ny och vi får en ny! På min med nytt pynt och så är allt frid och fröjd igen...

Det här en hemlighet oss emellan och snälla berätta det inte för nån!

Krydda tillvaron

Mjukgörande, uppiggande tvål med kanel, kardemumma, ingefära, chili och pepparmint. Lika härligt som nybakade pepparkakor eller en kopp värmande chai thé. Den har jag köpt och den luktar underbart och så klart är den köpt på Lush (var annars).

Insamlingsstiftelsen European MS Foundation

Stiftelsen har startats för att förbättra situationen för de som insjuknat i MS. Stiftelsen samlar in medel för tre områden i första hand, ökad kunskap om MS, ökade ekonomiska möljigheter till rehabilitering och ökade forskningsanslag. Vem som helst kan skänka ett bidrag till stiftelsen.

Här kan vi som har MS söka ekonomiskt stöd. Vill du veta mer så läs här.

Att ha roliga saker att se fram emot


Nu har jag bestämt mig för att fortsätta på linjen att unna mig saker och att planera in saker som jag tycker är roliga att göra, allså något att se fram emot jättemycket och det rekommenderar jag till alla! Imorrn ser jag fram emot att jag ska vara ledig och gå och handla lite julklappar och slinka in och ta en latte och bara njuta av stunden.
På fredag åker jag med min dotter till stallet och rider och det ska bli superspännande! Hästen jag ska rida är en vit arab och den ska vara snäll, vilket jag hoppas!
Planering för helgens aktiviteter är i full gång!
Tillägg: Egentligen är det så att jag alltid planerat och gjort saker jag gillar så det är inget nytt men nu är det nog ännu viktigare att planera och göra ännu mer roliga saker! Och egentligen handlar det inte om att unna sig utan att helt enkelt ta sig egentid för det man gillar.

Det snöar här

En heldag på jobbet är avklarad idag med och det gick lika lätt som igår! Dessutom snöar det för fullt här, vad mer kan man begära!?

tisdag 9 december 2008

Dagens steg

Har precis kollat av stegräknaren och idag blev det 10.000 steg men glömde att kolla hur många kilometer det motsvarar innan jag nollade den, nu är den redo inför morgondagen, den med, för jag är redo :-)

Nu ska jag sova för imorrn satsar jag på en favorit i repris (dagen idag)! Gonatt

Det blev en hel och en toppendag i dag!

Idag har jobbat heldag och det gick jättebra och jag har ju hunnit med massage också och jag känner mig fortfarande pigg som en mört. Är jätteglad för det och jag hoppas verkligen det håller i sig. Känner mig nästen lite euroforisk...fast jag vet inte varför :-) suger bara på karamellen och hoppas den räcker länge.

Nu har jag slängt i en toning i mitt Ronja Rövardotter hår, hoppas det blir lite mindre frissigt och mycket blankare!

Jag ska bli bjuden på middag av mina söta döttrar ikväll, spännande, undrar vad det blir. Det blir en överraskning!

Ta hand om sig själv!

Ja, det bestämde jag mig för att göra idag så jag har varit på en timmes massage och jag kan lova att det var underbart skönt! Känner mig så där skönt avslappnad och mjuk i kroppen. Kom fram till att det här ska jag unna mig oftare, för det är jag värd! Unnar vi oss lite lyx i vardagen så orkar vi mera och blir dessutom mindre stressade! Så ta hand om er själva i massor!

Annorlunda julklappar

Vill du satsa på lite roliga julklappar som tofflor som går att värma i micron, en liten apa som torkar dina nymålade naglar, eller ett duschmunstycke som byter färg beroende på vilken temperatur vattnet har eller snapsglas som är gjorda av polkagrisgodis, du dricker upp snapsen sen äter du upp glaset och slipper disken. Gå in här och kolla. Finns många annorlunda och roliga julklappar :-)

måndag 8 december 2008

Köp en kram

Jag tycker vi ska tänka på dom som är ensamma och försöka göra livet lite mindre ensamt, så snälla köp en kram för 20 kr! Pengarna går till Röda Korset som besöker människor i deras hem, sjukhus eller instutioner. Frivilliga på Röda Korset stödjer även människor som behöver ha någon att prata med eller anhöriga som vårdar någon som är sjuk. Här ger du en kram! Det går ju alldeles utmärkt att köpa flera också :-) eller massor :-)

En solskenshistoria om MS och cykling

Läste den här historien idag och visst blir man glad :-) Det gäller ju att njuta av livet och göra det man vill och kan och det gör ju verkligen Mattias på sin cykel. Hurra för Mattias!

MS symtom och att tagga ner


Nu har det äntligen lugnat ner sig i benen och balansen känns nästa som vanligt och den där konstiga känslan är borta. Kolsyran är kvar men den brukar bo i fötterna och benen annars också :-) Som det känns nu är det inte ett nytt skov på g, som tur är men så klart blir man lite förbryllad när man helt plötsligt får en massa konstiga symtom. Fast egentligen borde man inte det, det är ju så här MS är...

Jag får nog helt enkelt lära mig att tagga ner och inse att jag inte kan vara med på allt som är kul även om jag så gärna vill och jag får lära mig att vila tidigare innan tröttheten kommer. Jag som tycker och vet att jag har blivit så mycket bättre på att släppa saker och inte stressa för jag vet att jag mår sämre med MS:en då och det vill jag ju inte, vill ha kraft över till mig själv och alla andra jag älskar. Fast såklart att gå från superenergisk till ganska lugn är väl en process som tar sin lilla tid :-) ...

Julklappstips

Lush finns något för alla och allt är handgjort och inte testat på djur :-)och dessutom kan man handla deras grejer på nätet och givetvis har de presentkort också. Deras badbomber är alldeles underbara! En sån ska jag önska mig :-)

Fake eller riktig

Läste i Aftonbladet igår att det ska vara fake gran i år, innanför min dörr kommer dom inte det ska vara riktig gran med doft och barr :-)
Gillar ni fake eller riktig?

söndag 7 december 2008

Pepparkakshus

Ikväll blev det ännu mer julinslag hemma hos oss så nu är pepparkakshuset klart! Det blev så fint med allt pynt från vinden speciellt med den undomliga tomten på snowboard :-)

Julstämning

Idag har vi varit på julmarknad, det var jättemysigt med alla marschaller och doften av glögg och massor med stånd och en kör som sjöng julsånger, riktig julstämning det vara bara snön som saknades! På ett ställe var det två unga tjejer som gjorde de mest underbara kransar, helt otroligt vackra, knyckte med lite idéer och fick massor av inspiration.
Hela familjen blev nog inspirerade av julmarknaden tror jag för nu sitter vi och dricker glögg och pepparkakor med grönmögelost på, mums! I ugnen står en Jansson frestelse och bubblar.

lördag 6 december 2008

The show must go on

MS teamet

I fredags fick jag kallelsen till MS teamet (kurator, sjukgymnast, arbetsterpeut) och jag ser verkligen fram emot att gå dit speciellt till sjukgymnasten eftersom jag vet att de har ett bra träningsprogram för yrsel/balans, det tänker jag träna massor :-)

En lugn kväll

Ikväll blir det en lugn kväll med hela familjen samlad det är inte speciellt vanligt men jättekul! Kvällens mat blir skaldjur, mums så gott det ska bli. Känner för att hyra en film, en thriller en riktigt spännande! Har tagit det väldigt lugnt idag och läst och kollat repriser på TV, hade tänkt bakat saffrans biscoutti men jag tar det en annan dag när lusten faller på.
Ha en underbar lördagskväll!

Coola brandsläckare



Eller hur? Vilken skull du välja?

fredag 5 december 2008

MS är en skum sjukdom


Det här är en sån skum sjukdom, tycker jag ialla fall, först blir man sjuk och accepterar det och livet går sin gilla gång och helt plötsligt leker livet igen förhoppningsvis och när man känner sig frisk igen så rasar det och man blir sjuk igen och så håller det på livet ut. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det men det kanske inte är menningen att jag ska veta utan att jag ska ta det gång efter gång för att utvecklas ännu mer som människa. Jag vet inte?? Är det så det är, så fixar jag det men jag tycker fortfarande att MS är en helskum sjukdom. Jag vet att jag har den jämt men vet liksom inte när den dyker in i mitt liv och jag önskar att jag kunde planera när jag ska få mina skov för visst, jag vet att skoven kommer och att jag måste fixa dom och det gör jag.

Just nu vet jag inte vad som är i min kropp men jag hoppas att inget skov är på gång, det passar liksom inte nu till jul för det är så mycket skoj på gång som jag så gärna vill vara med på både privat och på jobbet och dessutom inser jag kommer skovet alldeles för tidigt emot vad det brukar, men snälla efter allt det roliga, är jag redo och då går det bra :-)

Tillbaka igen

Idag har jag jobbat halva dagen och sen promenerat hem från jobbet och det känns bättre men konstigt är det fortfarande framförallt i fötterna, dom är helskumma och jag har fått någon konstig smärta i dom också som jag inte haft förrut. Kolsyran i dom har också ökat, ja, det känns så. Antingen är det så att det blev för mycket i onsdags eller så kanske det är ett nytt skov som är på gång. Jag väljer att tro att det är det första :-) Jag får nog helt enkelt lära mig att det går inte att göra allt i samma takt som tidigare...trodde jag visste det redan och det gör jag men ibland blir det för mycket roligt samtidigt. Nu ska jag gå och ta ett bad, ska bli skönt!

torsdag 4 december 2008

Snö och yrsel

När jag vaknade i morse eller förmiddags var det snö och sol ute, perfekt promenadväder tänkte jag och åt en bastant frukost, märkte att jag var ovanligt trött efter gårdagen men en liten kortare sväng skadar ju inte så ut i solen blev det.

Märkte när jag gått ett tag att fötterna och benen inte var som vanligt de kändes helt ostabila och tunga och yrseln var hemsk, det var ju lite halt men känslan under fötterna var som att gå på bomull. Jag tänkte för mig själv, herregud vad är det som händer? Gick in i affären för att köpa mig något att äta, det snurrade så mycket så jag fick gå och hålla mig i kyldiskarna och fötterna blev bara tyngre och tyngre och när jag hade sista lilla biten kvar hem så började jag må så illa troligtvis för det snurrade så mycket.

Nu ligger jag här och tänker inte göra mer än det just nu och jag hoppas det här konstiga går över. Jag har ju varit ute och gått idag i alla fall :-)

onsdag 3 december 2008

Tur att jag är ledig imorrn


Just nu känner jag vilken tur att jag är ledig imorrn...och att bara vara och göra lite kul grejer det som jag orkar, kanske lite kransar som jag fått inspiration av Martha Stewart och såg dessutom att vädret var lika grått som det varit ett bra tag nu, så det passar ju så bra :-) Åhh, vad jag saknar snön och solen trots vurpan, eller kanske läsa lite bra tidningar som Lantliv eller kanske en bra modetidning som Damernas värld eller en bok och då blir det en läskig thriller eller en må bra bok eller kanske en bra film som jag blir glad av eller en thriller. Det finns ju så mycket roliga saker att göra och tänk lite chocklad till så mycket bättre blir det i min värld :-) Yippee!

Meditation


Nu har jag varit med min gulliga vännina på mediation...så skönt det var. Vet inte hur länge vi mediterade men efteråt kände jag mig väldigt lugn och harmonisk och trött. Det sägs ju att meditera är som att ha sex med själen :-) Vi var på en "vanlig" meditation för att stanna upp och stänga av de yttre tankarna och givetvis få själslig näring. Har tidigare mediterat hemma men tycker det är mycket häftigare att köra det i grupp, blir mer kraftfullt. Efteråt fikade vi och pratade lite om vad vi kände och så. Är så nöjd så en sån här meditation åker jag gärna på igen. Kommer sova som en stock :-) Det är inte jag som balanserar på bilden!

Min kvällsaktivitet

Kom nyss hem från jobbet och nu ska jag snart träffa min gulliga vännina och vi ska iväg på meditation, det ska bli jättespännande! Jag skriver mer och berättar när jag kommer hem senare ikväll för nu måste jag stoppa något i magen :-)

tisdag 2 december 2008

Hemma igen

Hann med lite shopping på lunchen idag mest sånt där måste ha saker som deodoranter och pads och lite änglavingar....ja, vingarna kanske jag inte behövde men dom var så söta och ska hänga i granen, 20 kr styck på Åhlens.
Nu ska jag gå och sova så jag är pigg imorrn för då är det jobb och sen ska jag iväg på en spännande sak på kvällen. Gonatt på er alla!

MS och ridning

När jag var yngre red jag massor och ett tag hade jag en egen häst också. På somrarna åkte jag alltid på ridläger både i Sverige och till England, då var det en kombinerad språkresa och ridläger...vet inte om jag blev så bättre på språket men kul var det :-)

Funderar på att börja rida igen blev så inspirerad av den här artikeln om Kerstin som plockat upp sitt intresse igen efter att ha fått MS. Ingenting är ju omöjligt!

Sitter på tåget nu

Har precis ätit en god frukost med ägg, rågbröd och kaffe i massor. Ska läsa lite i min bok sen är vi snart framme för här går det undan.

Kom på en sak att jag inte överhuvudtaget funderat på bromsmediciner de senaste dagarna...väldigt skönt faktiskt innerst inne vet jag att att jag måste ta ett beslut snart, kanske jag bara tagit lite semester från tankarna ett par dagar.

måndag 1 december 2008

Dom här ska jag köpa

Dom här varma strumporna ska jag köpa till min frusna fötter, visst är dom fina? Idag har varit en riktig viladag, var rätt trött efter helgens bullbak och allt annat skoj. När det blir för mycket så krävs det återhämtning för köra på igen :-) Behöver vara pigg imorrn eftersom jag sitter i möte hela dagen.

Ny månad och ny vecka

Nu är det ny månad och ny vecka och stegräknaren hänger på plats och nu ska jag ge mig ut och gå. Så skönt! Idag ska jag försöka få ihop lite steg för imorrn sitter jag princip still hela dagen på ett möte och på ett tåg

Ayla såklart vi kommer peppa och uppmuntra varandra :-) Nu kör vi!