fredag 31 oktober 2008

Trick or treat

Bus eller godis?
Ha en bra Halloween!

Fredagsmys

Idag har jag varit på besök hos min bror och svägerska och deras söta barn. Vi har myst och ätit god mat. Från början var det menningen att det skulle vara en riktig friskluftdag men det regna och snöade och blåste om vartannat så vi beslutade att det blev en innemysdag istället.

Vi tände en massa ljus, fikade med gott fikabröd, åt brorsans köttfärsås som är supergod och givetvis blev det bus med världens goaste ungar. Trots att det inte blev mycket till frisk luft idag så är jag jättenöjd med min dag och dessutom är det ju fredag.

torsdag 30 oktober 2008

Den här fick följa med hem idag


Gissa vad jag ska ha den till??
Lite suddig bild men den är inköpt på Lush.

Forum om MS

Det finns en jättebra sajt om MS som Krista startat. Krista har själv ms och på hennes sida kan man läsa om sjukdomen, behandlingar, forskning, boktips, hitta länkar till andra sidor och en massa annat.

På sidan finns även ett diskussionsforum som man kan bli medlem i. På forumet disskuteras MS och allt annat mellan himmel och jord. Alla kan läsa de flesta inläggen utan att vara medlem men för att skriva inlägg måste man vara medlem.

Jag tycker Krista har gjort ett strålande arbete genom att starta och själv driva den här sidan. När jag blev sjuk hittade jag den här sidan och jag har haft mycket hjälp och stöd av alla trevliga medlemmar. Det går faktiskt att prata om det mesta i livet :-)

Kika gärna in
http://www.omms.se/

onsdag 29 oktober 2008

Borta bra men hemma bäst

Det här ordspråket tycker jag stämmer till 100 %. Det är så trevligt att åka bort ibland och bo på hotell och få massor av god mat och slippa bädda och städa.

Men det är desto bättre att komma hem igen till sin egen säng och vardagen.
Vad tycker ni?

måndag 27 oktober 2008

Hösten är så underbar

Hösten är så underbar tycker jag med den klara luften och alla vackra löv i olika färger. Det är det bästa med Sverige att vi har årstider. Ibland funderar jag på hur det skulle vara att bo utomlands men kommer då fram till att jag vill bo i ett land med de växlingar som årstiderna innebär. Tänk snart kanske snön kommer......

Just nu packar jag för jag ska iväg på konferens i 2 dagar kommer bli intensivt men jätteroligt.
Kram till er alla!

Prenumerera gratis på ms magasinet


Ett nytt nummer kommer nu i november v.47.

Här kan du prenumerera gratis på ms magsinet. En bra tidning för oss som lever med ms och bra även för anhöriga och alla andra som är intresserade. På den här sidan kan du även läsa tidigare nummer av tidningen.


söndag 26 oktober 2008

Grattis till mig själv

Idag säger jag faktiskt grattis till mig själv för idag är det precis en vecka sen jag slutade röka.
Är riktigt stolt över mig själv.
Det här fixar jag alldeles galant!

lördag 25 oktober 2008

En bild säger mer än tusen ord.....


Ett glädjämne

Idag har jag haft en riktig slapp och läsdag, det är så skönt att bara vara ibland och njuta med böcker. Jag älskar att läsa! I början när jag fick min ms så fick jag samtidigt tinnitus och då gick det inte alls att läsa. Nu har jag accepterat mitt ljud och nu läser jag precis som innan tinnitusen kom. Jag hör oftast inte alls tinnitusen nu, väldigt positivt. Det finns så otroligt mycket bra böcker och idag läste jag en som jag verkligen rekommenderar.

Den heter Lyckan, kärleken och menningen med livet och är skriven av Elisabeth Gilbert. Boken handlar om Elizabeth själv som har i princip allt i livet men hon är inte lycklig. Hon ger sig ut på en resa för att söka lyckan och sin livsväg via Italien, Indien och Indonesien. Boken handlar mycket om vad som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående.

Nu ska jag gå och tända ljus och ha en trevlig lördag kväll allihopa.

fredag 24 oktober 2008

Lyssnar på just nu

Just nu är jag helt såld på Duffy och hon snurrar på för fullt i min cd.
Vad lyssnar ni på?

Kärt besök

Igår eftermiddag fick jag besök av min käre bror och min svägerska och givetvis deras två otroligt söta barn. Snacka om att det blev full rulle här! Speciellt när den yngsta sitter med ett strålande leende och äter hundmat med stor aptit:-)
Vi andra drack te och kaffe med smörgås, om någon undrar.

Som sagt det var ett kärt besök. Alltid lika kul och trevligt!

torsdag 23 oktober 2008

Tända ljus

Nu när jag sitter och njuter så slår det mig att...........jag gillar att ha tända ljus....

Har räknat och idag blev 16 st tända ljus och det är inget rekord. Rekordet tar vi en annan gång!
Visst är det mysigt att tända ljus, speciellt nu på hösten.

Tänder ni mycket ljus?

Förhandsvisning och nu tända ljus

Ikväll har jag och min supergulliga vän varit på en förhandsvisning av ett nytt klädmärke på MQ. Märket heter Paris Kate & I. Det var en jättetrevlig kväll och visningen fin, riktiga partykläder. Vi fick goodie bags och en massa gott snacks att äta.

Nu sitter jag här njuter med en massa tända ljus och det är tyst och lugnt, så skönt.

onsdag 22 oktober 2008

Kurs för oss som nyligen fått ms

Här kommer ett tips på en kurs som man kan gå när man nyligen har fått ms. När man nyss fått
diagnosen har man givetvis en massa frågetecken och det kan kännas skönt att träffa människor med liknande erfarenheter och att bara få prata av sig.

AVSTAMP genomförs i samarbete mellan Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR och neurologer, MS-sjuksköterskor, sjukgymnaster, kuratorer, psykologer samt arbetsterapeufter runt om i Sverige.

I dagsläget finns kursen på ca 10 orter i Sverige. Inbjudan sprids via ens egna personliga MS-sköterska och själva anmälan görs via en lokal kontaktperson på NHR.

De som har gått kursen upplevde den väldigt givande och positiv.

Här kan du läsa mer om kursinnehållet www.nhr.se/avstamp/kursinnehall/

tisdag 21 oktober 2008

Jag gillar pannkakor

Jag kan bli så vansinnigt sugen på pannkakor ibland och idag var en sån dag.
Gjorde en massa pannkakor med hallonsylt och grädde till. Åhhh, så gott det var!!

Gillar ni pannkakor? Vad brukar ni äta till?

Kärleken i garderoben

Nu hänger den i min garderob, tröjan allså.
Är fortfarande kär i den :-).

måndag 20 oktober 2008

Om du vill läsa mer om ms

Här kommer några förslag på bra sidor om ms.

www.multipelskleros.nu
www.ms-portalen.se
www.ms-guiden.se

Jag är så glad för min tröja

För ett tag sen var jag i en affär och provade en tröja som jag blev helt förälskad i. Tyvärr fanns den inte i min storlek men den vänliga expediten sa att hon kunde ringa lagret och höra om det fanns någon mer kvar och det fanns en kvar i hela Sverige! Jag kunde ha tur att få den om ingen annan lagt en order på den. Hem och vänta....

Idag ringer telefonen och en röst som säger, din tröja har kommit!

Yippeee så glad jag blev. Tänk att man kan bli förälskad i en tröja så där bara.

lördag 18 oktober 2008

En ta hand om sig själv dag

Att ta hand om sig själv både kroppsligt och själsligt är väldigt viktigt tycker jag oavsett om vi är friska eller sjuka. Vi måste vara rädda om oss. Vi åker och vaxar, putsar, byter olja och tvättar våra bilar m.m. En heldag på macken eller på garageuppfarten. Hur ofta gör vi det samma med oss själva?

Idag har jag i alla haft en en ta hand om mig själv dag. Dagen började i skogen med en promenad ibland alla vackra löv och frisk luft. Var ute i flera timmar och kroppen fick sig en genomkörare både fysiskt och mentalt.
Sen hem till badkaret och ligga i ett bad med en lyxig kula från Lush, ni vet den med kakaosmör som man blir så len av. Givetvis hade jag inpackning i håret samtidigt.

Sen blev det dags för nagelklippning, fotfilning och insmörjning m.m.

Och nu sitter jag här och känner mig alldeles nyservad!

Glöm inte att serva er själva ibland!

fredag 17 oktober 2008

En orkidé till........



Maria Byström som hjälpt mig att ordna så att ni kan lägga in kommentarer. Stort Tack till dig!
Alla ni andra får givetvis en orkidé också, för att ni finns.

torsdag 16 oktober 2008

Boktips om Mindfulness

Har precis läst klart boken Mindfulness i vardagen skriven av Ola Schenström och jag kan varmt rekommendera den. Med boken följer en CD-skiva med mindfullness övningar som jag testat och de är också riktigt bra.

I dagens samhälle där vi ska hinna så mycket och ofta är stressade så behövs verkligen mindfulness, att bara vara medvetna i nuet utan en massa måsten, tankar, värderingar och planering inför framtiden.

Jag har alltid varit en energisk person som planerat och haft hundra saker på gång. Har nog allså inte varit speciellt medvetet närvarande.

Sen jag fick min MS så märker jag att jag inte kan stressa på som tidigare, orkar helt enkelt inte och jag har blivit mycket mer stresskänslig mår inte bra när det är för mycket. Nu får det bli Mindfulness för min del, för det hjälper:-) Som med allt nytt kan man säga det tar lite tid att programmera om men vill man så fungerar det jättebra!

Lycka till!

onsdag 15 oktober 2008

Startskottet

Nu har jag äntligen bestämt mig. Har funderat på en blogg länge men då har jag funderat på en inredningsblogg eller bara en vardaglig blogg. Så blev det inte, nu har jag bestämt mig för att blogga om mig och min MS.

Jag kommer att välja att fokusera på det positiva, det som gör livet värt att leva och så klart sjukdomen MS.

Det känns så underbart skönt att äntligen vara igång. Jag hoppas att ni vill vara med!?